Vormi halvenemine
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Vormi halvenemine
- This topic has 42 replies, 11 voices, and was last updated 13 years, 10 months tagasi by
htilga.
-
AutorPostitused
-
veebruar 23, 2012 at 6:05 p.l. #24200
KaisakeM
ModeratorJutt siis selline, et trenni juba aktiivselt tehtud kuskil aasta, jõusaaaliga olen rohkem sina peal olnud viimased pool aastat. Praegu üldiselt treenin nii, et jõusaalis vaheldumisi teen kõhtu, selga, jalgu, käed + aeroobset. Vahest ka rühmatreeninguid, näiteks bodypump, combat, spin. Jama aga selles, et vorm kisub aina nö. pekisemaks. Pole rahul endaga. Varem olid lihased ilusti näha, aga nüüd oleks nagu kerge kiht kõhul ja jalgadel. Katsun toituda võimalikult mitmekülgselt ja tervislikult, aga kindlasti seal ka mingid apsud sees.
Menüü üldiselt selline:
Hommik- puder, puuvili/leib, vahest sinna juurde ka muna, kohv
Vahepala- mingi puuvili, juurvili,leib tomatiga, muna või Dietmix sheik.
Lõuna: Liha/Kana salati, kartuli, porgandi või mõne muu köögiviljaga, otsa puuvili või pähklid (vahest väike maiustus, kahjuks loomult armastan hirmsasti magusat). Salatile panen sisse oliivõli.
Enne trenni: kohv
Vahepala: peale trenni Dietmix sheik.
Õhtu: Liha/Kana/Kala või üldse lihtsalt salat, kodujuust paari leivaviiluga, puuvili.
Vahepala: Seller, porgand.
Vahest tekib menüüse ka kõrvalekaldeid ehk tuleb sisse kooki, shokolaadi. Eriti kui koolis pingeline aeg ja aju tahaks hirmsasti magusat.
Üldiselt aga proovin kaalutleda ja tarbida võimalikult puhast ja töötlemata toitu.
Äkki keegi oskab nõu anda, et miks see vorm siis pigem halveneb? Ja mida selleks teha, et asja paremaks teha?
veebruar 23, 2012 at 6:17 p.l. #197526htilga
MemberAga õlad?
—
Tuleks kindel plaan teha toitumise ja trenni kohta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 23, 2012 at 8:08 p.l. #197353daemonium
MemberJutt siis selline, et trenni juba aktiivselt tehtud kuskil aasta, jõusaaaliga olen rohkem sina peal olnud viimased pool aastat. Praegu üldiselt treenin nii, et jõusaalis vaheldumisi teen kõhtu, selga, jalgu, käed + aeroobset. Vahest ka rühmatreeninguid, näiteks bodypump, combat, spin. Jama aga selles, et vorm kisub aina nö. pekisemaks. Pole rahul endaga. Varem olid lihased ilusti näha, aga nüüd oleks nagu kerge kiht kõhul ja jalgadel. Katsun toituda võimalikult mitmekülgselt ja tervislikult, aga kindlasti seal ka mingid apsud sees.
Menüü üldiselt selline:
Hommik- puder, puuvili/leib, vahest sinna juurde ka muna, kohv
Vahepala- mingi puuvili, juurvili,leib tomatiga, muna või Dietmix sheik.
Lõuna: Liha/Kana salati, kartuli, porgandi või mõne muu köögiviljaga, otsa puuvili või pähklid (vahest väike maiustus, kahjuks loomult armastan hirmsasti magusat). Salatile panen sisse oliivõli.
Enne trenni: kohv
Vahepala: peale trenni Dietmix sheik.
Õhtu: Liha/Kana/Kala või üldse lihtsalt salat, kodujuust paari leivaviiluga, puuvili.
Vahepala: Seller, porgand.
Vahest tekib menüüse ka kõrvalekaldeid ehk tuleb sisse kooki, shokolaadi. Eriti kui koolis pingeline aeg ja aju tahaks hirmsasti magusat.
Üldiselt aga proovin kaalutleda ja tarbida võimalikult puhast ja töötlemata toitu.
Äkki keegi oskab nõu anda, et miks see vorm siis pigem halveneb? Ja mida selleks teha, et asja paremaks teha?
Äkki sööd lihtsalt liiga palju?
veebruar 23, 2012 at 8:12 p.l. #197327Archangel
MemberÄkki sööd lihtsalt liiga palju?
Arvatavasti. + valku liiga vähe vbl. Alakaloraažis olles tahab keha veel ekstra valku saada. Seega mõni tarkpea, kes dieeti liiga usinalt võtab, võib küll kaalu kaotada, kuid keharasva vähenemisest on vähe visuaalset effekti, kui lihasmass samuti allapoole tiksub.
veebruar 23, 2012 at 8:34 p.l. #197311argoll
MemberEi usu mina, et lihas sellise toitumise juures kuhugi kaoks.Pigem on sul vesi või süsivesik naha alla ja kogu lugu.
Argo
veebruar 23, 2012 at 8:43 p.l. #197301Archangel
MemberEi usu mina, et lihas sellise toitumise juures kuhugi kaoks.Pigem on sul vesi või süsivesik naha alla ja kogu lugu.
Argo
Võimalik. Aga see peaks olema pigem ajutine nähtus… päris nii ka pole, et iga päevaga läheks aina hullemaks.
veebruar 23, 2012 at 8:47 p.l. #197278KaisakeM
ModeratorToidukogused hoian sellised, et kõht saaks normaalselt täis ehk jätan ruumi natuke, täis ei pugi ennast. Mulle ei meeldi ka täiesti kõhtu täis süüa, siis väga raske olla. Kui koguseid kärpida, siis kardan, et hakkan nälga tundma ja see tekitaks ebamugavust, eriti praegu koolis pingelisel ajal.
Olen mõelnud, et äkki asi geneetikas, kuna vanemad kerge polstriga ja ise kaalusin ka paar aastat tagasi pea 80 kg ehk paras trulla. Ei tahaks samas selle süüle ajada ja mõelda, et asi on lootusetu. Tahaks vaeva näha, aga tulemusrikkalt.
Katsun õlad samuti kavasse võtta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 23, 2012 at 8:50 p.l. #197272Archangel
MemberToidukogused hoian sellised, et kõht saaks normaalselt täis ehk jätan ruumi natuke, täis ei pugi ennast. Mulle ei meeldi ka täiesti kõhtu täis süüa, siis väga raske olla. Kui koguseid kärpida, siis kardan, et hakkan nälga tundma ja see tekitaks ebamugavust, eriti praegu koolis pingelisel ajal.
Olen mõelnud, et äkki asi geneetikas, kuna vanemad kerge polstriga ja ise kaalusin ka paar aastat tagasi pea 80 kg ehk paras trulla. Ei tahaks samas selle süüle ajada ja mõelda, et asi on lootusetu. Tahaks vaeva näha, aga tulemusrikkalt.
Katsun õlad samuti kavasse võtta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täis kõht pole alati näitaja kaloraažist.
Oleneb mida süüa. Tahvel shokolaad ei tee kedagi tavaliselt täis aga on ca. 500kcal. Kilo salatit ajaks igalühel vast kõhu punni, samas kui kaloraaž võib olla isegi vähem, kui 500kcal.
Ehk olenevalt mida sa sööd võid tunduvalt üle end süüa isegi väga väikestest toidukogustest. Ning samamoodi võid hakata kaalus kenasti alla võtma ja kogu aeg täis kõhuga olla, kui sööd vastavaid toite, mis nälga kustutavad hästi ja on vähese kalorsusega.
veebruar 23, 2012 at 9:15 p.l. #197212samuil
MemberTreeningutel ilmselt pikemat aega muutumatu intensiivsus,maht ja sagedus. Kauaks jäänud kasutama ühte programmi ja keha on kohanenud. Lihaseid tuleb pidevalt uute asjadega üllatada ja programme vahetada.
Toitumine:
Kõigutada tuleks süsikate kogust päeviti. Näiteks esimene päev 150g,teine 100g ja kolmas 50g süsikaid kogu päevajooksul. Neljas päev oleks nn. “laadimispäev” 200-300g süsikad, see tagab glükogeenivarude kiirema taastumise ja annab tõuke anaboolsete protsesside hoogustumiseks. Nii toimida kuni oled saavutanud oma soovitud kaalu. Sealt jätkad juba vastavalt eesmärkidele.
veebruar 24, 2012 at 9:26 e.l. #197001KaisakeM
ModeratorSuur aitäh soovituste eest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Võibolla tõesti keha harjunud samade harjutustega, aga ma ei oska midagi väga muuta ka. Tavaliselt olen lihtsalt raskusi lisanud, et raskem oleks ja aeroobset (näiteks jooksmine) teen nii, et jooksen stabiilselt umbes 11 km/h ja siis sinna vahele teen kiireid sööste, et pulss tõuseks.
Olen ka mõelnud, et osta toitumis/treening kava, aga praegu peab ressurssidega arvestama ja kui osta, siis alles suvel/sügisel, aga niikaua pean hakkama saama.
Samuil: selle süsikate triki proovin ära
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 24, 2012 at 9:29 e.l. #196985htilga
MemberNo ilmselgelt on koer siia maetud ju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Umbmäärasus ei ole ju kontrollitud.
Vahest tekib menüüse ka kõrvalekaldeid ehk tuleb sisse kooki, shokolaadi.
Äkki keegi oskab nõu anda, et miks see vorm siis pigem halveneb?
veebruar 24, 2012 at 9:52 e.l. #196932samuil
MemberSamuil: selle süsikate triki proovin ära
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mina kasutasin sellise dieedi puhul süsikate allikana pruuni riisi või tatart. Süsikate grammid on kuivkaalu grammid.
Treeningul võta vahelduseks mingi kava fitness ee-st. Näiteks selline:
veebruar 24, 2012 at 9:59 e.l. #196929daemonium
MemberSuur aitäh soovituste eest
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Võibolla tõesti keha harjunud samade harjutustega, aga ma ei oska midagi väga muuta ka. Tavaliselt olen lihtsalt raskusi lisanud, et raskem oleks ja aeroobset (näiteks jooksmine) teen nii, et jooksen stabiilselt umbes 11 km/h ja siis sinna vahele teen kiireid sööste, et pulss tõuseks.
Olen ka mõelnud, et osta toitumis/treening kava, aga praegu peab ressurssidega arvestama ja kui osta, siis alles suvel/sügisel, aga niikaua pean hakkama saama.
Samuil: selle süsikate triki proovin ära
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kahtlen, kas suudad trenniga kulutada, palju vaja.Peegelpildi halvenemine on otseselt seotud söömisega, seega söömine sul korras ei ole.
Seega, alustama peaks nimelt sellest.
btw, geneetika taha ei maksa pugeda.
Tähendab, geneetika võib kaalu langetamise ja hoidmise muuta sinu jaoks raskemaks kui mõnel teisel.Just raskemaks, mitte võimatuks.
Võib olla pead ntx vähendama süsikate osakaalu menüüs valkude-rasvade kasuks.
veebruar 26, 2012 at 7:14 p.l. #192511KaisakeM
ModeratorOkei, et pean siis toitumise luubi alla võtma. Kusjuures viimased päevad toitumispäevikut pidades ja analüüsides on olnud valgud ja rasvad ülekaalus. Kuid kui suurelt peaksid siis ideaalis need protsendid jaotuma? (1.päeva näide mul %-de jaotumine: Süsivesikud 44,5%, rasvad 36,2, valgud 19, 4%, kaloreid 1920). Aga mida siis teha, kui vahest tuleb hirmus magusanälg/vajadus? Vahest õppides jääb mõte nii kinni ja kui paar shoksi tükki võtta, hakkab mõte palju paremini tööle.
samuil: kava võtan ette ja vaatan, kuidas hakkab minema.
veebruar 26, 2012 at 7:28 p.l. #192491samuil
MemberOkei, et pean siis toitumise luubi alla võtma. Kusjuures viimased päevad toitumispäevikut pidades ja analüüsides on olnud valgud ja rasvad ülekaalus. Kuid kui suurelt peaksid siis ideaalis need protsendid jaotuma? (1.päeva näide mul %-de jaotumine: Süsivesikud 44,5%, rasvad 36,2, valgud 19, 4%, kaloreid 1920). Aga mida siis teha, kui vahest tuleb hirmus magusanälg/vajadus? Vahest õppides jääb mõte nii kinni ja kui paar shoksi tükki võtta, hakkab mõte palju paremini tööle.
samuil: kava võtan ette ja vaatan, kuidas hakkab minema.
Need paar shoksi tükki võta hommikul kohvi juurde. Aju saab oma “toidu” kätte.
Kui hakkad süsikatega mängima siis rasvade / valkude osakaal peabki olema kõrgem. Kas see rasva % just selline peaks olema ? Pigem valgu osakaal võiks olla nagu rasv praegu või enam-vähem võrdselt.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.