Selline asi et ma söön suht palju kartulit aga ma olen kuulnud et pidev kartuli söömine pole tervislik et tahtsingi küsida et kas peaks selle menüüst üldse kõrvaldama või lihtsalt selle söömise kogust veidi piirama.
Miks kartul tervislik ei ole? Eestlaste üks põhitoit ju see…
Peamiselt söön õhtul, peale trenni, siis peaks see lubatud olema. ca 3 tundi enne magamaminekut. Miks see kartul siis kehakaalu üldse mõjutab? Ma vahepeal sõin koguaeg kartult, iga suurema toidukorra ajal. Siis tüdinesin, vahetasin kartuli riisi ja pasta vastu ja kaal järsult hakkas kohe tõusma… kahtlane… aga arvatavasti juhus
Paljalt ju keegi kartulit ei söö, ” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , lisandid ongi kurja juur. ” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Iseenesest on kartuli glükeemiline indeks nii räme, et kole:) Aga mida tuleb silmas pidada, on see, et kartulis on suhteliselt palju vett. Kartulist loobumist mina küll vajalikuks ei peaks, aga soovitaks tarbida vaid aurutatult (võimaluse puudumisel keedetult) ning ikka rohkelt muid aedvilju juurde. Ja ikka mitte rohkem kui kord päevas, soovitatavalt peale trenni.