VÕIMLA
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » VÕIMLA
- This topic has 135 replies, 22 voices, and was last updated 10 years, 1 month tagasi by
tambetk.
-
AutorPostitused
-
mai 26, 2014 at 5:09 e.l. #366820
alar.hutrov
MemberTere
Postitus üle pika aja – kiire kevadaeg, mis muud J
Mida vahepeal teinud? Kooli lõpetamisega tegelenud, natuke puhanud, natuke trenni teinud ja ega muuks väga aega jäägi.
Treenigutel on saanud päris palju maadlussparre teha (täpsemalt Kreeka-Rooma maadluse põhiselt) ja DEAM, maadlus on lahe. Põhiliselt saan harjutada oma maadluskaitset, kuid hea on tõdeda, et siit-sealt hakkab ka mõni rünnak näppu ja suudan neid realiseerida. Olen õppinud, et maadluse puhul on väga tähtis aru saada jõuõlgadest ja nende muutmisest liigutades oma keha õigetesse asenditesse. Olen nüüd mõnda aega harjutanud minu jaoks veidi võõraks jäänud tehnikat – peast haardega mahatõmbamine. Olen hakkanud aru saama, kuidas seda asendit kontrollitakse ja mida ründaja tahab teha seda asendit hoides. Seda teades on muutunud selgemaks ka oma kaitsetegevus sellisesse asendisse sattudes (ja ma satun sinna natuke tihti).J
Sparrid on teinud huvitavaks kahe täiesti erineva maadlusstiiliga treeningpartneritega maadlemine. Ott on ründav, plahvatuslik ja väga suure tehnilise pagasiga maadleja, kellega maadeldes tekib vahel tunne, et teda on mitu. Jorgen mängib kindlate asjade peale, mis tal hästi välja tulevad (eriti minu vastu). Ta teeb tehnikaid tema jaoks kontrollitud asenditest ja otsib pidevalt midagi, teeb tööd ja kui ma millelegi vastumürki hakkan peas otsima, siis leian ennast suhteliselt kiiresti seljatatuna matilt. Aga see kõik on rikastav ja saan harjutada erinevaid asju.
Maadluse kõrvalt olen jõudnud ka veidi maasvõitlusega tegeleda. Eriti hea on õppida GI-ga (Brasiilia Jiu-Jitsu e. BJJ jaoks kohandatud kimono, mille varrukad on rohkem jäsemete ümber, et vastast raskem haarata oleks kui näiteks tavalise Judo kimonoga) maadlust ja maasvõitlust. GI-ga on tehnilisi võimalusi palju ning sparrides ei ole just lihtne ennast mõnest halvast olukorrast välja libistada nagu seda ilma GI-ta tihti juhtubJ.
Poks ja üldse püsti löögidistants on kahjuks vahepeal täiesti puutumata jäänud teema – kõige jaoks ei jagu lihtsalt aega. Õnneks nädalavahetusel sain koos kahe teise Võimla sportlase ja klubi 3D Treeningu võitlejatega võtta osa väikesest poksilaagrist Tallinna. Oli põnev ja õpetlik. Mul on palju õppida ja harjutada. Back to the drawingboardJ Õnneks sain juhtnööre, mida eelisjärjekorras arendada ja ehk saab asjagi…
Lisaks poksitreeningutele käisin ka Eesti Meistrivõistlusi Brasiilia Jiu-Jitsus vaatamas. Nägin palju üllatusrohkeid matše. Võimla oli tugevalt esindatud ja sain omade võidukatele matšidele kaasa elada. Kahju, et ise osa võtta ei saanud aga eks vahel tuleb teha valikuid.Siiski, äge võistlus oli ja nägin ilusat ning tehnilist jitsi.
Järgmise võimaliku MMA matši teen võibolla Tartus 3D-Liiga14-l. Võistlus toimub 7. Juunil ja seekord Tartus nagu ma varem mainisin. Vastastest midagi ei tea – mis kaalus, kust riigist mis taustaga mees vastu võib tulla aga ega see mind väga morjenda. Lähen oma asja tegema.
Nüüd väike puhkus poksilaagrist ja siis tagasi trenni!!!
juuni 2, 2014 at 6:03 p.l. #367100MatuO
MemberTuhat vabandust lugejate ees! Olen lubanud rohkem õlaharjutustest kirjutada, multifidustest kirjutada jne, aga huiatkI! Käisin võistlustel ning sain ühe ülistressika nädala osaliseks, nii et praegu ei ole tootlikkus see kõikseparem.
Mis siis täpsemalt.
Käisin ju võistlemas! Eesti Meistrivõistlused brasiilia jiu-jitsus! Teeme ikka tl;dr ka – enne võistlusi kimonoga 75.5, enda kaalukategoorias üks võit ja üks kaotus (kuldmedalistile!) ning absoluudis üks kaotus. #raskeelu.
Lisaks sellele oli kiire õppimisnädal. Stresirohke jne. Abiks olid Fast pudingud ning Giant valgubatoonid! Sai proovitud uusi pudingumaitseid, Cookie Cream ja Lime&Cheesecake! Mulle meeldivad pudingud kõige rohkem keefiriga ning nendega sai siis ka neid mekitud. Vaheotsus enne järgmist proovimist – mõlemad on head, aga kui pean valima, siis PIGEM Cookie Cream keefiriga.
Võistluste koha pealt veel nii palju, et enne matše oli abiks ka maasika HT-R, mis oli nii minul kui ka Jorgenil shakeri sees.

(#nom, pilt Mariel Mõisavald)
Mis aga edasi? Suvel on plaanis mitu laagrit läbida – suur suvelaager Pärnus juuli algul ning SBG Euroopa laager Tallinnas augustis. Mõlema laagri jaoks on töö juurest puhkus ja puha. Lähematest plaanidest on aga sel laupäeval 3D Liiga Tartus, kus plaanin ise taaskord nurgas karjuda mitmesuguseid naljakaid asju, nagu “Ära lase!” ja “Tule ära sealt!” Üritus toimub Ujula 4 poksisaalis, kõik vaatama!
juuni 8, 2014 at 1:17 p.l. #367403alar.hutrov
MemberHellou
Oma tänase postituse alustaksin just toimunud 3D Liiga14-st. Esimest korda alates 3D Liiga9-st ei saanud ma Liigal võistelda – L. Hea ja uudne kogemus oli olla üritue korraldamisel abiks. Samuti sain Koos Sten Saaremäega olla ühe Võimla sportlase nurgas, sest ta võistles teise Võimla sportlase vastu. Tihti on juhtunud, et Võimlal on MMA amatöörüritustel väga suur ja korralik esindus ning teiste klubide sportlasi ei jagu või ei ole neid sobilikus kaalus, et iga Võimla sportlane saaks omale vastase väljaspoolt klubi. Olen ju isegi ühe oma klubikaaslasega(Steniga) 3D Liiga11-l mõõtu võtnud. Andsime võistlusel mõlemad endast maksimumi, et teist võita ning peal võistlust tegime koos sõpradena trenni edasi J.
Seekord jäime viiki
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Põhjus, miks ma ei saanud võistelda – mu vasak õlg hakkas treeningutel tugevasti valutama ning selgus, et mul on limapauna põletik. Õlg vajab puhkust, väikest põletikuravi ja kerget võimlemist liikuvuse säilitamiseks. Praeguseks on valu juba tunduvalt taandunud ja saan segamatult võimelda ja loodetavasti varsti ka tavatreeningutega edasi minna. Olen ainult lühikest aega treeningutest eemal olnud aga isu teistega maadelda, lööke vahetada ja jitsida aina kasvab. Päevad ilma tugevate treeninguteta tunduvad teistsugused aga kindlasti mitte tähtsusetud. Viise enda arendamiseks on palju…
Lisaks õlale on praegu teemaks ka hüppeliigeste, oma alaselja ja ülaselja tugevdamine erinevate harjutustega. Selline paus tavatreeningutest annab võimaluse kehal veidi taastuda (väljaväänatud varbad jne saavad puhkust) ning ajapuuduse tõttu tähelepanuta jäänud kehaosade arendamiseks / tugevdamiseks.
Vahepeal õnnestus mul süüa ka Fast Giant Metsapähkli-karamelli 90g batooni. Tegemist on ikka korraliku ampsuga, mis on tõsiselt hea maitsega.
Yummmi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tuleval nädalal võimlen sel ajal, kui teised tavatreeninguid teevad ja proovin mingil määral kõrvalt jälgida ja aru saada, mida teised teevad / õpivad. Lihtsalt kodus olla või millegi muuga kuskil mujal tegeleda ei tule kõne alla. Harjumus saalis käia ning seal areneda on tähtis ja vajalik, et mitte laisaks muutuda. Tahe MMA-s areneda ja uusi asju õppida on suur ning tulev suvi annab selleks kindlasti palju võimalusi J.
Et siis edasi täie hooga ja uute raskuste ületamiseni!
juuni 8, 2014 at 2:23 p.l. #367405Sarge
MemberMatuO on korralikult “siniseks” pekstud.
juuni 9, 2014 at 2:20 p.l. #367437MatuO
MemberMatuO on korralikult “siniseks” pekstud.

Siniseks, roosaks, kollaseks ja mis iganes muuks värviks, mida loobiti Wow Runil, mis toimus eile Tartus.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegu oli siis 5km jooksuüritusega (mitte võistlusega!), kus iga kilomeetri tagant loobiti sind mingi uue värviga. Sattusin sinna kursaõdede moosimise tõttu – meeskonnast oli üks liige puudu. Osavõtt sai lubatud juba paar kuud tagasi ning kui reede õhtul tuletati meelde, et näe, pühapäeval jookseme, siis…noh, ega ei olnud meeles küll. Aga üritus oli tore!
Pildi seletuseks – kursavennaga mõtlesime, et niisama 5km joosta on igav, pigem sadat sorti kino teha. Võimalikult värvilised/nilbed riided selga (jalas on UK tootja Scramble “vikerkaareliibukad”, ülimõnusad trennis kandmiseks), võimalikult nilbed-rõvedad tantsuliigutused selgeks (abiks
) ning võimalikult lärmakas-energiline osavõtt. Kui oleks olnud võimalik seda üritust kinni panna, siis me oleksime seda teinud. Intervjuu Õhtulehega, parimate kaasaelajate (lärmajate?) auhind, peamine fotoobjekt jne. Ütleme nii, et mina kui tähelepanuhoor jäin rahule.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pärast sellist üritust peab muidugi endale midagi preemiaks ka lubama, tol hetkel valisin Fast GIANT batooni. Julgen öelda, et see on üks minu lemmikumatest toodetest – alati käepärast, maitseb hea, täidab kõhtu ning hoiab seda täis.

(Promoshot like a boss!)
Nüüd järgmisel päeval….kurat, see roosa värv ei taha kuidagi maha tulla. #raskeelu
Lisaks sellele toimus loomulikult 3D Liiga Tartus, nagu Alar juba rääkis. Minupoolne panus jäi jälle kätesidumise ning nurgameeskonna tasemele. Kõik meie võistlejad olid debütandid ning ürituse vältel nägi väga meelelahutuslikke matše. Pean ka välja tooma, et Alari poolt mainitud Võimla vs Võimla matšis olin mina vastasmeeskonna nurgameeskonna “pealik”. Teate küll. Selle võitva meeskonna. Siinkohal naeran stiilis “Hohhhohhhhohhh”, hoides kahe käega kõhust kinni. Inspiratsiooni ammutasin
, kuigi tegu on veidi..noh…vale aastaajaga.
Eelneval nädalal alustas ka uus suvine maasvõitluse baaskursus. Meie mustavöösensei Martin Aedmaga sai kokku pandud ka uuendatud kava baaskursuslaste õpetamiseks – alati ikka paremuse poole! Täpsemaks! Lihtsamaks! Arusaadavamaks!
/viimase aja kokkuvõte
juuni 15, 2014 at 2:35 p.l. #367599KasparMMA
MemberHeips!
Minagi olen omajagu tegevuses olnud. Palju treeninguid, palju tegevusi, kuid mis täpsemalt? Eelmises postituses rääkisin reisit Iirimaale ja Inglismaale ning siin ma omadega nüüd olengi. Kõigepealt veetsin 2 nädalat Iirimaal treenides mitmete “MMA maailma” kuulsustega, nagu Chris Fieldsi, Conor Mcgregori, Cathal Pendredi ning äsja UFC lepingu allkirjastanud Paddy Hologaniga.
Treeningud olid suurepärased – palju uusi teadmisi, suurepärane treeningkeskkond ning toetavad tiimikaaslased. Palju positiivset tagasisidet senise arengu kohta sportlasena.
Õhtuti 22.30-23.00 vahemikus koju jõudes olin omadega üsna läbi ning 30 min pliidi ääres praadi valmistada ei olnud eriti kutsuv idee. Kiire ja lihtne lahendus – FAST Puding!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Piim + puding = 1 minutiga kiire ning tervislik toidukord! Nüüd olen omadega Inglismaal, homme algamas viimane treeningnädal ning peagi saabub aeg kus saan uute teadmistega tagasi Eestisse tulla. Trennid on läinud asja ette ning toidulisandite varud samuti järk-järgult tühjenenud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jaanipäeval (23.juuni) eestisse, mõned päevad puhkust, kes teab ehk jõuan isegi Jaanipäeva tähistada… ning 4. juuli edasi Pärnu suvelaagrisse!
juuni 16, 2014 at 11:06 e.l. #367619Chilldog
MemberHEHEI!
Esimene asi esimesena, mind on lõpuks opereeritud! Olen äärmiselt õnnelik, et see ootamine on läbi, operatsioon edukas ning ainuke millele mõtlen, et taastusravi korralikult läbida ja olla võimalikult tugevana ja tervena tagasi treeningsaalis. Järgmised poolteist kuud on mu parem käsi kipsis, mistõttu ühe käega klaviatuuri toksimine on tüütu, kuid naljakas. Sõrmi saan liigutada juba päris korralikult, kuid käsi teeb ikka veel üldiselt valu. Positiivselt olen ma meelestatud, kuna mõtted on sügises ja treeningutel! Annan jätkuvalt teada, kuidas kulgeb minu taastusravi ning kuidas asjad sujuvad.
Kaks päeva ennem operatsiooni toimus Tartus, sündmus nagu 3D Liiga14 – Tartu, millest mu klubikaaslased ennist juba juttu tegid. Minu roll oli seekord, aidata sündmust korraldada, olla kohtunik ning nurgamees. Sisutihe päev, kuid see andis mulle nii palju positiivseid emotsioone! Minu esimene oma õpilane astus võistlustel ülesse ning andis väga võitlusliku lahingu. Vastu tuli küll võtta kaotus läbi kohtunike otsuse, kuid olen äärmiselt uhke tema soorituse üle!
Mõnusat ja meeleolukat suvejätku soovides!
juuni 17, 2014 at 6:00 p.l. #367647alar.hutrov
MemberTere
Eelnev nädal oli päris asjalik ja positiivne. Oma vigastatud õlaga olen sealmaal, et sain uue võimlemiskava, mis on päris ränk. Õnneks pean seda vaid 2 korda nädalas tegema. Koos uue võimlemiskavaga saabus ka luba käia jooksmas. Võimlemiskavad ja load vigastuse paranemise korral füüsilist pingutust tõsta annab SA Tartu Ülikooli Kliinikumi spordifüsoterapeut Tauno Koovit (ka Sten saab oma võimlemiskavad samalt mehelt). Luba jooksmas käia on tõsine päästja – mulle meeldib joosta ja nüüd saan vähemalt paar korda nädalas pulssi kõrgeks ajada. teinud J. Esimesel hommikujooksul pidin ennast päris palju sundima, et ma pulssi liiga kõrgeks ei ajaks aga peale lõunat tehtud 1h ja 50min olid lihtsat suurepärased!
Nädala lõpus (neljapäeval) tegin kaasa ka BJJ trenni tehnilise osa. Martin Aedma treeningud on lihtsalt hindamatu väärtusega. Tema trennis keskendume väga palju erinevatele tehnilistele nüanssidele ja tähtis on tehniliselt õige sooritus, mitte töö ärategemine jõuga punnides (mida ma tihti kipun tegema). Sain kaasa teha Bow and Arrow kägistust, mis on väga efektiivne kägistus ja mis peamine minu jaoks – mu õlg ei saanud suurt koormust. Ühe korra kägistust harjutades oli mu Gi (BJJ jaoks kohaldatud kimano, mis erineb Judo kimanost selle poolest, et varrukad on kitsamad-raskem haarata) haare päris pingul ja selles etapis, kus mu kägistus partneri jaoks ebameeldivaks osutus, oli ta juba pilti kaotamas. Õnneks midagi halba ei juhtunud, väike taastumine ja läksime trenniga edasi. Reedel tegin samuti väikese BJJ tehnilise treeningu tüdrukusõbra Kadriga (Eesti meister BJJ-s 2014 J). Taaskord kerge tehniline treening, kus sain harjutada seda, millest vigastuse tõttu BJJ treeningutest eemal olles ilma jäin. Loodetavasti saan tulev nädal BJJ trenne kaasa teha ja suudan teistega sammu hoida J.
Neljapäeval enne BJJ trenni suutsin taaskord oma kõrvale viga teha L. Maadlusega, ka BJJ-ga kaasneb korralik kõrva väänamine (kõrv jääb minu pea ja teise võitleja keha vahele) ning seetõttu võib tekkida Cauliflower ear.
See hetk, kui kõrvas olev kõhr (vist) murdub on päris valus ja mõnda aega pärast seda on kõrv väga hell. Õnneks on olemas erinevaid kaitsevahendeid kõrva jaoks ja nende abil on võimalik trenne teha ka hella kõrvaga. Ma ise kasutan mulle sünnipäevaks kingitud ClinchGear`i kõrvakaitsmeid, mis on treeningutel nimetatud ümber vaarikateks – värvus J. Kahjuks on neist abi vaid siis, kui neid kanda (vahel unustan, teine kord ei taha).
Edasi võimlema ja jooksma. Muidugi tuleb vahepeal jaanipäev, kuid ega see üks päev treeninguid väga mõjuta. Vahel peab ikka puhkama ja head-paremat sööma.
Olge mõnusadJ!
juuni 28, 2014 at 10:27 e.l. #368168MatuO
MemberSuvi edeneb jõudsalt! Uus baaskursus areneb jõudsalt, uued õpetusmeetodid toimivad ning ise tegelen peamiselt keha puhkamisega. Kuigi vahepeal läks igapäevane harjutuskava täiesti metsa (peamiselt viitsimatus, koolistress jnejne), olen sellega taaskord alustanud, eesmärgiks keha korrashoid – trenni on kehv teha, kui kuskil on mingi nõrk lüli.
Mõtlesin, et kirjutan seekord enda kodusest harjutuskavast veidi täpsemalt. Harjutuskava on kolmeks osaks jaotatud. Esimene osa on 11 minutit (varem 10) ning selle käigus keskendun rohkem kehatüvelihastele, vaagna stabiliseerimisele ning puusade mobiliseerimisele. Kava erineb päeviti ning vahepeal jääb minut või kaks ka “lollitamiseks”, kus saab tegeleda kätelseisuga ning erinevate jooga- ja akrobaatikaharjutustega. Mis teha, paganama lõbus on.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teine osa kestab 5 minutit ja 30 sekundit (varem 5). See on nö õlablokk – erinevad harjutused rotaatormanseti tugevdamiseks ning õlaliigese mobiliseerimiseks. Kui päev-kaks-kolm jääb vahele, siis parem õlg on kõige esimene koht, mis annab teada, et pikk paus on olnud. Kasutusel on kummilint, harjavars, Powerball jms.
Kolmas osa on pikkuselt sama kui teine. Selle käigus keskendun pöidadele, hüppeliigestele ning tallavõlvidele. Harjutuste alla lähevad igasugused varvastega haaramised (monkey style!), ühel jalal seismised ebastabiilsel pinnal jne.
Kokku kestab see võimlemiskava 22 minutit. Kuigi võiks kõiki harjutusi pikemalt teha, sebida aega juurde, on minu jaoks olulisem järjepidevus – pigem igapäevaselt ~20 minutit kui võib-olla kaks korda nädalas tund…kui viitsin…aga samas päris hea film tuleb telekast…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>4. juulil algab suur suvelaager!!, kus mina olen BJJ võistlustiimis. Teatavasti tuleb seal rohkelt kimonoga treenimist, mille tõttu muretsen kõige rohkem enda sõrmede pärast. Kimonohaarded on niigi tõprad ning kui keegi rebib neid veel lahti…oeh. Pean varuma korralikult teipi kaasa ning tünni riisi. (Kiire seletus – ei, ei kavatse riisi ära süüa, hoopis “riisiharjutused” on sõrmede jaoks üllatavalt head. Suur tünn riisi, suru käsi sisse, aja sõrmi laiali ning rusikasse jms liigutused. Panen tulevaste teemade nimekirja, et lähemalt neist rääkida.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> )Seni aga veel võib natuke suve nautida! Rannailma pole, aga vahepeal päike pistab ikka pea pilve tagant välja, tuleb sedagi hinnata!
juuni 28, 2014 at 12:20 p.l. #368171MaPo
MemberSuvi edeneb jõudsalt! Uus baaskursus areneb jõudsalt, uued õpetusmeetodid toimivad ning ise tegelen peamiselt keha puhkamisega. Kuigi vahepeal läks igapäevane harjutuskava täiesti metsa (peamiselt viitsimatus, koolistress jnejne), olen sellega taaskord alustanud, eesmärgiks keha korrashoid – trenni on kehv teha, kui kuskil on mingi nõrk lüli.
Mõtlesin, et kirjutan seekord enda kodusest harjutuskavast veidi täpsemalt. Harjutuskava on kolmeks osaks jaotatud. Esimene osa on 11 minutit (varem 10) ning selle käigus keskendun rohkem kehatüvelihastele, vaagna stabiliseerimisele ning puusade mobiliseerimisele. Kava erineb päeviti ning vahepeal jääb minut või kaks ka “lollitamiseks”, kus saab tegeleda kätelseisuga ning erinevate jooga- ja akrobaatikaharjutustega. Mis teha, paganama lõbus on.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teine osa kestab 5 minutit ja 30 sekundit (varem 5). See on nö õlablokk – erinevad harjutused rotaatormanseti tugevdamiseks ning õlaliigese mobiliseerimiseks. Kui päev-kaks-kolm jääb vahele, siis parem õlg on kõige esimene koht, mis annab teada, et pikk paus on olnud. Kasutusel on kummilint, harjavars, Powerball jms.
Õla-asju sa vist kunagi väheke seletasid lahti, aga kui aega saad, tee sama 1. bloki kohta ka. Äkki leiab midagi uut/uue nurga alt sealt.
juuli 16, 2014 at 8:43 e.l. #368642MatuO
MemberSuur suvelaager on selleks korraks läbi! MMA tiimi jutud-muljed jätan teistele poistele, aga BJJ tiimi kohta jagan ikka paar mõtet. Treeningute poolest meeldis kõik väga – hommikul viieminutilised drilliringid, õhtul 10-minutilised rullid. Koormus oli küllaltki suur ning pärast paari laagripäeva oli juba tunne, et keha hakkab alla andma. Pole häda, natuke puhkust, natuke taastumist, sain sama tempoga edasi lasta. Selle laagri ajal mõistsin küll ühte asja – OI KUIDAS KIMONOGA TRENNID IMEVAD.
Miks, küsivad kõik lugejad.
Sõrmed, sõrmed, sõrmed. Kui teha mitu trenni järjest, kus üritad tugeva haardega kellegi kraest kinni hoida ning siis see haare rebitakse jõuga lahti (ja nii mitu-mitu-mitu korda järjest), siis pärast on sõrmed ikka kohutavalt kanged ning valusad.
Mis ma selle vastu tegin? Võtsin kasutusele nö riisiämbri. Osta enda kohalikust Pärnu Maximast väike ämber (€0.99) ning kolm kilo riisi (3x€.079) ning sina saad ka teha endale päris oma Riisiämbri!
Juhendid:
1) Võta ämber.
2) Pane riis sinna sisse.
3) Asu uhama.
Jah, uhamaasumine on kõige õigem sõna vist. Pane käsi riisi sisse ning hakka igatpidi sõrmi liigutama – tõmba sõrmed rusikasse, siruta välja, tee randmeringe, pigista üks korralik peotäis riisi kokku jne. Vähem kui viieeurine investeering haarde säilitamiseks, minu arust hea diil. Võite Google’i pildiotsinguga otsida ka “bjj fingers”, et aru saada, missuguseks nad võivad tõmmata.
Kes guugeldada ei viitsi –

Need on Joao Miyao (sünd. 1991) sõrmed. Tema ja ta venna Paulo kohta öeldakse, et praeguse generatsiooni ühed parimad jitsijad. Keda huvitab rohkem – loe aga.
Praegu läksin aga kahjuks laagriteemast natuke kõrvale. Laagris olid abiks Intra, beeta-alaniin, laimi ning valge šokolaadi Hera80, GIANT batoonid ning nüüd ka FAST BCAA, mille suhtes on mul erinevaid ootusi. Lisaks sellele olid abiks minu imelise tüdruksõbra isetehtud valgubatoonid. Nendest saab lähemalt lugeda SIIT.
All in all, jooksvalt kirjutades ei tulegi midagi väga suurt ja põnevat enam meelde laagri kohta. Laager nagu laager ikka, kui tead, et homme on trenn, siis homme on trenn.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Järgmine laager on nüüd augustikuus SBG Euroopa laager Tallinnas, mis algab 4. augustil.Kuna uuriti ka minu nö esimese bloki harjutuste kohta, siis üritan nendest ka natuke kirjutada.
Disclaimer: need harjutused on enda järgi paika pandud, erinevad päevast päeva ning on vahepeal rohkem shits-and-giggles jaoks, et keha tegevuses hoida ning uusi asju katsetada.
Alustan tavaliselt lihtsalt kätekõverdustega, pärast igat kordust on mingi väike lisa – nt superman plank, groiner, “tuvi” jne, et saada puusad paremini kohe käima. Jätkub puusapainutajate ning reie tagumiste lihaste vahelduv venitamine – ühest asendist sujuvalt teise. Järgnevad clamshell, küljeplangus keskmise tuharalihase tugevdamine (sõltuvalt tujust on alumine jalg kas sirge või põlvest kõverdatud), ühel jalal kükid, L-sit ning erinevad pisemad-lühemad harjutused siit-sealt kangete kohtade parandamiseks. Selliseid kindlaid teen-igal-korral harjutusi võib veel olla, kuid need on need olulisemad, mis tulevad meelde. Pärast seda hakkab tavaliselt fun tulema. Joogast tuttav crow pose, seotud kätelseisudega jms, ka külili asendis. Viimasel ajal proovin rohkem nö skorpionipoosi stabiilselt kätte saada nt. Põhimõtteliselt see fun osa saab üles ehitatud nii, et näen netis midagi huvitavat ja mõtlen “Ohhoo, seda tahaks proovida!”
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 16, 2014 at 11:57 e.l. #368666MaPo
MemberEi midagi uut aga ikka, aitäh, väga hea. Kordamine on…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 16, 2014 at 1:46 p.l. #368670Akrapovic
Member
Need on Joao Miyao (sünd. 1991) sõrmed. Tema ja ta venna Paulo kohta öeldakse, et praeguse generatsiooni ühed parimad jitsijad. Keda huvitab rohkem – loe aga.
Meenutaks mõne artriidi või reuma haige käsi esmapilgul
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 17, 2014 at 9:01 e.l. #368705alar.hutrov
MemberTere
Enne laagrit tegin oma õlgadele võimlemiskava, nautisin hommikusi jalutamisi / jookse. Samuti tegin korralikult pikemaid pärastlõunaseid jooksutrenne ning kuna õlg oli juba täitsa hea, siis tegin kaasa ka võitlustehnilisi trenne täies mahus ja kõrge intensiivsusega. Vahepeal avanes võimalus jalgrattaga sõita ja see on päris hea vaheldus jooksmisele.
Laagrile eelnenud nädalal tegin paar päeva trenni, kuid põhirõhk oli puhkamisel. Laagris osalesin teist aastat järjest ja loodan, et mul õnnestub seda ka järgnevatel aastatel teha. Ka sel aasta osalesin MMA tiimi koosseisus koos Eesti parimate amatöör- ja profisportlastega.
Lisaks Matu poolt juba esile toodud teibile tuli kindlasti kaasa võtta vaseliinJ. Seda on hea näiteks enne poksimist näkku määrida – löögid libisevad näonahal paremini ja see säästab näonahka. Eelmine suvi selgus ka, et kui terve laagri aeg põgeneda poolkaitsest või hoida oma vastast selles asendis, siis reie siseküljed ja kogu jalgade nahk üldisest saab palju vatti. Jalgade sisekülgede vaseliinitamine oli korralik elupäästjaJ. Muidugi kolmas variant oli/on vaseliiniga omale soengut teha – küsige Sten`i käest, ehk jagab omi mõtteidJ.
Sel korral võtsin laagrisse kaasa FAST`i High Protein Recovery HT-R (maasika). Olen seda ka varem tarbinud ja tean, et lisaks heale maitsele saan HT-R´i sheigist aineid, mis aitavad mul reaalselt treeningute vahel paremini taastuda. Reaalset vahet HT-R tarbimise ja mittetarbimise suhtes ma tuua ei oska, sest tarbisin seda iga päev. Sheigi joomine kohe peale trenne oli uskumatult hea ja aitas nii mõnigi kord elada üle väikesed pausid trennide ja esimeste söögikordade vahel. Vahepeal sai näksitud ka GIANT batoone, mis on samuti ülihead ja eluvaimu sees hoidsid.
Laagri enda kohta nii palju, et teemaks oli maadlus (põhiliselt vabamaadlus) MMA kontekstis koos püstivõitlusega. Sel aastal oli trennipäevi rohkem aga treeningute maht jäi samaks eelnevate aastatega – muudatusena tulid sisse Tauno Kooviti füsio treeningud, mis olid väga huvitavad ja tehnilistele treeningutele mõnusat vaheldust pakkuvad. Muidugi olid nad ka vähem intensiivsed ja keha sai veidi hingetõmbeaega. Esines kaks erineva ülesehitusega trenninpäevi – 1. Algas kell 7 hommikujooksu ja võimlemisega ja sellele järgnes kaks tehnilist treeningut kell 10:00 ja 17:00, 2. Algas Tauno füsio trenniga kell 10:00 ja peale seda tehniline treening kell 17:00.
Kuigi sel aastal õnnestus rohkem unetunde koguda ja üldiselt rohkem puhata – iga hommik ei pidanud väga vara ärkama, siis intensiivsed treeningud tõid korraliku väsimuse kehasse. Väsimus väljendus minu puhul päris ilmekalt – laagri 5 või 6 päeval lõppes mu õhtune tehniline treening 10min varem kui teistel – selja pool olevate roiete vahelised lihased läksid julmalt krampi või midagi sellist… ja laagri viimasel päeval esimeses tehnilises trennis väänasin ma oma parema jala väikese varba liigesest korralikult välja. Sellega lõppes tehnilise trenni kaasategemine tiimiga, aga viimases trennis sain koos teiste vigastatutega võimelda ja no asi seegiJ
See aasta läks veel kuidagi eriti õnnetult – laagri viimasel päeval suutsin külma saada ja sellest tekkis kerge palavik, kurk läks valusaks ja muidugi tekkis ka nohu. Olen nüüd haigusega omajagu aega maadelnud ja paistab, et ta annab alla.
Üldiselt oli laager väga õpetlik ja raske – nagu treeninglaager olema peabkiJ. Hea oli see, et MMA tiimi laagris osales ka üks välismaa sportlane – Reece McLaren (2014 veebruaris peetud matši video –
). Reece oli väga hea lisa tiimi väiksematele meestele ja suurendas treeningpartnerite valikutJ.
Kui Matu tõi välja riisiämbri, siis mina omalt poolt promoksin külmavee vanne jalgadele ja jääd. Need kaks hoidsid eluvaimu sees ja leevendasid valu seal, kus seda oli.
Edasisest – haigusega maadlemine ja siis kergelt treeningute alustamine. See lihtsalt puhkamine ja haigena kodus olemine teeb kuradi laiskaks. Õnneks seesugune ilus ilm kutsub õue tegutsema ning laiskus pole veel väga sügavale kehasse end sättinudJ
august 10, 2014 at 4:06 p.l. #369429KasparMMA
MemberTere!
Minagi olen pikemat aega tagasi eestimaa pinnal. Peale Pärnus toimunud suvelaagrit olen treeningkoormust mõnevõrra madalamal hoidnud. Eelkõige just pisivigastuste tõttu, kuid jooksmist ja veidi jõutreeninguid olen sellegipoolest teha saanud. Vaid mõned päevad tagasi veetsin Tallinnas osaledes sealses SBG suvelaagris.
Laagriga jäin ise suurepäraselt rahule (isegi üle ootuste). Treenerid Martin Aedma, Priit Mihkelson ning John Kavanagh suutsid enda ideid edasi anda suurele grupile võimalikult lihtsal ning loogilisel kujul. Igal treeneril olid täielikult erinevad teemad ning samuti omamoodi üldisemad printsiibid mida nende juures jälgida. Seletusviis alati entusiastlik ning tore oli vaadata nende teadmistepagasi suurust. Arenguruumi on minul veel tohutult!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nüüd ei jää muud üle, kui õpitut praktiseerima hakata!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.