Search Results for 'Areng'
-
Search Results
-
Tere.
Tundub, et sotisaalmeedia on foorumid suhteliselt vaikseks teinud, aga ennäe imet Fitness.ee serverid peavad siiani vastu.
Samas, kellel sotisaalmeediast juba üledoos või arvab, et ka old-school foorumi näol lihtsalt täiendab, siis miks mitte siia kiigata aegajalt.
Sellest keskkonnast siin olnud suhteliselt kaua eemal erinevatel segastel asjaoludel, aga mis vahet sellel enam ja kes seda enam mäletabki … miks.
Seega mõtlesin, et teen siia oma väikese nurgakese kuhu aegajalt midagi postitada … kas üks kord päevas, kas üks kord kuus või hoopis üks kord aastas … jällegi .. pole tähtis. Teadjamad ja arenenumad inimhinged räägivad, et aega ei eksisteerivatki … püüame siis lisaks kehaarengule ka end vaimselt arendada, et kõik ikka tasakaalus oleks ja ajalisi kriteeriume mitte paika panna.
Mida ma siia postitan?
Tegelikult ei teagi. Eks vaatab. Kümne aasta jooksul ühte koma teist ikka toimunud ja eks panen ka siia üles, mis toimunud vahepeal. Pigem siis selline … “tagantjärgi blogi”.
Loomulikult, kellel küsimusi, siis ehk vastan kui oskan ja vajalikuks pean.
Olgu see siis toitumine, trenn … miks mitte küsimused reiside kohta .. või mis iganes huvi pakub. Kui küsimused on treeningu-toitumise jne kohta, siis loomulikult vastan vaid oma kogemuste põhjal ja see ei pruugi ühtida teiste treenerite või toitumisgurude teadmiste või arvamustega – puhtalt mu enda kogemus … mida nüüdseks juba on … liigagi palju … päris algusega võrreldes kus rosinasaiast proteiini haukasin … kuni tänaseni … siis oma 30 aastat
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Seega, kes arvab, et mu kogemusest kasu või lihtsalt huvitab, siis küsi. Aga ole hoiatatud, ma ei oma moodsaid treenerilitsentse … vähemalt mitte kehtivaid … seega minu vastused tuleb hiljem kindlasti spetsialistiga läbi arutada ja kui väga rööpast välja lööb, siis isegi väike konsultatsioon psühholoogiga ei jookse mööda külgi kindlasti mitte maha
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Mida vahepeal teinud?
Oeh, esimese hooga ikka tahad öelda, et … midagi. Samas … kui mõtlema hakata, siis nu siia 10+ aasta sisse ikka mahub asju.
Võistlemised, isgi mingi vaikselt näitlemisega tegelenud erinevates rollides ja reklaamides, osalenud saadetes jne, siis avastanud, et reisida on päris tore, tegelenud ka treeneritööga, aga seda pole viimasel ajal väga viitsinud – kui just pole olnud mingi inimese võistluseks ettevalmistamine, sest see natuke põnevam ja suurem väljakutse … nuhjah … nii ühte ritta pannes, siis kõik sigri-migri, seega pigem teen vist lühemaid erinevaid postitusi ja katsun ka pilte leida, et toredam vaadata oleks.
Kes soovib see vaatab/liitub mu Youtube kanaliga: https://www.youtube.com/trainhard
Seal on erinevad treeningvideod, erinevad üritused ja nuh viimasel ajal jah rohkem erinevad reisivideod … kuna viimane võistlus oli 2019 aastal, siis tõsi, pole viitsinud väga trennivideosid teha sellest kuidas ma lihtsalt “kulgen” ja “liigutan”, sest mis sa ikka pigutad kui võisltustel ei käi … nagu klassikud on öelnud
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Ühesõnaga … tere … ja anna endast teada
” width=”20″ />Ja tervitused fännidele, kes siiani mind mäletavad ja tervitama tulevad … jube head mälud
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />
Topic: Biitsepsi trenn ja valu
Võibolla on keegi olnud samas olukorras ja oleks huvitav teada, kuidas see lahendada.
Biitsepsit treenides hakkavad käsivarred valutama. Valutab pigem luu, mitte lihas. Eriti kõvasti kangitõstetega, aga ka hantlitega ja blokil. Valu jääbki kestma, ka hiljem katsudes on väga valusad. Mõni arst ei oska midagi arvata. Mõni on öelnud, et see on luuümbrise põletik, mida põhjustab ületreening. Võiks kõlada loogiliselt, aga ületreening (?) – teen 1 või 2 biitsa trenni nädalas, 10 seeriat, 8-12 kordust. See ei saa ju olla ületreening.
Vähendada koormust – nt kaks trenni kuus – aga siis poleks ju ka arengut?
Või mida teha? Valu ravimine on üks teema, aga pigem huvitavad mõtted, kuidas treeningkava kohandada.
Topic: Suur probleem!!
Tere. Vaatasin, et foorum väga aktiivne ei ole aga äkki keegi tark ikka märkab seda teemat. Olin vahepeal päris heas vormis, 2 aastat jõusaali ja rinnalt suutsin 100kg üles lükata ilma probleemideta. Siis aga tuli 4 aastane paus jõusaalist sisse. Ei teinud üldse trenni, olin pea iga päev alkojoobes ja hea vorm kadus nende aastatega ikka täiesti ära. Nüüd sügisest võtsin ennast uuesti kätte ja midagi on ikka väga nihu. Areng on olnud kuidagi liiga kiire. Mul liiguvad raskused reaalselt 3x-4x kiiremini üles kui samade raskustega aastaid tagasi trenni tehes. Nt. tegin 20kg hantlitega surumist eelmine nädal 8, 8, 10, 11. Nüüd eile võtsin järgmise raskuse 22kg ja tuli samamoodi 8, 8, 10, 10. Eelmine kord läks sellise arengu jaoks vähemalt kuu aega, mitte 1 trenn. Ma pole veel isegi kreatiini kasutama jõudnud hakkata. Peeglist end vaadates on ka areng kuidagi liiga kiire olnud. Ma ju tean, et lihaste ehitamine on pikaaegne protsess ja nii kiire see areng olla ei tohiks. Söön ümbes samamoodi nagu vanasti trenni tehes.
Siit ka minu suur mure ja kahtlused mis nüüd üleöö tekkisid: kas mu naine söödab mulle salaja steroide sisse? Need aastat, kui ma kodus alkohoolik olin, käis tema ilusti jõusaalis ja võimalik, et tal oleks selliste ainete jaoks tutvuseid. Ma tean, et ta on väga õnnelik, et otsustasin lõpuks alkoholist loobuda ja ka trennima hakkata. Võimalik, et ta teebki seda selleks, et mulle lisa motivatsiooni anda ja ma uuesti jälle jooma ei hakkaks (pole plaaniski, tunnen ennast hetkel ülihästi). Kuidas ära tunda, et mulle on salaja mingeid aineid sisse manustatud lisaks kiirele arengule?
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_sad.png” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” title=”