Räägitakse, et suitsetamine pidavat vähendama kehakaalu, nimelt kaloreid põletama. Kas on see nii??? ja palju tohib tõmmata, et see massi arengule halvasti ei mõjuks?
AnonüümneGuest
Tere.
Minu küsismus seisneb õiges toitumises.
Olin seoses haigusega paari kuuga kotanud kehakaalu nii lihase ja rasva arvelt. Hiljuti alustasin treeningutega uuesti ja areng on märgatav just lihase arvel,kuid olen kasutanud proteiini ja valgu jooke ning tablette lihase arenguks.
Olen hetkel kõigega rahul …kuid…märgatav on isu suurenemine.
Mida tuleks rohkem/vähem süüja,et oleks rohkem lihase areng mitte ei tunduks kogukas kaalu arvel…
AnonüümneGuest
kuule kolja jah ma olen üpris veendunud
et kui arnold maha hääletada siis hakkavad sinu biitsepsid enneolematu kiirusega kasvama ja ja kõigi teiste kulturistide ja mängukulturistide areng saab olema tohutu.
Selles ju ongi point et meil veel mr olümpiat ei ole- arnold takistab.
Jumal tänatud et olev annus paha arnoldi eest soome põgenes. Seal sai end, jumal tänatud, korralikult aretada.
KOLJA PUKKI !!!! … ja varsti oleme koik suured koljatid.
AnonüümneGuest
Enne kui hakata uut presidenti valima,peaks ?ksipulki lahkama praeguse presidendi tegelikku palet.
Palun asjaosalistel seda teemat lahata ?snagi s?gavuti,sest sellest oleneb meie ala areng ja arengu peetus.Palun ausat ja asjalikku infot kirjutada.
Kui septembris hakkasin jõusaalis käima, tegin õlakehitusi trenazööril (peaaegu nagu kangki – käsi saab ainult natuke rohkem küljel hoida) 40 kg-ga. Nüüd viimati tegin 105kg-ga… Ma arvan, et areng on olnud päris suur…
Nüüd ma tõmban kangi lõua alla – just külgmiste õlalihaste pärast – eks siis saab trapets ka midagi, kuid momendil enam õlgu ei kehita…
D.
AnonüümneGuest
Peale treeningut hakkavad lihased arenema pärast 48tunni möödumist kuni 96tunnini, tase kestab 3 päeva ja pärast seda pidi hakkama taandareng. Pärast väga-väga pikka puhkust, pidi jõud vähenema kuskil 50% võrra oma endisest tasemest. Ei tea kui tõsi see jutt on?
Ainile – Rühiviga (längus õlad, küür seljas jms., või kuidas oma probleemi kirjeldad?) võib kauaaegsel treenijatel tekkida balanseerimata lihaste arengus – vingelt on tehtud rinda, õlga, kõhtu jms, aga vähemalt samapalju (või isagi rohkem) tuleb teha selja alaosa, lailihast, trapetsit. Võib-olla neid gruppe prioriteediks tõstes ka rüht paraneb?
AnonüümneGuest
Olin ise kunagi samas seisus (1,5 aastat trenni ja areng oli umbes samade kilode peale toppama jäänud).
Proovisin järgmist kava (ühest Arnoldi S. raamatust) soojendusseeriad 1×20, 1×10, 1×6, 1×3 ja siis 5×2 maksimaalse raskusega ja raskus selline, et teist kordust pidi sõber pisut aitama. Lõpuks veel 1×10 lihasmassi säilitamiseks. Pärast horisontaalpinki tegin 5×2 ka kaldpingil ja hantlitega lendamist horisontaalis. Nendes harjutustes tegin ühe soojendusseeria ja 1×10 jätsin lõpust ära. Ehk siis kogu trenni jooksul tuleb 15 maksimaalset pingutust. Pausid seeriate vahel olid pikad, umbes 3 min. Lihast selline kava ei lisa (siililegi selge), aga pisut üle kuu ajaga paranes max tulemus 10 kg (ego kasvas ka oma 10%
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Selle kava ajal vähendasin pisut teiste lihasrühmade koormust. Kõiki lihasrühmi treenisin korra nädalas.
Ei tea, mida Ott ja teised pro-d sellest kavast arvavad, aga mind see igatahes aitas. Pöördusin vana kava juurde tagasi ja horisontaali seeriates sain tunduvalt suuremaid raskusi kasutada.
AnonüümneGuest
Keegi väitis just, et kui ollakse rinnalt surumisega ühe raskuse taha toppama jäänud, näiteks teed juba pikemat aega 85kg – tuleks raskust lihtsalt tõsta, uue raskusega teeme mõnda aega ja pärast seda teeme edasi 85kg, siis pidi areng juba kiiremini tulema? Kui ollakse kaua toppama jäänud soovitati ka kreatiini. Ei tea palju on selles jutus tõde?
AnonüümneGuest
Tere, olen 1,5 aastat aktiivselt jõusaali külastanud.
Millegipärast on areng rinnalt surumisel horisontaalsel pingil toppama jäänud. Muidu on üldine areng normaalne. 3kuud juba lahmin sama raskuse ja seeria peal 3×8 95kg.-ga. 100-ga ei suuda enam korralikult seeriat teha. Mida teha?
AnonüümneGuest
Viimasel ajal on tekkinud jalgade treenimisega probleeme. Nimelt asi selles ,et jalgade treenimise ajal läheb pulss ebanormaalselt kõrgeks(olen mõõtnud et kuskil 180-200 lööki minutis), pea hakkab valutama(seda eriti peale jalapressil harjutuse sooritamist) ja hiljem kui teen natuke kergemaid harjutusi näit. säärele tekivad külavärinad, süda läheb pahaks jne… Varem pole nagu selliseid probleeme olnud, see on tekkinud viimase pooleteise kuu jooksul.
Yldiselt on jalad, eriti reied olnud siiani yks mu tugevamaid kylgi ja raskust olen võrreldes aastaga tagasi, suurendanud peaaegu 2x korda( rinnalt surumises,olen aastaga lisanud vaid tühised 15-20 kg). Jalgade areng on olnud hea kuni viimaste kuudeni, mil tekkisid eelnimetatud probleemid.
Kaalun 82 kg, pikkus 187 cm , vanus 17 ja trenni alustasin umbes aasta tagasi
Nii on raske soovitada… kui sind huvitab fitness (keha vormiv treening) siis on hea harjutus ka kätekõverdused, kui suurendad vastavalt arengule korduste arvu. Kuid peaksid treenima ka teisi lihaseid peale rinna (vähemal üla- ja alaselg, kõht jalad, õlad)
Rasvakihi vähendamiseks võid kasutada käimist/jooksmist, jalgrattasõitu vms.
Sellise kava järgi treenid ennast kohe üle, on kindlaks tehtud, et lihased hakkavad arenema 48 tunni möödudes treeningust, kestab kuni 96 tunni möödumiseni püsib kolm päeva ja kui uut treeningut ei ole tehtud algab taandareng. Selge on see, et minutise täpsusega siin tegemist ei ole, kuid põhimõte jääb samaks, nii et enamus harjutajate viga on see, et treenitakse liiga sageli ja palju. Mina treenin 4x nädalas, seda on vähem kui enamus tugevamatel tavaharjutajatel, aga tulemus on teine.
Kuna tegemist on algajaga, eeldan et sa ei ole eelnevalt toidulisasid kasutanud. Alustuseks oleks soovitav võtta mõni valgul baseeruv toidulisa näit. Whey Lemon Super või kui esineb liigese probleeme Protein no 1. Süsivesikuid on lihtsam tavatoidust saada. Peale trenni võid valku segada mahlaga, sealt saad energia taastamiseks süsivesikuid ja valguga taastame ja kasvatame lihased. Kreatiini oleks mõttekas proovida siis kui on tekkinud pikem arengu seisatus. Loomulikult on suurem osa tavatoitumisel, toidulisandid on abivahendid.
Avastasin üllatusega, et jaksan vaid 30 kätekõverdust punnida, veel paar kuud tagasi oli see arv kahekordne, kehakaal pole muutunud[64kg], samas on olnud stabiilne areng rinnalsurumise näitajate tõstmisel[hetkel 80kg, 2 kuud tagasi 70kg]
Küsimus siis -> milles asi?