Skip to main content

Vot nii lolliks lähevad inimesed

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Vot nii lolliks lähevad inimesed

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 57 total)
  • Autor
    Postitused
    kuuliks
    Member

Mis meditsiinidoktor see on, kes paneb inimesed valesti harjutusi sooritama? Leian, et see arst on täiesti teadmatuses elanud. Lesmills on ju niivõrd kogenud, et ei lase välja treeningstiili, mis peaks inimest kahjustama. Marru ajab see, et õige tehnika TEHAKSE MAHA. http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=99219

-Raix-
    Member

tõesti väga kahtlane jutt

hehee
    Member

Nii palju kui mina seda lõiku silmanurgast jälgisin, jäi mulje, et peamine soovitus oli õige tehnika kõigepealt selgeks saada ja alles siis hakata harjutusi muusikasse sooritama. Mis on ka täiesti õige.

JamesC
    Member

Mis meditsiinidoktor see on, kes paneb inimesed valesti harjutusi sooritama? Leian, et see arst on täiesti teadmatuses elanud. Lesmills on ju niivõrd kogenud, et ei lase välja treeningstiili, mis peaks inimest kahjustama. Marru ajab see, et õige tehnika TEHAKSE MAHA. http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=99219

sellise mehe jutu seisukohalt mis siin videos oli, ei tohi inimene ültse eladagi. järelikult kui sa istud ja õpid siis selg saab haiget ja plä plä, sellise jutuga mehel tahaks kirvega pähe anda!

T6nis_
    Member

sellise mehe jutu seisukohalt mis siin videos oli, ei tohi inimene ültse eladagi. järelikult kui sa istud ja õpid siis selg saab haiget ja plä plä, sellise jutuga mehel tahaks kirvega pähe anda!

See mees on TLÜ jõusaali treener, väga tore ja asjaliku jutuga mees. Peamine point oli see, et inimestele ei õpetata tehnikat, vaid pannakse kohe vehkima nii, kuidas jõuab.

kuuliks
    Member

Nii palju kui mina seda lõiku silmanurgast jälgisin, jäi mulje, et peamine soovitus oli õige tehnika kõigepealt selgeks saada ja alles siis hakata harjutusi muusikasse sooritama. Mis on ka täiesti õige.

Jah, kuid mees tegi õige tehnika ju maha ja käskis teha nii nagu ette ei ole nähtud.

kuuliks
    Member

Üks korralik treener aitab alati. Minu treener ei lase iial kedagi silmist, aga kui inimene lihtsalt ei kuula, on juba teine asi. Esimest korda minnes muidugi suuri koormusi ei panda, et tehnikale keskenduda, kuid vihaseks teeb just selle mehe soovitused!

Vägivaldur
    Member

Oskad konkreetselt öelda, mida see mees valesti ütles või niisama emotsiooni ja usu pealt tulistad?

Aile
    Member

tõesti väga kahtlane jutt

Te unustate ennast, lapsed.

See onu on kinesioloog, st eriteadlane liikumise alal ja kena, et ta v6ttis vaevaks syyvida. Keegi seda uurimust ei ole temalt tellinud, mulle tundus kyll, et s6nav6tu ainuke eesm2rk oli inimesi teadlikumaks teha. Siis pangegi see k6rva taha.

Loomulikult on minul kulturistina tunduvalt kergem bp tunnis keskenduda…jne. …ja kusjuures ma ei kasuta raskusi peale tyhja kangi ja 2 kg hantlite. Eks ma tee vahest ka omaloomingut, kui mulle tundub mingi liigutus minu jaoks fysioloogiliselt mugavam…siis ma muudan harjutust. Kui kontroll l2heb k2est 2ra…viskan kogu raskuse 2ra v6i v6tan tempo maha jne. Kuid enamusel teist puudub see aastakymnete pikkune raskej6ustiku kogemus (kinesioloogi eriharidusest r22kimata). Ma ei saa hetkel aru, mis pinnalt te seda s6nav6ttu maha teete?

stumpa
    Member

Jutu point oli ju väga õige – kõigepealt tehnika ja siis kõik muu, kuid saatelõigu teostus oli alla arvestust.

Professor oleks pidanud konkreetselt minema ja harrastajast toimetajanna kehahoiakud ja tehnika õiegesti paikka panema, mitte kaugemal ja diivanil

istudes lihtsalt ja ebaveenvalt seletama. Harrastajanna rüht oli pehmelt öeldes nõrk, oleks võinud kõrval olla ka norm rühi ja kehaoiakuga treenija.

Aile
    Member

Jutu point oli ju väga õige – kõigepealt tehnika ja siis kõik muu, kuid saatelõigu teostus oli alla arvestust.

Professor oleks pidanud konkreetselt minema ja harrastajast toimetajanna kehahoiakud ja tehnika õiegesti paikka panema, mitte kaugemal ja diivanil

istudes lihtsalt ja ebaveenvalt seletama. Harrastajanna rüht oli pehmelt öeldes nõrk, oleks võinud kõrval olla ka norm rühi ja kehaoiakuga treenija.

Jaah…ja ytle, kellel meist puuduvad t2ielikult ryhivead.

kame
    Moderator

Niisiis:

Alustaks ehk sellest, et pumpi teevad Eestis tuntuimatest jõusaalitreeneritest Argo Ader, Mark Sermat – on teinud ka Marek Morozov kui ma ei eksi, seega küsimus ikkagi treeneri pädevuses – kui treeneri ainsad teadmised ongi kaks alla ja kaks ülesse, siis ei saa pädevusest juttu olla, samas kolmanda taseme jõusaalitreener ei ole juu puuotsast pabereid saanud. Minu arvates liiga paikapanev hinnang ohtlikusest. Olen kolme ja poole aasta jooksul teinud üle tuhande bodypumpi, mis küll on üle igasuguste ettenähtud normide, aga ainsad vigastused on tulnud mujalt.

Naisterahva sooritustes muud viga ei olnudki, kui fikseerimata kõhulihased, mille tõttu läks küki juures selg nõgusamaks kui peaks(selja 4-6s lüli saavad liigset koormust) ja mahaastete juures ka selg liikus. Svungi juures peab arvestama ka naisterahva iseärasustega(ei saa kangi tuua ülesse nii keha lähedalt kui mehed). Svungi veaks pean ehk liiga mehaaniliselt tehtud sooritust – eesmärk pole säilitada õlatõmbe ülemises faasis sama soorituskiirust kui alumises, jõuõlg ju muutub.

Olen sada protsenti veendunud, et vähemalt kümnetes kordades rohkem vigastusi tuleb esemete vales asendis tõstmisega (kõver ja viltune selg näiteks), kui bodypumpiga.

Seega äri läheb edasi – ÄRI

Vilps
    Member

See mees on TLÜ jõusaali treener, väga tore ja asjaliku jutuga mees. Peamine point oli see, et inimestele ei õpetata tehnikat, vaid pannakse kohe vehkima nii, kuidas jõuab.

Jep, nõustun 100% – ka endal on hetkel kokkupuude temaga mitu korda nädalas. Siiamaani on jätnud asjalikku mulje nii jõusaalis nõuandjana kui ka loengute osas.

Saatelõiku tehniliste probleemide tõttu kommenteerida ei saa.

joey
    Member

Te unustate ennast, lapsed.

See onu on kinesioloog, st eriteadlane liikumise alal ja kena, et ta v6ttis vaevaks syyvida. Keegi seda uurimust ei ole temalt tellinud, mulle tundus kyll, et s6nav6tu ainuke eesm2rk oli inimesi teadlikumaks teha. Siis pangegi see k6rva taha.

Loomulikult on minul kulturistina tunduvalt kergem bp tunnis keskenduda…jne. …ja kusjuures ma ei kasuta raskusi peale tyhja kangi ja 2 kg hantlite. Eks ma tee vahest ka omaloomingut, kui mulle tundub mingi liigutus minu jaoks fysioloogiliselt mugavam…siis ma muudan harjutust. Kui kontroll l2heb k2est 2ra…viskan kogu raskuse 2ra v6i v6tan tempo maha jne. Kuid enamusel teist puudub see aastakymnete pikkune raskej6ustiku kogemus (kinesioloogi eriharidusest r22kimata). Ma ei saa hetkel aru, mis pinnalt te seda s6nav6ttu maha teete?

Nõustun 100%

Mees ikka teab mida räägib ma usun. Ja ta jutus oli kindlasti iva. Trennikauge Reikop oli ka kuidagi üleoleva suhtumisega.

Minu isiklikult arvan, et just algajad ja just naised, kellel lihasmass on oluliselt arenemata, on 95% tehnika osas väga mõõda. Algajatel läheb ikka väga palju aega, et korralik tehnika sisse saada ja harjutuse- ning lihase tunnetus.

Too neiu seal saates oli juba vana trennikala, tal ei olnud oluliselt häda midagi. Küll aga kui vaadata algajaid, siis just see sooritus jääb ikka oluliselt vajaka.

Kui nüüd kiirus sinna otsa panna, siis kaob tehnika veelgi ma usun.

Aga noh, mis mina siin ikka. Pole kunagi BB käinud, seega ärge päris maha lööge.

Vägivaldur
    Member

Niisiis:

Alustaks ehk sellest, et pumpi teevad Eestis tuntuimatest jõusaalitreeneritest Argo Ader, Mark Sermat – on teinud ka Marek Morozov kui ma ei eksi, seega küsimus ikkagi treeneri pädevuses – kui treeneri ainsad teadmised ongi kaks alla ja kaks ülesse, siis ei saa pädevusest juttu olla, samas kolmanda taseme jõusaalitreener ei ole juu puuotsast pabereid saanud. Minu arvates liiga paikapanev hinnang ohtlikusest. Olen kolme ja poole aasta jooksul teinud üle tuhande bodypumpi, mis küll on üle igasuguste ettenähtud normide, aga ainsad vigastused on tulnud mujalt.

Kriitika käis põhiliselt selle formaadi pihta: tegemist on rühmatreeninguga, kus algajad hakkavad samamoodi kohe kaasa tegema ja eraldi neile keegi tehnikat ei õpeta. Sõltuvalt treeneri headusest parandatakse tehnikat asja käigus. Ma ise ei ole BP’i teinud, on see nii?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 57 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.