Search Results for 'Esta Pilt'
-
AutorSearch Results
-
aprill 29, 2017 at 2:20 p.l. #391328
AmaniKiivikas
MemberAutasustamine
Kulturism noored
1. Meinart Möls
2. Siim Lumiste
3. Jüri Altmets
Kulturism juuniorid
1. Martin Kõiv
2. Sten Kaldlaur
3. Stenver-Kris Pungas
4. Reigo Neeme
5. Martin Kõiv
Bodyfitness juuniorid
1. Alice Mikk
2. Kristel Aruste
Bodyfitness naised
1. Tatyana Pudovkina
2. Lilian Rannu
3. Maria Jõela
4. Aleksandra Nevski
5. Liina Lapteyko
Bodyfitness masters 35-44a
1. Anu Ruutu
Bodyfitness +45a
1. Esta Pilt
Klassikaline kulturism
1. Siim Savisaar
2. Rain Kuusnõmm
3.Tõnis Hinnosaar
4. Michael Carret
5. Ants Varblane
6. Jaanus Koort
Kulturism mehed
1. Ott Kiivikas
2. Michael Peterson
3. Ivo Parveots
Kulturism masters 40-44
1. Imre Vähi
Kulturism masters 50-54
1. Harri Indus
Fitmodell naised
1. Irina Ivanova
2. JulijaKorotõtš
3. Liisi Aluste
4. Olga Sibanova
5. Olga Mamajeva
6. Irina Akinshina
aprill 28, 2017 at 9:41 e.l. #391297Reinart
Member16 minutes ago, a n d y ütles:Proovin uuesti ja kordan oma kahe tunni eest küsitud küsimust.
“Kas mingisugune otseülekanne ka tuleb EKV-lt? Kas siiis youtube live`na või fitness.ee keskkonnas?”
Paraku videopilti pakkuda ei ole…
aprill 28, 2017 at 7:42 e.l. #27211Topic: IFBB European Championships 2017
in forum Võistlused / EventsReinart
Member
3-8. mail toimuvad Hispaanias, Santa Susannas, Euroopa Meistrivõisltused Kulturismis & Fitnessis. Eestit on esindamas 27 sportlast.
Ott Kiivikas – Kulturism -90kg / Masters -90kg (40-44a)
Michael Peterson – kulturism -90kg
Rain Kuusnõmm – Klassikaline kulturism -168cm
Siim Savisaar – klassikaline kulturism -180cm
Janno Uus – Rannafitness -182cm
Nikita Dvorkin – Rannafitness juunior +178cm
Meinart Möls – Klassikaline kulturism juuniorid
Karina Polovnikova – Bikiinifitness juunior- 160cm / Bikiinifitness -158cm
Jekaterina Remets – Bikiinifitness -160cm
Janika Aavamägi – Bikiinifitness -162cm
Helena Mang – Bikiinifitness -166cm
Õnnela Raudsepp – Bikiinifitness masters +163cm / bikiinifitness -166cm
Agne Kiviselg – Bikiinifitness -169cm
Tuuli Jõgar – Bikiini -169cm / Masters +163cm
Mari Pukk – Bikiini fitness +172cm / Masters +163cm
Julia Smoli – Bikiinifitness masters +163cm
Kristina Nuut – Bikiinifitness -172cm
Silja Rämson – Bikiinifitness +172cm
Jane Tammearu – Bikiinifitness +172cm
Arida Muru – Bikiinifitness juunior – 166cm
Julia Tšižova- Bikiinifitness juunior +166cm
Lisett Luts – Bikiinifitness juunior +166cm
Lisanna Laanela – fitness juunior -163cm
Alice Mikk – Bodyfitness juunior
Tatiyana Pudovkina – Bodyfitness -168cm
Lilian Rannu – Bodyfitness -168cm / Masters (35-44a)
Esta Pilt – Bodyfitness masters (+45a)
Võistluste ajakava saadaval SIIN
aprill 26, 2017 at 4:50 e.l. #391254In reply to: Keha toonusesse – toitumine?
Sarge
Member10 tundi tagasi, gredera ütles:Olen 25. aastane naine, 163cm ja 59kg, olen üpris stabiilselt terve elu liikuva eluviisiga olnud, sain hiljuti koos treeneri abiga paika pandud lihtsa treeningkava. Eesmärk keha toonusesse saada. Ilmselt oleks mõistlik ka toitumiskava juurde hankida, et tulemus maksimaalne oleks. Samas sooviks küsida ka juurde toidulisandite kohta. Üldpilt ütleb, et enamus toitumiskavasid koostatakse suhteliselt pinnapealselt. Kas oskate soovitada kedagi, kes personaalsemalt toitumiskava koostamisse suhtuks ning kes oskaks ka toidulisandite kohta nõu anda, mida kasutada, kui palju (vastavalt minu kehatüübile, treeningkavale…)?
Mina tänan.
Hei
Kirjuta mulle info@taavimerisalu.ee. Veidike infot leiad ka kodukalt http://www.taavimerisalu.ee.
aprill 20, 2017 at 8:02 e.l. #391144Reinart
MemberVõistlejate nimekiri – Eesti Karikavõistlused Kulturismis ja Fitnessis 2017.
Laste Fitness 7a
Heidi Voor-Voort – Kimberi Klubi
Laste Fitness 8-9a
Lyneth Hirvela – Kimberi Klubi
Laste Fitness 10-11a
Anastassia Ussova – Kristina Koroljak Spordiklubi
Annika Absalon – Kimberi Klubi
Brianna Närep – Kimberi Klubi
Hedi Voor-Voort – Kimberi Klubi
Lisandra Aaslaid – Kimberi Klubi
Marleen Ruusmaa – Kimberi Klubi
Marii Vanaveski – Kristina Koroljak Spordiklubi
Martta Raudsepp – Hc Gym
Nora-Lise Maksing – Kristina Koroljak Spordiklubi
Silvia Pärtelson – Kimberi Klubi
Varvara Aljošina – Kristina Koroljak Spordiklubi
Laste Fitness 12-13a
Annalisa Kesküla – Hc Gym
Astrid Suvorov – Kimberi Klubi
Eva- Lotta Akerman – Kristina Koroljak Spordiklubi
Jelena Fesenko – Kristina Koroljak Spordiklubi
Kadri Eskor – Reval Sport
Liset Antsmaa – Kimberi Klubi
Margarita Sumarok – Kristina Koroljak Spordiklubi
Sofia Zapalova – Kristina Koroljak Spordiklubi
Laste Fitness 14-15a
Agnes Suvorov – Kimberi Klubi
Berit Rits – Kimberi Klubi
Noored kulturism
Meinart Möls – TÜASK
Siim Lumiste – Spa & Sport
Bikiinifitness noored
Brenda Brigitta Vetik – Hc Gym
Ksenia Egorova – Hc Gym
Kulturism juuniorid
Jüri Altmets – Kimberi Klubi
Reigo Neeme – Fittest
Siim Land – Reval Sport
Sten Kaldlaur – Reval Sport
Stenver-Kris Pungas – Reval Sport
Fitness juuniorid
Angela Absalon – Kimberi Klubi
Lisanna Laanela – Spa & Sport
Rannafitness juuniorid
Andres Reitsnik – Viafitness
Ats – Joonas Jõelaid – Hc Gym
Frederik Mihkel Välja – TÜASK
Geido Rekkaro – Sparta SK
Johan Felix Blumfeldt – MyFitness
Maarek Laos – Sisekaitseakadeemia
Nikita Dvorkin – MyFitness
Risto Saul – Hc Gym
Sander-Henri Saul – Hc Gym
Tolbuzov Sergei – Hc Gym
Vahur Rähn – Kimberi Klubi
Bodyfitness juuniorid
Alice Mikk – Sparta SK
Kristel Aruste – Spa & Sport
Bikiinifitness juuniorid
Arida Muru – Arctic Sport Club
Jaan Filina – Sparta SK
Julia Tšižova – HC Gym
Karina Polovnikova – MyFitness
Kertu Roose – TÜASK
Liis Marian Toomse – Arctic Sport Club
Liisa Peri – MyFitness
Lisett Luts – Spa & Sport
Kulturism mehed
Ivo Parveots – MyFitness
Michael Peterson – Reval Sport
Ott Kiivikas – Reval Sport
Klassikaline kulturism
Ants Varblane – Arcitc Sport Club
Jaanus Koort – Hc Gym
Martin Kõiv – Sisekaitseakadeemia
Michael Carret – MyFitness
Rain Kuusnõmm – Sparta SK
Siim Savisaar – TÜASK
Tõnis Hinnosaar – Sparta SK
Mehed Rannafitness -179cm
Diogo Coelho – Reval Sport
Raimo Mägi – Sparta SK
Sergei Sevtsov – Hc Gym
Stanislav Jagutkin – Sparta SK
Valentin Ivin – HC Gym
Mehed Rannafitness +179cm
Dan Ivin – Hc Gym
Janno Uus – Arigato Sporidklubi
Jevgeni Lapin – Hc Gym
Meelis Kask – Reval Sport
Naised Bodyfitness
Aleksandra Nevski – Sparta SK
Liina Lapteyko – Sparta SK
Lilian Rannu – Audentes Fitness
Maria Jõela – MyFitness
Tatyana Pudovkina – Hc Gym
Bikiinifitness -163cm
Alina Buzõgina – Hc Gym
Elis Reemann – Audentes Fitness
Gyulnara Kulieva- Stepanova – HC Gym
Hanna Maria Morel – Kimberi Klubi
Helen Kütt – Sparta SK
Janika Aavamägi – Arctic Sport Club
Jekaterina Remets – Sparta SK
Jelena Zahhartsuk – HC Gym
Jevgenia Koilova – HC Gym
Jevgenia Salak – Hc Gym
Katarina Kallikorm – Hc Gym
Merili Jesaar – Sparta SK
Bikiinifitness -166cm
Darja Tsvetkova – Hc Gym
Helena Mang – Sparta SK
Kerttu Meltsas – Arctic Sport Club
Krista Elmend – Arctic Sport Club
Bikiinifitness -169cm
Agne Kiviselg – Spa & Sport
Annaliisa Loorits – Sparta SK
Anna Fedorova – MyFitness
Anneli Vestel – MyFitness
Julianna Giogadze – Arigato spordiklubi
Kristine Sile – Arctic Sport
Maren Mändmaa – Tallink Fitness
Tuuli Jõgar – Tallink Fitness
Bikiinifitness +169cm
Betti Nigul – Tallink Fitness
Eveli Kuusik – Kimberi Klubi
Jane Tammearu – Reval Sport
Kaisa Abner – Sparta SK
Kadri Tammoja – Sparta SK
Kristina Nuut – Sparta SK
Merike Kumari – Arigato spordiklubi
Nele Narjanen – Arigato spordiklubi
Silja Rämson – MyFitness
Tšasovskih Kristina – Spa & Sport
Fitmodel
Aiki Tiisler – Sparta SK
Angela Tibar – Sisekaitseakadeemia
Angelika Roos – Sparta SK
Irina Akinshina – Sparta SK
Irina Ivanova – Sparta SK
Irina Murnikova – Sparta SK
Jelena Kostroman – Sparta SK
Jelena Pozdniakova – Sparta SK
Julia Korotõtš – MyFitness
Kelly Nevolihhin – Sisekaitseakadeemia
Liisi Aluste – Spa & Sport
Madlenne Timofejev – Spa & Sport
Olga Ledvanova – Sparta SK
Olga Mamajeva – Sparta SK
Olga Sibanova – Sparta SK
Piret Pohl – Sparta SK
Masters Kulturism 40-44a
Imre Vähi – Fitlife
Masters Kulturism 50-54a
Harri Indus – Arctic Sport Club
Bodyfitness masters 35-44a
Anu Ruutu – Tallink Fitness
Bodyfitness masters + 45a
Esta Pilt – TÜASK
Bikiinifitness masters
Julia Smoli – Sparta SK
Julia Želobetski – MyFitness
Mari Pukk – Tallink Fitness
Tiina Puzõrjova – HC Gym
Õnnela Raudsepp – TÜASK
NB!
– Kui keegi leiab, et ta peaks siia nimekirja kuuluma / mitte kuuluma
– Kui kellegi nimi / klubi on valesti kirjutatud
Palun teavitada sellest viivitamatult peep@kulturism.ee
Kõik võistlejad on paigutatud kategooriatesse, ankeetidest saadud info põhjal.
Lõplikud kategooriad selguvad peale registreerimise lõppu.
aprill 18, 2017 at 6:50 p.l. #391136In reply to: Kristjan-Johannes Konsapi blogi
Kristjan-Johannes Konsap
MemberOn 3/30/2017 at 15:51, Patella ütles:Kirp, nii nunnu pilt!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Küünejäljed on lahedad
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Tänan.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />On 3/30/2017 at 16:33, lkv ütles:..ja ei ühtegi fitmodeli? Katsu ikka pumba juurde saada, Kirp!!

Üritan ennast parandada.
” width=”20″ />aprill 18, 2017 at 12:20 p.l. #391129In reply to: Alice missioonil: offseason!
alicewonsportland
MemberOHSAA! Järgmised võistlused juba järgmisel nädalal, kus aeg alles veereb!
Näeme Salme kultuurikeskuses
Tagasilöökide aeg on vahepeal üle läinud ning kogu eelmine nädal sujus trennis ja toitumise osas väga hästi ning 1570kcal ei avaldanud erilist mõju. Võib-olla on keha defitsiidiga juba harjunud või siis ei hakka ta virisema, kuni tarbitava toidu kogus vähenemise märke ei näita. Sellel nädalal vähendasime treeneriga ainult 5g süsivesikuid, mis tähendab, et võistlustele eelneva nädala saan 1550kcal süüa (135g süsivesikuid, 50g rasva ja 140g valku). Minu jaoks see jällegi menüüs erilisi muutusi ei too, kuigi treener krimpsutas küll nina, et ei tahaks nagu kuskilt võtta, saad niigi vähe. Kui kedagi huvitab, mida ma siin üldse viimasel ajal söönud olen, siis panen oma viimase kolme nädala menüü siia üles. Näete ka, kuidas tegelikkuses ei ole söödava toidu kogus teps mitte vähenenud, kuigi kaloraažiga olen 1635kcal pealt 1550kcal peale jõudnud:
65kcal kadus, kui asendasin 2,5% keefiri 1% keefiriga ning vähendasin valgumagustoidupulbri kogust päeva peale kokku 10g. Juurde panin 8g mandleid, sest rasvasid sai muidu natuke liiga vähe.
20kcal kadus, kui vähendasin basmati riisi kogust 5g võrra päevas ja asendasin ühe rea Bitteri šokolaadi ühe rea Laima 70% šokolaadiga. Laima 100g šokolaaditahvlis on 6 rida, Bitteril oli 5. Väike sääst, sest 100g/6<100g/5 ja lisaks on Laima 70% šokolaadi kaloraaž sõbralikum (517kcal) kui Kalevi 70% Bitteril (570kcal)
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Lisasin hommikusöögihelvestele 3g ja piimale 5g.
Siinkohal on paslik öelda, et ega keegi teine ei pea igapäevaselt oma elu nii igavaks tegema ja iga päev samu toiduaineid ringiratast sisse sööma. Minule on see süsteem dieedi ajal mugavaks saanud ning olen leidnud toidud, mida ma hea meelega söön ning suisa ootan. Erilised lemmikud on hommikune puder ning peale trenni hakkliha-riisipada, mille maitsestan soola, pipra ja karriga (vahel viskan ka jalopenosid sisse ning niristan Walden Farmsi kalorivaba mee-barbeque kastet peale) ja kõrvale praen vedela munakollasega muna. Maitseka ja mahlase kana praadimiseks kasutan praadimislehti – eriline lemmik on päikesekuivatatud tomatite maitseline. Iga kord, kui kanafileed olen ära praadinud, kiidab noormees toas levivat lõhna
” width=”20″ />
Lemmik õhtusöök
Tegelikkuses ei hoia ma sellest menüüst 100% kinni. Kui ikka läheb hommikul kogemata 71g helbeid, siis ma ei hakka neid potist ära koorima, kui piima läheb kohvile 33g, siis juurde tilgutama samuti ei vaevu. Juurikate osas olen väga leebe – kui 10g riivitud porgandit jääb puudu, siis täidan tühimiku suurema kaalika või paprikakogusega ja riivimisest alles jäänud väikesed ampsud lendavad kaaluta olekus otse suhu. Muna olen alati ostnud M suuruses ning otseselt ei kaalu, lihtsalt kirjas on 55g ja pannile läheb üks muna. Rangem olen šokolaadi, mandlite ja muu rasvarikkaga. Šokolaadiga õnneks on lihtne – üks rida! Mida vähem ma väikeste muutujate osas põen, seda stressivabam on toitumise pool ning lihtsamalt kulgeb dieet.
Pühapäeval tegin jälle veidi vabama menüü ehk sõin numbritesse, kuid hoopis teisi asju ja koguseid. Sõin kaks kogust putru (üks magus ja teine soolane), Pudixit ja omletti köögiviljadega. Viriseda pole millegi üle! Kõht oli täis ja toit maitses hea (hea meelega sööks kogu aeg putru vist!). Seega… Isegi vabama menüüga päeval on mu valikud üldjuhul samad ja jalgratast leiutama ei hakka. Palju on ka toiduaineid, mille järgi mul ei isuta (makaronitooted, kartul, sai jms). Puudust tunnen enim rasvadest – juustud, peekon, rasvane liha igal kujul, majonees jms). Mida aeg edasi, seda vähem mind igasugune kräpp huvitab ja tahaks lihtsalt vahelduseks numbreid mitte lugeda ja mehega välja sööma ja jooma minna
” width=”20″ />
Sellest nädalast loobun suhkruasendaja lisamisest kohvi ja tee hulka ning üritan ka kõikidest kalorivabadest kastmetest eemale hoida. Eks näis, mis pilt ja kaal selle peale tegema hakkavad. Treeneri sõnul peaks see olukorra klaarimaks tegema. Täna hommikul oli number igatahes 60,9kg ehk eelmiste võistlustega võrreldes on kadunud peaaegu kilo.
Arhiivist leitud pilt vs pühapäevane pilt – võttis naeratuse näole küll!
Team Reinart
Loodan, et olete toitumise ja treeningutega jätkuvalt sina peal ning heitlik kevad pole teile tervisele hakanud!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
aprill 13, 2017 at 12:39 p.l. #391071In reply to: Annika Pärteli BLOGI
Annika Pärtel
MemberTere taas üle pika aja!
Tänane juhuslik Arnoldiga kohtumine meenutas mulle, et ma pole siia terve igaviku sattunud…
” width=”20″ />Mis siis vahepeal juhtunud on? 4,5 nädalat tagasi sain kolmandat korda emaks. Kõik käis väga kergelt ja kiirelt. Laupäevasel päeval vihtusin veel trennis kükke teha ja viskasime saaliomanikuga nalja, et homme on trennivaba päev, peaks minema sünnitama, siis ei jää trennidesse pausi sisse- noh, ja nii juhtuski
” width=”20″ /> Järgmise päeva varahommikul oli pisipoeg käes. Koju lubati juba 6 tunni möödudes, aga ühe päeva siiski puhkasin end seal välja. Trennis tagasi olin 4 päeva peale sünnitust- oleks tahtnud juba varem, aga päev hiljem tulime alles koju ja kolmandal päeval sõitsin juba linna tagasi- kolmandal päeval kaalutakse tutikad beebid uuesti üle, hinnatakse kuulmist, ühtlasi tehakse neile üks vaktsiin. Seega aega sain trenni jaoks alles 4. päeval.
Viimasel korral on keha taastumine olnud eriti kiire- juba esimeses trennis tundsin end hästi. Trennikava jäi samaks, nädal peale sünnitust proovisin juba kergelt kõhulihaseid teha, 3,5 nädalat hiljem tegin esimese jooksutreeningu õues (viimane jäi eelmisesse kevadesse). Hetkel satun saali 4-5 korda nädalas, iga trenn lõppeb 20-30 min aeroobsega, lisaks vabadel päevadel hommikuti kas jooksen või teen beebiga pika kärutiiru. Vabu päevi polegi, katsun liikuda ikka iga päev, sest see on minu jaoks nagu lõõgastus ja hea enesetunde küsimus.
40 nädalat vs 9 päeva peale sünnitust
Poja esimene trennipäev 5-päevasena
Esimene jooksutrenn 3,5 nädalat peale sünnitust
Esimene kõhulihaste treening- alustasin planguga
Natuke toidupilte ka
” width=”20″ />Kombo enne hommikust aeroobset: kohv ja rohelise kohvi kapsel
Lisaks kuivharjamisele alustasin nüüd ka koduse kupumassaazhiga- aitab veninud nahka taastada, kaotada tselluliiti. Kuna peale protseduure on reitel sõna otseses mõttes sinikad järel, siis loodetavasti toimib muus osas ka sama efektiivselt… elame-näeme
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Mõned videod ka:
Tuhara treening, 39,5 nädalal
16 päeva peale sünnitust, teine kõhulihaste treening
Kärutamist saab elavdada nii:
” width=”20″ />Tänane viimane harjutus jooksulindi abil:
Mõned nädalad tagasi alustasin huvi pärast Myfitnesspali kasutamist. Ma ei ole kunagi varem päris kokku arvutanud oma kaloraazhi, ka isegi mitte dieetide ajal enne võistlusi- noh, ja oleks tol ajal kasutada olnud sellised äppid, mis siis viga oleks olnud
” width=”20″ /> Endomondosse märgin juba viimased poolteist aastat oma treeningud, nüüd on neid kahte äppi hea lihtne ühildada. Noh ja olgem ausad, kaloraazh oligi hetkel liiga madal. Praegune eesmärk on oma 1900 juurde püsivalt välja jõuda, sealt vaatame edasi.
Kaalu on kadunud kuskil 8 kg, ideaalis peaks kaduma veel vähemalt 10, siis oleks see selline tore ja kergemapoolne offseason kaal. Kuna sügisel on plaanis taas joosta poolmaratoni (maratoni sel aastal siiski välja ei vea, sel lihtsalt põhjusel, et rinnalast veel päris pooleks päevaks hoida jätta ei tahaks)- siis kergema kehakaaluga on seda ka kindlasti mõnusam teha (eelmine kord joostes oli kaal 69kg). Aga no tuleval aastal- ükskord peab selle distantsi igal juhul ära joosta saama, puhtalt huvi pärastki.
Toidulisanditest kasutan hetkel BCAA-d (trennis ja peale trenni), enne hommikusi aeroobseid rohelise kohvi ektrakti ja testin erinevaid proteiinipudinguid, mis on hea lihtne viis lisavalku saada. Kord nädalas luban endale ka proteiinibatooni- siiani on lemmikuks Fasti Luxus. Väga positiivne on, et linna sõites saab juba pea igast tanklast kohvi kõrvale erinevaid proteiinitooteid kaasa osta- mugav!
Tuleval nädalal alustan uue treeningkavaga. Hetkel teen 2 nädalat kergemalt ja supersette, uuesti nädalast tahaks hakata rohkem ka raskusi lisama. Kardio osa võiks jääda samaks. 1-2 korda nädalas kindlasti tahaks ka õues joosta ja mida suvepoole, seda rohkem seda tegema peaks, arvestades, et septembri algul pean olema suuteline kerge vaevaga poolmaratoni distantsi läbima. Kuna trenni sh kardiot tegin terve raseduse aja, siis väga ei usu, et sellega mingeid raskusi tekib
” width=”20″ />Järgmise korrani!
” width=”20″ />karmo101
Member5 tundi tagasi, Guest TERVISESPORTLANE ütles:mis jama te ajate, tahaks oma silmaga näha kuidas te 5-6 korda päevas sööte kõhu silmini täis ja ei tule 2000 kalorit, ja ei suuda seda süüa??? kas ainult juurikaid-kapsast ja porgandit sööte?
ise olen sama pikk 180 ja enamasti yle 100kg… vanasti sõin vabalt umbes 10 000 kcal päevas ja mina küll ei arvanud sealjuures, et ma palju sööksin tundus norm nii nagu isu oli ja kaal oli 120-130kg, ma ise arvasin et olen paks sest ainevahetus aegalene ja ma ei teadnud et ma palju sõin, kui arvutasin kokku selgus et 10000-12000 päevas oli tavaline mida ma paljuks ei pidanud. nyyd imestan teine tyyp kes on niii peenike ja räägib et sööb kõike tohutult palju—-tegelt nende tohutu palju ongi see 1000-2000kalorit
” width=”20″ />mõned aastad tagasi valmistusin kulturismis võistlusteks siis sai kõvasti kehakaalu alandatud ja kaloraazi kärbitud, alustasin 3500kaloriga ja kaal aina kukkus, enamus aega oli keskmiselt kaloraaz 2500-2700 ja kaal kukkus, tohutu nälg ja enesepiinamine siuke madal kaloraaz,viimane võistluseelne nädal madalaim kaloraaz läks isegi alla 2000, nii umbes 1700 kalorit see oli nagu nälja surma kaloraaz, raske oli pysti sesita, ja pilt tahtis eest kaduda, raske oli kõndida, veresuhkur jube madal….
hetkel yritan ka syya umbes 2300 päevas, et olla normaalses vormis aga see on päris raske, tihti annan alla ja läheb käest ja söön ikka kordades rohkem nii paar korda nädalas siis murdun ikka.. need päevad kui söön 2500 ja alla selle tundub, et ei saaks nagu midagi syyagi, tihti söön esimese söögikorraga selle 2500-kogupäeva söögi kohe korraga sisse ja siis ylejäänd päeva nälgin. põhimõtteliselt koosneb söök fileelihast ja munast, muud ei mahu ju päeva kaloripiiri, valku peab sööma, kalor saab täis jube kergelt päevas,
kas teil on mingid arvutusvead ma ei taipa? isegi mul väike-kõhna naine räägib, et proovis dieeti vahepeal ja see 2000 kalorit keskmisel inimesel tundus tallegi uskumatult pisike, ei usu, et keegi nii vähe sööks päevas.
misasja te sööte siis et nii väike kalor? kulturismi foorumis eeldan, et ikka palju valku? 2,5g keha kilogrammi kohta!? on ju tava reegel….seega muna ja liha on põhiline ju ja kui mahub siis juurikaid….
Panen paar näidet 2000 kalorit oma päevast: Fileeliha 980g, munad: 7tk, 1 avokaado ja ongi täis 2000, selle ma sööks kohe hommikusöögiks ja tahaks palju manti juurdegi isupoolest aga see on ettenähtud kogupäevaks kui 2000 kalorit
” width=”20″ />veel näide2 munad: 12, nahata keedukanakoib 3tk, kalamaksaõli 10g ja jälle päevasöök täis, krt selle tahaks korraga süüa ja jääks puudugi
või näide 3 veel: 3 avokaadot, 10 muna ja 100g sinki ja on 2000 täis……kogupäeva söök????sellise söögi võin syya 10 korda päevas isupoolest!
Kas teil on miski isupuudus või mida te sööte? panete kapsaga kõhutäis?teete arvutusvea?
Ma söön 1700-1800 kalorit ja elan üle, valku tuleb ka üle 100g
aprill 10, 2017 at 11:22 e.l. #391030In reply to: Alice missioonil: offseason!
alicewonsportland
MemberHei!
Nädalake on jälle viimasest jutuvestmisest möödunud ning on aeg lubatud ülevaade anda. Millest juttu teen:
– võistlusjärgse kahe päeva toitumine ning mõju kaalule/enesetundele
– minu oma väike mental breakdown ja vahepealsed toimetused
” width=”20″ />
– muutused toitumises ja treeningutes
Nagu eelmises postituses rääkisin käisime peale võistlusi Steffani pitsas söömas. Peale seda tundsin täiskõhutunnet ja päris raske oli, õlu pani ka pea parajalt sumisema (mida ikka oodata, kui pole peale aastavahetust alkoholiga kokku puutunud). Õhtul pealinna jõudes pidin veel ühe toidukorraga oma isusid rahuldada saama. Üllataval kombel ei tahtnudki ma midagi magusat ja kui poodi läksime, jäid mulle ette hoopis uued juurikaleivakesed, kodujuust ja keedupeet… Teistel oli lauamänguõhtul lõbus vaadata, kuidas ma seal oma peedileivakesi kodujuustu ja viiludeks lõigatud keedupeediga sõin. Lisaks jäi mulle poes ette Aura pohlamaitseline gaseeritud vesi (mida ma mitte kunagi ei osta, sest mulle ei meeldi maitsestatud veed). Imelikud isud! Järgmisel päeval oli kaal 62,4kg (võistlushommikul oli ta olnud 61,8kg ehk siis +0,6kg). Pühapäeval andis treener mulle päeva kaloraaži täitmise osas vabad käed ehk siis sõin 150C/55F/150P, kuid sain ise vaadata, mil moel need numbrid täis saan. Pidin pühapäeval ka füüsiliselt aktiivne olema, kuid trenni ei tohtinud teha. Kõik oli ideaalne, sest läksime ilusa ilma puhul sõpradega Pääsküla rappa jalutuskäigule ning hiljem nende juurde grillima. Tahtsin sel päeval kindlasti uusi broilerifilee toorvorstikesi suvikõrvitsaga süüa ning nii palusingi endale terve paki ära grillida. Kõrvale kausitäis salatit ja vähendatud suhkru- ja soolasisaldusega ketšupit ning läksime! Sõin kogu selle suure hunniku kuskil 16 paiku ära ning õhtul 22 ajal teki alla pugedes ägasin ka veel, et nii raske on olla ja igatsen oma tavamenüüd tagasi
” width=”20″ /> Esmaspäeva hommikul vaatas mulle jällegi 62,4kg vastu. Teisipäevaks oli kaalunumber taastunud – 61,8kg ja 61,6-62kg vahel on ta senimaani ka tiksunud.
Neljapäevase rõveda trenni shape-check
Kaalunumbri kõikumises on vast süüdi ka tõusnud stressitase ning menstruatsioon (jälle!). Loodetavasti hakkab ta nüüd ka kukkuma, sest 19 päeva pärast on järgmised võistlused ja tahaksin ikka selle pingutuse valguses numbri vähenemist näha. Pilt tõenäoliselt madala kaloraaži ja trennis sahmimise juures kehvemaks minna ei saa, kuid enda motivatsiooni tõstmiseks tahaksin väiksemat numbrit. Suurenenud stressitase ja hormoonide möllamine viskasid mulle eelmise nädala lõpus ka korraliku vimka. Neljapäeva õhtul oli mu ettevalmistusperioodi kõige rõvedama enesetundega tehtud trenn, kuid tehtud ta sai. Peale trenni olin kergelt öeldes surnud ning reede hommikul ärkasin 37,0-kraadise temperatuuriga ja ahvid lõid peas taldrikuid kokku. Esimene mõte – haige, pagan võtaks, kõik on rikutud! Läksin siiski kontorisse ning tegin hädavajalikud tegemised ära, kuid lõunal tundsin, et enam ei suuda. Tööl oldi mõistvad ning läksin koju ja magasin mitu head tunnikest. Enesetunne paranes ning õhtul tundsin end juba palju paremini. Kuid see pole veel kõik (nagu telereklaamides)! Laupäeval käisin hommikul juuksuris ning seejärel käisime mööda sanitaartehnikapoode. Koduteel tundsin, et enesetunne kisub jälle väga kehvaks ning kui ma kodus trenniriideid selga tõmbama hakkasin… olin jõuetu, süda oli paha. Pugesin oma trenniriietega teki alla ja panin korraliku tönni maha. Noormees pidas mulle motivatsioonikõne ning peale veidikest puhkamist võtsin end kokku – jooksin Spartasse ja tegin oma jalatrenni kuidagiviisi ära. Seejärel jalutasin koju, käisin kuuma duši all, tõmbasin soojad riided selga ja jõin õhtu jooksul 3 tassi teed. Pühapäeval oli õnneks vaba päev ehk käisin trennis, magasin paar tundi, koristasin kodu, pikutasin, käisime toidukraami ostmas ja vaatasime filmi.
Reede kuni pühapäev tegin ka toitumise poole pealt vahetusi ehk ei söönud oma tavapäraste valikute järgi (seda just nigela enesetunde tõttu, toit lihtsalt ei tundunud väga ahvatlev). Sõin neljaviljakrõbuskeid, tuunikala tomatikastmes, batooni… Küpsetasin proteiinipannkooke ja sõin neid Pudixi ja vaarikatega…
Pühapäeva hommikusöök
Peale trenni amps – Fasti pannkoogid karamelli Pudixi ja vaarikatega
Ja nüüd muudatuste juurde. Võistlusjärgsel nädalal vähendasime kaloraaži 1635kcal peale – 140g süsivesikuid, 55g rasva ja 145g valku (ehk siis võrreldes eelnevaga -10g süsivesikuid ja -5g valku). Sel nädalal vähenes kaloraaž 1570kcal peale – 140g süsivesikuid, 50g rasva ja 140g valku (-5g rasva ja -5g süsivesikuid). Minu jaoks ei tähendanud see kogustes mingit muutust. Muutus ainult vahepalades kasutatava keefiri rasvaprotsent ja ühe vahepala kohta läheb ka lihtsalt natuke vähem valgumagustoidupulbrit. Seega ei tohiks kõht ka nüüd tühjaks minna! Ainult veel suurem energiadefitsiit, hurraa!
” width=”20″ /> Järgmise ja ülejärgmise nädala toitu vaatame jooksvalt.
Treeningutes on samuti muutus. Kui eelnevalt tegin ringiratast 3 erinevat jõutreeningut, kus harjutused olid ülesehitusega 3x(8+
kordust (üks drop), siis nüüd on samad trennid ülesehitusega 3x(6+6+6). Lisaks nendele trennidele lisandus teine trennide tsükkel, kus on väiksemad raskused ja rohkem kordusi (20 kordust). Eelmisel nädalal oli kardioks enne trenni kodust Spartasse jooksmine ja see jääb ka sel nädalal nii. Lisaks jalutan sellest nädalast 15min trenni lõpus lindil (kaldega). Edaspidi jooksevad mu saalitrennid järgmiselt:
Nädal 15
E – õlg, rind, käed (kerge raskus + palju kordusi)
T – kardio
K – jalg 3x(6+6+6)
N – puhkepäev
R – selg, jala tagaosa, kõht 3x(6+6+6)
L – õlg, rind, käed 3x(6+6+6)
P – jalg (kerge raskus + palju kordusi)
Nädal 16
E – kardio
T – selg, jala tagaosa, kõht (kerge raskus + palju kordusi)
K – õlg, rind, käed (kerge raskus + palju kordusi)
N – jalg 3x(6+6+6)
R – puhkepäev
L – selg, jala tagaosa, kõht 3x(6+6+6)
P – õlg, rind, käed 3x(6+6+6)
Nädal 17 – võistlusnädal
E – jalg (kerge raskus + palju kordusi)
Edasi on veel lahtine, kuid tõenäoliselt teen ka kaks järgmist pumpavat trenni ja sellega asi piirdub.
Vot nii! Päikselist nädala algust kõigile
” width=”20″ />
Anonüümne
Guestmis jama te ajate, tahaks oma silmaga näha kuidas te 5-6 korda päevas sööte kõhu silmini täis ja ei tule 2000 kalorit, ja ei suuda seda süüa??? kas ainult juurikaid-kapsast ja porgandit sööte?
ise olen sama pikk 180 ja enamasti yle 100kg… vanasti sõin vabalt umbes 10 000 kcal päevas ja mina küll ei arvanud sealjuures, et ma palju sööksin tundus norm nii nagu isu oli ja kaal oli 120-130kg, ma ise arvasin et olen paks sest ainevahetus aegalene ja ma ei teadnud et ma palju sõin, kui arvutasin kokku selgus et 10000-12000 päevas oli tavaline mida ma paljuks ei pidanud. nyyd imestan teine tyyp kes on niii peenike ja räägib et sööb kõike tohutult palju—-tegelt nende tohutu palju ongi see 1000-2000kalorit
” width=”20″ />mõned aastad tagasi valmistusin kulturismis võistlusteks siis sai kõvasti kehakaalu alandatud ja kaloraazi kärbitud, alustasin 3500kaloriga ja kaal aina kukkus, enamus aega oli keskmiselt kaloraaz 2500-2700 ja kaal kukkus, tohutu nälg ja enesepiinamine siuke madal kaloraaz,viimane võistluseelne nädal madalaim kaloraaz läks isegi alla 2000, nii umbes 1700 kalorit see oli nagu nälja surma kaloraaz, raske oli pysti sesita, ja pilt tahtis eest kaduda, raske oli kõndida, veresuhkur jube madal….
hetkel yritan ka syya umbes 2300 päevas, et olla normaalses vormis aga see on päris raske, tihti annan alla ja läheb käest ja söön ikka kordades rohkem nii paar korda nädalas siis murdun ikka.. need päevad kui söön 2500 ja alla selle tundub, et ei saaks nagu midagi syyagi, tihti söön esimese söögikorraga selle 2500-kogupäeva söögi kohe korraga sisse ja siis ylejäänd päeva nälgin. põhimõtteliselt koosneb söök fileelihast ja munast, muud ei mahu ju päeva kaloripiiri, valku peab sööma, kalor saab täis jube kergelt päevas,
kas teil on mingid arvutusvead ma ei taipa? isegi mul väike-kõhna naine räägib, et proovis dieeti vahepeal ja see 2000 kalorit keskmisel inimesel tundus tallegi uskumatult pisike, ei usu, et keegi nii vähe sööks päevas.
misasja te sööte siis et nii väike kalor? kulturismi foorumis eeldan, et ikka palju valku? 2,5g keha kilogrammi kohta!? on ju tava reegel….seega muna ja liha on põhiline ju ja kui mahub siis juurikaid….
Panen paar näidet 2000 kalorit oma päevast: Fileeliha 980g, munad: 7tk, 1 avokaado ja ongi täis 2000, selle ma sööks kohe hommikusöögiks ja tahaks palju manti juurdegi isupoolest aga see on ettenähtud kogupäevaks kui 2000 kalorit
” width=”20″ />veel näide2 munad: 12, nahata keedukanakoib 3tk, kalamaksaõli 10g ja jälle päevasöök täis, krt selle tahaks korraga süüa ja jääks puudugi
või näide 3 veel: 3 avokaadot, 10 muna ja 100g sinki ja on 2000 täis……kogupäeva söök????sellise söögi võin syya 10 korda päevas isupoolest!
Kas teil on miski isupuudus või mida te sööte? panete kapsaga kõhutäis?teete arvutusvea?
aprill 1, 2017 at 6:18 e.l. #390855In reply to: Rain Kuusnõmm blog
RainKuusnõmm
MemberTere.Kirjutan väheke hetke tegemistest… Muutusi on olnud mitmeid, seda nii tööl kui ka eraelus.Ma pole küll väga kirjutaja tüüpi,kuid proovin siiski…
Seoses tööga..Vahetasin varasema ehitustöö teedeehituse vastu. Peamiselt tegelen siis tänavakivipaigladusega.Füüsiline ja väga raske töö,mulle kasulik-kulutus on suur ning saan seetõttu rohkem süüa. Kuna see töö on hooajaline, siis see just mulle meeldibki, et olen saanud sisustada oma talviseid päevi enda äranägemise järgi.Ca 3 kuud saan teha,mis soovin.
Kuna põhitöö algab aprillist,olen otsinud omale muud tegevust. Hea võimalus selleks oli ülegabariidiliste koormate vedamine rekkaga eestis,rootsis kui ka soomes.Väga huvitav töö on,kuid kui igapäev trenni vaja jõuda ja on plaan võistelda, siis sobiski pigem selline varjant nagu praegu avanes.3.5m laiasid veoseid viia 20m pika raskeveotreileriga põhja-rootsi viia on paras katsumus.Kuna dieet käsil,siis oli väga palju ettevalmistumist nõudev kuna sellist dieeti pidades meeldib mulle rutiin – toiduajad,trenniaeg ja uneaeg oleks suhteliselt sama.Selline töö aga lõi graafiku segamini,kuid tulin toime.Mõned pildid ka…Olen üks väheseid,kes sellise töö kõrvalt kulturismi võistlustasemel teeb…
Meeldib tegeleda ka mototehnikaga. Sellepärast soetasin endale ATV, millega maal võimaluse korral rallimas käia ja end välja elada-vaheldus linnaelule, hea ennast tuulutada.
Läksin ka taas kooli. Erialaks sai valitud liikurmasina kursus, mis tuleb igati minu põhitöö juures kasuks.
Mida rohkem end tegevuses hoida seda kiiremini aeg möödub ning ei pea ootama toidukorrast toidukorrani,nagu dieedil olles kipub olema.Eraelus on ka toimunud suur muudatus, nimelt sain eelmise aasta lõpus isaks. Ei oskagi kirjeldada sõnadega, mida tundsin kui ulatati sülle see habras beebipoiss. On huvitav jälgida, kuidas ta iga päev midagi uut avastab ja õpib.Igatahes on see tunne vägev ja raske sõnadadega edasi anda.
Natuke ettevalmistusest eelseisvateks võistlusteks.
Kuna alguses kahtlesin päris palju,kas ikka teha kaasa 2017 hooaeg või teha üks vaheaasta-lasta siis nii vaimul kui ka kehal natuke puhata.
Üks põhjusteks ,miks kahtlesin, oli uus kodune olukord. kui kodus sirgumas veel nii pisike, kes tahab ka tähelepanu. Teiseks, uus töökoht. Kuna varasemalt on jaotunud töökoormus aastaringselt suhteliselt sama koormusega, ning ma tean kuidas mu keha toimetab. Siis nüüd on dieedi esimesed kuud tegevusevaesed ja dieedi lõpp vastupidiselt suure koormusega. Kolmandaks,olin taaskord lasknud kehakaalu kaugele vajalikust võistluskaalust.Nagu võibolla on aru saada,olen ikkagi otsustanud see aasta kaasa teha.Eks ole näha, kuidas kõik muutused mõjuvad kogu võistluste ettevalmistumist.Samas olen kinnitatud ka eliitkoondisesse ja see on üks põhjus, miks otsustasin võistelda.Trennid…
Trenne teen 2+1 süsteemi järgi.See tähendab siis 2 trenni ja puhkepäev.Keha on jaotatud põhimõttelsielt neljaks.Detsembris sai Otiga koos trennisüsteemi veidi muudetud vastavalt vajadusele.
Kuna hetkel põhitöö koormus on vähene,olen käinud suhteliselt tihti ka vabadel päevadel saalis lindipeal jalutamas.Selline olukord on mu jaoks harjumatu kuna varem olen valmistunud põhitöö kõrvalt ja see võimaldas rohkem süüa.Praegu olen sunnitud suhteliselt madala kaloraaziga hakkama saama.Sedasi dieeti pidades on mõistlik ikkagi ennast kuulata.Vahel ei ole jõudu,siis ei pinguta maximum raskustega…
Vormi osas olen enda suhtes väga kriitiline,eesmärk teha parem vorm kui eelmine kord.Ja loodan,et ka õnnestub.
Toitumine…Sellest ma väga palju ei kirjutaks,kui siis mõne sõnaga.Kaalusin suvel veidi üle 80kg ning võistluskaal mul alla 70kg. Kaalugraafiku panin paika stardikaalu ja vajamineva võistluskaalu järgi,tempoks seega ca 550g nädalas.Siiamaani olen graafikus. Peamine et pilt,mis peeglist avaldub, ka vastab sellele kaalunumbrile.
Enesetunne siiani suhteliselt hea,arvestades varasemaid hooaegasid.Kuigi on ka raskemaid päevasid ette tulnud.Mul ei ole veel siiani õnnestunud teha ükski dieet hea enesetundega.Eks ta järk-järgult läheb paremaks iga hooajaga.olgu öeldud,et oma toitumise koostan endale ise.
Makrosid ja kaloraazi lahti kirjutama ei hakka,toiduvalikust mõningaid näiteid allolevatelt on piltidelt näha…Või siis minu instagrammist,kus leiab väga palju toidupilte.png.a3ca017eef17c1bb1da682dd04fcdec9.png)
Võistlustest…
23.04 Esimene katsevõistlus taaskord Läti lahised meistrivõistlused Riias klassikalise kulturismi avatud kategoorias.
29.04 Eesti karika võistlused klassikaline kulturism
3.-8.05 hispaania Euroopa Meistrivõislused klassikaline kulturism
Mul avastardini veel mõned nädalad aega ning loodan,et 23,ndaks olen enamvähem valmis,kuid põhivõistluseni veel ca 34päeva aega ehk põhimõttelised 1/4 dieeti veel ees,seega tuleb kõvasti poseerimist harjutada ja vabakava paika saada,eks siis näha ole,mis tuleb…
Edu tänastele võistlejatele Pärnus!
märts 29, 2017 at 9:26 p.l. #390828In reply to: Annaliisa fitnessi teekond
Loorits
MemberLiiga kõhna, liiga pehme, liiga palju lihast, üldse pole lihast, väsimus, tüdimus, nõrkus, positiivsus, negatiivsus, ootusärevus – TOHUVAPOHU
Raske on kõike seda sõnadesse panna, mis minu peakesest viimase kuu aja jooksul läbi on käinud, ainus milles olen hetkel 100% kindel, on see, et täpselt kuu aja pärast on see kõik läbi ja seekord lõplikult. Ma tean, et mul pole mõtet vinguda või viriseda, sest ise olen selle tee valinud ja kedagi süüdistada peale iseenda ei ole, küll aga olen jõudnud endas selgusele, et päris minu “asi” see ei ole. Kuid alustatu tuleb lõpule viia ja siin ma siis olen – teen midagi, mis tekitab minus pigem negatiivseid emotsioone kui positiivseid. Ma olen leppinud sellega, et mu elurütm on täiesti teine, et kaloraaž on madal, oma toit on igalpool kaasas, tujud kõiguvad rohkem kui rasedal, et keha on nõrk ja trennis pole jõudu… Olen aru saanud, et saan sellega hakkama ja laval olen uhke selle üle, kuid ma ei suuda leppida sellega, kuidas ma oma ettevõtmistega teiste elusid mõjutan ja samal ajal oma tervist hävitan. Ei ole naljaasi viia naise keha nii madalale rasvaprotsendile, et organismi ühed tähtsaimad funktsioonid lakkavad töötamast, et jalutuskäigu poolepealt on tunne nagu kukuks kokku ja samal ajal võidelda süvenevate ärevus- ja toitumishäiretega. Ei ole nii lust ja lillepidu see ettevõtmine – et lihtsalt tahtejõu küsimus. Tahet mul on ja ka kangekaelsust ettevõetud asjade lõpule viimiseks mul jagub, kuid ohverdada oma tervis ja lähisuhted? Vot siin tõmban mina selge piiri. Mul on meeletult vedanud, et mu kõrval olev inimene on minu segamini nutu- ja vihahooge talunud ja mulle ainult toeks olnud, ma näen kuidas ta üritab minu ees mind ahvatlevaid sööke mitte süüa, kuidas ta on nõus minuga isegi kardiot tegema ja ka kõige halvematel päevadel süstib minusse ainult positiivsust ja kannab mu eest hoolt. Ja millega on tema ära teeninud minu tujutsemised ja paanikahood?
Ringi reisides suudan muidugi endale kaasa teha kõik vajalikud toidud ja joogid ja kui peaksingi ainult iseendaga arvestama, siis oleks see imelihtne, kuid reisides koos väiksema seltskonnaga, panen nad paratamatult ebameeldivasse olukorda. Nemad ei lähe ju ilma minuta õhtul välja sööma ja mina omakorda ei saa oma karbikesega restorani sisse… Nii tugev ma ei ole, et enda karbike süüa enne minekut ära ja siis minna niisama restorani kaasa, et vaadata oma veeklaasi seltsis, kuidas teised praadi söövad ja ka nendel ei oleks ju mugav mind niimoodi vaadata. Minu dieet piirab paratamatult ka teisi ja kokkuvõttes tervet reisi. Kõik sõltuvad sellest millal on minul toiduaeg – ma ei saa ju toidukarpe päris taskusse ka mahutada ja isegi kui kotiga kõik toidud kaasas, siis on vaja need vajalikul hetkel kuskilt kätte saada, näiteks autosse liikuda vms. Kõik peavad minuga ja minu n-ö “erivajadustega” arvestama.
Väsinud olen, ausalt, ja rohkem midagi sellist ette ei võta ka.
Viimane kuu on jäänud ja olen otsustanud võtta sellest kõik, mis võtta annab. Olen saanud palju kriitikat oma vormi kohta – küll liiga pehme ja küll seda ja teist, kuid üritan mitte liiga südamesse võtta ja anda kõik endast oleneva, et seda parandada ja korraliku vormiga punkt panna sellele kõigele. Kaalu eesmärgiks oli meil Otiga pandud 55kg ja selle pidin saavutama Läti võistluste jaoks ehk 23ndaks aprilliks. Hetkel olen umbes 56,4kg ja kui jätkaksin sama -0,5kg nädalas graafikuga, siis jõuaksin kenasti Lätiks 55kg peale, AGA kuna vorm tundus teistega võrreldes liiga pehme, siis sain Otilt uue korralduse, et nüüd võtame nii palju kui lihtsalt maha saab võtta. Suurendasime mu kardiot ja vähendasime kaloreid, et pilt teravamaks saada. Ei jälgi isegi kaalunumbreid, vaid seda et keha oleks suuremas defitsiidis, kui enne ning peegel näitaks tulemust. Kui algul oli kokkulepitud, et kiiremini kui pool kilo nädalas pole mõtet võtta, siis nüüd otsustasime, et kui hakkab kiiremini minema, siis las ta langeb – meie jaoks on kõige tähtsam just teravus ja lihaseristus saavutada.
Nii ma siin siis tiksun, trenne olen suutnud viimasel ajal nautida ja õnneks on mu ümber ainult positiivsed inimesed, kes mu rasketel hetkedel jälle püsti aitavad. Ka toitumisega olen mingil määral harjunud või leppinud, muidugi isutab muu järele, aga kuna otsin pidevalt uusi n-ö dieettoite, siis on alati põnev neid ka kokku kokata ja uusi lemmikuid kokku panna. Kuna hetkel keskendungi ainult trennile, poseerimisele, toitumisele, koerale, näitustele ja kodu korrashoidmisele, siis lisastressi olen suutnud vältida ja ka toidukorrad on mul väga mugavalt päeva peale ära jaotatud. Kaloraaž on mul 1600, mille olen jaganud 500kcal hommik, 600kcal lõuna ja 500kcal õhtusöök. Kaloraaži ainult kolmeks toidukorraks jagamine annab mulle luksuse teha lõunaks üks mõnus ports sooja toitu + veel midagi kõrvale näksida, hommikuks on enamasti puder ja õhtuks tavaliselt omlett, veidi kurki-tomatit, kanasinki ja lõpetuseks valgupuding
” width=”20″ />
Pildimaterjaliga alustan millestki, mis ajab mind hommikuti alati jube kiiresti voodist püsti – hommikupuder

Veidi jäädvustusi minu eelmisest nädalavahetusest:
Minu igapäevastest tegemistest:
Ja lõpetuseks, minu vorm 22.märts seisuga:
Võistlusplaan järgmiseks kuuks ajaks näeb välja selline:
15.apr – Fitnie Academy by Galinta cup – Kaunas, Leedu
23.apr – Läti lahtised meistrivõistlused – Riia, Läti
29.apr – Eesti karikavõistused kulturismis ja fitnessis – Tallinn, Eesti
Lets do this!
märts 21, 2017 at 7:56 e.l. #390766In reply to: Fitshop Telliskivi: Kui hindad kvaliteeti!
Fitshop Telliskivi
MemberKreatiini hullus – millist küll valida?
Tõenäoliselt iga endast lugupidav treenija on kunagi mõelnud, “Kas ma peaksin kasutama kreatiini?”
Mõte tundub hea ja ahvatlev, kuid tehes tutvust erinevate kreatiinilisanditega, muutub pilt väga kirjuks ja valiku tegemine ei olegi nii kerge. Teadmine erinevatest kreatiini vormidest ja segudest külvab rohkem segadust, kui esialgne mõte selle kasutamisest.
Siginevad küsimused, et kuidas siin võiks orienteeruda… Miks peab neid vorme nii palju olema?… Milline oleks sobilik minule?
Paljud edasijõudnud treenijad teavad ja mäletavad väga täpselt oma esimest kreatiinikuuri – tunne oli võimas, treeningväsimus oli eilne nähtus, jõu juurdekasv hirmutav…
Kuid mida aeg edasi, seda vähem toimisid järgmised kreatiinikuurid – iga kuuriga särts kadus ja üha kaugemaks mälestuseks muutus meenutus just sellest esimesest kõige võimsamast kuurist.
Ja see osaliselt vastab ka küsimusele, et miks on täna turul saadaval nii palju erinevaid vorme. Piltlikult öeldes: kreatiinimaailma baas ja vundament on kõige esimene ja ehk kauem turul olnud kreatiinivorm – kreatiinmonohüdraat. See on vorm, mida on teadus kõige rohkem uurinud ja mis on ennast ka kõige rohkem tõestanud, olles efektiivne ja toimiv toidulisand.
Kreatiini probleem on selles, et keha pikapeale kaotab selle vastu tolerantsi ning kohandab ennast ümber üritades säilitada organismi optimaalset tasakaalu – suhteliselt normaalne nähtus, millega organism on loodud kohanema.
Siin tulevadki mängu teised kreatiinivormid, lisaks monohüdraadile. Kuna kreatiini keemiline ülesehitus muutub, siis muutub ka selle omastatavus organismi poolt. Tuntumad on Kre-Alkalyn kreatiin, magneesium kreatiinkelaat või kogunisti erinevate vormide segud. Kõik eesmärgiga parandada keha kreatiini omastatavust, mis tekitaks toimivat efekti.
Lühidalt: kui sa ei tea mida valida ja sooviksid esimest korda kasutada kreatiini – sihi kreatiinmonohüdraati!
Teades, et kreatiin toimib ja annab tuntavat efekti – kuid toime pikapeale hääbub – siis targem on võtta kasutusele kreatiinilisand siis, kui sinu treeningstaaž on juba piisavalt kõrge, kui vaja oleks uut lisatõuget paremaks arenguks.
Hiljem, et kreatiini toimet uuesti ärgitada – proovi erinevaid vorme ja katseta, milline sobib sulle kõige paremini.
märts 3, 2017 at 4:58 p.l. #390591In reply to: Annaliisa fitnessi teekond
Loorits
MemberI’M BACK! Ja nii ongi! Trenniisu on tagasi, motivatsioon on laes ja mu teekond võtab ajaga ainult hoogu juurde. Aga oi-oi, seda positiivsust ja motivatsiooni uuesti üles leida, oli meeletu katsumus ja alles nüüd võin ma 100%-ilise kindlusega öelda, et saate tuleval kevadel mind lavalaudadel näha. Nii hea ja õige tunne on sees. Veel eelmine nädal suutsin korraks täielikku auku kukkuda ja siis läbi pisarate Otile kõik ome emotisoonid ja probleemid ilma ilustamata ette kanda. Tundsin ja kardsin sisimas, kuidas Ott ütleb mulle, et peame kevadise hooaja vahele jätma, kuid olles mu mured ära kuulanud ja vormi üle vaatanud, jõudsime järelduseni, et jättes kõik muud mu vaimsed ja tervislikud probleemid tahaplaanile, siis kõige hullemini mõjuks mulle hetkel sellest kõigest loobumine – allaandmine. Otsustasime, et paneme nüüd täie hooga edasi ja võtame sellest kevadest kõik, mis võtta annab, seda samal ajal kogu hingega nautides.
Vaatasime veebruari viimasel päeval mu vormi üle ja kuna olin eelneval nädalavahetuse jälle oma sügavas mustas augus olnud, peas ainult allaandmismõtted ja hommikust õhtuni ainult kräppi sisse ajanud, siis olin päris suures paanikas, et mis mu vormist nüüd siis saanud on… Õnneks ootas mind ees üllatus ja Ott oli mu vormiga väga rahul
” width=”20″ /> Ütles, et arvestades, et kaks kuud veel aega, siis oleme ilusti graafikus, vorm on paigas ja potentsiaali on. Ma olin niii õnnelik selle üle! Vaatasime üle ka võistluskalendri ja võib-olla tuleb esimene võistlus juba 15.ndal aprillil Kaunases peetav Galinta Cup
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_tongue.png” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Võtan selle igaljuhul plaani, aga kindlalt midagi öelda veel ei saa, sest pean uurima tranpordi kohta ja et paljud meie omadest sinna üldse minemas on. Eksnäis
” width=”20″ />Ainuke asi, milles ma olen täiesti lootusetu, on söögiisu
” width=”20″ /> Ma lihtsalt armastan süüa, eriti magusat. Kõht on mul vist stabiilselt tühi. Aga sellega pean nüüd järgmised kaheksa nädalat kuidagi hakkama saama ja vastu pidama – muud võimalust ei ole. Tegelikult ei ole ju üldse nii palju minna enam ja kui kaal hakkab kenasti langema, siis saab vahetevahel ka midagi head endale lubada.
Rääkides ahvatlustest ja söögiisuga võitlemisest, siis viibin hetkel Saaremaal vanaema juures… Te teate vast juba isegi, et prepi ajal ei ole see just kõige mõistlikum koht, kuhu oma isudega sattuda
” width=”20″ /> Andsin vanaemale seekord juba ette teada, et ta MITTE MIDAGI ette ise ei küpsetaks, et käes on jälle prepi aeg ja ma tulen oma toiduga. Mis te arvate, mis meid kohale jõudes laual ootasid? Soooojad kotletid ja kartulid… Eks ma siis nutt kurgus keerasin omale hoopis kartuli ja kodujuustuga mingi salati moodi asja kokku ja suutsingi kotletid puutumata jätta. Järgmisel päeval ootas juba praeliha ja erinevad pakkumised magustoitudele. Õnneks suutsin oma piisavalt valju häälega vanaemale selgeks teha, et ei tee ühtegi magustoitu ja magustoidu planeerimise asemel leidsime hoopis kuldse kesktee ja lubasin tal ühepajatoitu teha. Leidsin fitnesspalist sarnase valmistoidu ja kannan seda selle pähe sisse, saan vähemalt vanaemale rõõmu pakkuda ja ka tema toitu süüa. Kõige huvitavam on see, et kui ma vanaema toitu kannaks kuidagi fitnesspali, siis saaksin siin minimaalseid portse süüa ja makrod oleks täiesti paigast ära, kui ma siin aga oma toidu ja toorainega möllan, siis söön ikka teistega koos ja palju suuremaid portse. Vanaema saabki ainult selle järgi aru, et ma dieedil olen, et tema toitu ei söö. Minu portse nähes küsis aga kohe, et issand terve selle suure portsu sööd täitsa üksi ära?! Kahjuks on enamus inimestel päevase toidu jälgimise kriteeriumiks ainult portsu suurus, tegelikkuses saab aga mega suuri portse teha ka väga väikese kaloraažiga ja jällegi saan inimesi üllatada, kui palju ja suuri portse tegelikult dieedi ajal süüa saab. Jäädvustasin oma pingutused piltidena ka :
Eks ta tegelikult ju nii olegi, et planeerides ja möllates on võimalik see dieet imelihtsaks teha. Omades veidikenegi fantaasiat ja kasutades madala kaloraažiga vähe-rasvast toorainet, saab teha suuri portse ja palju erinevaid toidukordi. Tänu erinevatele suhkruvabadele maiustele, batoonidele, pudingutele, pulbritele jne on imelihtne jääda oma kaloraaži piirdesse, samal ajal magusat nautides. Näiteks ei oska ma oma hommikuputru enam teistmoodi ette kujutadagi kui valgupulbri ja munavalgega – lihtne, maitsev ja tervislik. Aga teate vahel lihtsalt tahaks haarata poest seda rasvasemat hakkliha, kanakoibasid, viinereid, juustusnäkke, grilliha, magusaid kohupiimasid ja jogurteid, kõike mida hetkel kuidagi 1700 kilokalori sisse kuidagi mahutada ei saa. Või no jah, saaks
” width=”20″ /> Aga siis peaksin ma ülejäänud päeva nälgima või siis eriti väikese portsu endale seda lubama. Toitumisega ongi tegelikult see kõige suurem kopp ees, ma tean, et ma saan hakkama ja teen ka seekord selle ära, aga ei oska seda dieeditamist enam kuidagi nautida. Muidugi on mõnus tunne, kui riided vaikselt jälle aina suuremaks jäävad, püksid ei püsi enam üleval, poes enamus riided istuvad superhästi ja vahel pole isegi piisavalt väikest numbrit… Ei pea kunagi mõtlema, et kas olen oma vormiga rahul või kahtlema kuidagi iseendas. Kui kaal langeb ja menüü paigas, siis tunnen, et teen kõike õigesti ja see peegeldub ka vormis. Ma pole kunagi otseselt paks olnud, aga ka minul on olnud aegu, mil trenni kõrval on toitumine jäänud täielikult tagaplaanile ja paar-kolm ülekilo olid kerged tekkima. Ma mäletan seda tunnet, kuidas igast peeglist oli vaja ennast kotrollida ja pidevalt nagu häbeneda seda. Pidevalt mõtlesin, et oh oleks mul ometi see sixback ja oi näeks ma selline välja nagu need naised erinevatel fitnessmotivation instagramide piltidel. Mingi pidev mure nagu näris ja tekitas ebakindlust. Praegu tagasi vaadates mõtlen, et ma olin täislollakas, aga no mis seal ikka
” width=”20″ /> Olles praegu selles enda n-ö ideaalvormis, näha, et ma saan ka oma kehast täpselt selliseid pilte teha nagu kõik need fitnessmotivation postitused on, saades aru, et see ongi selle pildi hetkeks nii ja ega nad kogu aeg sellised välja ei näe… Teate ei ole kogu see dieeditamine väärt seda
” width=”20″ /> Ega ma ei teagi kuhu ma selle jutuga jõuda üritasin, oli vaja lihtsalt oma pead tühjendada, aga tundub, et mulle sobib pigem siuke Itaalia stiilis suhtumine, et elu tuleb nautida ja mis need paar-kolm lisakilo sulle teevad. Kui inimene on muidu tervislik, tegeleb spordiga, liigub ja on õnnelik, siis keda kotib su kaalunumber
” width=”20″ />
Peale kevadhooaega on ka minul plaanis aeg täiesti maha võtta ja lihtsalt nautida elu. Tegeleda ainult asjadega, mis mind õnnelikus teevad ja eemaldada ennast täielikult kõikidest stressiallikatest. Kohe peale viimaseid võistlusi on plaan veeta emmega paar päeva Sitsiilias, mai lõpupoole on meil Danieliga planeeritud USA tripp ja suve veedame mööda Eestit trippides ning saare elu nautides. Ja muidugi on plaanis nautida kõiki erinevaid sööke ja jooke, mis nende kultuuridega kaasas käivad. Ma juba natuke kardan, mis seal USAs kõik sisse sööme
” width=”20″ /> See riik ju tuntud oma kalorirohkuse poolest ja minul ullikesel juba päris palju burksi- ja sõõrikukohti välja valitud, kuhu minna
” width=”20″ /> Hihiiii, ma nii ootan juba.
Kõige selle ootuses tuleb nüüd aga üks korralik viimane pingutus teha ja kevadel laval supervormis särada. Ma olen tegelikult päris põnevil ja isegi, kui loen siin päevi, et see kõik läbi saaks, siis tegelikult meeletult ootan seda kogemust. Kerge pinge ja närvikõdi tuleb juba sisse mõeldes sellele grimmimisele ja lavanärvile ja, oeh, võiks juba kätte jõuda see kevad
” width=”20″ />
Hetkel naudin siin viimast päeva saare elu ja juba homme võtame suuna tagasi Tallinna poole. Oleme siin trennid kenasti Kuressaares saanud ära teha, kuid kerge Sparta igatsus närib juba hinge
” width=”20″ /> Koju jõudes oleks vaja ka kaalule astuda. Pole juba üle nädala aja ennast kaalunud, kuid nüüd tuleb rangemalt sellel silma peal hoida ja veidi tempokamalt alla poole liikuma hakata.
Muud nagu polegi uudist, kallid teile ja olge vahvad
” width=”20″ /> -
AutorSearch Results