Search Results for 'Areng'
-
AutorSearch Results
-
oktoober 29, 2017 at 6:12 e.l. #392365
M.M.
MemberVõistluste kohtunikuna pole ma varasemalt peale võistlust oma poolset arvamust avaldanud aga see kord ma seda teen. Esiteks palju õnne kõikidele võitjatele. Nagu kõik teavad ja näevad siis kogu see fitnessi pool kasvatab populaarsust ja areneb üle maailma suurel kiirusel. Kategooriaid ja võistlejaid tuleb aina juurde ning seoses sellega tõuseb ka tase. Kuid kahjuks see ei käi meie, Eesti kohta. Oli tõesti paar võistlejat, kes näitasid arengut aga üldises plaanis on seis ikka üsna halb. Eriti oli seda minu arvates bikiini fitnessi kategoorias. Ma ei saa aru miks tüdrukud ei tegele saalis kõige tähtsama kehaosaga milleks on tuhar. Vabandust, aga enamustel seda polnud või siis rippus. Võib olla ma olen liiga kriitiline aga arvan, et 10 aastat kohtuniku- ja 20 aastat treeneri kogemusega peangi seda olema. Kahjuks on nii, et pole meil Eestis sellist ühtset meeskonna tööd, kuhu kaasatud parimad olemasolevad spetsialistid ja treenerid. Iga võistleja on nii öelda üksi ja peab ise otsustama kelle poole ta pöördub abi saamiseks. Ja nende abistajate tase ning nõuanded on nii seinast seina, mis peegeldub ka üldjuhul laval. Ehk kunagi jõutakse ka Kulturismi ja Fitnessi liidus nii kaugele, et peale igat võistlust analüüsitakse koos kõigi võistlejate vigu ja suunatakse abi saamiseks kelle juurde vaja. Igal juhul soovin kõigile edu järgmisteks võistlusteks.
september 8, 2017 at 8:21 p.l. #27271Topic: Joogaasanade õppimine/ akrobaatika
in forum Külastajate KüsimusedAnonüümne
GuestTere!
Olen käinud mõnda aega myfitnessi spordiklubidest erinevates joogatreeningutes. Kõik on väga mõnus ja tore, kuid mõningate asanade puhul ma tunnen, et arengut ei toimu. Näiteks ei suuda ma siiani teha peapeal seisu, seista käte peal jne. Soovingi teada, et kuidas saan iseennast aidata, et harjutada ning saada paremaks. Mulle tundub, et spordiklubis pole treeneritel ka aega kõiki inimesi õpetada ja tunnis antakse juhtnööre vastavalt tasemele, mis tingib selle et need, kes juba oskavad saavad teha keerulisemaid asju ja need, kes ei oska jäävadki ukerdama või siis aitavad end ise järgi.
Olen end niipalju aidanu, et võtnud youtubest videosid lahti, aga iseseisvalt ei tule ka välja. Siit minu küsimus, et kas minu keha polegi suuteline tegema mingeid keerulisemaid asendeid (nt ma pole lapsepõlvest saadik mitte kunagi hundiratast suutnud teha) või on olemas mõni treener, kelle juurde saab süsteemselt harjutama minna ning kes oskab asjakohaseid juhtnööre jagada.
Olen väga motiveeritud ning tahan olla igati pidi võimekas oma kehalises liikumises. Mul on hea meel, kui keegi oskab sel teemal kaasa rääkida ning mind edasi suunata
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Anonüümne
GuestKui sa surud 150 kg siis oled ju niigi tugevalt üle keskmine inimene. Need kes suruvad sul mis iganes 300 kg juba need on samas üle keskmise jõukamad ka juba. Üks põhjus mis ei ole just õite tõsine on see mida sa endale toidulauale paned ja tõsisem on see et õhema rahakotiga mees käib enamjaolt rohkem tööl kui on aega treeninguteks ja toitumisteks ja korraga kokku kõige selle tasumiseks. Kindlasti leiad siin palju vastukaja minu postitusele aga reaalselt see on nii. Käisin koolis siis treenisin nagu loom ja tol ajal oli muidugi seda toitu rohkem käes ka. arengud olid rahuldavad. Olgu 300 ei surunud aga põhikooli tatina 240 kg oli vähemalt tol ajal küll kõva tulemus. Kui tööle läksin siis kadus aeg ja raha kulus mujale ning treeningute maht jäi üürikeseks. Hetkel vb saan ka kõigest 150 kg hakkama. Üldiselt pea meeles et oled see mida sööd ja milline on sinu elustiil. Ise pead muutma kõike mida vaja. Tippu jõuab aga mitte suvalise keskmise inimesena
juuli 1, 2017 at 7:16 e.l. #27235Topic: Lamades surumine
in forum Külastajate KüsimusedAnonüümne
GuestTere kogenum ja targem, aidake nüüd natuke.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Olen selline keskmine mees, vanust kolmkümmend. Jõutrenni olen teinud, aga mitte püsivalt. Pigem paar nädalat ja pikem paus. Toitumine on ka pigem kehvapoolne või ajapuuduse tõttu napp olnud. Unest ei hakka üldse rääkimagi, töötan öösiti ja päeval muud kohustused. Kaalusin viimati 102kg ja lamades surumine on päevast olenenud 140-150kg. Sooviksingi nüüd enda motiveerimiseks küsida kas natuke toitu, und ja trenni sättides ja selle elu juures regulaarselt olles võiksin ühe aastaga näiteks 20 kg rekordile juurde lisada? Või näiteks iga kuu lisada 2,5kg? Kui kiire võiks üldse areng olla?
Sooviks tulevikus võistlustel käima hakata, kas see oleks üldse reaalne minu vanuse ja näitude juures?
Ette tänades ning soovides kõike kõige paremat
” width=”20″ />mai 28, 2017 at 7:29 p.l. #391673In reply to: Silja bikiinifitnessi ameerika mägedel
SiimMe
Memberalicewonsportland
MemberOn aeg jälle kokkuvõtteid teha!
Hetkevorm
Tunduvalt pehmem, kui võistlusvorm (mis on igati normaalne!), kuid pole end põrsaks söönud. Imekombel olen ikka veel alla 60kg, välja arvatud vabama menüüga päevade järgsed hommikul, kui toit pole veel jõudnud seeduda või keha kalorite (süsivesikute-rasvade) üledoosiga võitleb. Täna hommikul näitas kaal mulle 59,8kg… Mul ei ole õrna aimugi, kuhu see toit läheb, sest eilne kaloraaž oli päris kõrge – õhtul sai välislähetusest naastes televiisori kõrvale õlut joodud ja rämpsu söödud. Mingisugune sisepõlemismootor töötab jätkuvalt täisvõimsusel ja töötleb vist võistlusdieedi ajal puudu oleva toidu tagantjärele ära. Leppisime treeneriga kokku, et off-seasoni lõpuks võiksin kaaluda kuskil 63-64kg, mis tähendab, et ruumi veel on. Hetkel pole küll 100% kindel, et ma sügisel lavalaudadele astun, aga ega nagunii ei tahaks hetkel rohkem juurde võtta. Mõni kilo peab aga tulema, sest muidu pole millegi pealt arengut teha ja lihast kasvatada.
Hetkel vaatab peeglist selline Väike My vastu
Viimase 30 päeva kaalugraafik Myfitnesspali andmetel
Treeningud
Aitab kergete raskuste kõigutamisest ja hakkame jõudu taastama/arendama! Alustasin sel nädalal uue treeningkavaga, mille eesmärk on dieediga kaotatud lihasjõud tasa ja targu taastada ning lihast peale saada. Treeningud on üles ehitatud 2+1 süsteemiga ehk siis kaks järjestikust päeva on saalitrennid ning seejärel tuleb kardio/puhkus. Nädalas on kokku seega viis saalitrenni, üks päev, kus teen 45-minutilise kardiosessiooni ja üks päev on jäetud taastumiseks. Lihasgrupid on jagatud kolme erineva treeningpäeva vahel:
JALAD
– kükk
– hack-kükk / jalapress (üle nädala vahetub)
– nelipea masinal
– sirgete jalgadega jõutõmme
– kakspea masinal
– väljaasted smithil
– jalgade lahutamine
– säär smithil
– säär istudes
SELG, RIND, KÕHT
– ploki tõmbed ülalt (laialt)
– kangi tõmbed kõhtu
– ploki tõmbed ülalt (kitsalt)
– keretõsted kettaga (alaselg)
– traktor
– hantlite lennutamine (kaldpingil)
– masinal surumine
– kõht (enamasti teen 2 harjutust, 4 seeriat ja maksimaalsed kordused)
ÕLG, KÄED
– kangi surumine smithil
– hantlite lennutamine
– õla tagaosa hantlitega
– õla tagaosa masinal
– lendamine masinal
– triitseps plokil (üle pea)
– biitseps hantlitega (istudes)
– dipsid
Seeriaid on 3-5 ning kordusi 6-12, mis tähendab, et raskused peaksid iga nädalaga üha kasvama hakkama. Kava ise meeldib mulle väga ning parim osa selle juures on see… et ma ei pea enam lõpus minutitki kardiot tegema! Oh happy day! Terve nädala kardio piirdub 5 x 15 minutit ellipsil soojendusega ja ühe 45-minutilise treeninguga. See teeb kokku ainult 2 tundi kardiosarnast liigutamist nädalas.
Esimesed trennid on lihased mõnusalt piimhapet täis tõmmanud ning teisel päeval peale jalapäeva olin puujalg. Aga siiralt – igatsesin juba seda korraliku pingutuse tunnet ning lihasvalu peale treeninguid.
Toitumine
Nagu ma eelnevalt mainisin on mu keha korralikul hävitusrežiimil ning miski sisse püsima ei jää. Hetkel oleme plaanitust varem jõudnud 2200 kcal päevakaloraaži juurde, millest üle poole tuleb süsivesikutest (mis omakorda tähendab metsikus koguses süüa!). Makrod ongi ainult süsivesikute osas kasvama pandud – rasvad on ikka 55g, valgud 140g ja süsivesikud nüüd juba 286g! Võrdluses dieedi lõpu makrodega on rasvad ja valgud kasvanud kumbki ainult 5 grammi, kuid süsivesikud on kahekordistunud
” width=”20″ />
Toidulaual on rohkem mängulisust ja söön palju vabamalt. Tihti tuleb ette olukordi, kui ma ei pea vajalikuks iga suutäit taga ajada või teen allikates vahetusi. Enam ei keela ma endal erinevaid toite maitsta – kui ikka on kolleegil sünnipäev ning ta on teinud rammusat valge šokolaadi kooki, siis mekin hea meelega. Alati ei pea sööma tervet tükki, kuid ma arvan, et võistlusvälisel ajal peaks oskama aeg-ajalt elu nautida. Kuid samas… kui sa tead, et sa oled inimene, kes peale esimest kompvekki või šokolaaditükki enam pidama ei saa, siis parem väldi esimest ampsu või tee teisi valikuid. Igaüks on erinev!
Ühe päeva neli toidukorda – riis, kana, tuunikala tomatikastmes, brokkoli, šampinjonid, seened, 0,1% kohupiimakreem, 10% kreeka jogurt, maasikas, banaan, nektariin… Mida veel hing ihkab!
Milline kaunis hommik, kui meespool sulle toidu voodisse kohale toob! Juusturöst, 0,1% toorjuust, praetud (rasvane) juust, vedela munakollasega praemuna, rukola, värske tomat ja muidugi piimakohv
” width=”20″ />
Tortillapitsa on alati hea mõte – ketšup, paprika, suitsukana, sibul, šampinjonid, rasvane juust, rukola ja balsamico kaste
Omlett, värske salat, seemneleib rasvase juustuga
Isud ehk seemneleib vürtsikilu ja rohelise sibulaga. Muna keetmine ununes ära.. ups
Vahel tuleb osata nautida ka!
Selleks korraks kõik! Luban, et järgmine postitus tuleb rohkem endassevaatav… Mainisin ühes varasemas postituses, et minu jaoks on kogu see teekond isiklikul tasandil ülimalt oluline ning mul on omad põhjused, miks ma seda kõike naudin (mitte ei näe enesepiitsutamisena). Järgmises postituses just seda lahkangi – miks minu jaoks fitness nii oluline on ning kuidas see võistlusettevalmistus mind muutnud on.
Kaunist suve algust kõigile, praeguste ilmade juures on seda juba täitsa sobilik öelda! Loodan, et olete rannavormi valmis saanud (või on teil see terve aasta juba riiete all peidus olnud) ning suured suvised pidustused teie toitumise ja treeningutega seotud eesmärkidele põntsu ei pane!
mai 22, 2017 at 6:38 e.l. #391643In reply to: Fitshop Telliskivi: Kui hindad kvaliteeti!
Fitshop Telliskivi
MemberTelliskivi FitShopis on kõik vajalik selleks, et sinu treeningud õnnestuksid 100%
Meil on lai valik kvaliteetseid toidulisandeid OLIMP SPORTS NUTRITIONILT

– Enne trenni – Redweiler, Redweiler shot ja Knockout
– Treeningu ajal BCAA XPLODE
– Peale treeningut parimaks taastumiseks – kvaliteetne ja maitsev vadakuvalk Whey Protein Complex
Sinul ei jää midagi muud üle, kui trenni teha, nautida protsessi, arengut ja tulemusi
” width=”20″ />
Oleme avatud 9:00 – 17:00
mai 15, 2017 at 10:24 e.l. #391615In reply to: Atleetvõimlemine – tasuta treeningkavad!
Fitshop Telliskivi
MemberRaamatu “Atleetvõimlemine” II trükk nüüd saadaval Fitshop poodides SIIT!
Tutvu aegumatute tõdedega jõusaalitreeningust ja keha lihaskonna vormimisest. Raamatu esimene trükk ilmus 1968 aastal. Selle aja jooksul on jäänud põhitõed ja tüvitekst samaks. Sobilik nii treeneritele kui ka asjaarmastajatele.
Lihtne ja hõlbus lugemine kõigile, kes soovivad täiendada või kinnitada oma teadmisi lihaskonna arengust ja treeningute ülesehitusest.
Fitshop klientidele kehtib soodustus -10%. Samuti veebipoes, olles registreeritud kasutaja, kehtib soodustus -10%.
mai 8, 2017 at 9:09 e.l. #391547In reply to: Vend Vähk Peab liikuma!
vend vähk
Moderator19 tundi tagasi, Rambo vend ütles:Netis liigub palju infot naturaalselt maksimaalse reaalse lihasekasvu kohta. Üldiselt nõustutakse numbriga pikkus ´miinus 100. Ehk siis 175 cm meesterahvas suudab naturaalselt kasvatada endale niipalju lihast, et võistluskonditsioonis (rasvaprotsent 5-6) kaaluks ta 75 kg.
Kuna sa oled 100% puhas sportlane, siis mida sa arvad sellisest valemist? Kui seda uskuda, siis pole vaja kaugelt otsida, miks kõik on nii lopsakad ja kuivad.
Tere!
Tead, see puhas sport ja selle piirid on nii keeruline värk. Ok, lähen USA-sse elama. Kasutan seal müüdavaid toidulisandeid, mis on USA-s (võib-olla osades osariikides on ja osades mitte) lubatud, aga euroopas kindlasti keelatud. Kuna ise ei ole spetsialist, vaid tavaline harrastaja ning ei oskagi totaalset uurimustööd selles valdkonnas teha, jääb siiski küsimus- olen ma siis 100% puhas või hirmus keemik? Ameeriklase jaoks kindlasti puhas sportlane, eurooplase jaoks ilmselt mitte. See USA teema on lihtsalt üks mõtisklus, millega olen USA-s elades ja reisides korduvalt kokku puutunud. Selle dopinguteema ülestõstmisel käib jutt pigem konkreetsetest euroopa sportlastest, kes on teinud vähem kui aastaga liiga ulmelised arengud selleks, et ma sinisilmselt käsi plaksutaksin ning neid andekateks nimetaksin. Millegipärast on väga paljudel sellistel andekatel varem või hiljem olnud tugevad terviseprobleemid ja oi kui palju andekaid on ka dopinguga vahele jäänud varem või hiljem. Mis on andekus? Kas andekuseks saab nimetada 30-dates aastates meest, kellele peenikeste kurejalgade asemel tekivad väga lühikese ajaga maailmatasemel tipp-jalad? Kas andekas võiks olla selline mees, kellel aastaga tuleb juurde 10-15 kg lihasmassi? Internet on täis mehepoegade pilte, kes viimastel aastatel on teinud ulmelisi arenguid. Päris tore oleks kui WADDA reageeriks koheselt igale ulmevormiga IFBB egiidi all võistleva atleedi piltidele ja mehepojad saadetakse veredopingu kontrolli. Ma olen ikka öelnud, et kui mul oleks pooltki nii palju eelduseid nagu mu isal, siis oleksin ilmselt ammu maailmameister. On selliseid, keda emakene Loodus on õnnistanud vägeva raami ja karu jõuga, aga kahjuks väga paljud ei jõuagi kunagi spordisaali. Minu taat ei saanud surmatunnini aru, miks ma spordisaalis käin, aga tema oli karupoeg ilmselt sünnist saadik mitte ei hakanud ootamatult andekana 30-selt arenema. see 175-100 on muidugi ideaalne, aga kõik sõltub ju vanusest ja muudest asjaoludest. Kui ma olin 25 aastane, siis selliste numbrite saavutamine võttis aega 1 kuu, kui minu loomulik kehakaal oli 81-82 kg, aga nüüd, kus ma kaalun hooajaväliselt 91-92 kg vanuses kohe-kohe 40, võtab selliste numbriteni jõudmine ebainimlikul viisil kuni pool aastat.
aprill 27, 2017 at 7:06 e.l. #391280In reply to: Vend Vähk Peab liikuma!
vend vähk
ModeratorHommikust!
Vastukaaluks nendele, kes enne võistluseid hoo maha võtavad, on minul veel järgmise 24 tunni jooksul 3 rühmatreeningut, vähemalt üks jõusaalitreening ning loomulikult palju poseerimist. Kõik on kontrolli all ja laupäeval ei lähe ma kindlasti lavale oma tohutult suurt arengut näitama, aga samas ei ole ka toimunud tagasiminekut. Lihtsalt pidasin oluliseks ära märkida nendele, kes toovad esile hirmsaid kapitaguseid arengumehi või on siis spekuleerinud, et vend Vähil on lihased kõik kuhugi ära kadunud… Ma teen laupäeval oma võistlust ja ainult mina tean, mis mõtteid on vahepeal mõlgutatud ning olen saanud järjekordselt kinnitust, et ei ole võimatuid asju.
Olge mõnusad!
” width=”20″ />aprill 25, 2017 at 1:47 p.l. #391249In reply to: Annaliisa fitnessi teekond
Siht
MemberTsau,
Lahe on see, et inimene julgeb avatult kirjutada oma mõtetest ja kogemustest. Kahjuks pole isiklikult tasandil tuttavad aga siiski mõtlesin kirjutada.’
Ma arvan, et üleüldiselt lasevad inimesed ennast tänapäeval liiga palju mõjutada teiste arvamustest ja siis voolivad end selle järgi.
Loodan, et sa ei võta seda kui negatiivset tagasisidet, aga me (võistlejad) läheme lavale ritta just selleks, et käpu täis teisi inimesi meid hindaks, ilma, et nad meid teaks.(Nad ei peagi teadma meid või kui palju vaeva me nägime) Nende arvamus on subjektiivne ja individuaalne – nad on sinna palgatudki (siis tasu või aitähh eest) meid hindama, mitte meile pai tegema. Me ise vabatahtlikult paneme end seal ritta.
Pigem, mida ma selle jutuga öelda tahan – lavale tuleks minna eesmärgiga igakord seal enda parim mina kohtunike ette tuua ja võrrelda seda siis eelmise aasta minaga.
Paned kaks pilti kõrvuti ja vaatad, oh, see aasta on mul …. palju defineeritum, olen kuivem… võrdled end ise endaga, mitte kellegi kolmanda isiku peas oleva kujutelmiga.’
See tähendab seda, et enda peas peab olema pilt, millist keha tahad ja töötad selle kallal. Sest iga inimese jaoks tähendab teatud omadussõna erinevat asja. Omadussõnad on subjektiivsed, loeb ainult taustsüsteem või siis vaatleja. Ehk siis kellegi uus on teise vana, kellegi kuiv vorm on teise silmis pool pidune jne jne. Reeglid on ühed aga tõlgendus võib varieeruda sinna-tänna, isegi kui seda mingitel meetoditel kalibreeritakse.
Tööd tuleb teha enda keha kallal enda jaoks, sest kui seda teha vaid selleks, et keegi saaks sind vaadata 10-30sekundit ja panna sulle mingi X hinnang siis lihtsalt kaotad end.
Fitness ja kulturism spordina on niivõrd subjektiivne, et sa ei saa loota mitte kellelegi teisele peale enda. Sa ei saa loota, et vastane kehvas vormis või et kes kohtunik on. Või mida milline kohtunik tahab. Alati võib arvamused ära kuulata, aga kokkuvõttes peaksid ikkagi tegema tööd enda kallal selle suunas mis on sinu visioon.
Ainult sina versus sina. Kõlab klišeena aga nii on.
Ja alati ei pruugigi areng paista füüsiliselt välja aga vaimsel tasandil oled näiteks palju tugevam või tunned end paremini jne.
Arvan, et said tegelikult väga kasuliku kogemuse, millel on palju positiivseid külgi
” width=”20″ />Ole tubli ja jõudu sulle !
aprill 25, 2017 at 7:02 e.l. #391237In reply to: Fitshop Telliskivi: Kui hindad kvaliteeti!
Fitshop Telliskivi
MemberProbleemsed juuksed? Abi võid leida vitamiinidest, mis on vajalikud juuste normaalseks arenguks.
Olimp Gold-Vit A+E on toode disainitud spetsiaalselt neile, kes soovivad parandada oma juuste tervist.
Anna oma juustele õigeid toitaineid — proovi Olimpi kvaliteetseid Flow Liquid Caps Technology® vitamiinikapsleid, millel on kindel toime ja kvaliteet.
PS: parandab ka naha jumet ja väljanägemist
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
aprill 19, 2017 at 10:34 e.l. #391141In reply to: Vend Vähk Peab liikuma!
vend vähk
Moderator19.aprill 2017
Tere sõbrad! Panin just tõeliselt vanad retropommid oma facebooki lehel üles, aga panen need ka siia ning kirjutan pikemalt oma mõtetest ja tegemistest sellel kaugel ajal 20 aastat tagasi. Muide, millega teie sellel ajal tegelesite? Sissejuhatuseks märgin ära, et esimest korda elus astusin jõusaali uksest sisse 1992 aasta septembris. Enne seda olin teinud mõned aastad karated ning 90-date alguses oli noorele mehele sport olulisem kui tänapäeva lõdvikutele nutitelefon. Mul oli keskkooli astudes kindel soov spordiga jätkata ning silmapiiril olid poks ning maadlus, et kantpeadele vastu seista või siis ise kantpeaks hakata. Juhuse tahtel oli minu Kunstikooli kursusel tänaseks päevaks paksuks kolliks muutunud Taavi Unt, kes nüüd inimestele vabatahtlikult ja sunniviisiliselt tattoosid peale lööb. See mees kutsuski mind jõusaali ning kuna EPMÜ spordihoone asus meie koolimaja kõrval, otsustasin natukene ka jõusaalis kätt proovida. Esimene eesmärk oli natukene liha luudele koguda ja siis vaatab edasi. Emakene Loodus arvas teisiti- kiire areng ei jätnud enam palju valikuvõimalusi. Jõusaalist sai minu teine kodu! Sellel ajal oli saalis päris tugev Team koos. Keegi midagi kulturismist ei teadnud ning AC/DC muusika pandi teinekord nii kõvasti mängima, et mul hakkas ninast verd jooksma. Mehed teinekord katkestasid trenni ja tantsisid tobedaid tantsusid, teinekord sai mõnda laulu kaasa lauldud. Trenni tehti looma moodi ja lolluseid veel rohkem. Ok, nii see aeg vaikselt edasi liikus. Nädalatest said kuud ja kuudest aastad. Juba 1994 aastal käisin vaatamas elu esimest kulturismivõistlust ning see, mis ma nägin, motiveeris veel rohkem pingutama. Tänapäevases mõistes veeresid lavale ju suured vesipallid, nende seas mõni üksik teravam poiss, aga nii või teisiti see kõik motiveeris. Kuuldused minu arengust olid vahepeal liikunud ka teistesse linnadesse ja klubidesse. Lisaks jõusaalile hakkasin võistlema ka jõutõstmises. Läks veel pikalt aega, kui suure survestamise tulemusena otsustasin esimest korda ka ise kulturismilavale minne alles 1997 aasta kevadel. Panengi siia nüüd üles mõned pildid EKV 1997 eelnenud perioodist ning ka mõned järgneva perioodi pildid:
märts 1997 Tartus, vanas EPMÜ jõusaalis

Aprill 1997 nädal enne EKV
aprill 1997
e kategooria +72 kg. Vasakul Ott, paremal mina
EKV 1997 minu vabakava
EKV 1997. Hõbemedal- minu elu esimesed võistlused ja esimene medal
04.juuni 1997. Vorm läks väga ulmeks ära. Kehakaal tõusis kosmilise kiirusega. 90-dad.
1998 kevad Kuperjanovi pataljonis. Võru metsade vahele oli jäänud viimase 10 kuuga umbes 15 kg liha.
Kevad 1998. Kõigele vaatamata leidus Kuperjanovi pataljonis minust veel peenemaid mehi
aprill 19, 2017 at 9:06 e.l. #391140In reply to: Random_R’i teekond
alicewonsportland
MemberEga polegi muud kui raudset tahtejõudu soovida ja hoia oma arenguga kursis
” width=”20″ />
PS! Jõusaalis ei ole vaja tarka nägu teha – mine küsi treenerilt või mõnelt edasijõudnud treenijalt julgelt nõu. Keegi ei hammusta ja järgmine kord saad juba kindel olla, et tegutsed õigesti. Veel parem oleks muidugi eesmärkidele vastavalt spetsialistiga plaanid paika panna, sealjuures saab kõiki su tervisega (põlved) ja tööga (vahetused) seotud eripärasid arvesse võtta.
aprill 18, 2017 at 7:39 p.l. #391137In reply to: Kristjan-Johannes Konsapi blogi
Kristjan-Johannes Konsap
MemberLaupäeval sain jälle aasta vanemaks. Selle puhul lubasin endale ühe korraliku peo.
Muidu lubasin rääkida oma trennidest. Novembris käisin puhkamas, detsembris alustasin tõsisemate trennidega.
1. Detsembri motivaatoriks oli võistlemine oma kliendi ja relvavennaga ajateenistusest, kes tahtis aasta lõpuks 150 ära suruda. Modifitseerisin siis endale ka Smolovi kükikava surumise jaoks ja tegin intensiivse trennikuu. Tulemuseks surumine tolle hetke rekordi 130 pealt 140 peale ja väga kehva tehnikaga ka 145kg. See kui vana rekordi 140 ületamine kergema kaalu juures andis kõvasti motti.
2. Jaanuar-märts võtsin aluseks vana hea 5×5 kava. Kunagi töötas see nii hästi, et liikusin noorte klassi 67kg pealt juuniorite 74kg peale. Tahtsin proovida, kas mõjub ka vanas eas.
Tulemusega võis rahule jääda ka praeguse taseme juures. Suutsin esimest korda suurendada kaldpingil surumise rekordit 5x100kg pealt 5×112,5kg peale. Need 9 nädalat olid vahepeal küll ilgelt tüütud ja lõpus väga rasked, aga krt tulemust andsid.
” width=”20″ /> Tavalist surumist õnnestus ka veidi suurendada, aga muidugi mitte enam väga palju. Viimasel trennil jõudsin teha 140×4. Kui muud ei ole, siis selle sama 145kg peaks sellise seeria juures vähemalt ilusamini jõudma ära suruda.
3. Märts-aprill
Viimasel 6 nädalal olen jõu arendamisele vähem keskendunud. Rohkem korduseid ja suurem maht. Rohkem lihasgrupid laiali jaganud. Laiem kordusvahemik. Seni nagu on töötanud. Lõplik otsus selgub kava lõpus. Teen järgmise, kuuenda nädala ka ära, siis vaatan edasi. Ehk oleks aeg taastavamaks tsükliks. Ei taha ennast ära lõhkuda.
Võistlusplaanid on mul ka. I know, right. Minu staaži juures on areng minimaalne, seega need jäävad kindlasti järgmisesse aastasse.
AutorSearch Results