mu plika teeb minu jumalikul juhatusel 2x ndls jõusaali ja 2x ndls jalgrattaga kardiot. jõusaalis teeb kogu keha läbi, seeriate pikkus varieerub laialt – 20st 6ni. põhimõte on aga see, et seeriate vahed on väga lühikesed – 1min kanti. kogu süsteem töötab väga hästi. rasvaprotsent väheneb hästi, rüht areneb hoopis teisel tasemel kui seda aeroobika stiilidega saavutab jne. 1,5 kuud on nüüd teinud ja ma ei ole nii kiiret arengut üldiselt plika puhul näinud.
Tähtis on, et areng üldse toimub.
Väga heaks saavutuseks peetakse kui suudame aastaga lisada lihasmassi 3-4kg, kui suudame lisada 1-3 kg on see ka juba hea tulemus. Peale toitumise ja treeningu on olulisteks arengut mõjutavateks faktoriteks veel vanus, kehatüüp ja elustill(uni,stressid jne.).
AnonüümneGuest
Tere
On selline mure, et söön piisavalt valku, neli tavalist söögikorda(iga kord umbes 35-40g valku) ning kaks Protein No.1(umbes 40 g valku), ja teen trenni neli korda nädalas, kahele päevale jagatuna 1.Päev-Kõht, Rind, Selg ja Triiceps
2.Päev-Kõht, Trapets, Biitseps, Õlg ja Jalad, kuid areng toimub väga aeglaselt. Milles võib olla probleem? Proovisin ka kolme päeva peale jagatud programmi, kuid see ei kiirendanud ka arengut eriti!
Kindlasti proteiinist, see on lihaste ehitus materjal ja kui me seda piisavalt e. 2gr. keha kilogrammi kohta ei saa, ei hakka ka erilisi muutusi toimuma. Kreatiini võiks võtta siis kui tekkib pikem arengu seisatus, samal ajal on vajalik jätkata ka valgu söömist, vastupidisel juhul tõmbab keha lihtsalt vett sisse.
AnonüümneGuest
Kui teed kahe paäeva kaupa, siis tekib väga kiiresti ülekoormus(kui just ei kasuta kreatiini või glutamiini). Vahepealne päevane auk, aga laseb eelnevalt treenitud lihastel liiga kaua puhata-areng aeglustub. Soovitan teha 3korda nädalas hoopis trenni Nt: E,K,R
Jalgu treenid ainult reedel.
rind triitseps ja õlg-kõik need kolm on kasutusel, kui teed lamades surumist. See väsitab kiiresti triitsepsi ära ja kuklalt surumine tuleb väga sitasti välja siis.
Läbisegi on parem. Lihased saavad pikemalt puhata, treeningkoormus ei linge niivõrd palju.
Kui ei taha rohkem süüa-ära söö.
Ainevahetuse kiirust annab treenida vastupidavus aladega. Nt: pikamaa jooks või pikamaaujumine. “Pikk” maa ei ole 2, 3 või 5 km vaid min.10km jooksmises. Ujumises pole mõtet alla 1km üldse ujuda lootes kiirendada ainevahetuse tööd.
Ise kasutan Vägilase PRO-80, 60 g päevas. Areng on aeglane, aga järjepidev. Kõik oleneb sellest kui kiirelt areneda tahad ja palju sa selleks investeerida suudad.
Tere
Tahtsin asjatundjate käest küsida, et kui jalgu treenida ei taha ja treenin ainult ülakeha kahe päeva peale ära jagatuna, kas siis se mõjutab ka arengu kiirust või kvaliteeti? Ühesõnaga kas on ilmtingimata vaja treenida tervet keha!
Ise olen oma edenemisega rahul. Teen ju seda eelkõige enese jaoks. Et siis esimese 7 kuu trenni kohta päris hea.
Lemonit võtan 3. kuud. Enne seda oli põhirõhk kohupiimal/piimal, ja ega ma neid praegugi unustanud ole. 3 korda päevas peab ikka sööma, mitte nii et ägised, aga et oleks ikka hea enesetunne. Ja ei tasu sellel väga peenmehhaanikaks lasta kätte ära minna, kalkulaatoriga viimast kui grammi üle lugemas. Ühegi asjaga ei tasu üle pingutada, sest seda teed vaid omaenese heaolu ja tervise arvelt. Põdeda ei tasu. Kõik oleneb ka inimese eeldustest. Kuid siiski kõige tähtsam – käi saalis ja treeni korrapäraselt. Kangi ja käsikute liigutamine on siiski nr. 1. Minu hommikusöök on kuskil 6.30, sealjuures kindlasti ca 150 gr kohupiima. 10 paiku teen töö juures 1. sheigi. 12-13 paiku on lõuna. Peale seda, kuskil 15-17 vahel trenn. Kohe peale trenni 2. sheik. Hiljem õhtusöök (tavaliselt 19 paiku). Ja enne magamaminekut kuidas tunnen – kas nats kohupiima või siis 3. sheik. Puhkepäeval jääb trennijärgne sheik loomulikult ära (trenni ju pole), see-eest on ta siis kindlasti enne magamaminekut. Ja sheigiga joon ca 400 ml piima, maitse parem kui veega jahmerdada.
Kärsitu ei tasu selle ala harrastamisega olla. Kiireid tulemusi pole olemas. Või kui, siis ainult tervise arvelt. Tee trenni, söö ja puhka normaalselt. Ja anna aega arenguks.
Asi läheb ikka üle käte. Nüüd on jutud juba sellised, et Tokko maffia ja mingid jubedad vandenõud… Sõbrad, ega teile pole pähe tulnud, et pingutatakse vähe üle? See on nagu Reval-Spordi treeneri alateema. Üks pasundab ees ja teised nagu 5. klassi lapsed järel. Ma ei saa aru, mis mõttega siin Arnoldit ja tema “pailast” maha tehakse? Loodetakse oma Tokko-vihkamise klubisse uusi liikmeid saada? Vihake teda siis vaikselt oma metsikute voodoo-rituaalidega, kui muidu ei saa.
Ja see, et Arnold üritas Marekit kui Oti konkurenti kõrvaldada, on ikka nii loll jutt, et süda läheb pahaks. Mis kasu on Mareki süüdilavastamises, kui ta niikuinii konkurentsi Otile ei paku. Vaadake vanusevahet ja arengut, kullakesed.
Ja üldsegi, siin alateemas tahtis inimene teada, mis on steroid, mitte et kas Tokko on hea või halb. Kas siin forumis hakkabki nii olema, et otsitakse keegi, kellele nö. kambakas teha. Ehteestlaslik värk=argpükslus. Tulge mõistusele ja jätke oma isiklikud probleemid siit foorumist välja.
Aitäh!
TMember
Selline küsimus, et kas amazoni poolt pakutavad treeningkavad on kellegi poolt ära ka katsetatud. Kas enamvähem samu treeningkavasid on erinevatel arenguperioodidel kasutanud ka praegused tuntud tegijad.
Loomulikult napib siin tõendeid, aga mina isiklikult kaldun uskuma Kalmust. Sel mehel on võitlejahing, mida ma siinkohal imetlen. See, et tema kirjutised praegu teatud meeleheidet peegeldavad, on mõistetav. Tähelepanu väärib asjaolu, et ei Ott ega Tokko pole neid süüdistusi selgesõnaliselt ümber lükanud. Oti vastus stiilis “ma ei saa aru, mida see süüdistus sinu positiivsesse dopinguproovi puutub” pole just eriti veenev. Loomulikult ei tunnistaks Ott keelatud aine(te) kasutamist. Esiteks tunnistaks ta sellega, et on varem valetanud, mistõttu teda enam tulevikus vähemalt sama tõsiselt ei suudetaks võtta. Teiseks ei teeks Ott seda seepärast, et see ülestunnistus (kui süüdistusel on alust) ei puudutaks ainult teda, vaid ka Tokkot. Niisama suhteid rikkuda pole aga mõtet, sest Ott ei võidaks ülestunnistusest midagi (rehabiliteeriks end mõnevõrra ehk vaid Kalmuste silmis, kes temast enam hästi ei arva, aga see poleks vist tema jaoks märkimisväärne võit). Kolmandaks kahjustaks selline ülestunnistus veelgi kulturismi mainet Eestis. Seega siinse kulturismi arengule selline ülestunnistus kasuks ei tuleks (mis puudutab nn fair play`d). Teine küsimus on muidugi Tokko sobivus ametisse, kui ta selliseid trikke teeb (mis, tõsi küll, sellisel juhul polekski enam küsimus). Kahju, et me ei tea täpselt, kuidas tegelikult oli. Jääb üle vaid kedagi uskuda ja las siis igaüks usub enda jaoks usutavamat). Jõudu kõigile ausatele sportlastele!
Esmapilgul tundub, et asi on ok.
Kuid mida sa ise tunned, kas su areng toimub vastavalt seatud eesmärkidele?
AnonüümneGuest
Sul on siis ikka tõeliselt aeglane seedimine.Võibolla on asi ka sinu söögi
kogustes.See,et sa sööd 5 korda ei tähenda veel et iga portsjon peab olema
nii suur,et pärast sööki ägised.
Asja mõte on selles,et 5-6 korda soovitatakse süüa sellepärast,et organismil oleks pidev toitainete ja vitamiinide pealevool.See tagab lihaste järjekindla arengu.Kui sa sööd aga ainult kolm korda ja hästi kõvasti läheb pool toidust raisku.Organismil on omad piirid kui palju ta toitaineid teatud aja tagant omastab.Seega minu soovitus on selline- Söö 3-4 tunniste vahedega.
Ära söö korraga liiga palju.Hoidu rasvastest toiduainetest
kui kaugele on võimalik jõuda(lihase arengus, suuruses jne.) ilma neid toidulisandeid söömata. kui siis aint hapukoort ja jogurtit ja muud sellist juua? Ja kui palju nendest lisanditest kasu on, kas nad arendavad lihast kiiremini?Olen ise umbes 2,5 aastat jõudu teinud ja midagi nagu ikka koidab(ilma lisanditeta ainult jogurt jne.)???
Taastumise ja arengu seisukohalt, peaks just vahetult peale trenni manustama valgu ja süsivesiku rikkast toittu. Vähemalt mingi taastus jook oleks väga asjakohane.