2,5 tundi korraga on liiga palju. Soovitav oleks jagada kaks 2,5 tunnist treeningut nt. 3ks treeningkorraks. See kasvu kinnijäämise jutt on müüt. Kuid hoolas tuleks igal juhul olla – vaikselt, vaikselt, ikka üks samm korraga.
mina teen 5-6x nädalas jõudu(1,5t jõusaali + 1t aeroobset)olen 18 ja teen väga suurte raskustega trenni ja kasvan veel ikka..veidi vähem kuid mõni cm ikka aastas tuleb ” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Üks esimesi ületreeningu tundemärke on unehäired. Kui uinumisega pole probleeme ja hommikul saad ka ilma kohvita üles, siis ületreeningut ei tohiks olla.
Minul olid unehäired + jõud hakkas kahanema sõna otseses mõttes. Aga nagu aru olen saanud on see ületreeningu teema täielikult individuaalne. Mõni teeb 5-6 x nädalas saali ja kõik ok. Treeningkava valik mängib selles kindlasti väga suurt rolli.
Ületreeningu nö. esimene ja oluline sümptom on treeninghuvi kadumine, treeningutega jätkates tulevad teised sümptomid, nendest saad lugeda ka siit portaalist. Kuigi jah nagu eespool öeldud on asi paljuski individuaalne, kaasa aitavad ka stress tööl, koolis jms. Diagnoosi on väga raske panna, tean inimest kes läks arsti juurde ületreeningu sümptomitega( valu rinnus, peavalud), avastati, et tegu on Kaaliumi puudusega ja närvivaludega roiete vahel! Seega tegu väga salakavala asjaga! ” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma arvan,et see jut,et trenn kasvu kinni paneb on vana ja jama jutt ja seda tänapäeval üldse enam ei usutagi.Kasv sõltub 99,9999999…% protsendi osas geenidest.