XXVII EKV KULTURISMIS JA FITNESSIS: galeriid, tulemused, järelkajad
Avaleht » Forums » International » Võistlused / Events » XXVII EKV KULTURISMIS JA FITNESSIS: galeriid, tulemused, järelkajad
- This topic has 379 replies, 75 voices, and was last updated 14 years, 9 months tagasi by
vend vähk.
-
AutorPostitused
-
aprill 25, 2011 at 7:18 e.l. #299289
Aile
MemberIse ei saanud kahjuks võistlusi vaatama minna, saatsin oma vanemad.
…ja minu emal tekkis küsimus, et miks võitis Sula, mitte Summel +163 stes. Kas hindati kulturismireeglite järgi bodyfitnessi?
aprill 25, 2011 at 7:58 e.l. #299293Marko Terasmaa
MemberIse ei saanud kahjuks võistlusi vaatama minna, saatsin oma vanemad.…ja minu emal tekkis küsimus, et miks võitis Sula, mitte Summel +163 stes. Kas hindati kulturismireeglite järgi bodyfitnessi?
Bodyfitnessi reeglite järgi muidugi.
….ja miks? Kohtunike punktid andsid Merile Sulale 1-punktise edu. Nii lihtne ongi. See ON napp edu ja seepärast ei ole siin mõtet pikemalt argumenteerima hakata.
aprill 25, 2011 at 8:04 e.l. #299295Marko Terasmaa
MemberNo aga ometi võitis Andrei teisi alla 85kg mehi, kellel olid n.ö. paremad propotsioonid.
Hinnatakse ju keha tervikuna, mitte osadena. Sellega ikka nõus oled?
Mis puutub kategooria võidusse, siis võitis jah, sest oli seda väärt võrrelduna konkurentidega.
aprill 25, 2011 at 8:32 e.l. #299299Arnold
Memberaprill 25, 2011 at 8:58 e.l. #299308Mart Muru
MemberViimased pildid väga head! (Y) Neid võiks veel olla!
aprill 25, 2011 at 9:52 e.l. #299315Marko Terasmaa
MemberHinnatakse ju keha tervikuna, mitte osadena. Sellega ikka nõus oled?Mis puutub kategooria võidusse, siis võitis jah, sest oli seda väärt võrrelduna konkurentidega.
Siinkohal tunnen vajadust välja öelda asja mis tõenäoliselt kõigile ei meeldi, aga… kui Abrossimovi hindamist ei mõista Tank või veel keegi foorumikaaslastest, saan aru. Aga kui tema treenerist kohtunik hindas 6. koha meest 2. koha vääriliselt, siis on see küll väga kahetsusväärne. Oli ju vahetult enne võstlusi kohtunike koolitus ja seal kutsuti korduvalt kohtunikke objektiivsusele. Ei, ikka ei taheta aru saada ja see ei ole mitte esimene kord!
Kohtunik argumenteeris oma otsust, et jalg oli sama jäme kui teistel! absoluudi võistlejatel, aga ülakeha ületas kõiki konkurente!!! Saate aru? Mida?
Hindamise aluseks ei saa ju olla see lihas mis on teistest kõige suurem? Jõusaalid on ”biitsepsivendi” täis. Äkki nemad panna üldse absoluuti võitma!!??
Maailmas on ka, usun, ”onupojapoliitika”, aga meil väikeses Eestis sellele kohta ei ole. Meil on kategoorias keskmiselt 3 võistlejat ja kui neid hinnatakse ja ”omade” poolt kõrgemalt, siis ei ole sellel võistlemisel ja võistlusteks ettevalmistamisel üldse mõtet! See solvab ju võistlejaid, aga ilma nendeta seada ala ei oleks.
Viimati hindasin fitnessi võistlusi 2004-2005 aastal. Peale seda olen tihedalt jõutõstmise juures olnud. Olen olnud viimased aastad jõutõstmisvõistlustel peakohtunikuks ja pannud kohtunikebrigaade kokku. Isiklikult olen võtnud kohustuseks teha seal hindamine objektiivseks ja ”onupojapoliitikast” vabaks. See on ka õnnestunud. Sellepärast tundsin siinkohal vajadust, kogu oma respekti juures auväärsemas vanuses inimeste kohta, suu lahti teha ja anda teada, et nii edasi minna ei tohiks. Kohtunikud peavad teadma oma vastutust võistlejate ees!
”Lööge mind või ristile” või kustutage mu postitus kui see ala mainet rikub, ma ei pahanda, aga mina olen rääkinud.
Marko Terasmaa
kohtunik nr. 6
aprill 25, 2011 at 9:59 e.l. #299317Alar
MemberMina toetan igati hr Terasmaa mõtet! Kui sellekohaseid juhtumisi on täheldatud ka varasemalt, siis tuleks kriitilise pilguga otsa vaadata kohtunikule ning võimalusel välja vahetada selline kohtunik. Ala edasist arengut silmas pidades on see ainuõige otsus.
aprill 25, 2011 at 10:00 e.l. #299318renku
MemberSiinkohal tunnen vajadust välja öelda asja mis tõenäoliselt kõigile ei meeldi, aga… kui Abrossimovi hindamist ei mõista Tank või veel keegi foorumikaaslastest, saan aru. Aga kui tema treenerist kohtunik hindas 6. koha meest 2. koha vääriliselt, siis on see küll väga kahetsusväärne. Oli ju vahetult enne võstlusi kohtunike koolitus ja seal kutsuti korduvalt kohtunikke objektiivsusele. Ei, ikka ei taheta aru saada ja see ei ole mitte esimene kord!Kohtunik argumenteeris oma otsust, et jalg oli sama jäme kui teistel! absoluudi võistlejatel, aga ülakeha ületas kõiki konkurente!!! Saate aru? Mida?
Hindamise aluseks ei saa ju olla see lihas mis on teistest kõige suurem? Jõusaalid on ”biitsepsivendi” täis. Äkki nemad panna üldse absoluuti võitma!!??
Maailmas on ka, usun, ”onupojapoliitika”, aga meil väikeses Eestis sellele kohta ei ole. Meil on kategoorias keskmiselt 3 võistlejat ja kui neid hinnatakse ja ”omade” poolt kõrgemalt, siis ei ole sellel võistlemisel ja võistlusteks ettevalmistamisel üldse mõtet! See solvab ju võistlejaid, aga ilma nendeta seada ala ei oleks.
Viimati hindasin fitnessi võistlusi 2004-2005 aastal. Peale seda olen tihedalt jõutõstmise juures olnud. Olen olnud viimased aastad jõutõstmisvõistlustel peakohtunikuks ja pannud kohtunikebrigaade kokku. Isiklikult olen võtnud kohustuseks teha seal hindamine objektiivseks ja ”onupojapoliitikast” vabaks. See on ka õnnestunud. Sellepärast tundsin siinkohal vajadust, kogu oma respekti juures auväärsemas vanuses inimeste kohta, suu lahti teha ja anda teada, et nii edasi minna ei tohiks. Kohtunikud peavad teadma oma vastutust võistlejate ees!
”Lööge mind või ristile” või kustutage mu postitus kui see ala mainet rikub, ma ei pahanda, aga mina olen rääkinud.
Marko Terasmaa
kohtunik nr. 6
Kahjuks pean suga nõustuma.
aprill 25, 2011 at 11:04 e.l. #299321Arnold
Memberaprill 25, 2011 at 11:08 e.l. #299322Okk
MemberSiinkohal tunnen vajadust välja öelda asja mis tõenäoliselt kõigile ei meeldi, aga… kui Abrossimovi hindamist ei mõista Tank või veel keegi foorumikaaslastest, saan aru. Aga kui tema treenerist kohtunik hindas 6. koha meest 2. koha vääriliselt, siis on see küll väga kahetsusväärne. Oli ju vahetult enne võstlusi kohtunike koolitus ja seal kutsuti korduvalt kohtunikke objektiivsusele. Ei, ikka ei taheta aru saada ja see ei ole mitte esimene kord!Kohtunik argumenteeris oma otsust, et jalg oli sama jäme kui teistel! absoluudi võistlejatel, aga ülakeha ületas kõiki konkurente!!! Saate aru? Mida?
Marko Terasmaa
kohtunik nr. 6
Mis siin imelikku on? Kui see mees on A sellisel suunal treeninud siis järelikult ka kohtunikuna pooldab sellist stiili
“> . Imelik on A-d mingi “biitsepsivennaga võrrelda . Et treenerid istuvad züriis on muidugi ajuvaba ,vähemalt vabariigi tasemel võistlustel võiks seda vältida . Kasvõi väliskohtunikke kaasata. Ei ole mõtet rahast rääkima hakata siin , kui isegi külavõistlusele dop. kontrolle orgunnitakse.aprill 25, 2011 at 11:24 e.l. #299324Ott Kiivikas
MemberEKFL kinnitas ära Eesti koondise Balti Matšil, mis toimub 7 mail Riias. Koondise komplekteerimise aluseks olid Eesti karikavõistluste tulemused.
Kuna osades kategooriates: Juuniorid kulturism, meeste kulturism saame panna välja rohkem kui 2 võistlejat kategoorias, siis vastavalt tulemustele said kohad koondises järgmised sportlased.
Juuniorid kulturism
Rainer Neemsalu A (meeskonna arvestuses osalevad A kat. sportlased)
Jevgeni Kuzmin A
Anton Ostroglazov B
Siim Kelner B
Bikini Model
Jekaterina Smirnova A
Olga Jakovleva A
Bodyfitness
Esta Pilt A
Merike Sula A
Fitness
Natalia Nazarenko – Kiivikas A
Kristina Koroljak A
Meeste Fitness
Oleg Anissimov A
Mehed klassikaline kulturism
Janar Rückenberg A
Marti Taru A
Nikolai Kornõshev B
Mehed kulturism
Marek Morozov A
Andrei Abrossimov A
aprill 25, 2011 at 12:01 p.l. #299326Janika Aavamägi
MemberEesti 27. karikavōistlused kulturismis ja fitnessis aastal 2011 on peetud. Vōistlused toimusid Tartu teatris “Vanemuise” ning need karikavōistlused jäävad meelde märksōnadega “Janar Rückenberg” ja “Bikini model”. Eesti kolmandad vōistlused uue grimmiga näitasid, et kogemus maksab siin rohkemgi veel, kui vorm. Lavaline kehahoiak ja sära ning ka grimm, on need, mis tulevad kogemusega ja kahjuks pidi tōdema, et vōistlejatel oli liialt vähe rōhku pandud terviku loomisele. Hindamine algab juba kaalumisest, juba luuakse kohtunikele pilt iseendast, juba käib reklaam ja see pole mitte “medalite kohene kaelariputamine” , vaid see kōik annab Sulle hea eelise, kui Sa käitud esinduslikult kaalumisel, esimesel sammul lavavalgusel, kohtunike käskluste ootamisel, teiste vōrdluste ajal. Enam ei piisa vaid kohustuslikest poosidest- need on juba enamustel selgeks ōpitud, nüüd on aeg ōppida näitlemist, eriti, kui minek piiritaha.
7 kohtunikku, eelnevalt läbinud hindamiskoolituse, tegid ōiglast tööd. Juba tegelikult 7 inimese kohta oli üllatavalt vähe eriarvamusi, vaatamata sellele, et alustadest klassikutest -180cm, kus tase oli ühtlaselt tugev ja jätkates sellega, et esmakordselt kavas olnud Bikini Model tiitel pandi kaela tōesti ōigele neiule. Just Bikini Model saab kindlasti laupäevase karikavōistlusega vōimsa tähelennu- pidid meil Eestis ju kaunimad naised olema, toome nad ka lavale! Ehk loodetavasti suvel, suvepealinnas Pärnu, saab samuti Bikini Model vōistlus peetud, on ju suvi ja rand parimad sellise vōistluse jaoks.
Vōistlused möödusid ladusalt ja seekord oli laval ka ōhtujuht, Ott Kiivikas, tavapärase “müstilise hääle” asemel. Meeleolu juba vōistluste algusest oli ülev, kus EKFLi president Arnokd Tokko oli meeldivalt viisakas, samas humoorikas ja üllatas positiivselt enda kōne ning esitusega kindlasti paljusid. Samuti väga meeldiv on vaadata, kuidas vōistlevad sportlased vōistlusväliselt on korraldajad, kohtunikud, abistajad… oleme ju väike riik ja hea on vaadata, kuidas 100% ollakse enda liistude juures ja kui mitte vōisteldes, siis abistades antakse enda panus vōistlustesse siiski.
Vōistlejad- kōik olid suurepärased! Igaüks- ka need, kellel rahva arvates jalad, kui pakud / tselluliit / nägu liiga tōsine / hoiak nagu leinajal / liiga pehme / liiga väike… mul on aga vaid kiita kōiki ja enda isiklik soov oleks, et inimesed oleksid julgemad tulema lavale. Kui oled vaeva näinud, siis tule ja näita seda, oled Sa noor vōi vana, suur vōi väike- Sinu nägu peegeldagu enesekindlust ja ka meie, publik, ōpime tolerantsuse ja austuse.
Nägin kord pilti, kus naine, kes vōistles Bodyfitness kategoorias, oleks paljude silmis pidanud koju hamburgereid jääma nosima aga mina vaatasin ja naeratasin- mul oli hea meel, et ta tuli ja näitas- “Tehke järgi!” , ütleksin mina, vōtke see julgus ja tulge lavale ning näidake, et olete vaeva näinud. Nähakse vaid vōitjat ja kōik ülejäänud tembeldatakse kaotajateks ning nende vaev ja töö jääb tagaplaanile. Tuleb hinnata kõigi tehtud tööd ja publikul kindlasti eelnevalt mõelda, mis sõnu välja hakatakse ütlema, kirjutama ja ehk järgnevatel vōistlustel suudavad ka kōige purjakil olevad naised enda sōnu endasse jätta. Aga väikse riigi puhul on see hea, et praegu saan mina enda soove välja öelda, kuid ōnneks on mul üllas pōhimōte- “Ilma valehäbita tulge näidake, mida olete suutnud endaga head teha!”
Kindlasti sooviksin näha rohkem vōistlejaid noortes ja juuniorites, kuna noored ongi meie tulevik. Bodyfitness juuniorite kategooria oli hädavajalik ja luua kasvōi vanuseklassidega kategooriad on väga olulised nii kulturismis, fitnessis, jōutōstmises, surumises, Athletic Fitnessis.. Kōikjal. Kui vōistlejaid ei tule, olgu, kuid tuleb anda vōimalus ja tuleb anda aega, kuna valmistumine esmakordselt vōtab kaks/kolm aastat, kuid kui soovime üldse mingit aksepteeritavat pealekasvu, siis peab olema juunioritel/noortel koht, kust alustada. Vaevalt vettehüpetes algajad läheksid 10meetri kōrgusele hüppama niisama, proovimise mōttes, kui nad pole isegi 5 pealt veel hüpanud. Eesti kulturism on veel tōusujoonel, areneda on, alati ja selle üle peab hea meel olena, iga vōistlus ōpetab ja iga vōistlus koolitab kohtunikke ja publikut.
Vōistlejad, kes läksid koju oodatud vōi oodatust parema karikaga- olid loomulikult päeva kangelased- teile soovin edukate vōistluste jätku ning kōrgklassilist Eesti riigi esindamist- luues laval endast ühtse terviku, näidates, et oled enesekindel, naudid, eksponeerid enda head ja parimat vormi, oled pärast vōistlusi lemmik publiku poolt pildistamisteks, reklaamnägude värbajate uueks kontaktiks, toidulisanditefirmade uuteks tutvusteks.. Kindlasti kōik enese reklaam käib vōistluste juurde, ka kodumaiste, sest nii lood Sa toote iseendast! Varuge alati aega eelnevalt selle harjutamiseks ja varuge aega vōistlustel publiku ning firmadega suhtlemiseks. Ja kōik see algab juba esimesest sammust vōistluspaika/vōistluste ametlikku hotelli. See pole hindamiskriteeriumis, tōsi, aga oleks rumal jätta need vōimalused kasutamata. Seega laupäevased vōistlejad, kas Teil olid ikka seljad laval sirgu ja naeratus, kasvōi tagasihoidlik, näol, kui tegid kohustuslikke poose? Kui ei ja kui karikas oli oodatust kehvem, äkitselt oli selle vahel seos? Endasse tasub panustada, soeng, nahk, naistel ja meestel- kōigil. Seda ootaks järgnevatel vōistlustel enam.
Vōistluste bankett muidugi kodusisestel vōistlustel alati kuidagi toredam- omad inimesed ja tuttavad teemad, kuigi ega hindamine seal ei lōppe. Laupäevane bankett Lōvisüdame kohvikus oli mōnus lōpetus tegusale päevale ja söögi kōrvale sai tōdeda, et vōistlus läks edukalt. Tartu linn on äärmiselt meeldiva auraga ning ehk tänu sellele sai päevaga rahul olla. Üleskutse oleks küll publikule, et kui vähegi vōimalik, tulge enda tuttavaid toetama vōistluspaika. Ühtne meeskond annab vōistlejale juurde rohkem, kui suudate uskuda… tütre/poja/ōe/venna/lähedase/kaaslase toetamine seal samas annab kinnituse vōistlejale: “Ma teen ōiget asja!” Hiljem pole kuidagi vōimalik samaväärselt vōistlusemotsioonidest osa saada ja see on kahjuks solvav, kui lähedased ei vaevu mōjuva pōhjuseta kohale tulema. Toetus ja lähedased inimesed- vaid tänu teile me veel selle raske alaga tegelemegi, sest kui poleks tunnustust, poleks mōtet pingutamiseks. Seega loodan teid kōiki näha järgmine nädalavahetus Orissaares, kel vōimalus, meeskonnaga kaasa sōitmas Lätis, sügisel meistrivōistluse publikus. Olge kohal ja Sinu lähedane vōistleja tänab Sind- alati!
Siiralt,
Janika Jürgenson
Fitness.ee meeskond
aprill 25, 2011 at 12:27 p.l. #299330renku
MemberVōistlejad- kōik olid suurepärased! Igaüks- ka need, kellel rahva arvates jalad, kui pakud / tselluliit / nägu liiga tōsine / hoiak nagu leinajal / liiga pehme / liiga väike… mul on aga vaid kiita kōiki ja enda isiklik soov oleks, et inimesed oleksid julgemad tulema lavale. Kui oled vaeva näinud, siis tule ja näita seda, oled Sa noor vōi vana, suur vōi väike- Sinu nägu peegeldagu enesekindlust ja ka meie, publik, ōpime tolerantsuse ja austuse.Nägin kord pilti, kus naine, kes vōistles Bodyfitness kategoorias, oleks paljude silmis pidanud koju hamburgereid jääma nosima aga mina vaatasin ja naeratasin- mul oli hea meel, et ta tuli ja näitas- “Tehke järgi!” , ütleksin mina, vōtke see julgus ja tulge lavale ning näidake, et olete vaeva näinud. Nähakse vaid vōitjat ja kōik ülejäänud tembeldatakse kaotajateks ning nende vaev ja töö jääb tagaplaanile. Tuleb hinnata kõigi tehtud tööd ja publikul kindlasti eelnevalt mõelda, mis sõnu välja hakatakse ütlema, kirjutama ja ehk järgnevatel vōistlustel suudavad ka kōige purjakil olevad naised enda sōnu endasse jätta. Aga väikse riigi puhul on see hea, et praegu saan mina enda soove välja öelda, kuid ōnneks on mul üllas pōhimōte- “Ilma valehäbita tulge näidake, mida olete suutnud endaga head teha!”
Kallis Janika, mingi enesekriitika võiks ikkagi inimestel olla, just mõeldes selle hamburgerinosija peale
……. ja mitte ainult. Kui liha seljas ei ole, siis EMV osaleda on ikka natuke vara (ei mõtle siin kedagi konkreetset, vaid üldist nägemust asjast).aprill 25, 2011 at 12:43 p.l. #299334Patella
MemberTäpselt. Mingi enesekriitika peab olema.
Minu arust ei ole Karikavõistlus rahvaüritus, kus näidata ainult oma dieeditamist.
Mulle tundub, et on juhuseid, kus on tavaline inimene tänava pealt (või üliväikse treeningstaažiga) hakanud ennast näljutama ja siis mõtlebki, et on paras bodyfitnessist.
Ilma trennita jätab see rohkem anorektiku mulje.
aprill 25, 2011 at 12:51 p.l. #299336Janika Aavamägi
MemberNo olgem ausad.. sellise mõtlemise järgi ei tohiks jõutõstevõitslustele need enda nina pistagi, kes Kuusnõmmedest ja ka Sinust, Rene vähem suruvad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma ei mõtle nüüd, et ümmargused peaksid lavale tulema… aga näiteks Bikini Model- oli palju tselluliidijuttu- see oli ilmselgelt liialdus. Ja jah, meistrivõistlustele peaksid tulema tõesti meistrid… pisemad võistlused on just päris algajatele, kuid .. kuid siiski. Pole neid võistlusi Eestis ju nii palju, et meeletult saaks valida ja eks ennegi ja alles hiljutigi nähtud, kus võistlejad ei saa aru , kus viibivad ja täitsa meistrivõistlustel.Kõigile peab olema võimalus..
“>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.