Search Results for 'Areng'
-
Search Results
-
Topic: Töö ja trenn
Tervist ! Kysimus siis selline, et kui ma teen päev otsa (ca 9h) fyysilist tööd, tõstan umbes 20kg kiviplokke ühest virnast teise ( laon virnu )siis kas on mõtet õhtul veel hantlitega trenni teha või mitte ? Et nagu äkki tekib ülekoormus ja lihaste põletamine vms ? Või lihaste taandareng ?
Tere,
Nimelt olen jõudnud peale mitut aastat jõusaali trenni kriisi, kus mul on otsas motivatsioon, sest keha ei arene nagu sooviks. Olen 32a, kaal seal 88-92kg. Pikkust 183cm.
Tänud ette, kes viitsivad läbi lugeda ja nõu anda!
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Viimased 3a olnud selline elu, seoses trenniga.
2014 talv kuni 2015 sügis. Langetasin oma kaalu dieediga 100kg pealt 83kg peale. 0 trenni
2015 suve lõpus läksin jõusaali. Võtsin nii toitumis, kui ka treening kava. Poole aastaga oli muutus märgatav. Suve hakul 2016 tuli paus kaks kuud. Suve lõpus taas aktiivselt trenni. Ka 2016a suvi jäi vahele. 2,5 kuus (Töö koormus ja pisipere suurenemine). Vahe(paus) oli ka 2017 suvel.
Ehk siis 2 ja pool aastat olen käinud 3-4x nädalas trennis. Raskused on suurenenud 2-3x, ning ka keha on muutunud. Paraku tajun aga, et ei muutu enam. Eriti väike areng on olnud rinnalihasel(nii jõud kui ka välimus). Kui samas sõber/trennikaaslane on sama ajaga kõvasti eest ära läinud. Sama kaua käinud, ning jälgib toitumist oluliselt vähem.
Kükk, ning üldse jalg on hetkel põlve vigastuse tõttu välistatud veel mitu kuud. Isegi jõutõmme hetkel väljas.
Trenn: (selle aasta oma)
Esmaspäeval: 5-10 min sõudmist. Ülakeha: (rind 2 harjutust, biitseps 2 harjutust, triitseps 2 harjutust, kõht 1-2 harjutust) Kõik on 4 seeriat. Kordused 6-12.
Teisipäeval: 5-10 min sõudmist. selg 2-3 harjutus, õlg kolm harjutust. Kõht 1-2 harjutust. Kõik on 4 seeriat. Kordused 6-12.
Neljapäeval: 5-10 min sõudmist. Ülakeha (rind 2 harjutust, biitseps 2 harjutust, triitseps 2 harjutust, kõht 1-2 harjutust) Kõik on 4 seeriat. Kordused 6-12.
Kui õnnestub siis laupäeval on Teisipäeva kordus+ ratast 30 min.
Söön teadlikult. 4 korda päevas. Iga söögikord on selline:
Valku(, kodujuust, kana liha või muna, vahel ka sea või loomaliha) ~100g, juurvili või puuvili 150-200g, teravilja toode (rukkipala, riis, täistera makaron) 50-80g.
Tarbin kreatiini, BCAA-d, ning valgujooki (vahel ka trenni vabal päeval).
Magan 7-8,5h. Joon teadlikult palju vett. Loobusin 2017a sügisel ka alkoholist. Ei suitseta.
Kas võib olla, et söön siiski liiga väha valku? Magan liiga vähe? Geneetiliselt kehva põhi? Miski vitamiin puudu?
Olen muutnud harjutusi, üritan teha võimalikult puhtalt ja samas suure raskusega. Keskmine kordus 8-9. va kõht. Enamik harjutused on 100% pingutus viimased kordused. Ning “No pain, no gain” on arusaadav…
Olen justkui palju lugenud ja teen oma arust kõik korrektselt.
Kõik eeldused on justkui olemas, kuid midagi on valesti. Eesmärk on kasvatada lihast, kuid samas ma rasva väga juure ei soovi. On teist juba niigi palju
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Ehk on ideid?
Ahto
Hei,
tüüpiline algaja teemapüstitus, eksole. Teen hetkeseisuga nädalas kuni 3×1,5h aeroobset trenni. Soovin aga ülakehasse lihasmassi lisada. Aeroobseid treeninguid jõusaalitreeninguga ära vahetada ei taha ning senisele 3 korrale lisaks leiaks võib olla korra nädalas aja jõusaali jaoks, jätkusuutlikult rohkem on juba sinisilmne loota. Koormuski võiks olla mõistlikult raske, mitte ei tahaks end jõusaalis tapmas käia, mis paneb treeningu mõnu küsimärgi alla.
Niisiis – kas üldse ning kui, siis mis perioodiga (3 kuud, 6 kuud jne?) on üldse reaalne näha selget arengut jõusaalikoormusega 1 kord nädalas kui treenida peamiselt ülakeha + vb veidi kükke ning jalapressi plahvatuslikkuse arendamiseks. Algseis ülakeha osas üsna tagasihoidlik (pigem kondine kui rasvane, üleliigne rasv peamiselt päästerõngas), kuid toitumine on suhteliselt valgurohke. Ei ole eesmärk jõuda kulturistidega võrreldavale tasemele, küll aga lahti saada kondisest ülakehast. Arusaadav, et see suuresti individuaalne ning ka küsimus halvasti kvantifitseeritud, aga ehk mingeid jõujooni saab anda, kas sellise koormusega üldse midagi saavutada võimalik on…

” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_wink.png” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” title=”