Vigastuste ennetamine, taastusravi jm
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Vigastuste ennetamine, taastusravi jm
Tagged: füsioteraapia, gmaster, taastusravi, teiping.ee
- This topic has 243 replies, 36 voices, and was last updated 4 years, 7 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
november 8, 2015 at 7:46 p.l. #383598
gmaster
Memberdetsember 20, 2015 at 11:30 p.l. #384323gmaster
MemberSee siis eelmise hooaja lõpust. Nüüd taas alanud uus hooaeg ning minu meeskonnal käib põhja ladumine.
Korra sai ka puhkamas käidud ning nüüd olen taas ka oma kabinetis tagasi, mis vahepeal taas omanikku vahetas, see on taas Citypilates.
Ja nagu ikka, olen väga klientidele keskendunud, ja selle tõestuseks ka väiksed testimonialid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 3, 2016 at 11:11 p.l. #384928gmaster
MemberPostitan ka siia viimase postituse, mis siinseid kindlasti huvitab! Aga jälgige mu FB kanalit!

Röntgenisse ruttamine ei paranda seljavalust taastumist.
2009. aastal läbi viidud kokkuvõtlik uuring leidis, et akuutse või subakuutse seljavalu puhul polnud ei lühikeses ega pikas perspektiivis märkimisväärset vahet ravitulemuses nendel, kellel tehti kiirelt radioloogiline uuring ja neil, kellel ei tehtud.
Valuskaalat kasutanud uuringutes leidi paranemine hoopis nendel, kellel ei viidud läbi kohest radioloogilist uuringut.
Seega, ärge kiiritage ennast asjatult. On suur tõenäosus, et see, mis sealt pildilt leida võib, pole üldse valu põhjuseks!
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21214357
Kõige efektiivsem on paraku konservatiivne ravi. Uuringutele on mõtekas minna põhimõtteliselt ainult siis, kui peab juba kaaluma süsti või oppi. Kui need on sinu jaoks välistatud, siis väga sul sealt midagi loota pole peale kiirituseampsu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Röntgen ei ravi!
märts 1, 2016 at 11:15 e.l. #385574gmaster
MemberNädalavahetusel oli mul võimalus osaleda väga kogenud Soome spordifüsioterapeudi Peter Haleni workshopil selja rinnaosa füsioteraapia teemal.
Mõned mõtted:
Roide düsfunktsioon võib viia isegi plantaarfastsiidini
Roiete funktsioon mõjutab saaglihase funktsiooni
Roide düsfunktsioon on tõenäoliselt meditsiinis väga aladiagnoositudJa lõpuks:
Valikuvõimalustega närvisüsteem on õnnelik närvisüsteem. Düsfunktsioonid erinevates piirkondades vähendavad keha liikumise valikute võimalusi.Kui mitte oma närvisüsteemi eest hoolitseda siis mille eest veel?
Seoses roideteemaga ütlen et kulturismi/fitnessi harrastajatel on üldiselt roiete funktsiooni ja hingamisega kehvad lood, mis paneb väga suure koormuse selja keskosale ja roiete kinnitustele. Seega – kui sul on valusid selja keskosas, siis loe lause algust uuesti
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõndasid jõutõstjaid on juba sel teemal konsulteeritud, ja väga heade tulemustega.
detsember 7, 2017 at 2:30 p.l. #392708gmaster
MemberTaani elu
detsember 11, 2017 at 8:07 p.l. #356973Henrikix
MemberSuht haige värk seal taanis, Big Brother
detsember 12, 2017 at 5:48 p.l. #356947gmaster
MemberLääne-Austraalia tervishoiamet soovitab ja uurib joogat lisaravimeetodina. Joogat soovitab ka Ameerika Valuassotsatsioon selliste valude puhul, mis muule ravile ei allu. Videos lahkab seda teemat päris korralikult, soovitan seda silmaringi avardamiseks vaadata.
Minu arvamus: jooga ei ole imeravim, aga kombineerib erinevaid asju – liikuvust, jõuvastupidavust ja närvisüsteemi rahunemist, mis kõik koos võivad isegi kroonilise valu puhul aidata.
Kui harrastad mingit spordiala ja lähed füsio või arsti juurde siis kindlasti anna ka talle teada!

https://www.youtube.com/watch?v=z16-HV5bnw8
detsember 12, 2017 at 8:40 p.l. #356946gmaster
Memberdetsember 13, 2017 at 10:13 p.l. #344678gmaster
Memberdetsember 18, 2017 at 11:55 e.l. #339373gmaster
MemberKõõluseprobleemide taastusravi:
* Passiivsed teraapiad üksi ei tööta (Prolo, elekter, shockwave jne)
* Närvide mõjutamine võib anda ajutise leevenduse
* Kõõluse struktuuri väliselt muuta ei saa
* Tegeleda tuleb jõu, mehaanika ja ajuga
* Liigne puhkus nõrgestab kõõlust* Ainult ektsentrilistest harjutustest ei piisa, treenima peaks ka teisi režiime
* Individuaalsus!
Kui sul on kõõlusprobleem siis pöördu kõike seda valdava füsioterapeudi poole!
PS. hamstringi kõõlusproobleemi ei pruugigi alati kõigil samasugusena väljenduda- inimesed pole õpikust välja hüpanud. Seetõttu peab füsioterapeut valdama ka diferentseerivat hindamist. Massaaži tulnud inimene ei pruugi oma probleemi jaoks tegelikult massaaži vajada.
Meenub ühe fitnessisti juhtum, kus suurel jõutõmberaskusel kadus jõud ühest jalast. Ka tema puhul ei aidanud ainult puhkusest. Hamstringi rehabilitatsiooniprogrammiga tegi juba 2 kuu pärast täiskoormusel jõutõmmet.
detsember 19, 2017 at 10:09 p.l. #305016gmaster
MemberPüsige kanalil, varsti avaldan väikse projektikese fitnessimaailma kaunismehe Kaspar Tõnissoniga!
detsember 29, 2017 at 6:50 p.l. #294128gmaster
MemberKatsetame, kuidas see töötab. Esimene video üleval –
https://www.instagram.com/stories/kaspar.tonisson/
Liiga hästi ei töötanud, vaatame mis teha annab
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> stay tuned
jaanuar 1, 2018 at 10:02 p.l. #246147gmaster
MemberVäänata või mitte?
Kaasaegsed uuringud näitavad, et ainult väänamine või mudimine või misiganes passiivne meetod pole nii hea kui segu erinevatest meetoditest – konsulteerimine, psühholoogiline nõustamine ja näiteks harjutuste tutvustamine.
Seega, kui keegi ravib sind ainult ühe kiire väänamisega, siis ole valvas ja uuri, kas saaks paremini.
http://http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2468781217300371?via%3Dihub
jaanuar 7, 2018 at 2:19 p.l. #217121AlanBStard
ModeratorOn 2/4/2016 at 1:11 AM, gmaster said:
Röntgenisse ruttamine ei paranda seljavalust taastumist.
Röntgen on ainuke võimalus näha oma saba ↑. Asi on seda väärt.
jaanuar 12, 2018 at 11:00 p.l. #209660gmaster
MemberSee Kaspari insta storys osalemine liiga hästi ei õnnestunud, isegi mina nägin ainult paari meie tehtud videot.
Või siis olen nii vana, et ei oska Instagrami kasutada.
Igatahes et asi korralikum oleks, teen selle projekti korralikumalt – profivarustusega
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Ja ehk nõustub Kaspar ka uuesti osalema.
Aga mõtlesin et võtaks eelneva aasta kokku.
Käisin umbes 13 ortopeedia-alasel koolitusel, et õppida probleeme hindama ortopeediliste testidega, nagu ortopeedid. Ja neid sadu teste peab kogu aeg kordama, et vähem kasutatud meelest ei läheks. Päris hirmus
” width=”20″ />Peale kolmandat oppi tuli mu juurde kolmikhüppe meister ja ütleks et tahaks veel hüpata. 4 kuu pärast hüppaski meistriks.

Lisaks sai koostööd tehtud kahe MMA oma kategooria meistriga.
Kõige positiivsem emotsioon oli ilmselt ühe prouaga, kellele räägiti auk pähe, et ta peab enne põlvevahetust minu konsultatsioonile tulema. Siin tulebki ortopeediline diagnostika mängu. Nagu ma kogu aeg rääkinud olen, röntgen või MRI ei näita valu ega funktsiooni.
Röntgeni pilt oli üsna ehmatav, aga valu ei olnud ja liikuvus oli hea. Mis puudus, oli jõud. Kui inimese reie nelipealihase jõust on varasemate valude tõttu kadunud 90%, siis põlve asendamine seda lihast tööle ei pane. Seega peale 4 kuud usinat treeningut ja mitmeid kahtlusi koputas proua mu uksele ja ütles: “Tead Georg, sul oli õigus.” Ja tegi mõned kükid.
See tegi südame alt väga soojaks ja ilmselt jääb pikaks ajaks meelde.
Tegin tööd mõne algaja ja mõne edasijõudnud jõutõstjaga, kelleks üks surus peale pikka rinnaprobleemi 235kg.
Fitnessist tooks välja näiteks Kaspar Tõnisson ja Helen Hilkja, kellega oli väga meeldiv koostööd teha.
Sponsoreerisin – st hoidsin joonel Joel Juhti, et ta saaks heategevusliku maratoni joosta. Maratoniks oli Maraton des Sables, toetati Siimusti lastekodu. Temaga teen koostööd siiamaani
” width=”20″ />Samal ajal sirgusid minu jälgitavast Flora U21 meeskonnast mõned uued Premium liiga mängijad, kes nüüd on Flora esinduses.
Siin aastalõpu turniiri võidu järel tehtud meeskonnapilt.
Ongi jutud räägitud. Kõike paremat teile!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.