Olen hiljuti hakanud lugema aina rohkem Westside’i meetodite kohta ning olen otsustanud osasid asju sealt enda kavasse sisestada ning võibolla hakkan üks päev täiesti Westside’i kava järgi treenima.
Ma tean et see mis ma teen on kaugel tegelikust Westside’i kavast kuid tahaks kuulda kommentaare selle kohta:
Tegemist on tüüpilise tõmbamine/surumine/jalad kavaga kus igal päeval keskendun ühele kolmest põhiharjutusest.
Päev 1: Surumine
Rinnalt surumine 4-5 seeriat X 5-6
Seistes õlapress/push press 4-5 seeriat X 5-6
Kitsa haardega rinnalt surumine: 2-3 seeriat X 5-6
Rööbaspuudel surumine: 3-4 seeriat X 6-8
Päev 2: Jalad
Kükk kang turjal: 4-5 seeriat X 5-6
Eeskükk või kangiga hack kükk (vaheldan nende kahe vahel): 2-3 seeriat X 5-7
Good morning 3 seeriat X 5-6
Sääretõsted: 2-3 seeriat X 8-10
Päev 3: Tõmbamine
Jõutõmme: 4 seeriat X 4-6
Lõuatõmbed: 4 seeriat X 5-7
Rinnalevõtt, hang pull, snatch pull või mõni muu klassikalise tõstmise variatsioon: 3-4 seeriat X 2-5
T-Bar’i või kangiga sõudmine: 3 seeriat X 6-7
Westside’i meetodit kasutan niimodi et vaheldan “dünaamilisi” ja max jõu päevi. Dünaamilistel päevadel kasutan kummipaelu põhiharjutustel (surumine, kükk ja jõutõmme), teen tavaküki asemel vahest kastile kükkimist, rõhk on kiirusel ning raskus on kusagil 50-70% maksimumist.
Lisaks sellele, max jõu päevadel teen osad seeriad ühe või kahe korduselised ning võimalkult suure raskusega.
Oskab keegi teadja kommenteerida, kas see on hea viis kombineerimaks osasid Westside’i võtteid ning “tavalist” jõutrenni kava?