Viimase 100. aasta suurim lumeuputus Eestis
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Viimase 100. aasta suurim lumeuputus Eestis
- This topic has 50 replies, 38 voices, and was last updated 16 years tagasi by
veikot.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 2, 2010 at 5:30 p.l. #246899
tarmop
MemberIlm super, kõik ilus ja kena.
Aga väga tüütu on kaks korda päevas lund lükata ( üks kord on veidi üle tunni ), õnneks hetkel pühad.
Ja teine tüütu pool, et tänavad kuidagi kitsaks jäänud, enam ei mahud autod parkima ja mööda sõitma.
Ilusat tavle ja alanud aastat kõigile
jaanuar 2, 2010 at 5:31 p.l. #246900MoloM
MemberMõningate allikate järgi on Eestis praegu viimse 100. aasta suurim lumeuputus! (veel mitteametlik)Ja kui kiigata aknast välja siis ei üllata see uudis teps mitte.
Mulle igal juhul see suur lumi meeldib
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , mõtlesin isegi minna Nõmme spordikeskusesse ja rentida sealt murdmaa suusad ja teha üks korralik välitreenig.Mulle ei ole veel igal juhul negatiivset emotsiooni valmistanud see olukord, samas ei oma ka autot.
Ühistransport on seni enam-vähem graafikus, seega ok.
Millised emotsioonid on teil seoses suure lumega?
Väga mõnus on ja silmalegi ilusam vaadata, kui enamus poriseid Eesti talvi;) Kuid viimaste uudiste andmetel on veel 2,5 cmi ajaloo rekordist puudus. Kuid vaadates ilmateadet, kus lubab nüüd paar päeva sadu, siis lootust on, et tuleb ära:D Igasugune rekord on ilus asi ju
jaanuar 2, 2010 at 5:48 p.l. #246902Nesatur
MemberJah, väga ilus ilm ja talv.
Selliseid põhi poleks osanud oodatagi.
Aga hea, et sai oma silmaga ikka ära nähtud sellise asja.
Eks järgmistel aastatel hakka aga veel rohkem tulema.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 2, 2010 at 6:40 p.l. #246908MMArtist
MemberMa mäletan küll ca 10a tagasi oli minuarust küll rohkem lund, maja uksest hommikul välja tulles oli lumi peaaegult et vööni, liialdamata.
jaanuar 2, 2010 at 6:44 p.l. #246909PulseR
MemberMa mäletan küll ca 10a tagasi oli minuarust küll rohkem lund, maja uksest hommikul välja tulles oli lumi peaaegult et vööni, liialdamata.Mul on ka ikka meeles lapsepõlvest talv, kus võisin hangede vahel nii käia, et peanupp ei paistnud ka välja. Sai ehitatud suuri suuri lumelosse ja asju mille kõrgus küündis kindlasti üle 2 meetri.
Aga ju siis see tundumus, et kunagi oli rohkem lund, on suhteline ja enda mõistuse ja mälestuste vili, kui asjapulgad väidavad et praegu on suurim lumeuputus.
jaanuar 2, 2010 at 6:53 p.l. #246911jaan1
Memberlumi väga meeldib
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>natuke soojem võiks ainult olla, nii -5.
jaanuar 2, 2010 at 6:54 p.l. #246912FG
MemberMina mäletan samuti, et lapsena olid vähemalt maal vanaema juures hanged ikka üle pea
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , aga eks ma ise olin ikka jupi jagu lühem ka
.Mulle igatahes praegu väljasolev ilm meeeeeeeldib
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> !P.S. Mul olid jõuludest aastavahetuseni külas sõbrad, põlised austraallased. Tulid Eestisse põhjamaa eksootikat otsima – aga sellisest talvemuinasjutust ei oleks nad osanud isegi unistada… (Ja mina veel olin neid ette hoiatanud, et meitel need jõulud viimastel aegadel na mustavõitu olnud
).jaanuar 2, 2010 at 7:13 p.l. #246915Bonsuna
MemberVäga mõnus on ja silmalegi ilusam vaadata, kui enamus poriseid Eesti talvi;) Kuid viimaste uudiste andmetel on veel 2,5 cmi ajaloo rekordist puudus. Kuid vaadates ilmateadet, kus lubab nüüd paar päeva sadu, siis lootust on, et tuleb ära:D Igasugune rekord on ilus asi ju
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Need krdi uudised on küll mõni jommis peaga teinud. Ok lund on aga ajaloo rekordist puudu 2,5cm!!?? JURA! Pakun, et Elu24 ja Saagimi toodang.
jaanuar 2, 2010 at 7:55 p.l. #246923Siim Rast
MemberNeed krdi uudised on küll mõni jommis peaga teinud. Ok lund on aga ajaloo rekordist puudu 2,5cm!!?? JURA! Pakun, et Elu24 ja Saagimi toodang.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegemist on lume rekordiga Tallinnas. Eesti absoluutne rekord on 97cm 1924. aastal. See,et sinul kuskil metsas tuisanud oli 1m jagu ei tähenda,et see ametlik rekord oleks. Ilmajaamas mõõdetakse asja täpsemalt, seega las need rekordid jäävad, aga ilm on tõesti nautimist väärt, sest tõenäoliselt sellist asja ei juhtu jälle tükk tükk aega.
jaanuar 2, 2010 at 8:06 p.l. #246926Bonsuna
MemberTegemist on lume rekordiga Tallinnas. Eesti absoluutne rekord on 97cm 1924. aastal. See,et sinul kuskil metsas tuisanud oli 1m jagu ei tähenda,et see ametlik rekord oleks. Ilmajaamas mõõdetakse asja täpsemalt, seega las need rekordid jäävad, aga ilm on tõesti nautimist väärt, sest tõenäoliselt sellist asja ei juhtu jälle tükk tükk aega.No palju õnne siis pealinnale, näete ka korra 100 aasta jooksul seda mis lõunarajoonides tavaline, mis talv tähendab.
jaanuar 2, 2010 at 8:13 p.l. #246928Alexander Andrusenko
ModeratorSee pole küll mingi lumeuputus veel – hullematki nähtud. Aga Peipsil on liigelda küll raske sellise lumega.
jaanuar 2, 2010 at 8:34 p.l. #246931kris0610
Memberno mina olen juba 2 korda pidanud autot hoovist välja lükkama, jäi teine põhju peale kinni…ja lund sai ka kühveldatud oma 2 tunni jagu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga muidu olen väga rahul, nii võikski jääda paariks kuuks, siis hakkaks kevadet ootama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 2, 2010 at 8:45 p.l. #246933Nesatur
MemberEnnem tuleb lumi ikka eest ära kühveldada, kui autoga välja minema hakkad, siis ei jää kinni.
Aga jh ei kurda üldse.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 2, 2010 at 8:48 p.l. #246936korai7
MemberEks ta autode koha pealt igasuguste jeebi, quattro ja syncro meeste pidupäev ole. Minu “püha lehm” ei taha küll kuidagimoodi liigelda
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 2, 2010 at 11:48 p.l. #246938jaagok
MemberKäisin täna uisutamas 5 mintutit, ropp külm oli. ja peale neljandat õlut läksin väikeste plastiksuuskadega mäe peale ka
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> sai viimati mitu aastat tagasi nendega sõidetud. kuuest suht korralikust laskumisest 1 lõppes selili, seega vorm on suht hea. njh. 2 mäge olid trepid tegelikult
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.