Vigastuste ennetamine, taastusravi jm
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Vigastuste ennetamine, taastusravi jm
Tagged: füsioteraapia, gmaster, taastusravi, teiping.ee
- This topic has 243 replies, 36 voices, and was last updated 4 years, 7 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
oktoober 27, 2014 at 11:50 e.l. #372850
gmaster
MemberTagasiside sportlasest kliendilt peale ühte 1,5h lihashooldust:
Mõtteid veel peale füsioterapeutilist massaaži:
-varem ei saanud korralikult joosta, kiirel sammul astuda kuna sääre esiossa ja labajala-sääre vahelisse ossa tekkis pinge, mis tekitas jubetat valu. Jalad liikusid, samas jalalaba osa nö lohises kaasa. Isegi kiirkõnd osutas raskusi. Nüüdseks saab korralikult joosta, käia ilma valuta, jalalaba ka rohkem kaasatud. Säär ei ole nõnda valulik-pinges kasvõi katsudes.-olen teinud jalalabale erinevaid harjutusi, varvaste venitusi mõlemat pidi, erinevaid haaramisliigutusi jne. Kadunud on sagedased krambitamised, kuid tõsi, vahel harva ikka neid esineb veel.
-peale selle on jalad paremas toonuses, kogu liikumine on kergem ja värskem, sama ka ülejäänud keha kohta.
-päris problemaatiline tänu jõusaalitrennile on mul trapets-selg, selle sai ka lahti, kehahoiak või nö vabaolek on palju kergem, varem krambitas kehal küljelihas, nüüd esineb vähem. Kuid samas tuleb tõdeda, et trennis väga trapetsit ei taha teha, veidi teen, aga see kisub väga kiiresti pingesse-valusaks.
-trapets ja kael on seotud, seetõttu ka kael väga pinges olnud, sealhulgas lausa lõua liigutamisest on kiskunud nägu krampi.Nüüd oluliselt vähem.
Aitäh! Soovitan teiping.ee.
http://forum.bonsuna.com/treeningu-ja-toitumise-blogid/milvi-blogi/msg153964/#msg153964
oktoober 27, 2014 at 11:58 e.l. #372851gmaster
MemberLisaks uudiseid minu jalkameeskonna kohta (mille füsioterapeut ma olen)
FC Flora II kindlustas Esiliiga tiitli! 26.10.2014
Tallinna FC Flora II alistas täna Pärnu Linnameeskonna 7:2 ja kindlustas sellega endale ka Esiliiga võidu!
Palju õnne ka kaotajatele, kes kindlustasid endale pääsu Premium liigasse järgmiseks hooajaks.
november 1, 2014 at 8:21 p.l. #373219Rambo vend
Memberdisk tagasi ja valu kadunud.
Kas sul on mingid kindlad harjutused, kuidas tagasi saab diski? Mul läheb 3 nädal, korraks oli juba parem, nüüd järsku jälle väga hull. Arvan, et teen mingi harjutuse valesti.
november 1, 2014 at 10:01 p.l. #373223elfriide
Memberfüsio
juuni 3, 2015 at 10:06 p.l. #381408gmaster
MemberFüsio jah
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rääkides siis asjast, siis eile käis külas 2011.a. maailmameister klassikalises kulturismis, Taavi Koovit. Klapp oli päris hea.
Küsisin, kas võin teistele ka avaldada, et ta minu juures käis ja plaanib veel tulla, vastuseks tuli

Niiet kui kõlbab maailmameistrile siis ehk kõlbab sinule ka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise võimlen muidu taas revalis, treeningkaaslane tuli varjusurmast välja.
Nägesh!
juuni 4, 2015 at 6:19 e.l. #381410helenhi
MemberTahaksin ka tegijat kiita!

Käisin Georgi juures oma õla murega ning sain probleemile lahenduse, juba esimese korraga. Võin julgelt väita, et Georg on oma ala parim, kindlasti jätkan regulaarselt tema juures käimist, et tulevikus igasuguseid vigastusi ennetada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .juuli 10, 2015 at 8:51 p.l. #382016gmaster
MemberPanin mõtetest ka ühe artikli kokkui
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>http://www.fitness.ee/artikkel/1648/valu-ja-funktsioon-fusioterapeudi-vaatenurgast
juuli 11, 2015 at 8:14 e.l. #382036Rambo vend
MemberKuidas sellesse juttu sobituvad kõik valuvabalt elavad inimesed, kellel kas kaasasündinud või mõne õnnetuse tagajärjel on keha täielikus düsbalansis?
juuli 11, 2015 at 12:11 p.l. #382048gmaster
MemberKuidas sellesse juttu sobituvad kõik valuvabalt elavad inimesed, kellel kas kaasasündinud või mõne õnnetuse tagajärjel on keha täielikus düsbalansis?
Kui strateegilistes punktides siiski piisavalt jõudu on, et keha arust enamvähem ohutus seisus olla, siis võib see kompenseerida muu düsbilansi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 13, 2015 at 12:37 p.l. #382093MaPo
Member… ” Aga minu hinnangul selle tagajärjena olid pidevad kaelavalud ja hingamisraskused. Valu rinna keskosas blokeeris selle kõrval olevad roided, mis mõjutas diafragma tööd, keha blokeeris liikumise välistamiseks ühe kõhu- ja seljalihaste poole. Selline kaskaad on tõsise valusündroomi puhul mitte just sage, aga arvestatav nähtus. See kõik leevendus füsioteraapia õpingute ajal “
ja kuidas saabub leevendus?
juuli 13, 2015 at 1:21 p.l. #382097gmaster
MemberLeevendus saabub siis kui kaetakse 2 meetri mullaga
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Leevendus saabub raviga, mis on kombinatsioon harjutustest ja erinevatest töötlustehnikatest lihastele ja liigestele
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Oleks seda muidugi paremini diagnoosida osatud, ei peaks ma praegu tagajärgedega tegelema, aga eestis on selliste asjadega lood kehvavõitu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> St mõningaid asju oskab korralikult diagnoosida ainult valitud seltskond.Väga paljude arstide jaoks on ortopeediline manuaalteraapia eestis paraku veel ulmevaldkond. Samas kui skandinaavias ja mujal harrastatakse sellist asja kuskil paarkümmend aastat
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Perearstidel näiteks puudub ortopeedia ja taastusravi tsükkel, seega pole nad sellise asjaga üldse kursis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (kontrollitud äsjalõpetanud perearstilt)juuli 14, 2015 at 5:38 e.l. #382117AlanBStard
ModeratorNimetatakse resorptsiooniks, loe näiteks siit
http://www.mc.vanderbilt.edu:8080/reporter/index.html?ID=1001
Ühesõnaga disk ei “lähe tagasi” vaid lagundatakse katkised ja väljaturritavad jupid ära : )
Midagi on siis kasu ka nendest maatriksi metalloproteinaasidest. Muidu ainult tekitavad “UV-kahjustusi” ja võtavad vanainimestel hambaid suust ära.
september 25, 2015 at 8:14 p.l. #334826gmaster
MemberMinu jälgijad leiavad uusima artikli siitsamast!
http://www.fitness.ee/artikkel/1665/fusioterapeut-georg-laasik-motiskleb-jooganovember 7, 2015 at 11:25 p.l. #374786gmaster
MemberSai siis käidud füsioterapeutidele, ortodontidele ja logopeedidele mõeldud huvitaval konverentsil “Peapiirkonna funktsioonianomaaliad ja müofunktsionaalne teraapia“.
Räägiti uutest ravisuundadest ja üldse sellest, kuidas inimest vaadata ning toodi välja uuringuid, milles selgus näiteks hingamismustri seos hambumusega ja sealt edasi juba rühiga.
Kas teadsid, et ninasööre, mida vähem kasutad, võib kokku tõmmata, või korrigeeritud alalõualuu või hambumus jälle paigast ära minna, kui oma hingamist ei korrigeeri? Tihti võib suuhingaja lausa välimuse järgi ära tunda.
Ilmselt ei teadnud, aga tee üks katse:
pööra tähelepanu nüüd sellele kuidas su hambad on puhkeolekus? On nad koos? On neil vahe sees?Vastus järgneval real:
Kui need on koos, siis osutad liiga suurt pinget lõualiigesele ning mälumislihastele, kui vahe on üle 3mm, siis võib juba tegemist probleemiga olla
Olge terved!
november 7, 2015 at 11:29 p.l. #374713gmaster
MemberMis siis veel – FC Flora võitis 2015 meistritiitli, pool võidule tulnud meeskonnast pärineb minu meeskonnast FCF II

-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.