matjusm
Forum Replies Created
-
AutorPostitused
-
matjusm
MemberSiin on üks hea kava teemaalgatajale mis aitab ilusasti jõudu arendada:
matjusm
MemberPaluks targemate arvamusi lihaste aeglaseks jäämise vältimise kohta nõuandeid. Kas korralik venitus-painutus peale iga trenni lõppu aitab selle vastu?Kui tahad kiireid jõuharjutusi teha siis selleks on olemas klassikaline tõstmine: http://www.cathletics.com/exercises/section.php?sectionID=2
Kuigi tegelikult saab paljusid harjutusi teha nii aeglaselt kui ka kiiresti.
matjusm
MemberTahtsin küsida, et kui tihti ja kui pikalt endale trennist puhkust lubate?Huvitab veel, et mis on teid selleks ajendanud (väsimus, motivatsioonipuudus, jõuetus) ja kuidas puhkus on mõjunud?
Mida puhkuse ajal lõõgastavat tegite (näiteks ujumine, jalutamine, saun, masaaš…)?
Puhkus tuleb vaid siis kui ülikoolis on eksamiperiood kuid seda juhtub õnneks vaid 2x aastas. Muidu ei hoia mind eriti miski saalist eemal.
matjusm
MemberKui eesmärk on see et lihased saaksid “vabalt areneda” ehk et soov on massi kasvatada, siis tuleb palju süüa ning midagi otseselt välistada pole vaja.
Mulle selle pärast meeldib olla füüsiliselt aktiivne ja massiperioodil: saab suhteliselt süüdimatult õgida sest niigi raske on ainuüksi kehakaalu hoida. Muidugi igasugust ülirasvast jama pole ka mõtet sisse ajada kuid end nüüd väga palju piirama ka ei pea kui neid kaloreid ikka kulub.
matjusm
Membermis asi on “Ploki alla surumine triitsepsile”Kui sa vaatad kava siis paremal pool on link nimega “vaata” kus on harjutus ette näidatud.
veebruar 5, 2011 at 3:28 p.l. in reply to: Palun abi trennigraafiku ning toitumise ja eesmärkide seadmisel #288996matjusm
Member4 surumisharjutust rinna päeval on veidi mõttetu minu meelest. Tee kaks surumist erinevate nurkade all, üks kangi ja teine hantliga, ja kolmandaks mingi lendav harjutus.
Triitsepsi ja biitsepsi harjutusi võid vähemaks võtta (sest näiteks triitseps saab juba korraliku trenni surumistest kätte).
Jalapäeva alusta kükki vaba kangiga, unusta see Smith masin üldse ära. Jõutõmme võiks hoopis olla selja päeval et koormust veidi laiali jaotada. Tee ka midagi reie tagaosale näiteks good morninguid või trenažööri. 2 eri jalapressi (ei teadnudki et neid 2tk on, ma tunnen vaid ikka ühte jalapressi) pluss hack kükk otsa on veidi palju võitu. Ühest nendest täitsa piisab või tee hoopis eeskükki selle asemel. Muud harjutused ok.
Selja päeval on sul kerge harjutuste overkill. 5 erinevat tõmbavat harjutust on liig. Võiks olla vähemalt üks vertikaalne tõmme, üks horisontaalne ja siis ehk veel midagi kolmandaks.
Õlgade jaoks võiks olla üks surumine (kuigi ka 2 erinevat pole halb), ette tõsted võid vabalt välja jätta sest õla esiosa saab niigi palju treeningut igasugustest teistest harjutustes. Muidu on ok.
matjusm
MemberSurumine lamades 5×5Surumine negatiivse kaldega pingil hantlitega 3×8-10
Surumine kaldpingil hantlitega 3×8-10
Lendamine hantlitega seistes 3×8-10
Tõmme plokil kukla taha 3×8-10
Käte kõverdamine hantlitega seistes 3×8-10
Käte kõverdamine plokil 3×8-10
Triitsepsile alla surumine plokil peopesad ülespoole 3×8-10
Alaseljapink 3×8-10
Jõutõmme 5×5
Alatõmme trenazööril seljale 3×8-10
Kükk kang turjal 5×5
Jalgade kõverdamine plokil 3×8-10
Kõhupingil keretõsted 3xmax
Mis selles kavas on valesti? Proovisin ise midagi kokku panna.
Soojenduseks sõudeergomeeter ja võimlemine.
Jõusaali võimalik külastada vaid 2x nädalas, esmaspäev ja kolmapäev
Pühapäeviti ja neljapäiviti käin ujumas.
Kas kavatsed seda kõike ühel päeval teha? Kui jah, siis on siin liiga palju harjutusi. Soovitan sul veidi oma nädalaplaani ümber teha kui võimalik et jõusaalipäevadele rohkem vahet sisse jätta.
Kui jagad need harjutused kahe päeva peale (näiteks ülakeha ja alakeha) laiali, siis on isegi ok. Kui aga ühel päeval teha, siis peaksid oluliselt kärpima. Näiteks võiks kogukehatrenn välja näha umbes järgnevalt:
Kükk
Sirgete jalgadega jõutõmme või rinnalevõtt
Rinnalt surumine
Lõuatõmbed
Õlapress
Kangi/hantli tõmbed vastu kõhtu
matjusm
MemberTere! Olen siis jõusaali ja fitnessi maailmas uus tegija ning postitan siia oma söögiajad/ained mida tarbin ning samuti treeningkava millegi järgi olen ennast treeninud, olen seni käinud kolmes trennis. .Sooviksin siis targemate käest arvamusi ning konkreetseid soovitusi mida muuta/mida alles jätta j n e.Treeningkava on siis kahepäevane mis on võetud samast foorumist tööriistade alt , kuid natukene muutsin seda .
1. Päev – Ülakeha
Surumine kangiga lamades 3 x 8 – 10
Tõmme plokil ülalt kukla taha 3 x 8 – 10
Lendamine küljele hantlitega seistes 3 x 8 – 10
Küünarvarte kõverdamine hantlitega seistes 3 x 8 – 10
Tõmme plokil althoidega 3 x 8 – 10
Ploki tõmbed vastu kõhtu istudes 3 x 8 – 10
Surumine hantlitega istudes 3 x 8 – 10
Surumine hantlitega kaldpingil 3 x 8 – 10
Kõhulihased 3 x 8 – 10
2.Päev – Alakeha. Väike märkus sellekohta et väga paljuei kannata teha jalgadele kuna vasak põlv kipub valu tegema.
See pole seotud soojendusega vaid mingi muu keiss on põlvega.
Jala sirutus ette trenazööril 3×8-10
Hack-kükk trenazööril 3×8-10
Jalapress trenazööril 3×8-10
Jalgade kõverdamine trenazööril istudes 3×8-10
Jalgade kõverdamine trenazööril kõhuli 3×8-10
Pöiasirutus trenazööril istudes 2×10-12
Jätan toitumise teiste kommenteerida kuid kava kohta ütleks järgmist:
1: Ülakeha
Tee kõik baasharjutused (sellised kus on töös palju lihasgruppe ja liikumine toimub vähemalt kahe liigese juures) esimeseks, isoleerivad jäta viimaseks.
Sellise kaheks jaotatud kava kohta on sul veidi paljuvõitu neid harjutusi.
Sul võiks olla üks horisontaalne ja üks vertikaalne surumine kui tõmme, võibolla veel otsa mingi lendamine rinnale või õla külgosale. Ehk teisisõnu:
Rinnalt surumine
Lõuatõmbed/ploki tõmbed ülevalt alla
Õlapress
Kangi/hantli/ploki tõmbed vastu kõhtu
Lendamine rinnale ja/või õla külgosale
2: Alakeha
Kui sa väidad et põlvega on probleeme siis kui asi on tõesti väga hull, siis ei saaks sa neid jalapresse ega muud taolist ka teha. Kui ta veidi pinget ikka kannatab, siis tee kangiga kükki ja tee seda esimesena. Teiseks võiks olla näiteks sirgete jalgadega jõutõmme ja siis veel paar harjutust jalale (platvormile asted, väljaasted, pöiasirutused).
matjusm
MemberTahaks huvi pärast küsida: kuidas on siinse rahva sääre proportsioonid võrreldes kätega (õlavars, mõõdetud külmalt ja ilma punnitamata)?
Lugesin sealt artiklist et Steeve Reeves’il olid need võrdsete mõõtudega. Mul aga näiteks on sääred umbes 15% suuremad kui õlavarred.
matjusm
MemberKas omlett sobiks trennijärgseks toiduks anaboolsete protsesside algatamiseks? Peale trenni veel 2 muna toorelt süüa, siis mõte teha üks omlett valmis. 2 muna, paprika, tomat, natuke pipart, natuke soola, juust ning natuke võid? Toiteväärtuse poolest ei ole ta vist väga kaloririkas, süsivesikuid, valku ja rasvu aga on? Või oskab keegi mingi teise omleti retsepti lisada, millel oleks parem toiteväärtus? Küsimus just omletti toiteväärtuse.Rasva ja valku seal on, süsivesikuid aga eriti mitte. Kui soovid neid ka siis pead midagi juurde võtma aga kuna ma pole toitumisekspert, siis ei oska midagi soovitada. Ehk mõni targem oskab öelda kuidas oleks veidi leiba/saia süsivesiku allikana võtta?
matjusm
MemberMa ei suuda ikka uskuda kuidas leidub inimesi kes suruvad lahtise käega ehk et pöial pole ümber kangi. Ega seda niisama inglise keeles suicide grip’iks kutsuta. Täielik lollus….
Kuid oletades et see video on päris, on sel mehel väga hea jõud isegi kui ta liikumisamplituud on selline pisike (ei puutu rinda ega ei lükka kangi lõpuni välja).
matjusm
Member1)
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> okei ma sis enam ei tee neid ettetõsteid..aga küljeletõsted on okei?
2) on küll jah..ja muudan nüüd sinu järgi ära
3) hmm okei..eks ma proovin sis päris kükke teha..aga kui sügav peaks olema? kas jala alumise ja jala ülemise osa vahel 90 kraadi on piisav? kas sobib kui ma panen mingi kõrgenduse kanna alla?
4) 1h ei saa kuidagi valmis ma arvan, okei aga see reie tagaosale trenazööril pigem mõtlesin et tuharalihastele..või soovita midagi muud tuharalihaste jaoks, mis sobiks?
või üldse soovita harjutusi, mis oleks hädavajalikud mu üldisesse kavasse?
Küljetõsted on head, tee neid jah.
Kükke tee nii sügavale kui suudad ehk et seni kuni reied lähevad vastu sääri, niimodi toimub kõige täiuslikum lihaste areng. Kui sul on vaja kõrgendusi kanna alla siis tee seda aga harjuta ka ilma nendeta kükki, küll ta sul lõpuks välja tuleb. Kõige parem aga kui võtad kellegi teadja kõravale ja ta vaatab su tehnika üle.
Kui ei saa 1h’ga valmis pole midagi hullu, ma mõtlesin vaid seda et 2h jõusaalis on veidi palju.
See tagaosa trenažöör ei ole tuharale, see on ikkagi reie tagaosale.
matjusm
Member1) aga need hoopis mingitele väiksematele lihasgruppidele, teen mingi 6-7 kiloste hantlitega seda, see polegi surumine2) hmm..noo jah..võibolla isegi.teengi nii
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>3) aga kui kükke tehes ei ole tasakaalu ja käin ümber? smithiga on ta nagu fikseeritud, aga ka kükk.
4) hmm..okei..arvad? aga mul nii et igat harjutust on 4 seeriat.niiet..ma mõtlesin et pole piisav..sellepärast ongi nii palju harjutusi..et korraliku 2 tunnise trenni saaks ikka kokku
1) Ma ei saa sinu lausest aru…….
Mu point on et kõikide nende surumiste käigus saab õla esiosa niigi palju tööd et talle veel tõsteid ka teha on kuidagi mõttetu.
2) Ok, ma lihtsalt oletasin et see järjekord milles harjutused kirja panid on see kuidas sa neid teed
3) Smith kükk ei ole absoluutselt sama mis kangiga. Harjuta seda ja küll sa saad selgeks, kükk on väga lihtne ja naturaalne liigutus ning see on parim harjutus mida sa saad jalgadele teha. Unusta Smith ja hakka kangiga kükkima.
4) 2 tunnine trenn on ikka päris pikk, 1h on täitsa piisav. 4 seeriat sääretõsteid on täitsa piisav.
IMO kas on mõtet mingi kindla kava järgi teha üldse? Kas poleks efektiivsem pidevalt harjutusi ja kordusi varieerida, teha erinevas järjekorras, erineva amplituudiga jne (jättes arvestamata fakti, et siis ei saa progressil nii hästi silma peal hoida)Ma ei saa aru kas see on mingi nali või sa tõesti mõtled seda tõsiselt?
Ma loodan et sa ei mõtle tõsiselt et suvaliselt jõusaalis lahmimine on kuidagi mõtekas tegevus.
matjusm
MemberKava on enam vähem ok kuid paar soovitust oleks:
1) Hantli tõsted ette rinna/õla päeval on suhteliselt mõttetu tegevus kui sa juba kolme erinevat surumist teed.
2) Selja päeval võik jõutõmme ikka esimene olla kuna see kõige raskem harjutus.
3) Jala päeval unusta Smith ja tee kükke kangiga.
4) Jala päeval on sul päris palju dubleerivaid harjutusi. Näiteks selle reie tagaosa trenažööril tegemise võid välja jätta kui good morninguid teed ja kome erinevat sääretõsted pole ka vaja. Üks on täitsa piisav, äärmisel juhul kaks.
matjusm
MemberTekkinud on paar küsimust.Näiteks kas on vahet kui treenida õlgasid spets trenasööri peal või nt. teha seistes hantilitega lendamist või kaldpingis hantlitega üles surumist?
Mida kujutab endas “Jõutõmme”?
Mis harjutusega oleks hea teha seljalai lihast ning alaselga. Olen otsnud siit foorumist seda harjutuste panka aga ei ole leidnud kusgilt, Oleks hea vaadata sealt õigeid sooritustehnikaid.
Paistab et sul on väga palju lugemist vaja teha…..
Kuid üritan sind aidata:
On vahet küll kas sa kasutad masinat või vabasid raskusi. Vabad raskused kasutavad rohkem lihaseid sest liikumise trajektoor ei ole ette määratud ja raskus saab igat pidi liikuda. Eelista vabaraskusi masinatele sest need on paremad.
Jõutõmme:
Jõutõmbega sa treenid alaselga. Selja lailihase jaoks sobivad väga hästi lõuatõmbed või midagi siit: http://exrx.net/Lists/ExList/BackWt.html#anchor125439
-
AutorPostitused