Search Results for 'Esta Pilt'
-
AutorSearch Results
-
ROtter
Member3 hours ago, MaPo said:Nagu taas näha, ei jõua kohale, mida öeldakse.
Mina ei keskendu OA-le. Ma tahan öelda, et ISEGI OA korral on kaasaegsetes ravijuhistes (mis küll siia riiki kuidagi ei jõua) eelkõige konseravtiivsed ravid ning olulisimaks – tabeli tipus – EXCERCISE THERAPHY.
Sinusugused vanakooli targad aga hakkaks iga väiksemat ülekoormust kohe ravima. Paneks kipsi ka? Või lõikaks lahti. Ahjaa – magnetresonansiga saab ortopeed kõigele vastused – nii, jah?
Mis siis, et :
a) iga uus MRI näitab erinevat pilti
b ) iga radioloog loeb neid pilte omamoodi – “tulemus” võib olla väga erinev
Ärgem taeva pärast midagi lisaks õpi, elagem koopas ja lehvitagem nõukaagset diplomit ja tühje loosungeid oma profiilides – see on see mis “maksab”.
Ja ülekoormus esineb pidevalt ainult ÜHEL põlvel?
MaPo
Member5 tundi tagasi, ROtter ütles:Ära sellele osteoartriidile nii väga keskendu,
Nagu taas näha, ei jõua kohale, mida öeldakse.
Mina ei keskendu OA-le. Ma tahan öelda, et ISEGI OA korral on kaasaegsetes ravijuhistes (mis küll siia riiki kuidagi ei jõua) eelkõige konseravtiivsed ravid ning olulisimaks – tabeli tipus – EXCERCISE THERAPHY.
Sinusugused vanakooli targad aga hakkaks iga väiksemat ülekoormust kohe ravima. Paneks kipsi ka? Või lõikaks lahti. Ahjaa – magnetresonansiga saab ortopeed kõigele vastused – nii, jah?
Mis siis, et :
a) iga uus MRI näitab erinevat pilti
b ) iga radioloog loeb neid pilte omamoodi – “tulemus” võib olla väga erinev
Ärgem taeva pärast midagi lisaks õpi, elagem koopas ja lehvitagem nõukaagset diplomit ja tühje loosungeid oma profiilides – see on see mis “maksab”.
jaanuar 27, 2018 at 9:04 e.l. #175706In reply to: Abi natukene ja ideid
ReinoL
MemberOn 25.1.2018 at 21:53, inside14 ütles:Ma ei tea küll kuidas sina need numbrid arvutasid aga…
Sinu kaalu ja pikkuse juures (teadmata sinu vanust, igapäevast aktiivsust ja rasvaprotsenti), kasutades Dr. Fred Hatfield baasainevahetuse valemit, on sul juba keskmine BAV ca 2800kcal.
Sinna juurde treening(teadmata täpselt sinu treeningut, intensiivsust, kestust jne) ning see number kasvab. Võimalik, et sinu igapäevane kalorikulu on ca 3500kcal(või enam) ja treeningvabal päeval ca 3000kcal(või enam) ning täiesti vabal päeval, kui ei ole tööl/koolis ega trennis, siis vb alles 2500kcal kanti. Sa oled suure massiga, sa kulutadki palju! Aga see kõik on oletatav ja teoreetiline, kui puudub suuremosa infost!
Minu point on lihtsalt selles… võimalik, et “cutid” hetkel liiga suure koguse kaloreid maha. Jah, sa kindlasti langetad kaalu sellega, iseasi kui kauaks ja kuidas nii äkiline muutus mõjub. Alati on targem alustada vaikselt “mängimist” kaloritega, keskmiselt 300-500kcal korraga.
Tuleb proovida. Hea kui saab enda numbreid jälgida nt 1-2 nädala tagant(kaal, rasvaprotsent) ja pidada päevikut. Siis tead täpselt millise toitumise juures muutused toimuvad. Suure kehakaalu ja rasvaprotsendiga on kindlasti esmased nädalad heade tulemusetega. Aga muidugi kõige olulisem on enestunne ja peegelpilt!
Hetkel olen kasutanud igasuguseid neid baasainevahetuse appe ning igaüks annab erineva numbri. Üks annab 2400 aga teine üle 3400 juba.
Hetkel juba raskusi 2400kalori kätte saamisega, mis rääkida siis 3400 jne.
Huvitav on see ka, et kui sõin niiöelda need 2400 kalorit ära siis mingi hetk avastasin, et ma olen juurde võtnud hoopis mõned kilod, mis pole juu normaalne. Ehk kui ma peaks sööma ligi 3500kcal siis kokkuvõtteks võiksin cutida kuskil 3000kcal-i peale?
jaanuar 25, 2018 at 7:53 p.l. #175720In reply to: Abi natukene ja ideid
inside14
MemberOn 9.1.2018 at 21:27, ReinoL ütles:Arvutasin välja, et koos trenniga peaks tulema kokku natukene üle 2400 kalori ja ilma trennipäevata kuskil 1700-1800 kalorit, on see normaalne?
Ma ei tea küll kuidas sina need numbrid arvutasid aga…
Sinu kaalu ja pikkuse juures (teadmata sinu vanust, igapäevast aktiivsust ja rasvaprotsenti), kasutades Dr. Fred Hatfield baasainevahetuse valemit, on sul juba keskmine BAV ca 2800kcal.
Sinna juurde treening(teadmata täpselt sinu treeningut, intensiivsust, kestust jne) ning see number kasvab. Võimalik, et sinu igapäevane kalorikulu on ca 3500kcal(või enam) ja treeningvabal päeval ca 3000kcal(või enam) ning täiesti vabal päeval, kui ei ole tööl/koolis ega trennis, siis vb alles 2500kcal kanti. Sa oled suure massiga, sa kulutadki palju! Aga see kõik on oletatav ja teoreetiline, kui puudub suuremosa infost!
Minu point on lihtsalt selles… võimalik, et “cutid” hetkel liiga suure koguse kaloreid maha. Jah, sa kindlasti langetad kaalu sellega, iseasi kui kauaks ja kuidas nii äkiline muutus mõjub. Alati on targem alustada vaikselt “mängimist” kaloritega, keskmiselt 300-500kcal korraga.
Tuleb proovida. Hea kui saab enda numbreid jälgida nt 1-2 nädala tagant(kaal, rasvaprotsent) ja pidada päevikut. Siis tead täpselt millise toitumise juures muutused toimuvad. Suure kehakaalu ja rasvaprotsendiga on kindlasti esmased nädalad heade tulemusetega. Aga muidugi kõige olulisem on enestunne ja peegelpilt!
jaanuar 4, 2018 at 10:24 e.l. #236420Ott Kiivikas
MemberHead uut aastat armasad lugejad! Märkamatult on 7 aastaga saanud blogi lugemisi täis 3 miljonit! Enne jõudis selle tähiseni Vend Vähk eks meil mõlemil ole siin hooti see blogipidamine käinud, kuid Eesti mastaape arvestades, on see suur hulk vaatamisi julgen väita. Nagu enamus teist, teen ka mina uuel aastal enda jaoks uusi plaane ja ei erine ka käesolev 2018 a. sellest. Peaeesmärk ja suurimad väljakutsed on jätkuvalt tegevspordis ja usun ,et on veel võitmata tiitleid ja medaleid, mida proovin käesoleval aastal realiseerida. Ettevalmistus on käinud natuke madalamatel tuuridel novembris ja detsembris, kuid nüüd tunnen ausalt, et isu on pidustustest täis ja täna kui on selle aasta 4 kuupäev, siis on kavas ka 4 trenn jutti ja kuidagi koos selle aastavahetusega läks fookus nagu jälle paika. Alustan kohe jätkuvalt kevadhooajal ja kuna eelmise aasta lõpus toodi uuesti tagasi minujaoks edukaks kujunenud kategooria -85kg, siis proovin juba oma ülesehituse teha lähtuvalt sellest teadmisest ja selle eeldus on ka see, et kaalu mitte väga üles lasta, nii olengi hetkel hommikul seal 89 tuuris, mis ei ole väga kaugel võistlusvormist (selge, et pilt ei ole päris see, mida sooviks kuid tegelen jõudsalt selle parandamisega). Kevadhooja peaeesmärk on Euroopa meistrivõistlused ja soov on võtta ei vähem ega rohkem kui kaks kulda….
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> (mehed – 85kg ja masters -90kg). Kuna varem on seda juba korra tehtud, siis küsin, et miks mitte korrata…
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />. Enne kindlasti kontrollvõistlused tõenäoliselt Rootsi GP (seda varem võitnud 4 korda sh absoluuti 2 korda) ja eelmisel aaastal meeldis väga Malta Ben Weider Legacy Cup (muu oli positiivne pean silmas korraldust, kuid mäletatavasti sain seal vigastuse – sedakorda sool kaasa!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />). Kui jääb veel mõni turniir ette või tahapoole, võtan plaani. Idee poolest oleksin saanud ka profileeri üle minna kuna täidetud oli kriteerium (EM ja Amateur Olympia kuld), kuid leian just, et praegu on pigem hea võimalus veel amatöörides noppida ja kui seal käes, mis soovitud, siis jõuan karjääri lõpetada veel amatöörides küll ja küll, seda enam, et praegu IFBB Pro Elite -90kg kategooria olemas ja seal samad mehed, kellega -85 ja -90 koos edukalt võistlenud, sh paljusid varem ka võitnud.
Trenni teen praegu 5 päeval nädalas enam vähem 5 eri päevaks ongi keha lahti jagatud, aeroobset tuleb selline 2-3 tundi nädalas. Jõunäitajaid ei ole täies mahus veel üles saanud, kuid mõned baasharjutused on edenenud ilusasti soovitud suunas, viimane jalatrenn tegin näiteks raw kükke 150×15 ja seal veel mõningane varu (paremal päeval tegin 170 x 14). Jõutõmme oli viimane trenn 190 x8, seal on pikem maa minna rekordini, mis omal ajal oli seal 230kg x 8. Ütleme nii ,et ka vanuse lisandudes ei ole rekordid enam nii suur prioriteet, peaasi , et keha terve püsiks ja sellepärast käin jätkuvalt korra nädalas massaazis ja külmateraapias. Ütlen nii ,et aitab kõvasti!
Taastumist olen jätkuvalt kiirendanud lisaks kvaliteetsele tavatoidule ka erinevate toidulisanditega, toon siinkohal ära loetelu, mida konkreetselt hetkel kasutan ja miks: Hera 80 1 mtl.(hommikul pudru sisse, et tõsta pudrus sisalduvat valgu hulka) Peale sööki c- vitamin 1000mg ja Multi vitamiini kompleks . Enne trenni 1 BOOM (reaalselt aitab äratada üles närvisüsteemi ja tõmbab käima), trenni ajal Intra (9 peamist asendamatut aminohapet ja mineraalid, mida higiga väljutame), peale trenni 2 mtl Muscle + 1 mtl Vitargo (kombinatsioon kiiretest süsivesikutest ja valkudest, lisaks kreatiini jõu ja taastumise parandamiseks), lisan sinna trennijärgsesse taastusjooki ka Gelenk Nahrung nimelist toodet 2 mtl (hea liigesetoit ja aitab hoida liigesevigastuste eest või tekkinud probleemide korral neid leevendada), õhtul võtan erinevad mineraalained MZB 2 kapslit (Zink, magneesium ja b6 – rahustab närvisüsteemi) ja Omega 3 rasvhapped (kasulikud rasvhapped, aitavad põletikulisi protsesse leevendada).
Tööasju ja erinevaid projekte on palju laual, nii pakuti eile EOK -poolt hakata sellise projekti nagu “Märka järgnevat põlvkonda” patrooniks. See on projekt, mis toetab sportlasi ,kes juuniorina näitavad üles juba suurepäraseid tulemusi täiskasvanute tiitlivõistlustel. Seal väljastatakse siis stipendiume ja praeguse järgi peaks olema ainus kulturismi ja fitnessi esindaja, kes sinna kandideerida saab Arida Muru, kes juuniorina sai bikiini fitnessis naiste MM – l pronksmedali. Patrooni ametis tuleb käesoleval aastal olla veel mitmel üritusel ,nii vanatehnika päeval Kuimetsas suvel kui septembris toimuval “Tervisemessil” Tallinnas vabaduse väljakul.
Team Kiivikas tuleb praeguse järgi ka kevadel välja suure hulga sportlastega, hetkel on eeldatavasti kümme Teamiliiget laval ,mis peaks olema ka Teami läbi aegade rekord ühel võistlusel…
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />. Kui keegi on siiani kahelnud, kas tulla teami või mitte, siis soovitan võtta ühendust ja uurida teamiga liitumise tingimusi ja elu on näidanud, et nii mõnigi inimene on seeläbi oma unistused realiseerinud. Mõned vabad kohad on hetkel veel saadaval! Võib kirjutada otse meilile ottkiivikas@gmail.com
Sinna võivad kirjutada ka need, kes soovivad lihtsalt toitumise või trenniplaane või võite seda ka teha otse tellimise ankeedile viide siin: http://www.fitness.ee/veebitreener
15.ndal Jaanuaril avan uuesti oma eelmisel aastal valminud medalinäituse, sedakorda siis Pärnus Port Artur 2 keskuse “Rahva Raamatus” algusega 18.00, sinna on kõik oodatud, samas võimalus soetada ka minu elulooraamat kuhu kirjutan sisse pühendusi ja autogramme ja vaadata 200 medalist koosnvat kollektsiooni, mille autoriks Eduard Iganus. Ühtlasi kui keegi ei ole veel jõudnud raamatut lugeda või tellida, siis jätkuvalt koos pühenduse ja originaalautogrammiga saab seda tellida Fitshopi poest, lihtsalt tehke vastavasisuline märge juurde, et soovite pühendust ja kellele, lisage nimi viide poodi: “Visa Hing“

Olgu lisatud, et sel ajal kui ma seda blogi kirjutan tõid lapsed postkastist kirjad ja oh imet, esmakordselt kutsutakse Eesti Vabariigi presidendi ballile….
” width=”20″ />. No mis seal ikka tuleb minna, sest tegemist ju ka ajaloolise 100 sünnipäevappeoga, mis toimub Tartus Eesti Rahva muuseumis. Ühtlasi head 100 EV aastat kõigile soovides!
november 16, 2017 at 8:19 e.l. #392594Ott Kiivikas
MemberHooajale sai pandud ilus punkt! MM medal on lõpuks käes, peale 19 katset. Natukene kogu võistlusest endast ka. Asi algas peale suhteliselt segaselt, sest selgus, et võistlejaid ja delegaate on saabunud kohale planeeritust oluliselt rohkem ja pole neid kuhugi majutada….nii hakati väikeses linnas Bistritia kõikvõimalik öömajasid otsima ja kui sealt otsa sai, siis ümberasuvatesse küladesse. Meie sattusime ca 26 km kaugusele, olgu öeldud, et paljud olid veel kaugemal võistluspaigast ja kulus sõiduks bussiga ca 45-60 min. Segasem asja juures oligi tegelikult see, et bussigraafikut ei olnud mõtet vaadata, sest see lihtdalt ei kehtinud. Üldse on seal kellatundmisega raskusi ja meie esimene soov oli korraldada kohalikele “kellakoolitus”…
” width=”20″ />. Meie sattusime elama väikesesse hotelli Costitsas. Alguses arvasime, et kindlasti mingi urgas, kuid kohapeal selgus, et täitsa viisakas, lisaks anti korralikult süüa, täpselt seda mida soovisime. Hubasemaks tegi olemise see, et olime oma Eesti tiimiga seal ainsad, lisaks veel üks Egiptuse rannafitnessist, muidu oli maja tühi. Enamuse ajast sõitsime taksoga, sest bussi peale nagu kirjutasin loota ei saanud. Samas saime ka aru ,et ega me puhkama läinud ikka võistlema.
Mis tegi olukorra väga mõnusaks oli meie seltskond, kuidagi hästi sõbralik ja abivalmis. Kindlasti on seda ka varem korduvalt olnud, kuid vahest on meeskond liiga suur ja paratamatult ei suuda kõigiga lävida, kuid nüüd olime kokku 9 – kesi ja siis sai mõnusalt kokku hoida ja nii ühiselt kaasa elada – finaal oli eriti võimas, kui lavale läksin, kogu tiim tuli kannustama lippudega ja nagu kuulsin saime korralikult ka telepilti.
” width=”20″ /> See oli võimas tunne olla laval, kui on selline toetajaskond. Minu siiras tänu!
Vastased olid päris kõvad, poolakas, kes võitis oli kevadine euroopa absoluutne meister mastersites ja muidu raskekaalu mees – 100kg, nüüd pigistas -90 ja tõesti vääris võitu. Nagu protokollist selgub jagasin hõbemedalit peale eelvõistlust koos ukrainlasega, kellele olin kaotanud ka Ternopol cupil Ukrainas, kuid tema oli võidetav mees….seekord veel pääses 1 punktiga. Enesetunne oli veel paarem mul kui nädal tagasi Benidormis. Mis paremini joonistasid olid jalad ees, reaalselt oli parem separatsioon. Seekord soola välja ei võtnud, Benidormis seda tegin, mis võis muuta tol korral pildi teravamaks, kuid sellist pumbatust ei tundnud nagu nüüd, lisaks olis tänu soolale ka sooned paremini väljas. Võistlussaal ise oli megapalav, juba ilma lavale minemata, lavataga sama lugu vähe ruumii, palju võistlejaid ja õhku pole, kuid saime hakkama, tingimused kõigile ühesugused. Seega sain kohe esimese väljakutse baasilt aru, kui meid kolmekesi seisma kõrvale saadeti ,et medal on käes ja siis oli ka pingevabam võistleda, küsimus oli vaid, mis värvis ja tean ,et olen tulen ka ükspäev maailmameistriks! Järgmine aasta uus võimalus.
Kogu koondis võistles vastavalt oma võimetele ja kui vaatasin ka võistlust eest, siis kõik said tulemuse sinna kuhu oleksin ka ise saalist vaadates nad paigutanud. Jana võistlust ma ei näinud, kuid temal oli ka kõige pikem kategooria, seega seda ei oska ma kommenteerida. Arida oli lähedal medalile ja natuke jäi puudu – samuti väga kõva kategooria oli. Kokkuvõtteks võib öelda, et oli väga meeldejääv käik ja tore, et Mikk oma kaameraga, selle ka linti sai – on mida vaadata aestetic youtube kanalil:
Lisan siia ka mõned võistluspildid:

Suur asi, mis kohe ilmub on minu elulooraamat “Visa hing”. 1. detsember on Viru Keskuse Rahva Raamatus selle esmaesitlus algusega kell 18.00 ja hetkel on seda kuni 19. novembrini võimalus soodsuhinnaga ettetellida meie veebipoest: http://fitshop.fitness.ee/raamatud/0/readmore/2170/Visa-Hing-Ott-Kiivikas/?_ga=2.111400964.1815371703.1510737437-165653978.1466958332
Raamat ütlen kohe ära ei ole igav faktikogum, vaid mõnus jutustus, minu enda silmade läbi. Loomulikult on oma lugusid ja minuga seotust rääkinud paljud inimesed, kes kindlasti sealt ka äratundmisvõimalust erinevates episoodides leiavad. Kirjeldan kuidas mu sportlastee on kulgenud ja kes ja kuidas seda mõjutanud on. Lisaks loomulikult palju naljakaid lugusid, mis võistlustel on juhtunud. Nagu sealt selgub ei olegi see kulturism üks “mõttetu ja igav” spordiala ja ka selle tegijad võivad olla väga värvikad kujud…..
” width=”20″ />. Väike lõik ilmuvast raamatust:
Poweri higist haisev keldrisaal oli minu Eedeni aed. Ehkki ma ei teadnud, kuidas õigesti lihaseid ehitada, milliseid raskusi ja treeningharjutusi selleks valida, toitumisest rääkimata.
Lugesin vähestest ajakirjadest ja raamatutest etteantud plaane ja trennikirjeldusi, kuid ma ei osanud neid endale sobivaks kohandada. Ma ei osanud arvestada oma keha ja organismi eripäradega. Ma isegi ei teadnud, et sellega peab üldse arvestama.
Küllap vaatasid vanemad ja kogenumad jõusaalis käijad minu metsikut rassimist muigega, mõni ehk isegi haletsevalt või veel hullem, õudusega, nähes ette, kuidas see kõik lõpeb.
Minu trennipiibliks oli J. Susi, Oleg Andla ja Viljar Suitsevi raamat „Kulturism kõigile“, mille kaanel ilutses uhkete musklitega hiiglasliku Indrek Otsuse pilt. Lugesin selle liialdamata otsast lõpuni sada korda läbi. Raamat nägi välja nagu tunde potis keedetud kapsas – hall, luitunud ja räbal. Kuid see oli minu pühakiri ja kuigi ma pidasin välimust väga tähtsaks, oli see vana ja räsitud teos mulle väga kallis.
Raamatus juhendati algajaid atleete toituma ja treenima, kuid minu õnnetuseks kõrvutati seal algaja treeningukava maailma tippude tipu Arnold Schwarzeneggeri plaaniga.
Nähtavasti ei osanud autorid ette näha, et kui kaks äärmust kõrvuti panna, on mõni agar debütant nii rumal, et hakkab kohe raskema kavaga tööle.
Minu hinnangul oli aga algajaile mõeldud plaan lahja, lihtlabane ja liiga kerge. Minust saab Arnold ja selleks vajan ka Arnoldi suuniseid! Tippkulturisti kava oli minusugusele noorele härjale nagu punane rätik.
Ma lõhkusin oma keha kuus korda nädalas just nagu Arnold. Kuigi mu lihased ja laias laastus terve mu organism tõrkus vastu, öeldes mulle valude, krampide ja tõmblustega, et midagi ma teen valesti. Aga ma ei kuulanud, sest teadsin, et ainult kõva tööga saab häid tulemusi.
Minu kindel usk ja teadmine oli, et tööd tuleb teha jõuga, mitte mõistusega!
Veel aastaid hiljemgi tegin ma sama vea minu treenereiks soostunud Indrek Otsuse ja Olev Annuse õpetussõnadega – nende soovitatud seeriahulgast tegin mina poole rohkem, sest arvasin, et antud ülesanne oli liiga kerge ja nad alahindavad mind…..
november 11, 2017 at 7:39 e.l. #392521Eleri
MemberOTSEÜLEKANNE SIIT
november 10, 2017 at 7:41 e.l. #392514Reinart
Member10 tundi tagasi, theaestheticproject ütles:Lend algas mõnusa viinerilõhnaga kui naabriproua otsustas meelde tuletada lõhnu mida pole vist aasta aega tundnud. Järgmise lennu peal nägin ühte vanemat võistlejat (äkki Ott oskab nime öelda) kes sõi 10 liitrisest plastik karbist tatart ja bataati ning see pilt jääb mulle vist eluks ajaks meelde. Selle aja vahemikul kui lennuk sai esi- ja tagumise poole maast lahti oli ta juba 4 ampsu jõudnud teha. No ma ei usu et isegi vanglast välja saades kedagi oma esimest burgerit söömas niimoodi näeb. Üldse oli Rumeenia lend täis krimpsus väsinud nägudega inimesi – Oti nägu peale trepirallit nägi isegi täitsa viisakas selle kõrval välja. Vahepeal aspartaami ostmas käies on aru saada, et Rumeenias on kavaks pakendatud maiustusi müüa ja süüa, loodan et mulle see viga peale laupäeva külge ei hakka. Reie suurune 7days on suht sissehingamise küsimus.. Trenni tegime 2km kaugusel jõusaalis, eeldan et oli õige valik saali osas, sest pildil olevad Poola poiskad olid samal ajal seal. Rumeeniast kui riigist veel sotti ei saa, sest väljaspool linna on tunne nagu oleks 2008 aasta majandusmulli lõhkemine koostöös Orkaan Kadrinaga eile toimunud. Karliga on koos vahva, hea et üksinda siin ei konda. Samuti on video tänasest valmis ning vastavalt interneti suudekusele vaatame millal näidata saab.
Karbist sööv mees paistab olevat legendaarne Läti kulturist Aivars Visockis. Kui mälu ei peta, siis ta on kõigest 2 aastat noorem kui Indrek Otsus
” width=”20″ />
november 6, 2017 at 9:00 p.l. #392489In reply to: HelenaMangFitness.com
Helena Mang
MemberKohe näha, et blogimise eest mulle palka ei maksta- reageerimise aeg kuidagi pikaks jäänud
” width=”20″ /> Vabandan nende ees, kes on pidanud ootama mu järjekordset monoloogi…
Nüüd juba nädal ja mõned päevad peale kui saan ennast Eesti Meistriks nimetada, uhke värk küll
Sest üks suurimaid motivatsioone see sügishooaeg kaasa teha oligi just selle tiitli püüdmine- eelnevalt oli mul kodus ju “vaid”hõbe.
Väga palju kriitikat on olnud EMV kohta- küll võistlejate tase kehv ja korraldus halb. Iseenesest- ega midagi valesti ei olegi öeldud- ei tea, et varem oleks juhtunud mitme kategooria puhul tulemuste arvutamisel vigu sisse, mille tulemusena valedele võistlejatele valed medalid kaela riputatakse… aga mis puudutab võistletae vorme- üldine keskmine nõrk tase ei anna üldistamiseks ka õigust- oli ka võistlejaid kes elu parimat vormi näitasid ja eelnevalt palju-palju pingutanud olid.
Ühes teises teemas visati ka ninale, et nüüd iga teine saab hõisata “Eesti Meistri” tiitliga- tagumist otsa kommenteerima ei hakka (ma ei ole ka kohtunik) aga kullaga said näiteks bikiinis küll pärjatud need, kes selle väärilised ning ka rahvusvahelistel võistlustel finaalikohti saanud.
Minu tulemuseks jäi -166cm kategooria kuld ja absoluutkategoorias lahutas mind võitjast 1 punkt. Täpselt nagu kevadel kui jäin Jekaterina Remetsa seljataha, siis nüüd oli au Reedale alla jääda.
Kuigi, olgem ausad, läksin ikka absoluuti lootuses, seda võita, siis uhke on olla ka Eesti nr 2- pakkuda reaalset konkurentsi Eesti 3-kordsele absoluutvõitjale.
Vau!Kohtunike töös ma ei kahtle (ei olegi selleks mingit õigust ega põhjust) ja jääb midagi järgmiseks sügiseks ka- tuleb lihtsalt enda kallal edasi töötada.
Hommikune registreerimine venis mõnevõrra pikale, õnneks olin ise varakult kohal ja väga kaua seisma ei pidanud. Mõõdeti, vaadati kingad ja bikiinid üle ja sain oma võistleja kaardi kätte. Viimasel hetkel otsustasin veel, et lasen meigi-soengu eest kellelgi teisel hoolitseda ja Salmest edasi läksingi juba meiki. Seda kõike lihtsal põhjusel, et oleks 1 asi vähem mille pärast muretseda/vastutada.
” width=”20″ />Otsustasin seekord Halo clip-inide kasuks (Decoris: https://www.decoris.ee/halo-juuksepikendused/) ja lasin Doris Karolal (https://www.instagram.com/muadoriskarola/) neisse teha lokid- lõpptulemusega jäin väga rahule- hele huul ja kerge lokk on ikka minu teema küll- MM-il tuleb ilmselt sarnane look.
Siin küll veel läige puudu aga annab aimu
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Tagasi Salmesse jõudsin, tegi Eleri mulle 2. grimmikihi ja jäin riietusruumi kuivama. Kokkuvõttes oli aega päris palju käes (sest üritus omajagu venis) ja rabistamiseks ei läinud kordagi. Sain isegi käia rõdul 2. blokki vaatamas.
Mingil imelikul põhjusel olin seekord enne võistlust vist kõige rohkem närvis üldse, mis kunagi olnud olen- ju siis pingestas see kodune kultuurimaja õhkkond ja omad inimesed saalis kuidagi eriliselt
” width=”20″ />Kuna kõik kategooriad olid lühikesed tehti kohe finaaliformaat- ei mingeid eelvoore. Kohe I-walik, veerandpöörded ja maha minek. Ja oligi autasustamine. Edasi jäin juba absoluuti ootama.
Kui keegi veel ei tea siis abasoluutkategoorias pannakse kõrvuti kõikide bikiini pikkusekategooriate võitjad ja selgitatakse välja 1, absoluutne võita- sellel aastal (3x järjest) oli selleks Reet Reimets.
Vasakult: Jane Tammearu, Reet Reimets, Mina, Mariliis Mia Topp, Regina Krukovskaja

Seekord sattus kuidagi sinine rivi, Eesti MV kohaselt
” width=”20″ />
Seekord mulle tundus, et hoolimata sellest, et võistlejaid oli vähem, oli publikut rohkem. Mõnele oli pool kodulinna tulnud kaasa elama- supper äge. Igaljuhul tahan siinkohal ka tänada kõiki kes leidsid mahti kaasa elada, kas kohapealt või läbi ülekande, aitähh kõigile kes kirjutasid, õnne soovisid või koos pilti tahtsid teha-

Peale meistrikaid oli tee juba tuttav- Uulitsa Tänavagurmee (https://www.uulits.ee). Taldrikul ootas mind väike üllatus- tuleb välja, et ka seal köögis on mul “fänne”
Tellisin (nagu alati, kui on põhjust tähistada)- 2 kotleti ja peekoniga paksukese.
Kõrvale gin tonic ja õhtu lõpetas McFlurry. Traditsioonid-traditsioonid.

Vahepeal enne MM ma ühtegi võistlust teha ei plaani seega jääb EMV ja MM vahele lausa 5 nädalat. Esimese (eelmise) võitsin VÄGA vabalt, 0 kardiot ja oluliselt rohkem sööki, nädalavahetusel oli ka ühe kalli inimese sünnipäev ja lubasin endalse absoluutselt kõike, samuti sai üle 2 aasta korralikult napsi võetud #donttrythiathome
Eile (pühapäeval) oli ikka korralik söögi-joogi pohmell ja täielik 0 päev, veeretasin kuidagi õhtusse ja läksin varakult magama. Täna juba inimese tunne tagasi, omad toidud, korralik trenn tehtud ja võib öelda, et järgmiseks 2 aastaks on alkoholi isu jälle läinud
” width=”20″ />Edasi nüüd mööda joont- range distsipliin nii toidu kui trenniga, kardiot hakkan vaikselt lisama (vaatan kuidas kaal langeb). Hetkel keha nagu mõnus väike õhupall- vett täis
” width=”20″ /> Aga see peaks kaduma kiirelt.MM peaksid ka uued bikiinid tulema, millised… seda ei tea veel isegi
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> November tuleb aga töine igas mõttes- stardime Prantsusmaale 1. detsembri!
Lõppu video Salme glamuursest lavatagusest
” width=”20″ />oktoober 30, 2017 at 5:27 p.l. #392377In reply to: Vend Vähk Peab liikuma!
vend vähk
Moderator30.oktoober 2017
Mis siis ikka, järjekordsed võistlused jälle selja taga ning natuke isegi kahju, et sellel aastal MM-ile ei läinud. Kõik küsivad, kuidas mul läks? Mis ma siis vastama peaksin? Arvestades, et enne lavaleminekut(isegi enne kui ma riided seljast sain võtta) tuli mulle mitmeid signaale, et seekord võidavad nooremad mehed, siis läks nii nagu pidigi minema… Ausalt, kaotama ma ei läinud ning kui oleksin master-klassi läinud, oleksin lisaks teistele ka ise ennast petnud ning kindlasti ei oleks viitsinud nii hirmsasti pingutada, samas oleksin kindlasti suure kotitäie nänni koju tassinud.

08.oktoobri öösel Maarjamõisas tilguti küljes veel pikalt mõtlesin, et äkki on emakene Loodus mulle märku andmas, et ma neid võistluseid kaasa ei teeks? Sama meelt oli ka doktor, kes mitme tunni jooksul ei suutnud imestada, et mul oli südame löögi sagedus 36 ja ma tundsin ennast päris hästi. Naljatasin veel, et küll see kiire tempo mul paar päeva enne võistluseid aeglasemaks jääb.
Üks oluline asi- kui peaksingi veel kunagi lavale astuma, siis teen vormi täpselt nii nagu enamus- vaikselt kapi taga. Sellel aastal tundsin korduvalt, et vormipiltide mõte ei olnud üheski elemendis mõistlik. Inimene õpib.

Nagu arvata oligi, järgnes minu kehvale tulemusele ka terve rida kriitikat küll vormi suhtes, küll poseerimise suhtes jne. Ühesõnaga- mees ei tea sellest alast midagi ning kõik minu eelnevad tiitlid olid puhas juhus ja kokkumäng. Selles suhtes, kallid spordisõbrad, enne ikka mõelge natuke kui tunnete vastupandamatut soovi pingest vabaneda.
Piidlemine. Omaette uus nähtus, kus mingid grupid koonduvad lava taga ning alustavad nende võistlejate jälgimist ja “sossutamist”, kes on ilma saatjaskonnata ja võivad kuidagi konkurentsi pakkuda. Minule uhkes üksinduses on selline tegevus alati tugevalt vastu karva. Vaatad kaugelt, mingi jutustamine käib, lähed lähemale- kõik jäävad nagu noaga lõigatult vait. Hmm, ilmselgelt räägiti Keskerakonnast ning Jüri Ratase aastavahetusekõnest. Muidugi tormasid vahepeal publiku seast lava taha mõned tegelased rindeuudistega ning näha oli, kuidas nii mõnelgi tõmbus suu kõrvuni ja osad kaaskondlased oma pilkudega hetkeolukorda reetsid ka nendele, kes kogu hingest üritasid teha oma võistlust ja mitte lasta ennast segada emotsioonidest. Ausalt, vahepeal ajaks üleliigse rahva mingite eriti jõhkrate võtetega laiali. Kohati läheb väga tsirkuseks.
Korraldus. Üldjoontes oli kõik päris hästi korraldatud. Eks see oli uuele juhatusele paras proovikivi ning üldjoontes saadi hästi hakkama. Arenguruumi kindlasti on, aga nagu ma alati olen öelnud, Eesti võistluste korraldus on igati maailmatasemel, arvestades, et olen käinud maailmameistrivõistlustel, kus võistlejatel ei olnud lava taga ei pesemisvõimalusi, riideruumi ega WC-d ning lava taga võis sooja olla maksimaalselt 10 kraadi…
Siim Kinnas. Jään nüüd huviga ootama Eesti ühe parima fotograafi Siim Kinnase pildigaleriid- ma usun sellesse mehesse ja tean, et sealt on tulemas minu karjääri ühed parimad pildid! Läks kuidas läks, aga nende piltide pärast tasus pingutada, et jäädvustada ühe 40 aastase atleedi vorm ning mälestused!
Ott Kiivikas. Ulmemees. Kes teeb see jõuab. Eks Otti on kirutud ja kiidetud, aga Eestis talle vastast ei ole ning karta on, et mees paugutab 25 aastat järjest EMV abs tiitliga. Elav legend!
Rauno Raud. Kindlasti üks selline võistleja, kes pakkus palju kõneainet. Mäletan, kuidas see mees kunagi 120-e kiloselt FitLife jõusaali uksest sisse astus ja tegi vist 9 lõuatõmmet. Meeletu tahtejõuga mees on nüüdseks kaotanud üle 40 kg ning usun, et tema võistlemised on veel ees. Väga tubli!
Taavi Tomp. Septembris võttis minuga ühendust üks päris korraliku vormiga noormees, kes soovis FitLife spordiklubi nimekirjas võistelda. See oli superesitus, millega see rannafitnessi atleet kõiki üllatas ning viies koht enda kategoorias ei ole esimese võistluse kohta üldse halb tulemus!
Edmund Pilt. Kindlasti väärib äramärkimist ka Edmundi vormi areng. See mees üllatas ilmselt väga paljusid.
Lõpetuseks annan teada, et kevadel ma küll ei võistle, aga püssi põõsasse ei ole visanud! Hoian teil kõigil silma peal! Mõnusat sügise jätku!
” width=”20″ />oktoober 28, 2017 at 12:43 p.l. #392339Reinart
Memberoktoober 23, 2017 at 8:24 e.l. #392302Reinart
MemberKulturismi ja Fitnessi liidu facebooki lehelt võetud võistlejate nimekirjad:
Laste fitness kuni 7 aastased
1. Heidi Voor-Voort – Kimber SK
Laste fitness 8 – 9 aastased
1. Lyneth Hirvela – Kimber SK
2. Brianna Närep – Kimberi SK
Laste fitness 10-11 aastased:
1. Lisandra Kaarma – Kimberi SK
2. Marleen Ruusmaa – Kimberi SK
3. Anastassia Ussova – Koroljak SK
4. Nora-Lise Maksing – Koroljak SK
5. Martta Raudsepp – HC Gym
6. Annika Absalon – Kimberi SK
7. Silvia Pärtelson – Kimbei SK
8. Marii Vanaveski – Koroljak SK
Laste fitness 12-13 aastased
1. Annlisa Kesküla – HC GYM
2. Liset Antsmaa – Kimberi SK
3. Eva Lotta Akkermann – Koroljak SK
4. Sofia Zapalova – Koroljak SK
5. Margarita Sumarok – Koroljak SK
Laste fitness 14-15 aastased
1. Agnes Suvorov – Kimberi SK
Fitness juuniorid
1. Angela Absalon – Kimberi SK
Fitness naised
1. Endla Vaher – Reval Sport SK
2. Kristina Koroljak – Reval Sport SK
Juuniorid bodyfitness
1. Alice Mikk – Sparta Spordiselts2. Kaisa Valm – Kimberi SK
Naised bodyfitness
1. Tatiyana Pudovkina – HC GYM2. Maria Jõela – MyFitness
3. Marian Muuga – Kimberi SK
4. Ketlin Tagamets- Sparta Spordiselts
5. Gea Taavelt – Spa&Sport SK
6. Anastasia Jedovkimova – MyFitness
Masters bodyfitness
1. Esta Pilt – TÜASK
2. Anneli Volkov – Arigato SK
3. Ingrid Ruus – TÜASK
4. Liina Lapteyko – Sparta Spordiselts
Juuniorid rannafitness
1. Karl Songisepp – Sparta Spordiselts2. Karel-Ken Kooskora – TÜASK
3. Andreas Rikken – TÜASK
4. Frederik Mihkel Välja – TÜASK
5. Ats Joonas Jõelaid – HC GYMMasters rannafitness
1. Marko Sildoja – Audentes FitnessMehed rannafitness kuni 176 cm
1. Diogo Coelho – Reval – Sport SK2. Roman Dolski – HC Gym
3. Veiko Trakmann – HC Gym
4. Raimo Mägi – Sparta spordiselts
5. Egert Oiov – Arigato SK
6. Raiko Heide – Sparta
7. Sander Ziugov – MyFitness
Mehed rannafitness kuni 182 cm
1. Stanislav Jagutkin – Sparta spordiselts2. Dmitri Sildus – Sparta Spordiselts
3. Ott Mänd – MyFitness
4. Ats Lahi – Arctic-Sport SK
5. Janno Uus – Arigato SK
6. Jevgeni Lyapin – HC Gym
Mehed rannafitness +183
1. Meelis Kask – Reval-Sport SK2. Kuido Jõgisalu – Spa&Sport
3. Ats Loot – TÜASK
4. Taavi Tomp – Spordiklubi FitLife
5. Tanel Rentnik – Sparta
Bikiinifitness noored
1.Brenda Brigita Vetik HC GYM
2.Madlenne Timofejev Spa&Sport SK
Bikiinifitness juuniorid
1. Julia Tsitzova HC GYM2. Arida Muru Arctic- Sport SK
3. Jaana Filina Sparta Spordiselts
4. Ksenja Jegorova HC GYM
Bikiinifitness kuni 164 cm
1. Katrin-Helen Kull – Arigtao SK
2. Liis Rosenthal – MyFitness
3. Regina Krukovskaja – My Fitness
4. Mariliis Mia Topp – Arigato SK
5. Jevgenia Salak – HC GYM
6. Alice Heinmets – My Fitness
7. Kristiina Viira – Arigato SK
8. Alina Buzõgina – HC GYM
9. Julija Korotõtš – HC GYMBikiinifitness kuni 169 cm
1. Helena Mang – Sparta Spordiselts2. Anastasia Gavris – HC GYM
3. Reet Reimets – TÜASK
4. Kristiina Sile – Arctic Sport
5. Maren Mändmaa – Tallink Fitness
8. Andra Vagur – Arigato SK
9. Olesja Saue – Tallink Fitness
10. Liisu Rõigas – MyFitness
Bikiinifitness üle 169 cm
1. Annika Leok – My Fitness2. Betti Nigul Tallink – Fitness
3. Laura Johanna Darkun – My Fitness
4. Jane Tammearu Reval – Sport SK
5. Kirke Kirt – TÜASK
6. Killu Rikker – Audentese SK
7. Kadri-Ly Miil – Sparta Spordiselts
8. Marlee Kruusimäe – HC GYM
9. Olena Shutkina – Tallink Fitness
Masters bikiinifitness1. Jana Teder Sparta – Spordiselts
2. Tiina Puzõrjova – HC Gym
Kulturism noored
1. Janno Talumaa – Kimberi SK2. Simo Kree – HC Gym
3. Jüri Altmets – Kimberi SKKulturism juuniorid
1.Stenver Kris Pungas – Reval – Sport SK2.Mikk Jürisson – Sparta spordiselts
3. Martin Kõiv – Sisekaitseakadeemia SK
Klassikaline kulturism mehed kuni 180 cm
1. Oleg Anissimov – Sparta Spordiselts2. Imre Vähi – Fitlife
3. Tõnis Hinnosaar – Sparta spordiselts
4. Tanel Tamme – Sparta spordiselts
5. Tarvi Vahtra Reval – Sport SK
6. Edmund Pilt – TÜASK
7. Rauno Raud – Fitlife
Klassikaline kulturism +180 cm
1. Siim Veri – Audentes SK2. Margus Kaasik – Kimberi SK
3. Ants Varblane – Arctic Sport SK
4. Ramil Lipp – Spa&Sport SK
Meeste kulturism 90kg
1. Michael Peterson Reval – Sport SK2. Ott Kiivikas – Sparta SK
Mehed kulturism veteranid +50
1. Harri Indus – Arctic SK2. Aleksander Ikonnikov – HC GYM
september 27, 2017 at 8:33 p.l. #392191In reply to: Arnold Classic Europe 22-25 September 2017
sigritd
Member31 minutes ago, Helena Mang ütles:Silikoonid ise ei ole üldiselt halvasti paigaldatud, lihtsalt kui ei ole praktiliselt üldse rasva ülakehas siis nad paistavadki ebaloomulikult palju välja. Rasva rohkem on ka pilt parem. Paratamatus. Ja kindlasti on ka erandeid.
Tere Helena!
Olen Sinu suur fänn, jälgija ja kaasaelaja. Minu poolt edu ja jaksu hooaja lõpuni!
Aga teemal siis – minu jaoks tundub mõistlikum seisukoht, et kui rasv kaob ära, siis ei olegi rinda ja nii ongi. See on ju paratamatus naise keha puhul. Võistlus käib lihasehituse ja treenitavate lihaste proportsioonile, millele aitavad kaasa vastav loomupärane kehaehitus. Fitness naised ongi väikese rinnaga, mida natuke tasakaalustab treenitud rinnalihas ja rüht.
Vahest tuleb mulle pähe, et võiks tõesti olla “loomulik” kategooria ja siis “kaasa aidatud”.
Olen ka ise kogenud keharasva vähenemisel rinna vähenemist, kuid üldise kuivema pildiga võrreldes pole eriti häirinud. Võistlusvormi teinud ei ole, seega ehk ei tea ka lõpuni välja, millest räägin.
Nüüdses Arnoldi lineup-s oli see ikkagi väga häiriv – ühed suuremad ja imelikuma kujuga, kui teised. Võibki olla, et mõni lihtsalt ei suuda piiri pidada ja suurem on alati parem.
Muidugi oli ka mõistlikus suuruses ja ilusaid kaasaaidatud rindu, mis kokku moodustasid hea terviku. Aga taas põhimõtteline küsimus, et kui keegi ei saa, siis milleks kõik teesklevad… Muidugi mängib rolli ka naisterahva enda enesetunne lavalt maas olles.
Huviga igatahes jälgiksin kellegi naturaalse suurt tähelendu.
Otsisin kiiruga ka mõned näited, mis silma jäid. Palju imelikke oligi just sinu kategoorias.
Tervitades
Sigrit
september 27, 2017 at 7:33 p.l. #392189In reply to: Arnold Classic Europe 22-25 September 2017
Helena Mang
MemberOn 9/26/2017 at 12:16 PM, vend vähk said:Jah, mulle hakkas ka silma vene ja osade ukraina naiste ülivõimas etteaste. Minul, kes ma sellest spordialast eriti midagi ei tea, tekkis küsimus, et kas venelannad olid siis tõesti nii teiselt planeedilt või mängis rolli ka kohtunikepaneel? Võimalusel kuulaksin kõigi Eesti sportlaste arvamust nende võistluste kohta, kes seal osalesid. Kuidas oli organiseerimine- transport, toitlustus, pesemisvõimalused jne? Kas selliste võistluste korraldamine Hispaanias on ikka õigustatud?
On 9/26/2017 at 12:39 PM, whiteheadsmatter said:See on nagu Olympiamxngud – vaata riigi suurust, vaata palju inimesi selle spordialaga tegelevad, omaette nendest tuhandetest valitakse vxlja parimatest parimad.. Loogiline, et sellistel vxistlustel vxidavad just nemad.
90% juhtudel on tõesti vene naised head- just nimelt- valik on seal riigis lõputu ja võistlema lähebki vaid top 6 vääriline grupp. Mõni üksik tüdruk tekitas tõesti küsimusi (just nimelt see pildilt), kes silmaga vaadates lausa jäme, et kuidas küll… aga üldjoontes 8 kategooria peale seda ikka vähe. Võibolla seal alaliidus ka suurem filter, sest kommerts võistlusele saab meil Eestist küll vähemalt igaüks minna, kel raha, et tasuda 200€ osalustasu, lennupiletid ja 4 ööd Barcelonas.
Transport, toitlustus, pesemine? Kommertsvõistlus- kõik on ikka enda korraldada. Pesed ja sööd seal ja nii kuidas rahakott lubab
” width=”20″ />Barcelona ise meelitab enamust ilmselt ilmselt ikka meeldiva kliimaga- +25 septembri lõpus on täitsa mõnus!
12 hours ago, sigritd said:Kogu võistlust jälgides jäi minule hoopis silma kehvasti paigaldatud rinnaimplantaatide jada pea igal pool. Naisena pole ma endiselt suutnud mõista, miks ei ole standard võistelda naturaalselt. Minu rõõmuks leidsin ka kaks naist, kes (tundus nii) võistlesid naturaalselt. Kindlasti oli neid veelgi, aga nemad jõudsid top10 ja top6.
Ma olen kursis, et kõik peab olema proportsioonis – aga samahästi võiks need kunstrinnad ära taanandada, kui kõik on ühiskonna vaikiva surve tõttu sunnitud need endale paigaldama. Tegelikult on ju nii, et igasugune iluideaal on õpitud. Võiks hakata proportsiooni ümber hindama. Vähestel (tipp)spordiga naistel jääb suur rind alles ja see ongi loomulik ja proportsioonis ülejäänud keha rasvaprotsendiga.
Selle teemaga seostub alati naljakas küsimus, et mis harjutusega korvi suurust treenib siis?
Võiks ja võiks. Siis võiks üldse juba teha uue spordiala, kus pole implantaadid lubatud ja ideaaliks on (õpitud) u 35-protsendine rasva %….
Tegemist on bikiini fitnessiga- just nimelt- proportsioon. Kui rasva pole, pole ka rinda ja kuna rinda suuremaks treenida pole võimalik, on implantaadid lubatud.
Silikoonid ise ei ole üldiselt halvasti paigaldatud, lihtsalt kui ei ole praktiliselt üldse rasva ülakehas siis nad paistavadki ebaloomulikult palju välja. Rasva rohkem on ka pilt parem. Paratamatus. Ja kindlasti on ka erandeid.
august 5, 2017 at 1:14 p.l. #391948In reply to: Teistmoodi fitness, või Olegi blogi
7oom
MemberParem hilja, kui mitte kunagi, ehk jagan oma elamusi fit.camp’ist.
Olin seal esimest korda ja läksin põhimõtteliselt selle pärast, et reis välismaale jäi ära. Aga ei kahetsenud üldse, et sain sinna.
Tore seltskond, suurepärane toitlustus, meeleolukad üritused, isegi ilmaga vedas, seega oli tunne, et oled välismaal puhkusel.
Kalorid põlesid nagu hullud, aga suutsin ikka 3kg juurde võtta. 1.5 on küll juba läinud, aga selline tunne, et teised 1.5kg jäävadki minu külge ja kõige huvitavam on see, et visuaalselt olen isegi kuivamaks saanud, sest ilmusid sellised veenid, mis ma varem näinud pole.
Naljakas oli vaadata kuidas see seltkond söömas käis. Kas te kunagi proovisite rääkida süskaritest ja kaloritest inimestega, kes ei tunne nendest huvi? Tavaliselt need jutud ei kesta üle 5 minuti, siin aga iga toidukord oli ainult nendest juttu, enamusel oli myfitnesspal lahti ja kõik üritasid ära arvata kui palju kaloreid on igas taldrikus või võileivas. Makrod kontolli all hoida oli ikka raske. Kontrollkaalumine näitas, et rahvas töötas sööklas paremeni, kui jõusaalis, sest enamus võttis ikka juurde. Kuigi sporti sai tehtud palju. Juba hommikune virgutus tõstis pulssi 160ni, aga ausalt öeldes, käisin ma seal ainult 2 päeva (enamus ikka üritas iga päev käia), ülejäänud aeg proovisin ikka magada ja taastuda, sest peale hommikusööki tuli mingi koolitus, mis sisuliselt oli trenn, siis peale lõunat iseseisev trenn, siis õhtul ühiskondlikud mängud, mis tihti tõstsid pulssi ka suht kõrgele. Nii mu pulsikell näitas vabalt 6000+kkal päevas. Vaidlusi oli palju, et näitab valesti, ise ka ei usu, et päris nii palju sai põletatud, pigem 4500+, aga tavapäeval näitavad need mulle 3000-, ehk ikka põletasin korralikult.
Laagri lõpus toimus spartakiaad, mis sisuliselt on meeskonna võistlused, mis kestavad terve päev. Sel päeval näitas mulle pulsimõõtja 9800kkal, kell 23.45 pakuti mulle burpeed teha, et saaks 10000 täis, aga sellist eesmärki mul ei olnud ja jõudu et neid teha, seega jäigi 10000kkal tegemata.
Muidu normaalse trenni tegemiseks jõudu ei olnud, seega enamus trenne oli nn. “taastustrennid”, kus raskused oli väga väiksed. Aga peegelpilt (ja mu naine ka) väidavad, et sain ikka suuremaks ja võib olla ka kuivemaks (mida on suht raske uskuda).
Ühesõnaga, laager mulle väga meeldis. Järgmine aasta suure tõenäosesega uuesti. Kõik tuttavad, kellele laagrist rääkisin tahavad nüüd ka minna.
Pilte üritusest võib vaadata siit foorumist ja instast #fitcamp2017 järgi.
Paar tundi tagasi ilmus siia foorumisse uudis, et Fitness5 ikka toimub ka see aasta, see vist ei ole enam EMV, aga samas see võistlus on kvalifitseerimisvõistlus Euroopa Meistrivõistlustele, mis toimub Norras. Ehk kes siiamaani kahtles kas minna või mitte, nüüd on kindlasti aeg, muidu, kui jälle tuleb 5 inimest, ilmselt ei hakka enam keegi neid korrladama.
AutorSearch Results