Skip to main content

võitluskunst + jõusaal kava ?

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » võitluskunst + jõusaal kava ?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

käin siis mina ju-jutsus ja leidsin et oleks vaja jõudu ka. olen kuulnud et pumpamine ja poks/karate/mõni võitluskunst ei käi omavahel kokku.jõusaalis tahaks käjja nii, et sellest oleks ringis kasu ka, mida peaks treenima, milliste koormustega jne. guugeldasin ja vaatasin teistest foorumitest aga siiski mõnda sellist täpset kava ei leidnud. oskab keegi aidata või mõne lehe anda kus need oleks :ph34r:

vend vähk
    Moderator

Tere Külaline_jaak!

Jah, eks see on paljude võitluskunstideharrastajatele kõvaks pähkliks lisaks heale liikumisele ka suhteliselt hirmuäratav välja näha. Mina soovitaksin sul alguses lisaks võitlustreeningule treenida jõusaalis oma keha baasharjutustega. Loomulikult oleks alguses ka jõusaalitreeneri kohalolek vajalik.

EDU!

Vägivaldur
    Member

Soovitan kasutada täiesti tavalist kava: harjutused 4 seeriat 8 kordust seerias. Harjutused leiad siitsamast portaalist.

Maadlejatel on kavad, kus nad teevad ka rohkem seeriaid. Isegi kuni 10 seeriat ja 10 kordust seerias. Kardan, et selline kava hakkab natuke löömise teravuse peale.

Võitlusalade puhul tasub oma kavasse toppida ka harjutusi, mis on tehtud plahvatuse peale: kangi “viskamine” seistes otse ette, nuku heitmine jne Plahvatust on vaja nii löömises kui ka heitmises ja maas põgenemistes/positsioonivahetustes. Erialased harjutused on tähtsad.

Üldiselt soovitan küsida jõukava oma treeneri käest, kuna tema peaks kõige paremini teadma, mis su erialase treeninguga sobib.

Karta, et tavaline jõutreening teeb töntsiks, on alusetu. Kui erialaseid kiirusharjutusi peale teha, siis ei juhtu midagi.

Vägivaldur
    Member

Jah, eks see on paljude võitluskunstideharrastajatele kõvaks pähkliks lisaks heale liikumisele ka suhteliselt hirmuäratav välja näha.

:ph34r: väga “kulturistlik” suhtumine….

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.