Vigastuste ennetamine, taastusravi jm
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Vigastuste ennetamine, taastusravi jm
Tagged: füsioteraapia, gmaster, taastusravi, teiping.ee
- This topic has 243 replies, 36 voices, and was last updated 4 years, 7 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
juuni 12, 2013 at 12:06 p.l. #344964
gmaster
MemberMa ei saa ikkagi aru, miks nende vererõhud tõusid. Osad neist olid enne suht alakaalulised, aga ikkagi.
Kahju, et nii vähe uurimisaluseid oli. Sedasi on ikka keeruline rallit sõita, kui sul on 8 inimest ja neist osad veel ei käi kohal ka korralikult.
See jäi müstikaks jah, aga võis olla ka sellest, et nad varem olid täiesti inaktiivsed, ja siis koormuse tõusuga ka väike vererõhu tõus. Vererõhk jäi
ikkagi tegelikult mõne ühiku kaugusele ideaalist nende keskmise vanuse kohta. Aga näed, kõigil kellel tõusis vererõhk, paranes ka energilisus.
Pm ei saa seda pisikest tõusu isegi negatiivseks nimetada, minumeelest pole tingimata nii et tõus-halb, langus-hea.
Pilootuuringu kohta isegi palju uuritavaid
juuni 12, 2013 at 2:04 p.l. #344972Marxengel
MemberNii, ühe etapiga siis ühel pool, lõputöö kaitstud.. Lõpetamine siis 21.06
Aga ega siin pikka pulli pole, homme juba tööpäev uues kohas, kuigi mõned teised kohad on veel huvi üles näidanud. Esialgu asun tööle Adeli Eesti Rehabilitatsioonikeskusesse, kus siis põhiklientuur tugiliikumisaparaadi- ja neuroloogiliste probleemidega patsiendid. Kolm esimest nädalat möödub kohe LOKOMAT-kõnniroboti peal.

Minu teada peaks neid täiskasvanuvariante eestis 2 olema, ja 1 lasteversioon veel Mustamäel lastehaiglas.
Aga jätkuvalt võtan eraviisiliselt vastu nii valutavaid kontoritöölisi kui jõusaalijõmme, vähemalt lähiajal.
Panen siia siis paljudele huvipakkunud lõputöö ka.. Kaalun ka seda, et kui mu fotokas euroopa turneelt tagasi tuleb, siis teha videopostitus sellest, mis need tulemused reaalselt tähendavad. Tulemused olid tõesti väga huvitavad.
Tavalugejatel tasuks siis lugeda läbi kirjanduse ülevaade ja lõpust arutelu, saab ka veidi aimu.
Kas sellele linki, mida jagada ei saa juurde lisada?
juuni 12, 2013 at 5:32 p.l. #344977gmaster
Memberjuuni 13, 2013 at 5:33 e.l. #344986gmaster
MemberLeidsin hea uuringu.
Lühikokkuvõte: Uuring viidi läbi 180 kaelast põhjustatud pea- ja ülajäseme valudega naisel. Eesmärk oli võrrelda staatiliste ja dünaamiliste jõuharjutuste ja dünaamiliste vastupidavusharjutuste mõju, mõlemad tegid ka venitusi. Kolmas grupp tegi ainult venitusi.
Tulemused: 12 kuu pärast oli jõutreeningu grupil peavalu vähenenud 69% protsendi võrra, vastupidavusgrupil 58% ja venitusgrupil 21% võrra. Ülajäseme valu vähenes esimeses grupis 58%, teises 70% ja kolmandas 21%.
Kokkuvõte: Kõik meetodid vähendasid peavalu.
Venitamine, mida väga tihti sellistel puhkudel soovitati, vähendas valu vähem kui vastupidavus- või jõutreeninguga kombineeritult.Ylinen, J. jt. (2010). Effect of neck exercises on cervicogenic headache – a randomised controlled trial.
Journal of rehabilitational medicine, 42: 344-349
Nii et kui teil selline probleem on, siis pöörduge spetsialisti poole, kes teile vastava kava koostab
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 13, 2013 at 2:48 p.l. #345006Marxengel
Membervist jah. Toimib ka nii. Tänan.
juuni 22, 2013 at 12:39 p.l. #345359gmaster
MemberVahepeal sai siis kool lõpetatud, ma nüüd siis paberitega füsioterapeut.
Ja eks muid uudiseid ka, aga neid juba mõne päeva pärast
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Seniks ilusat nädalavahetust ja toredat jaanipäeva, ärge siis seda rahvussporti (teatud ujumist) liiga usinalt harrastage. Teist rahvussporti, vettehüppeid võõras kohas võite ka veidi vältida
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 27, 2013 at 5:56 p.l. #345560gmaster
MemberHeihopsti, jõumehed!
Kaua mul seal rehabilitatsioonikeskuses töötada ei lastud –
Asjad on nimelt vahepeal nii arenenud, et nüüdsest töötan ma sellise märgi allAga jätkuvalt tegelen ka teiste klientide massaaži ja kinesioteipimisega
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 25, 2013 at 8:11 e.l. #349906gmaster
MemberKuidas tippspordis taastumine käib
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 25, 2013 at 8:37 e.l. #349908Akrapovic
MemberKuidas tippspordis taastumine käib
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas oskad öelda ,kas Eestis on ka võimalik saada veeni kaudu Bcaad ja argiini ?
september 25, 2013 at 10:08 e.l. #349918gmaster
MemberEi ole kuskil konkreetselt müügil küll näinud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tõenäoliselt liigub see asi rohkem meditsiini-veterinaariatarvetega, ehk siis pigem kuskilt sealt uurida.
november 24, 2013 at 8:06 p.l. #354793gmaster
MemberJalkalainel jätkame:
Täna toimus siis Estonia teatris jalgpalligala, kus minu meeskond sai Esiliiga A-s III koha ehk pronksi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>!
Mina hoolitsen siis oma meeskonnaliikmete vigastustest taastumise, sooritusvõime parandamise ja toitumise eest, niiet tegevust mul jagub
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>!Nüüd siis väike puhkus ja järgmisel hooajal proovime veelgi paremat tulemust, kuna kõva tiim on koos
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga vaatamata sellele põhitööle tegelen jätkuvalt väga aktiivselt ka eraklientidega – nii jõumeeste kui kontoritöötajatega!
detsember 26, 2013 at 2:40 p.l. #356222Ak_47
MemberKüsin üle oma õlaprobleemi kohta: Nimelt suutsin trennis venitada paremat õlalihast, ajal mil tegin lõuatõmbeid. Üritades lailihast maksimaalselt venitada kadus neg. faasi lõpus pinge õlalihasest ning pos. faasi alguses käis lihtsalt kerge valu läbi. Paistetus puudub, sammuti ei ole ka teravat valu erinevaid igapäevaseid liigutusi tehes – peale küünarnuki tõstmist õla kõrgusele, a’la lendamist tehes. Saab suruda nii rinnalt, kui rööbaspuudelt ilma ebamugavuseta. Ette ja kõrvale saab tõsta sirget kätt probleemivabalt, aga kui kõverada kätt küünarnukist selliselt, et käsi on horisontaane maapinnaga, siis tekib õlalihasesse valu. Soe ja erinevad kreemid vähendavad sümptomeid, aga ei ravi põhjust.
Tean,et on vaja puhkust anda ning otseselt ma ei treenigi õlga, aga rinnale ja seljale tehes kaasatakse ka need õlalihased. Kuidas ma peaksin taastuma sellest, kas lisaks harjutustele õlale, peaks andma täielikku puhkust ülakehale? Kas teipimine kiirendaks taastumist?
Lisasin pildi ka, nimelt valu tekib selles ringisiseses piirkonnas.
detsember 26, 2013 at 10:33 p.l. #356251gmaster
MemberTere!
Harjutuste tegemine oleneb veidi sellest, mis lihas sul hädane on, kas tõesti delta või midagi muud. Et ma soovitaks läbi tulla ja vaataks üle, teibiks ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 5, 2014 at 11:07 p.l. #358954gmaster
MemberMis siis vahepeal uut..?
Osalesin ühe minu silmis eesti parima ortopeed-manuaalterapeudi koolitusel manuaalteraapiast ja täiendasin oma teadmisi lülisamba ja vaagna diagnostikast ning manuaalsest ravist. Teadupärast on õige diagnoos ravi aluseks ja võib öelda, et selles osas olen nüüd tunduvalt targem. Nüüdsest ühendan neid võtteid ja meetodeid nii oma massaaži kui füsioteraapiaprotseduuridega.
Paljud manuaalterapeudid ei töötle enne või peale liigesmanipulatsioone lihast (aktivatsioonid, inhibitsioonid, teipimine), mis oleks ka dr Ilvese sõnul väga soovitatav. Samuti ei kasuta paljud füsioterapeudid manuaalteraapiat.
Olen õpitut ka juba praktikasse pannud ning juba on ka mitmeid rahulolevaid kliente!
veebruar 6, 2014 at 6:33 e.l. #358957eesti mees
MemberAlgatuseks vaheta ratas mingi muu masina vastu välja ja palun lõpeta edasine reie masinate kasutamine,kui sind edasine abi huvitab, siis saada sõnum palun ja teeme su terveks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See reite lähendamine masinaga on vale jah. Ma netist jälgin Athlean Xero programmi seal soovitab kummagi jala alla rätik ja siis libistad põrandal jalgu lahku ja kokku. Või siis Athlean X kummilint õmber reite ja surud jalgu harki seistes või siis hantlitega kõrvale asteid.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.