Loomulikult on üldise füüsilise tugevuse kõrval konkreetse spordiala spetsiifilised oskused ka olulised, aga ma arvan et ega su väänamised jne. nõrgemaks ei muutu kui sa baasharjutustes tugevamaks muutud.
Kindlasti mitte. Aga isegi kui me jätame kõrvale oskused, siis ka suur osa jõust on konkreetse ülesande spetsiifiline. Ma ei usu, et kui ma oma rinnaltsurumismaxi 90 kg pealt 130 kg peale viin, et siis ma oluliselt oma spordiala kontekstis tugevamaks muutun.
Tõsi, kui mu jõutõmbemax oleks samuti 90 kg, siis selle viimisega 90 kg pealt 150 kg peale viimisega kasvaks ilmselt ka mu jõud minu spordiala kontekstis. Aga see on mul enamvähem juba käes ma arvan (ei näe põhjust konreetselt maxi testida).
Samas kas oleks vaja see viia 150 kg pealt 210 kg peale? Soovides säilitada antud kehamassi, mis mul praegu on, siis ma arvan, et antud neuromuskulaarne kohanemise kandumine minu spordialasse oleks minimaalne. Samas AEG, mida peaksin selle saavutamiseks investeerima võtaks oluliselt ära muust trennist, mida teen seega – muutuksin NÕRGEMAKS samas muutudes baasharjutuses tugevamaks.