matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberKui 2 kord k2id siis olkes just mõtekas kaheks jagada:Ülakeha ja alakeha.Pigem vastupidi. Kui ainult kaks korda nädalas jõusaali satud, siis minu arvates võiks just teha mõlemal korral kogu keha hõlmavat trenni.
matjusm
MemberFitness.ee harjutustepangas nimetatakse seda “kangi surumine rinnalt” . Oled sa väga eksitatud nüüd? . Kontekst on ju selge – räägitakse õla treenimisest. Peab ikka väga elav kujutlusvõime olema , et siin horisontaalpingil surumist ette kujutama hakata või siis ei viitsita lihtsalt teemasse süüvida.Kui keegi ütleb “kangi surumine rinnalt” siis ma arvan et suurem osa inimestest mõtleb ikkagi seda harjutust kus sa rinda treenid.
Kui nüüd väga tehniliseks kätte minna siis õlapressis alustab kang tõepoolest oma teekonda kusagilt rinna ülaosast kuid sellega tema seos rinnalihasega piirdub. Rinnalt surumine on ikkagi rinnalt surumine ehk “bench press”, mitte peakohal surumine ehk õlapress.
matjusm
MemberPõhimõtteliselt mitte ju..Kuklalt surumine paneb õlaliigese ebaloomulikku asendisse – kergesti võivad vigastused tekkida.
edit: vaata siit
Rinnalt surumise all mõtleb enamus inimesi ikka seda harjutust: http://www.exrx.net/WeightExercises/Pector…BenchPress.html
See mida sina mõtled on vist õlapress: http://www.exrx.net/WeightExercises/Deltoi…itaryPress.html
Seda rinnalt surumiseks kutsumine on ikka väga mööda ja eksitav minu arvates.
matjusm
MemberKüsimus selline, et muidu käin regulaarselt jõusaalis aga nüüd vaja seoses kooliga praktikale minna ning pean kuu aega kodus olema. Kuidas hoida vormi kodustes tingimustes kõige paremini ?Mis moodi see koolipraktika sind niimodi kodus kinni hoiab et sa ei leia isegi ühte tundi päevas vaba aega et jõusaali minna?
matjusm
MemberSee peab vist jah aprillinali olema, see kava on ikka päris jube.
Esiteks, su kõhulihaste kava on lihtsalt hullumeelne, metsik overkill. Sa ei pea neid iga päev nii tohutult palju tegema. Tee mõned seeriad oma treeningu lõpus ja kogu lugu.
Teiseks, tee alati raskemad baasharjutused esimesena. Näiteks seljapäeval oleksid igasugused seljaharjutused esimesena ja biitsepsi värk tuleb alles lõpus.
Seljapäeval tee jõutõmmet kõige esimesena- see kõige suurem ja raskem harjutus mis kaasab kõige rohkem lihas gruppe. Teiseks, ploki tõmbed rinnale, ploki tõmbed eest ja lõuatõmbed on kõik ühe ja sama liigutuse variatsioonid (ülevalt tõmbamine). Ma arvan et jõutõmme, üks ülevalt tõmbamise ja üks horisontaalselt tõmbamise harjutus peaksid täiesti piisavad olema. Pärast kahte tõmbamis harjutust vaevalt et sul enam kolme erinevat biitsepsi harjutust vaja on. 1-2 tükki max.
Rinna/triitsepsi/õla päev on samasugune segadus sul. Ei viitsi hakata seda sul parandama praegu.
Ning miks kolmapäeva sa kohe jälle uuesti õlga treenid? Ning neljapäev- miks sa jälle selja ja rinna juurde asud (rinna harjutused kasutavad ka õlga endas ehk et sa treenid seda 3 päeva järjest). Jalgadele, su kõige suuremale lihaslgrupile oled sa pannud vähem harjutusi kui imepisikesele biitsepsile mis jällegi tõestab et sa ei ole mitte kuidagi piisavalt teadlik et endale ise kava meisterdada. Sorry mees, lõpeta see kava kohe ja võta midagi siit samast Fitness’i lehelt tööriistade alt.
matjusm
MemberKui seda nii agaralt jagatakse, siis miks mitte ei postita keegi seda niisama siia foorumisse?
Igal juhul, soovin ka surumiskava saada. Olen jõutreeningu tegelenud 1.5 aastat, surun hetkel 102.5kg rinnalt.
Email: matjusm@yahoo.com
Tänan!
matjusm
MemberTekkis küsimus et ma käin hommikuti jooksma et põletada rasva ja kolm korda nädalas pealelõunat jõusaalis et kasvatada lihast.Ma loodan et see kui ma jooksmas käin ometi lihasmassi ei vähenda ?????
“>Lihasmassi kasv on kinni toitumises. Kui sa piisavalt sööd, küll sa lihast kasvatad. Kuid rasva vähendada ja lihast kasvatada samal ajal on veidi keeruline kuna üks nõuab kalorite ülejääki, teine aga defitsiiti. Mõtle kumba sa tahad teha ning keskendu sellele, mitte ära ürita samal ajal vastupidiseid asju teha.
matjusm
MemberEesmärk on õppida kiiresti sprintima jooksus. Oskab keegi öelda, mis lihas grupi- harjutusi on vaja rohkem teha. Jõusaalis mingid harjutused või jooksus.. Ise vahetevahel kui jooksmas käin, teen vahel 50-100 m sprindi lõike, on see õige ?? Milliseid soovitusi annate?Aitäh !!
Ma olen lugenud et klassikalise tõstmise harjutused ja nende variatsioonid aitavad arendada kiirust ja “plahvatuslikku jõudu”: http://exrx.net/Lists/PowerExercises.html
matjusm
MemberRaha raiskamine. Mina teen oma surumisi kükipuuris, problem solved.
matjusm
MemberKui triitseps ja piitseps samal päeval on ? see halb natuke ?Ei ole selles midagi halba. Tähtsam on pigem see kuidas selline päev su üldisesse treeningplaani sobib.
Kui sul üldse on vaja eraldi päeva kätele sest need saavad juba korraliku trenni kätte tõmbamis ja surumis harjutustes….
matjusm
MemberE,T trenn K puhkus, N,R trenn L puhkus ja P kerge aeroobne, aga aitäh et aitate, tõstan rinna esmaspäeva peale ja lisan sinna mingi muu lihase juurde, ning seljale teen eraldi päeva. Kas rind ja kõht sobivad siis esmasp. peale ?Kõhtu sa võid täitsa ükskõik kuhu panna ning isegi mitu korda nädalas teha nii et ära selle pärast muretse.
matjusm
MemberKahjuks mul harjutused juba paika pandud enda meele järgi ja kusjuures on mul asi peaaegu sama, esimene päev õlg-kõht, teine päev selg-rind, kolmas päev puhkus, neljas päev jalg ja viies käsi, kuues puhkus ja seitsmes kerge aeroobneKehv jaotus: miks on kaks suurt lihasgruppi nagu rind ja selg pandud ühele päevale, samas aga suhteliselt väike lihasgrupp nagu õlg omab täiesti omaette päeva? Ning algajana kätele eraldi päeva tegemine tundub ka kuidagi mõttetu.
Ehk oleks parem kui teeksid alustuseks mingit kogukeha kava või vähemalt midagi mille on eksperdid koostanud. Näiteks mine vaata Tööriistad->Treeningkavad või loe siit: http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=998224
matjusm
Memberet siis koostan endale ise kava, harjutused olen paika saanud aga küsimus on siis raskustes ja seeriates. Kaalun 90kg ja pikkust 184, ning trennis olen alles nädal aktiivselt käinud. Ennem seda oli paar kuud vahet eelmisest aktiivsest trennist. Et plaan teha siis nii et esimene nädal kerged raskused ja pikad seeriad ja teine nädal oleks suured raskused ja väiksed seeriad. Kas näiteks 6×6 ja 3×12 oleks piisav ?Oled sa kindel et algajana sa peaksid endale ise kavasid tegema? Parem on võtta mingi olemasolev kava.
matjusm
Membertäitsa õige jutt, loomsed ja taimsed valgud tuleks üldse eraldi süüa et seedimine parem oleksMa ei kujuta sellist einet kohe üldse ette. Olen elu aeg liha koos kõrvallisandite nagu juurviljade, riisi, makaronide, leiva, läätsede või muu taolisega söönud ja olen ilusti hakkama saanud. Isegi kui see on tõsi, ma arvan et ei juhtu midagi hullu kui sa sööd loomseid ja taimseid valke koos.
matjusm
MemberTee jõutõmmet, see on suurepärane haarde tugevuse arendaja. Kui haare hakkab raskusi piirama, kasuta randmepaelu kuid samaaegselt ürita pidevalt tõsta seda raskust mida sa teed ilma paelteta.
-
AutorPostitused