Skip to main content

Võistluseelne Nädal!

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi M.M.’ilt » Võistluseelne Nädal!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused

Tere Marek! Nagu seni uuritu ja loetu põhjal olen aru saanud, on võistlusteks

valmistumine ja võistluseelne nädal kaks üsna erinevat asja! On ju nii, et kogu

võistluseelse tsükli mõte on hoida süsivesikud tavalisest madalamal, keha

energiadefitsiidis, et rasvad oleks seeläbi aeroobse töö kaasabiga koguaeg/pidevalt

tules!

Võistluseelne nädal oleks siis nö. see viimane lihv, ehk siis manipuleerimine veega,

süsivesikute tühjendamine/laadimine, manipuleerimine Na/K ja kulminatsioon on siis

võistluspäev!

Kuna oled peaaegu alati võistlustel üks kuivemaid, siis olen väga huvitatud sinu

meetoditest:

a) kuidas ajastad viimast süsives. laadimist/tühjendamist (kas on 2 või 3 päevane

tühjendus/laadimistsükkel, mis päeval alustad jne.)

<_<“> millised on tarbitava vee kogused viimasel nädalal ja kuidas nad päev päevalt

võistluspäeva saabudes muutuvad (reeglina vist ikka vähenevad).

c) millal jätad naatriumi ära ja alustad kaaliumiga laadimist, kuidas tarbid vedelikku

võistluspäeval

d) kirjandusest olen lugenud, et viimased 15 – 20 tundi tuleks vedelik (peamiselt siis

vesi) üldse ära jätta või siis minimaalselt väikeste lonksudena vastavalt vajadustele.

Kuidas toimid sina?

e) kas kasutad terve võistluseelse nädala dest. vett või ainult nendel kolmel

võistluseelsel päeval kui Na on madal/viidud miinimumini?

f) kuidas toitud võistluspäeval

g) mis päeval teed viimase trenni

Tean et võistluseelsel nädalal tehtu on määrava tähtsusega ja mõjutab lõpptulemust

oluliselt, seepärast soovikski teada eksperdi arvamust, kuidas sina toimid??? Oleks

väga tore, kui vastaksid kõikidele küsimustele!

Ettetänades, Oskar!

M.M.
    Member

Sellest ma nüüd küll ei räägi. Midagi peab oma teada ka jääma, ma loodan et sa saad aru. Ega sa ise ka ei räägiks, kui ise võistleja oleks.

Kurupt
    Member

parandege mind kui ma eksin aga kui te trenni teete tykk maad enne v6istlusi…ok v6tame n2iteks mingi 5-6 kuud enne siis hoiate sysivesikuid madalalt? miks? pidur juu

Ok saan sinust täitsa aru ja ei sunnigi sind oma strateegiaid avalikustama, aga nuoh, kuidas öelda – võiksid kogu seda võistluseelset nädalat tuginedes eelmistele küsimustele nii ÜLDISTATULT kirjeldada!

Kuruptile niipalju, et ma ei rääkinudki mingist 5-6 kuusest ettevalmistusperioodist, see periood ikka ju individuaalne, arvan et eesti taseme puhul 2 max. kolm kuud, mil energiadefitsiiti hoitakse ja süsives. osakaalu menüüs järk-järgult vähendatakse!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.