Search Results for 'Janar Rückenberg'
-
AutorSearch Results
-
detsember 11, 2017 at 3:33 p.l. #364443
In reply to: Tervislikust toitumisest konkreetselt: II osa…
Rando1
Member9 tundi tagasi, Janar Rückenberg ütles:Tere! Esimesele küsimusele on põgus vastus selle artiklite sarja esimeses osas.
http://www.fitness.ee/artikkel/1909/tervislikust-toitumisest-konkreetselt-i-osa
Terve sari räägib tegelikult sellest, kuidas oma toitumist organiseerida, et see täidaks nimetatud tingimusi, teeniks konkreetselt meie parima seisundi (hea tervisliku seisundi ja enesetunde) ja maksimaalse funktsioneerimise huve.
Vastus teisele küsimusele on ka võrdlemisi vana teadmine. Võtan vastuse täiesti esimesest ettejuhtuvast teemaga seotud kirjutisest. “In total, there are around 20 amino acids that the human body uses to build proteins. These amino acids are classified as either essential or non-essential. Your body can produce non-essential amino acids. However, it cannot produce essential amino acids, which need to be obtained through your diet. For optimal health, your body needs all the essential amino acids in the right ratios. Animal protein sources, such as meat, fish, poultry, eggs and dairy, are similar to the protein found in your body. These are considered to be complete sources of protein because they contain all of the essential amino acids that your body needs to function effectively. On the contrary, plant protein sources, such as beans, lentils and nuts are considered to beincomplete, as they lack one or more of the essential amino acids that your body needs (1). Some sources report soy protein as complete. However, two essential amino acids are only found in small amounts in soy, so it isn’t comparable to animal protein (2).”
https://www.healthline.com/nutrition/animal-vs-plant-protein#section2
See, et taimsed valgud on kuidagi vähem väärtuslikud on küll üks suur müüt. Taimsetel valkudel on kõik aminohapped olemas.
https://nutritionfacts.org/video/the-protein-combining-myth/
9 tundi tagasi, Janar Rückenberg ütles:november 6, 2016 at 4:22 p.l. #389148In reply to: Eesti kulturismi ajalugu…
Reinart
MemberEKFL teenetemärgiga “1966 – 2016” austatud Janar Rückenberg
Pikaajaline võistleja, kes on pärjatud paljude tiitlitega. Seal hulgas maailmameistrivõistluste pronks 2011.
Paljude kulturismiteemaliste ariklite tõlkija ja autor.
Suureks eeskujuks noortele ja vanematele.
EKFL teenetemärgiga “1966 – 2016” austatud Silvar Rückenberg
Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi treener. Juhendanud mitmeid sportlaseid, nii Eesti kui ka maailma tippu.
oktoober 20, 2016 at 1:02 p.l. #388808In reply to: Eesti kulturismi ajalugu…
Sarge
MemberJanar Rückenberg ka teenetemärgi saab mitmesaja eesti keelse artiklite kirjutamise ja tõlkimise eest? Pole vaja vist välja tuuagi, mis on see endaga kaasa toonud Eesti kulturismi ja jõusaali maastikul.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />aprill 9, 2016 at 4:55 p.l. #286858In reply to: Lõuna-Eesti Karikavõistlused 2016
Draakon40
MemberVäga meeldiv võistlus oli. Õhkkond oli sõbralik ja toetav, tänud!
Aitäh võistlejatele, kes olid suure töö ära teinud ja oli tõeliselt hea vormi ja etetvalmistusega sportlasi!
Aitäh Egle Eller-Nabi hea töö eest peakohtunikuna! Aitäh kohtunikele – Erkko Ilves, Ain Kimber, Kristi Vähi, Janar Rückenberg, Silvar Rückenberg!
Aitäh diskor Cristo Rääbis!
Aitäh fotograafidele – Siim Kinnas, Märten Osijärv, Margo Mängli!
Videoklipid saame kah varsti. Aitäh Birgit Pilt!
Aitäh sekretäridele Lehti Pilt ja Siiri Pilt, Kristin Raudla!
Aitäh lavakohtunikele Õnnela Raudsepp ja Darola Kruusik!
Aitäh abi eest Marleen Raudsepp, Lemme- Liis Aruväli, Rene ja Berit Poljakov, Andreas Jääger, Jüri Lebedev, Rainis Venta, Martin Elmet, Edmund Pilt!
Aitäh Imre Vähi!
Aitäh kõigile suurematele toetajatele – Eesti Kulturismi ja Fitnessi Liit, Fitshop, BodyVision OÜ, Workout Shop, SixDeuce!
Oli ka suurepärane mess ja degusteerimised!
Aitäh ka kõigile teistele toetajatele!
Pilt kulturismi absoluudi autasustamisest!
aprill 8, 2016 at 12:31 p.l. #294265In reply to: Lõuna-Eesti Karikavõistlused 2016
Draakon40
Memberhttp://tartu.postimees.ee/3647511/noored-kulturistid-naitavad-treeningtulemusi
Laupäeval peetavad Lõuna-Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis on tagasi oma juurte juures, sest nagu võistluste algaastatel, pääsevad nüüdki lavale üksnes need kulturistid, kel varasem esinemiskogemus puudub.
TARTU POSTIMEESSPORT
Noored kulturistid näitavad treeningtulemusi
7. aprill 2016 18:02
Risto MetsRisto Mets, reporter
Vaatamata kogenumate eemalejäämisele on võistlustele tulijaid siiski meeldivalt palju, tõdesid korraldajad Esta Pilt ja Imre Vähi. Kirja on end pannud 42 osalejat. Kindlasti on ka julgem lavale tulla kui ei pea end kohe võrdlema Eesti koondise liikmetega, leidis Vähi, kelle sõnul tuleb võistlus täiesti ettearvamatu, sest puudub igasugune siseinfo, millises vormis keegi on.
Sportlasi on tulemas pea kõikjalt Eestist. Räpinast Tallinnani. Sportlaste saatus on kirev ja nii on lavalaudadele astumas ka näiteks üks kirikuõpetaja.
Enim on osalejaid vähem lihasmassi nõudvatel aladel nagu naiste bikiinifitness ja meeste rannafitness, lisas võistluste teine korraldaja Esta Pilt. Siiski näeb võistlejaid esinemas ka kulturismi ja bodyfitnessi kategooriates.
Kaheksandat korda korraldatav võistlus on hooaja kalendris leidnud endale kindla koha. Korraldajate kinnitusel lisandub iga aastaga nii toetajaid kui tugevamaks läheb ka kohtunike koosseis. Peakohtunik on sel korral Egle Eller-Nabi, kes on Eesti ainus profiliigas võistlev bikiinifitnessist. Kohtunikepingilt leiab publik sel korral ka varasema Lõuna-Eesti karikavõistluste absoluutse võitja Janar Rückenbergi ja tema venna Silver Rückenbergi.
Lavavalgustus tuleb sel korral parem kui kunagi varem. Võistluspaigas on avatud ka toidulisandeid ning spordiriideid tutvustav mess, loetles Pilt.
Au sees hoitakse ka spordi puhtust ehk võistlejad peavad arvestama võimalusega, et nad saadetakse dopingukontrolli.
«Eks iga võistlusega saame kogemusi juurde ja areneme ka ise,» märkis Vähi. Sportlaste ja publiku heaolu nimel on kindlasti märksa rohkem vaeva nähtud kui algaastatel. «Võin julgelt öelda, et see võistlus saab olema kindlasti paremini korraldatud kui nii mõnigi MM, millel olen osalenud,» lubas Vähi.
VIII Lõuna-Eesti karikavõistlused kulturismis ja fitnessis algavad 9. aprill kell 13 Tartu ülikooli spordihoones korvpallisaalis.
veebruar 26, 2016 at 8:54 e.l. #385469LiisA-L
MemberMina söön iga kolme tunni tagant. Tööle võtan umbes 2-3 karbikest oma söögiga kaasa. Minu toitude hulka kuuluvad hommikul puder valgupulbriga ja kohv, vahepalaks rasvatu kohupiim (annab palju valku) + puuvili+ pähklid, lõunasöögiks lahja liha + kiudainerikas süsivesik (nt. tatar). Päeva viimased toidukorrad on süsivesikuvaesemad ja rasva-valgu rikkamad. Minu probleem on see, et tööl olles tahaks kogu aeg süüa ja hommikul on üldse kohutav hundiisu.
Idee toituda iga kolme tunni järelt sain Janar Rückenbergi raamatust “Sinu parim vorm jõusaalist”. Minu mäletamist mööda kirjutas ta seal, et kui tahetakse kaalust alla võtta, siis toidukordade ajastamisest võiks alustada. Nii toimisin, töötas super hästi! Üldse väga väga hea raamat, palju mõjutanud minu toitumis-ja treeningharjumusi positiivses suunas
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kolleegid-tuttavad-perekond on muidugi sõnakas selles osas. Aga ei viitsi enam seletada, miks ja kuidas ma nii tihti söön ja ikka veel sale olen..
detsember 25, 2015 at 2:42 p.l. #384394In reply to: Silvar Rückenberg
Silvar Fast
Membernovember 24, 2015 at 7:40 e.l. #384027In reply to: Janar Rückenberg – Team FAST “2016 suvi…”
Janar Rückenberg
MemberKäesoleva aasta märtsikuus ilmus minu sulest kohalikus vallalehes järgmine lugu. Olen praktikuna ammu nendest asjadest rääkinud, mille peale nüüd tullakse. Ja ma ei väsi seda kordamast. Kuulakem inimesi, kes on igapäevaselt asja sees. Mitte ükski kehalise kasvatuse õpetaja ei taha lastele/õpilastele halba, aga nagu oma eelmiseski kirjutises ütlesin, vähe on neid füüsilisi tegevusi, mida üldse mõnuga tehakse, eriti tänapäeval. Püüdlikkus, seda arvestatakse loomulikult, aga kuidas seda mõõta? See on sama, et kuidas mõõta armastuse suurust? Ei ole võimalik üksnes selliste abstaktsete kriteeriumite abil õpilasi hinnata.
Head lugemist:
Areng hakkab sealt, kus lõpeb mugavus…
Reaalsus…
Spekulatsioonid, et Eesti kooliõpilaste tervis ja füüsiline võimekus on alla igasugust arvestust, on kahjuks muutunud reaalsuseks. Sellest annab üksnes üheselt mõistetava ülevaate Tervise Arengu Instituudi (TAI) osalusel läbi viidud üle-Euroopaline uuring, mis hindas kooliõpilaste tervisenäitajaid ja kehalist aktiivsust. Umbes viisteist aastat jõulist vastuseisu kehalise kasvatuse õpetajate seisukohtadele on kandnud vilja ja toonud kaasa tagajärjed, mille likvideerimisega tegeleme ilmselt vähemalt sama kaua, kui kulus sellise olukorra tekitamiseks. Juba 10 aastat tegutsenud praktikuna ei pea ma tekkinud olukorra põhjuste üle pikalt juurdlema. Aktiivsust on vähe, toitumine on paigast ära ja istuvat kasutut ajatarbimist on üle mõistuse palju, need ongi tekkinud tagajärgede peamisteks põhjusteks. Aga mitte ainult. Meid mitte eriti rõõmustava reaalsuseni on aidanud viia ka kogu see jutt, et kõik peab õppeprotsessis olema ülimalt meeldiv, mugav ja tore, „tee nii palju kui jõuad ja viitsid“. Stressi ei tohi olla, lapsed ei tohi pingutada (ei füüsiliselt ega vaimselt), kõik peab tulema lihtsalt, koduseid töid ei tohi olla jne. Haritud inimesed teavad, et STRESS on elu ja arengu normaalne osa. Selle kogemises ei ole midagi patoloogilist, otse vastupidi, teatud annus ebamugavust ja stressi on iga arengut stimuleeriva protsessi nurgakivideks. Areng hakkab sealt, kus lõppeb mugavus, nii lihtne, elementaarne ja loogiline see ongi. Teatav ebamugavustunne ja enese sundimine käivad alati igasuguse arengu ja edasiminekuga kaasas. See puudutab nii vaimset kasvamist kui ka iseäranis kehalist võimekust ja füüsilise jõudluse tõstmiseks suunatud tegevusi. Alalises heaolus mugavustsoonist väljumata ja piire nihutamata ei olegi võimalik areneda ning taandub seegi tase, mis hetkel on. Seda nimetatakse mandumiseks ja taandarenguks.
Selged sihid viivad edasi ja distsiplineerivad…
Kuidas on võimalik areneda, kui kogu aeg on lihtne, kerge, pingutama ei pea ning „võin teha täpselt nii palju, kui viitsin, soovin ja tahan“. Täpselt nii ju on, kuna miinimumpiire ja standardeid „tarkade klubi“ arvates olema ei peaks. Kehalise kasvatuse õpetajad on sellise suhtumise vastu aastaid sõdinud. Kui mind miski (ükski ajaline kriteerium, kordade arv, nõutav tehniline oskus jne) tagant ei sunni, siis ma ei olegi ju motiveeritud pingutama/omandama/suutma. Milleks? Ma võin ju teha nii palju, kui ma teen, milleks teha raskemalt, kui saab ka kergemalt? Milleks joosta nii kiiresti, et hakkan hingeldama, kui saab joosta ka nii aeglaselt, et hingeldama ja higistama ei hakka? Milleks sundida ennast midagi selgeks saama, kui saab ka nii, et midagi ei peagi selgeks saama? „Tubli olen ju igal juhul, sest ma teen nii, nagu jõuan. Aga ühest ma ei saa aru, miskipärast minu 1000 m aeg langeb igal spordipäeval järjekindlalt?“
Standardid, elementaarsed pädevused, miinimumtase ja nende pidev taunimine, need on vägagi seotud sellega, kuhu oleme oma laste kehalisest võimekusest (tervislikust seisundist) rääkides tänaseks jõudnud. Kui õpilased pelgaksid Cooperi testis põrumist ja võimlemisraja arvestuse ebaõnnestumist „nagu katku“, küll siis vabal ajal regulaarseid harjutajaid tekiks. Aga regulaarne kehaline aktiivsus, see ongi ju see, millest me räägime, millest on puudus ja mida me taotleme. Arvestus/test on nagu majakas meres, mis aitab meil kurssi hoida ja annab meile teavet selle kohta, kus me oleme ja milline on hetkeseis. Teiseks, number iseenesest, näiteks kätekõverduste arv ühes minutis ei maksagi midagi, aga teatud numbrite taga on selgelt mõistetav jõudluse tase ja võimekuse kvaliteet. Me kõik saame ju aru, et see, kes teeb minutis 23 kükki, on oluliselt kehvema füüsilise jõudluse ja võimekusega kui see, kes teeb sama ajaga 44 kükki. Oskuslikult ja eakohaselt väljatöötatud numbriliselt mõõdetavad/hinnatavad pädevused on kõikidele heaks orientiiriks, nii õpilastele, lastevanematele kui õpetajatele. Ainult et tänase süsteemi viga ongi see, et mitte miski tegelikult ei kohusta õpilast koostatud pädevusi saavutama. Kui mu Cooperi test loetakse sooritatuks isegi siis, kui ma läbin selle ükskõik mis ajaga, kasvõi jalg jala ette kõndides, siis ma ei peagi ju pingutama. Pealegi, midagi ei juhtu, kui kehaline kasvatus on veerandi lõpuks „2“, vastutab ju alati kehalise kasvatuse õpetaja, kes ilmselgelt nõuab lastelt arvestustel „kuu ja tähtede taevast alla toomist“.
Individuaalsuse rõhutamisega ei tohiks kiirustada ja liiale minna…
Inimesed (õpilased) vajavad sihte, standardeid ja orientiire. Olen sügavalt veendunud, et hinde „3“ piiri seadmine on igati kohane, standardite ja selgelt mõõdetavate tulemuste (minimaalse kvaliteedi) olemasolu on hädavajalik. See tase ei saa olla kõrge ja peaks olema juba väiksema vaevaga saavutatav. Minimaalsed pädevused (kujuneva lapse igas oskuses/võimes) on vajalikud selleks, et suur osa õppetegevusi oleks ühiselt üldse teostatavad. Ekstreemselt erinevate tasemetega (iseärasustega/võimekusega) inimestega ei ole võimalik samas kollektiivis TULEMUSLIKULT töötada. Kannatavad paratamatult mõlemad äärmused. Olen kehalise kasvatuse õpetajana järjest enam olukorras, kui mul on ühes tunnis/klassis koos õpilased, kellest osale tuleb sisuliselt õpetada, kuidas korvpalli käes hoida, teised suudavad sörkides palli põrgatada ja klassi paremik (paar poissi) võiks vabalt osa võtta mõne noortekoondise treeningutest. Aga tunni pean ma produtseerima sellise, mis on kõikidele motiveeriv, huvitav, jõukohane, lõbus ja arendav. Kuidas see võimalik on? Kuidas on võimalik teha tundi, kui sul on koos inimesed, kellest üks roomab, teine suudab kindlalt seista ja teeb isegi mõne sammu ning kolmas on võimeline suurel kiirusel koordinatsiooniliselt keerukaid harjutusi tegema? Ei olegi võimalik! Aga just sellise olukorra on sünnitanud meie kasvatussüsteem, mis tegelikult ei soosi vähimatki pingutamist, propageerides usinalt individuaalsust. Kui mulle üritatakse ikka pidevalt selgeks teha, et mul pole keelevaistu, siis mul polegi mõtet inglise keeles midagi üritada, niikuinii ma midagi ei saavuta, ei omanda ja selles vallas kuhugi ei jõua. Sama on kehalises kasvatuses. Aga me teame kõik, et see ei ole nii. Lihtsalt me ei peaks ennatlikult iga erisuse ja kapriisiga arvestama hakkama. Tihtipeale samastatakase just lihtsalt kapriisi, mitteviitsimist ja esmast, pealiskaudsusest tulenevat huvi puudumist automaatselt kõlavalt individuaalse iseärasusega. Paljud ei viitsigi süveneda, siis ei tulegi midagi välja, ei saada hakkama ja seda kiirustatakse varmalt õigustama abstraktsete argumentidega, et “ta ei olegi seda tüüpi”, “tal ei ole see kunagi välja tulnud” või “tal ei olegi keelte peale vaistu” jne. Iga väikese erisuse esiletoomisega (loe: vabanduse leidmisega), iseäranis lapsele pidevalt rõhutamise ja teadvustamisega tapamegi oma laste entusiasmi ja püüdlikkuse. Palju jääb ka lastevanemate endi taha, kes on oma kohustused lihtsalt unarusse jätnud. Lihtsam on mängida lihtsustatud õppekava (ja igasuguste „järeleandmisi tegevate pakettide“) peale, kui teha oma lapsega kodus iseseisvat lisatööd (et näiteks lugemine korralikult selgeks saada).
Mõtlemiseks: kui väike puu hakkab kasvama, siis istik kasvab ka alguses sirgelt ja oksi ajamata. Alles pärast esmast võrsumist, kui tüvi on piisavalt arenenud ja tugev, hakkab noor puu oksi ajama. Sama on kujuneva inimesega. Püsiväärtused, esmane oskuslik pagas ja kõige elementaarsemad pädevused, isegi erinevates ainevaldkondades on alguses sedavõrd universaalsed, et järeleandmistega (ja erisustega) ei peaks kiirustama.
Kokkuvõttes, õppeprogrammis nõutavate õpitulemuste kvaliteet on juba niigi sedavõrd varieeruv, et kui laps nende sisse ei mahu, siis ei ole ta tavakooli õpilane. Just sellest samast kooliastmete lõpuks nõutavast pädevuste varieeruvusest tulenevalt väidan ma, et igasuguse individuaalsusega on ju kogu aeg arvestatud. Räägin sellest, et kui hinde “3” saab juba 45%-ga maksimumist ja hinne “5” hakkab 90-st protsendist, siis see ongi individuaalse võimekuse arvesse võtmine. Kõik ei saagi olla nelja-viielised, ehkki vahel jääb mulje, et paljud õpilased ja lapsevanemad seda eeldavad.
Kollektiivse tegevuse tulemuslikkuse tase on täpselt nii kõrge, kui on selles osaleva lihtliikme oskuste kvaliteet…
Selleks, et saaks panna klassi vähegi kriitikat kannatava tasemega mängima pallimängu, näiteks võrkpalli, on vaja kõikide mängus osalevate õpilaste mingigi minimaalne tase peamistes võrkpalli elementides (servimine, pallingu vastuvõtmine, altsööt ja ülaltsööt). Kõik peavad baasoskustes saavutama mingi kvaliteedi, et mäng toimiks. Kui ühes võistkonnas on õpilane, kes ei mõista pallida, siis võistkond lihtsalt ei taha seda õpilast oma poole, sest on teada, et ta ei ole servimisest midagi kuulnud ja eksimispunktid on garanteeritud. Kui teises võistkonnas on õpilane, kelle altsöödu oskus on olematu, siis vastasvõistkond üksnes tema peale servibki, kuna on teada, et sealt saab punkte. See omakorda külvab teravust õpilaste omavahelistesse suhetesse. Ma mõistan täiesti nende õpilaste pahameelt, kes saadavad sapiseid repliike mitteoskajate suunas. Miks? Sest see mitteoskamine on 100% mitteoskajate oma tegemata töö ja mittepüüdlikkus, mida süsteem on usinasti toetanud. Ei jää mitte midagi selle taha, et puuduksid võimalused enda mahajäämuste järeleaitamiseks. Aga mängitaksegi selle peale, et mitte midagi ei juhtu, kui õpetaja poolt koostatud algtaseme saavutamiseks vajalikud miinimumoskused arvestuste näol jäävad saavutamata. Veetakse tunnid lihtsalt läbi ja kõik. “Sest see on ju minu iseärasus, et mul ei tulegi võrkpalli elemendid hästi välja, pealegi proovisin altsöödu arvestust ju tervelt kuus korda 45 minuti jooksul”. Kas lihtsalt laiskus või omapära? Ja kui juba korra ja kergekäeliselt on õpilasele sisse juurutatud arusaam, et “ma olengi teistsugune”, “ma olengi erinev ning ei peagi seda oskama/suutma”, siis kasutatakse seda väga kiiresti ära. Sama jutt kehtib erinevate kehalist võimekust/jõudlust/oskust hindavate arvestuste (näiteks lõuatõmbed, Cooperi test või tiritamm) korral. Aga ka pallimängudes, lõpetades näiteks rivikava või püramiididega. Ja omakorda, selline suhtumine kandub üle kõikidesse valdkondadesse (õppeainetesse). Paraku, kett on nii tugev, kui on selle nõrgim lüli. Kollektiivse tegevuse (tunni) kvaliteet on täpselt nii kõrge, kui on selles osaleva nõrgima lihtliikme oskuste tase! Sellest lähtuvalt töötavad lapsed tihtipeale ise üksteisele vastu. Mitteviitsijad, laisemad ja kohusetundetumad töötavad tegusatele ja motiveeritud õpilastele vastu. Aga nagu juba ütlesin, süsteem ise soodustab läbi järeleandmiste kvaliteedi kontrastelt suurt varieeruvust. Kahjuks on vähe neid, kes aru saavad, kuidas ekstreemselt indiviidikeskne lähenemine kollektiivis tegelikult ei toimi. Ja kool oma struktuuriga oli, on ja jääb ilmselt veel pikaks ajaks kollektiivina käsitletavaks.
Katsuge ükskord ka õpetajat mõista, palun!
Olen tundides ka lastele endile selgitanud. „Teie tunnid on täpselt nii põnevad, kui suur on teie huvitatus, tahe ja võimekus.“ Viimased kaks sõltuvad aga suuresti õpilaste endi püüdlustest ja panusest. Kui palju pingutatakse, kui palju harjutatakse, kui palju käiakse trennides, kui aktiivsed füüsiliselt ollakse jne. Võimalusi on tänapäeval tohutult, isegi meil siin väikeses Kesk-Eesti alevikus. Suured erinevused õpilaste võimekuses muudavad võimekamate jaoks tunni igavaks ja kõige vähem võimekamate jaoks liiga raskeks. Mõlemal juhul kannatab eelkõige õpilaste motivatsioon. Kui äärmuste vaheline kaugus (õpilaste kehalise võimekuse kontrastselt suur erinevus) on väga varieeruv, siis paraku tunni keskmine tase ja kvaliteet ei saa ka väga kõrged olla. Samuti põhjustavad suurest tasemevahest tulenevalt erinevad võistkondlikud tegevused tihtipeale konflikte. Sellest ka väga ühesed argumendid, miks on vaja mingisuguseid alamstandardeid või minimaalseid pädevusi (mis tänases haridussüsteemis vastavadki hindele “3”) ning miks ei saa selle nn indiviidikeskse lähenemise ja individuaalsete õppeprogrammide propageerimisega liiale minna. Vastasel korral tuleb meil peagi erinevatest kollektiivsetest tegevustest tundides (rühmatööd, pallimängud, üleüldse koolis koos tundides käimine jne) üldse loobuda, sest kõik on nii “omapärased”, “erilised”, erineva võimekuse ja tasemega, et ühiselt koos pole lihtsalt võimalik midagi teha. Kehalises kasvatuses tähendab see katastroofi, sest väga paljudest tegevustest tuleb sellisel juhul „suu puhtaks pühida“. Paraku, selle vilju võib juba praegu maitsta. 2. ja 4.-5. klassi poisse ei saa ju panna kokku ühte kehalise kasvatuse tundi, ent järjest rohkem just sedavõrd suurt taseme varieeruvust üheealiste laste ühe klassi piires ette tuleb. Kusjuures, sellest probleemist räägivad erinevad kehalise kasvatuse õpetajad üle Eesti. Kui taseme hälbivus (ükskõik mis aines) on sedavõrd suur, nagu ta hetkel on, siis paratamatult kannatavad sellistes oludes mõlemad äärmused, nii kõige nõrgemad kui ka tugevamad ja andekamad. See puudutab tegelikult kasvatusprotsessi kõikide aspektide suurt kõrvalekallet tavapärasest, moraali, tõekspidamisi, käitumist ja kõiki sotsiaalseid oskusi üldiselt. Sellistes tingimustes ei ole võimalik kvaliteetseid ja arendavaid tunde toota!
Kodused tööd…
Eelnev problemaatika on suures seoses veel ühe aktuaalse teemaga – kodused tööd. Diskussioon Eesti koolides õpilastele antavate koduste tööde mahu ja otstarbekuse üle on viimastel aastatel veidralt aktuaalne olnud. Miks veidralt? Sportlasele, kes teab hästi, millist vaeva isegi kõige väiksema arengu saavutamiseks üles tuleb näidata, on kõike seda äärmiselt kummastav kõrvalt kuulata. Aga ma ei ole ainult sportlane ja kõrvalseisja, olen ka õpetaja, kes viibib päevast päeva selle “koolimöllu” keskel. Seetõttu ei saa ma kuidagi pelgalt pealtvaatajaks jääda. Näen selles kõiges juba pikemat aega halvas suunas areneva protsessi järgmist faasi. Kui negatiivsed arengud algasid sellega, et koolis, tundides ja õppetegevuses peaks kõik olema laste jaoks ülimalt lõbus, mitte stressitekitav, vahva, mugav ja mõnus (loetelu võiks veel pikalt jätkata), siis nüüd on kogu protsess arenemas võimsal kiirusel järgmisesse staadiumisse. Vaja on ära kaotada kodused tööd. Jääb üle ainult spekuleerida, et kas järgmiseks tõstatub kampaania, et “päris kõigil ei ole üldse vaja koolis käia”?
Nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik…
Selge on see, et üheseid lahendeid kasvatusküsimustele on võimatu anda. Samuti, loomulikult on paindlikkus oluline, kuid sellega tuleks ümber käia taktitundeliselt. Hea reegel on: nii palju kui vajalik ja nii vähe kui võimalik. Ja eks selle (paindliku lähenemise) ajastatus ja doseerimine taanduvadki suuresti iga õpetaja sisetundele.
Tahame või mitte, kuid me saame oma kasvatussüsteemi ülesehitamisel lähtuda kahest tõsiasjast. Esiteks, me oleme tõepoolest kõik erinevad, millest tulenevalt on igasuguse individuaalse eripära arvestamine tingimuslikult igati aktsepteeritav ja möödapääsmatu. Samas, me ei saa ka mööda sellest, et me kõik, kaasa arvatud lapsed koolis, klassis ja tunnis, tegutseme iga päev erinevate sotsiaalsete süsteemide/gruppidena. Need süsteemid saavad aga normaalselt toimida, kui asjaosalised jagavad teatud ühiseid arusaamu, aktsepteerivad teatud ühiseid standardeid ja reegleid (seda nii otseselt kui kaudselt). Ehk, et süsteemis (ühiskonnas →töökollektiivis →koolis →klassiruumis →tunnis →rühmatöös →pallimängus) jätkusuutlikult osaleda, selleks tuleb saavutada teatud käitumuslik kvaliteet, elementaarsed pädevused ning uskuda ühistesse väärtustesse. On ütlematagi selge, et kõikide süsteemis olijate jaoks või sinna pürgijatele ei saa nõutava kvaliteedi omandamine olema ühtmoodi lihtne. Siiski, see on vajalik, alates üldistest sotsiaalsetest oskustest kuni kitsamate erialaste pädevusteni välja. Ikka selleks, et saaksime koos eksisteerida. See ongi koduste tööde koht, enesega tegelemise ja lisatöö tegemise koht. Selline ongi seos individuaalsuse, standardite ja koduste tööde vahel. Seda seost tuleks hakata taaskord jõuliselt terves meie haridussüsteemis, sealhulgas kehalises kasvatuses, mõistma ja propageerima. Me küll räägime poolnaljaga, et „varsti oleme olukorras, kui igal õpilasel on omaette õppekava“. Usun, et naljajutuks see jääbki, kuna selline olukord hakkaks ühiskonna normaalset funktsioneerimist takistama!
Aitäh!
Oma pika mõttevalduse lõpetan positiivse noodiga. Ma tahan tänada kõiki neid õpilasi, kes on tublid, kes püüavad, teevad tundides kaasa, pingutavad oma hinnetega, seavad endale eesmärke ning liiguvad nende suunas. Meie koolis on selliseid lapsi küll ja päris piisavalt. Näen seda tundides, aga ka trennides ja neljapäevaõhtuti järelaitamistundides. Aitäh teile, teie annategi jõudu jätkata!!!
Janar Rückenberg
Rakke Gümnaasiumi
kehalise kasvatuse õpetaja
oktoober 10, 2015 at 4:53 p.l. #357891In reply to: Taavi Merisalu Blogi
Sarge
MemberHei!
Kirjutaks mõned read ka kuidas läheb. Ütleme nii, et alati saab paremini minna. Kõige rohkem on kahju sellest, et olen saanud patellaarse tendinopaatia tagasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pidin selle tõttu isegi jalatrenni pooleni jätma ja püüan nüüd kuni võistlusteni kergelt jalad läbi teha. Praegu on periood, kus ainult süvendaksin vigastust ja ma usun, et võistluse tõttu ei ole vaja tervist ohverdada kuna tulevikus võib-olla selle ohverduse tõttu üldse ei saa enam võistelda. Muidu on enam-vähem kõik korras ja alaselg annab vahel tunda.Lugesin just “Tunne Eesti tegijaid” repertuaari Janarist (LINK) ja andis lootust ka mulle, et võib-olla on ka minul võimalik kunagi nii kaugele jõuda nagu Janar praegu on. Mees ise lootis sel hetkel ja nüüd on tema unistus/eesmärk ka reaalsuseks saanud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Maailma 3. koht ja alati Eesti absoluudi valimisel võitlemas medali eest.Kõige pealt ma loodan, et üldse saaksin kunagi nende tegijate hulka, keda on intervjueeritud ja siis võib-olla tulevad kunagi tulemused ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Toitumisest nii palju, et leidsin odava valguallika, milleks on veisemaks. Maksis alla 3€/kg ja valke 20g 100g kohta ning rasvu oli 3-4g kanti. Muidugi käisin eile turul ka ja ostsin sealt kanaletist kõik kanafilee ära. Kilohinnaga 4.40€. No… mõneks päevaks nüüd valgud olemas.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Põhilised valguallikad ongi hetkel proteiini pudding, mis maitseb nagu toorkakao hapukoorega kui keefiriga teha (need, kes on 90ndate lapsed kindlasti teavad, millest jutt), kanafilee, kohupiim, kodujuust, muna ja sealiha. Rasvadeks päevalilleseemned, hapukoor ja muna. Päevalilleseemnete kilo on 2.70€ ja seda saab endale isegi lubada. Süsivesikuteks nagu ikka riis, tatar, täisteramakaronid, juurviljad ja neljaviljahelbed.
Käisin ka FitShopis Imrel külas. Seda ka, et kuna Kaspar Tõnisson sai täna hõbemedali (PALJU ÕNNE, SULLE!), siis FitShop Kesklinnas on kõik tooted -14%!
september 25, 2015 at 6:10 p.l. #335461In reply to: Taavi Merisalu Blogi
Henrikix
Member2500-2600kcal hetkel ja mõneks päevaks tõstsin 2800kcal peale. Laadimispäeval sama, aga tõstsin süsivsikute osakaalu ja langetasin valkude. Mõni mees siin teeb üldse 3500kcal peal võistlusvormi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Jaotusega mängin, sest iga päev on natukene erinev. Kui on trennivaba päev, siis hoian süsivesikutega natukene koomale ja suurendan rasvade ja valkude osakaalu selle arvelt. Kui on rasket maatööd vaja teha, siis jälle natukene süsivesikuid juurde.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Küki parim tulemus on 150 või 160kg 5×5 (oletatav max 200-210kg, sest 130kg 5×5 pealt kükkisin 170kg), lamades surumisel parim 125kg 5×6 + 140kg x1 (ehk siis 6 seeriat tegin selles trennis) ja jõutõmbes 210 või 220kg x5. Kükk sai tehtud dieedi ajal ning kaalusin ca 81-82kg, surumine 83,5kg ja tõmbe ajal olin umbes 84-85kg.
Aga kevadel on üks lühike jõutsükkel plaanis teha küll, kui põlved ja selg lubavad ning siis ära realiseerida 200kg küki, 150kg surumise ja 250kg tõmbe (mõnusad kandilised numbrid). Ei ole küll midagi ulmet, aga invaliidi kohta suht OK. Siis on veel igale asjale vaja 50kg juurde saada ja oleks elu eesmärk nende harjutuste puhul täidetud. Olen sellest juba rääkinud, aga P.Päll küsis raskejõustiku eriala tunnis, et mis võiksid olla teie elu eesmärgid nende kolme harjutuse puhul. Kuna Janar Rückenberg oli siis juba minu suur eeskuju, võtsingi max tulemused tema järgi ehk kükk 250kg, lamades surumine 200kg ja jõutõmme 300kg. Kui Janaril on teised max tulemused, siis võid vabalt parandada mind.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tunnen ka kadedust nende õnnelike ees, kes võivad toitu kahe suupoolega sisse laduda aga kaal ikka langeb.
Numbrid on sul hetkelgi päris korralikud, et kaebama ilmselt ei pea. Järgmise kahe-kolme aastaga tahaks ka sinna kuskile 200 kükk, 150 surumine, 250 tõmme saada, kuid kükis on ikka korralikult maad minna. Mitte, et teistes poleks aga veidi vähem.
250, 200, 300 – selliste numbritega võib tõesti õnnelikult erru minna ja hiljem lapselastele rääkida, et “Mina omal ajal..”
september 25, 2015 at 6:22 e.l. #336915In reply to: Taavi Merisalu Blogi
Sarge
MemberHuvi pärast uuriks, et mis sul hetkel tavakaloraaž (sh jaotus) ning laadimispäeva kaloraaž on?
Samuti ka, et mis küki, rinna ja jõutõmbe parimad tulemused on?
2500-2600kcal hetkel ja mõneks päevaks tõstsin 2800kcal peale. Laadimispäeval sama, aga tõstsin süsivsikute osakaalu ja langetasin valkude. Mõni mees siin teeb üldse 3500kcal peal võistlusvormi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Jaotusega mängin, sest iga päev on natukene erinev. Kui on trennivaba päev, siis hoian süsivesikutega natukene koomale ja suurendan rasvade ja valkude osakaalu selle arvelt. Kui on rasket maatööd vaja teha, siis jälle natukene süsivesikuid juurde.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Küki parim tulemus on 150 või 160kg 5×5 (oletatav max 200-210kg, sest 130kg 5×5 pealt kükkisin 170kg), lamades surumisel parim 125kg 5×6 + 140kg x1 (ehk siis 6 seeriat tegin selles trennis) ja jõutõmbes 210 või 220kg x5. Kükk sai tehtud dieedi ajal ning kaalusin ca 81-82kg, surumine 83,5kg ja tõmbe ajal olin umbes 84-85kg.
Aga kevadel on üks lühike jõutsükkel plaanis teha küll, kui põlved ja selg lubavad ning siis ära realiseerida 200kg küki, 150kg surumise ja 250kg tõmbe (mõnusad kandilised numbrid). Ei ole küll midagi ulmet, aga invaliidi kohta suht OK. Siis on veel igale asjale vaja 50kg juurde saada ja oleks elu eesmärk nende harjutuste puhul täidetud. Olen sellest juba rääkinud, aga P.Päll küsis raskejõustiku eriala tunnis, et mis võiksid olla teie elu eesmärgid nende kolme harjutuse puhul. Kuna Janar Rückenberg oli siis juba minu suur eeskuju, võtsingi max tulemused tema järgi ehk kükk 250kg, lamades surumine 200kg ja jõutõmme 300kg. Kui Janaril on teised max tulemused, siis võid vabalt parandada mind.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 4, 2015 at 6:09 p.l. #379158In reply to: Silvar Rückenberg
Silvar Fast
MemberLõuna-Eesti karikavõistlused 2015 on läbi ja ütleksin, et kindlasti maarjamaal toimuvate võistluste arvestuses kahtlemata väga profesionaalselt ja kõrgetasemeliselt korraldatud üritus. Selle kõige poolt räägib võistlejate suur arv ja publiku menu ning huvi võistluse vastu. Selle kõige eest suured, ei kõige suuremad tänud Esta Pildile, kes on selle võistluse hing ja süda, kes on võistluse toimumise/hea käekäigu eest ohverdanud palju aega, unetuid õhtuid ning tegusaid päevi. Kusjuures, selle kõige kõrvalt veel jõuab tööl käia ja ise võistlusteks valmistuda. Super ja suur, kõige suurem tänu ja aplaus Estale. Vähem ei vääri tähelepanu Imre Vähi, kes on kõik selle ellu kutsunud ja käima lükanud. Suured tänud Imrele tema entusiasmi ja seda sporti edasikandva vaimsuse eest!
Team Rückenbergi sportlased tegid kõik suurepärase etteaste ja isegi need, kelles ma natuke kahtlesin ja kelle pärast kartsin, suutsid mind positiivselt üllatada. Kõik minu sportlased olid suurepärased ja kindlasti sooritasid oma parima, mis neil hetkel sees oli. Kiitus ja minu jäägitu lugupidamine teie kõigi suhtes.
Eriti kiitust väärivad algajad ja eriti noored Mart Lodi, kelle enesekindlus ja suurepärane vabakava tõid talle teise koha ja parima algaja vabakava. Natuke kuivust juurde ja EKV-l võivad asjad tuliseks minna.
Loomulikult Meinart Möls, noor, kes loodetavasti teeb veel tulevikus väga tõsiseid tegusid, potentsiaal on selleks vägev. Mees on hea ja töökas, talent. Palju higi ja trennivalu ning kõik, mida mees vaid ihkab on võimalik saavutada. Sellest mehest kuulete kindlasti veel palju, juuniorid värisege
. Parim noor nii algajates, kui ka edasijõudnutes ja mees on alles 16 aastane.Juunioride algajate võitja Agris Reppo, mis siin öelda, mees tuli, nägi ja võitis. Kindlasti kõige töökam, sihikindlam ja pühendunum mees. Kui motivatsioon jätkuvalt sama kõrge on, siis on sul samuti suur tulevik.
Suur üllatus oli juunioride algaja Matin Helmet, kes suutis end laval ja viimaste päevadega kokku võtta. Tasuks vääriline 2. koht. Nüüd tuleb veel keskendumise probleemid ja vabakava terviklikuks muuta ja sinust võib kulturismivõistlustel veel arvestatav sportlane saada
.Rainis Venta, endine kergejõustliklane, staier, suurepärane algaja klassiku debüüt. Poseerimisega tuleb veel natuke vaeva näha, aga selle lühikese ajaga super tulemus. Väga meeleolukas ja efektne vabakava.
Holger Saare, ehe näide, et töö ja vaevaga jõuab edasi. Sihikindlus viib edasi. Poseerimisega on veiti probleeme, aga ei midagi sellist, millega me hakkama ei saaks. Vabakava ilus efektne ja julge, natuke lihvi ning enesekindlust juurde.
Klassikud tegid oma parima ära. Siim Savisaar oli oma headuses, seda tõestab ka kategooria teine koht ja absoluudi 3. koht. Kuivust natuke juurde ja küll tuleb ka EKV-l vääriline tasu tehtud töö eest.
Taavi Taros, kategooria 3.koht. Mees suuri riske ei võtnud. Poseerimisega tuleb veel vaeva näha, sest oled suurem, kui isegi usud.
Allan Nikopensius tegi kindlasti oma viimaste aastate parima võistluse. Viimastel nädalatel on olnud väsimus sees ja lopsakust läks natuke kaduma, aga usun, et 2 nädalaga saame vigade paradnduse tehtud
. Ja vabakava kindlasti üks mu lemmikuid, žanrid ja muusikavalikud on vabakavadel erinevad, aga tabasid just seda muusikat hästi, etteaste oli väga kompaktne ning muusikavalik ja keha tunnetus kandsid, mis jättis väga hea mulje.Andrei Abrossimov, vanameister on tegelikult hea, aga kipub ära unustama, et need ajad on möödas, kui tuled kõige massiivsemana ja suure käega lavale. Natuke rohkem läbimõeldust dieedis ja külluslikult poseerimist ning kogu su karjäär kulturismis võib saada uue hingamise.
Aleksandra Laer´i kohta võib öelda, et oma elu parimas vormis. Siht on silme ees, teab mida tahab ja mis selleks vaja teha on. Me oleme õigel teel ja suurepärased tulemused ootavad sind veel ees.
Õnnela Raudsepp oli oma teada tuntud heas vormis, natuke särtsu juurde.
Võistlustest veel niipalju, et kõik sportlased olid suurepärased ja tase tervikuna on tõusnud. Kindlasti eristusid sportlased, kellel kogemusi rohkem ja kes on ajaliselt panustanud rohkem nii saalis, kui ka poseerimises. Toonitan kõigile sportlastele, et tehtud töö ja tulemuste vahel on väga tugev seos. Panustage aega ja õppige andma endast 110 protsenti nii jõusaalis, kui poseerimistunnis ja siis ei jää ka paremad tulemused ning edukad esinemised tulemata.
Suured tänud ka Team Rückenbergi liikmetele, kes ise ei võistelnud, aga panustasid meie ühise teami nimel oma aega ja vaeva. Tänud Edmund ja Taavi, tänu teile olid need tänased tulemused meie sportlastel ja sõpradel nii head. Üks kõigi ja kõik ühe eest. Mul on hea meel, et oleme teerajajad. See, mida meie Vend Janariga kunagi alustasime, on saanud nüüd üldiseks standardiks. Meeskond ongi selleks sportlase ümber, et sportlane saaks kõrvaldada kõik ebaolulise ja segava, et keskenduda enda maksimaalsele positiivsele sooritusele.
Oli väga positiivne ja meeleolukas võistlus, tänud kõigile, kes selle õnnestumisele oma õla alla panid!!!
märts 23, 2015 at 6:09 e.l. #378613In reply to: 31.EKV kulturismis ja fitnessis – TULEMUSED
Arnold
MemberNB! Kõik sportlased, kes soovivad esindada Eestit Euroopa meistrivõistlstel kulturismis ja fitnessis peavad osaleme Eesti Karikavõistlustel!
Indu ja usku endasse annab teile kindlasti loetelu medalitest, mida Eesti kulturistid ja fitnessistid on läbi aegade IFBB tiitlivõistlustelt võitnud!
EESTI SPORTLASTE IFBB MM JA EM MEDALID 1984—2014
1984 Olev Annus kulturism -90 kg (&) MM PRONKS
1985 Olev Annus kulturism 90+ kg (&) EM HÕBE
1986 Olev Annus kulturism 90+ kg (&) EM KULD
1990 Ain Paavo kulturism -90 kg EM KULD
1995 Inna Uit kulturism -57 kg EM KULD
1996 Inna Uit kulturism -57 kg MM KULD
2005 Imre Vähi klassikaline kulturism EM PRONKS
2005 Ott Kiivikas kulturism -95 kg EM HÕBE
2007 Liisa Otsus fitness -163 cm Juunioride ja veteranide MM PRONKS
2008 Liisa Otsus fitness -163 cm Juunioride ja veteranide EM HÕBE
2009 Mikk Raudsepp klassikaline kulturism Juunioride ja veteranide MM PRONKS
2009 Taavi Koovit klassikaline kulturism -180 cm EM KULD
2009 Natalia Nazarenko-Kiivikas fitness 163+cm EM PRONKS
2010 Taavi Koovit klassikaline kulturism vet.40+ Juunioride ja veteranide MM KULD
2010 Taavi Koovit klassikaline kulturism 180+cm EM KULD
2010 Liisa Otsus fitness -163 cm EM KULD
2010 Imre Vähi klassikaline kulturism -175 cm MM PRONKS
2010 Imre Vähi klassikaline kulturism -175 cm EM PRONKS
2010 Natalia Nazarenko-Kiivikas fitness 163+cm EM HÕBE
2010 Janika Jürgenson body-fitness -163 cm Juunioride ja veteranide EM PRONKS
2011 Oleg Anissimov fitness MM KULD
2011 Oleg Anissimov fitness EM HÕBE
2011 Taavi Koovit klassikaline kulturism -180 cm MM KULD
2011 Natalia Nazarenko-Kiivikas fitness 163+cm EM KULD
2011 Natalia Nazarenko-Kiivikas fitness 163+cm MM HÕBE
2011 Janar Rückenberg klassik. kulturism 180+cm MM PRONKS
2012 Kristina Koroljak fitness -163 cm Juunioride ja veteranide EM KULD
2012 Kristina Koroljak fitness -163 cm Juunioride ja veteranide MM HÕBE
2012 Mikk Raudsepp klassikaline kulturism Juunioride ja veteranide EM KULD
2012 Oleg Anissimov fitness MM HÕBE
2012 Oleg Anissimov fitness EM KULD
2012 Esta Pilt athletic-fitness -163 cm(#) MM HÕBE
2012 Esta Pilt athletic-fitness EM HÕBE
2012 Natalia Nazarenko-Kiivikas fitness 163+ ja a/m EM KULD
2012 Ott Kiivikas kulturism -90 kg EM HÕBE
2013 Kristina Koroljak fitness -163 cm Juunioride ja veteranide EM KULD
2013 Kristina Koroljak fitness -163 cm Juunioride ja veteranide EM HÕBE
2013 Kristina Koroljak fitness -163 cm MM HÕBE
2013 Kristina Koroljak fitness -163 cm EM KULD
2013 Endla Vaher fitness 163+cm Juunioride ja veteranide EM KULD
2013 Endla Vaher fitness 163+cm(#) Juunioride ja veteranide MM HÕBE
2013 Endla Vaher fitness 163+cm EM HÕBE
2013 Natalia Nazarenko-Kiivikas fitness 163+ ja a/m MM KULD
2013 Esta Pilt athletic-fitness -163 cm(#) MM HÕBE
2013 Esta Pilt athletic-fitness -163 cm EM HÕBE
2013 Oleg Anissimov fitness MM HÕBE
2013 Raigo Kuusnõmm kulturism -75 kg EM PRONKS
2014 Kristina Koroljak fitness -163 cm MM HÕBE
2014 Kristina Nuut bikiinifitness -172 cm MM HÕBE
2014 Ott Kiivikas kulturism -90 kg EM HÕBE
2014 Rain Kuusnõmm klassikaline kulturism -168 cm EM HÕBE
2014 Reet Reimets bikiinifitness -169 cm EM PRONKS
2014 Endla Vaher fitness 163+ cm juunioride MM HÕBE
2014 Endla Vaher fitness 163+ cm juunioride EM HÕBE
Võitmine on võrratu!
märts 3, 2015 at 12:13 p.l. #26476Topic: Taavi Merisalu Blogi
in forum BlogidSarge
MemberTere
Minu nimi on Taavi Merisalu ja olen nüüd Team Fast liige. Kuna pole loomekirjanduses eriti osav, siis kajastan oma blogi konkreetsete lausetega.
Olen 25-aastane ja alustasin treeninguid 20-aastaselt. Elan Tartu külje all, 13km Valga poole, Nõos. Treenin põhiliselt Nõos ja esindan Tartu Ülikooli Akadeemilist Spordiklubi. Võistlusperioodil ja võistlustel aitab mind Silvar Rückenberg. Selle nimega meenub ka kohe teine nimi – Janar Rückenberg. Kui teistel on eeskujudeks võetud Mr. Olympia lavadelt suurte kõhtudega onud, kes tarbivad söögiga rohkem asju sisse, kui me leiame Mendelejevi tabelist, siis minu suureks (nüüd mitmesti mõistetav) eeskujuks on just meie oma kohalik mees Janar Rückenberg.
Alustan algusest. Olen elu aeg suhteliselt sportlik olnud ja tegelen ka hobikorras senimaani erinavate aladega – põhiliselt jalgpall ja korvpall. Kuid vahel võistlen ka võrkpallis. Pole võõrad ka teised pallimängud.
Põhiliseks alaks on raskejõustiku ala klassikaline kulturism. Ei ole selline „kulturist“, kes käib jõusaalis ja peab ennast kulturistiks, vaid ikka võistlev ehk siis teen ikka vormi ka (mis minu arust eristabki kulturisti ja jõusaaliharrastajat)!
Jõusaali treeningutega alustasin ülikooli teisel poolaastal ehk 23. Märts 2010 – paar päeva pärast LELKVi, mida kursavend (mr815 aka Kalev Arbus) mind vaatama viis. Temaga koos alustasin ka jõusaalitreeninguid. Valisin selle ala selle pärast, et Kehakultuuri õppima minnes pidi teiseks aastaks valima eriala. Mõtlesin alguses pallimängudele, kuid hiljem idee muutus raskejõustiku kasuks. Kuna olin ka gümnaasiumi ajal paar korda jõusaali eksinud, siis see raud oli juba natukene tuttav ja mulle meeldis.
Kaalusin alustades 67-69kg, kuid hetkel on off-season kaal (tühja kõhuga ja WCs käiduna) 83-84kg, pikkust 179-181cm. Tühja kõhuga ja WCs käiduna suurim lavakaal 77kg.
Hetkel töötan lasteaias liikumisõpetajana ja Nõo Spordihoones jõusaalis treenerina ja juhendajana. Olen treener ka võistlevatel sportlastel. Haridustee viimane etapp oli Tartu Ülikooli Kehakultuuriteaduskond.
Nimetan oma tulemused:
1. EMV 2010 juuniorid +75kg 2. koht
2. Reval Cup 2011 klassikaline kulturism absoluutne 4. koht
3. LEKV 2011 klassikaline kulturism absoluutne 3. Koht
4. LEKV 2011 kulturismi absoluutne 4. Koht
5. EKV 2011 klassikaline kulturism +180cm 2. koht
6. LEKV 2012 juuniorid kulturism -80kg 1. koht
7. LEKV 2012 absoluutne parim juunior
8. LEKV 2012 kulturismi absoluutne 3. koht
9. EKV 2012 absoluutne II koht juuniorites
10. Balti Matš 2012 absoluutne III koht juuniorites
11. EMV 2013 klassikaline kulturism absoluutne 3. Koht
12. EMV 2013 kulturismi absoluutne 4. Koht
13. Põhjamaade MV 2013 klassikaline kulturism +180cm 2. Koht
14. Maailmameistrivõistlused 2013 klassikaline kulturism -180cm 15. koht
· LEKV 2012 sain ka eripreemia parima vabakava eest.

2012 vs 2008-2009 (veebruar) vs 2013Head jälgimist!
jaanuar 18, 2015 at 7:19 p.l. #376111In reply to: Silvar Rückenberg
MirkoMiilits
MemberLendamine hantlitega ettekallutades rinnatoega seeriatega pikkuses 50-100 kordust seerias teeb imesid:
Õlg, eriti tagaosa tahab arengu stimuleerimiseks saada pikka ja ülipikka seeriat.
See hea võte ja ise olen nt treeningkummiga päris hulluks läinud pikkade seeriatega, kuniks käed ei tõuse sentimeetritki. Samas on värskendav vahel ebatraditsioonilisi asju proovida. Mõnikord võib isegi vedada nendega
. Ise tahaks leida võimaluse külje deltale suuremate raskustega tuld anda. Eest tõmme kangi ja hantlitega veidi lubab, aga pole veel päris see. Janar, sul oleks soovitusi?
-
AutorSearch Results