Vigastused, mida foorumlased on kogenud
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Vigastused, mida foorumlased on kogenud
- This topic has 106 replies, 80 voices, and was last updated 13 years, 2 months tagasi by
eesti mees.
-
AutorPostitused
-
mai 31, 2009 at 5:30 p.l. #199194
Kustamees
Membervasakul jalal olid mingid sideme rebendid – kossu mängides maandusin valesti, kui olin lauast palli kätte saanud
mai 31, 2009 at 6:17 p.l. #199205Xero
Member*Umbes 9 aastasena sõitsin põlve peal, teise jalaga hoogu lükates, rulaga. Siis järsku jäi mingi väike takistus(kivi) ette ja lendasin lõuaga vastu asfaldit. Siit moraal – ärge sõitke rulaga, kui sõita ei oska!*17 aastasena olin “väheke” purjakil ja lendasin üle trepikäsipuu, 1,5 m kõrguselt, lõuaga vastu betooni. Sellest ajast saati ei ole praktiliselt üldse joond ning sügisest saati ei ole tilkagi alkot sisse võtnud. Siit moraal – ärge jooge, kui juua ei oska!
Ja jälle sai ühe vigastuse juurde. 2008 suvi sõitsin jalgrattaga just trenni, kui auto mis hakkas hoovi sõitma, pöörama, ei pannud mind tähele ja ka mina ei pannud tähele ning nii ma panin suhteliselt keskmise kiirusega autole küljepealt sisse. 2 kuuks oli tenniga ühelpool. Vigastada sai parem jalapöid, natuke vähem vasak õlg ja kõige hullemini sai viga käelaba-randme osa, mis annab siiani tunda ning ei saa piisavalt edukalt trenni teha.
juuni 3, 2009 at 3:49 p.l. #199833Tasuja89
MemberTallinnas Mustamäel Nõmme metsas on suusahüppetornid. Seal kõige väiksem nn laste hüpekas. Käisin ja käin praegugi seal kandis jalgrattaga krossi sõitmas. Suveks pannakse maandumisradadele trossKunagi pisemana sai seal samuti sõbraga vigastused teenitud. Lugu oli umbes niimoodi, et me väiksed lollid lasime sealt mäe pealt perseli liugu. Meie juurde tuli noorpaar ja tundis huvi, et kas ohtlik ei ole, seal on tross ja puha. Me vastasime, et ei ole, me sõidame üle trossi ja lasimegi ülbelt alla, et näidata kui kõvad tatid me oleme. Juhtus aga see, et sõbral ei õnnestunud trossi jalgade alla seada ja sai trossiga täpselt jalgevahele ja mina, kes tulin tema järel sain trossiga vastu kõri, midagi hullu ei juhtunud ainult mul oli valus neelata ja tal oli valus kõndida..
Muidu spordiga seoses pole mul palju vigastusi olnud ainult lõhkusin kord põlve ning mul tuli samuti süstlaga vett põlvest välja võtta ja kipsi sain ka. Lisaks on mul erinevatel põhjustel veel olnud 3-4kipsi, 2korda näos õmblused, käes metallplaat ja palju pisemaid vigastusi.
juuni 3, 2009 at 4:04 p.l. #199837Aile
Membervasakul jalal olid mingid sideme rebendid – kossu mängides maandusin valesti, kui olin lauast palli kätte saanudKaks korda 6lavigastus. Ei keskendunud piisavalt.
juuni 3, 2009 at 5:39 p.l. #199854moosese10k2sku
Memberkossu mängides jäi käsi korviketi vahele ja rebis lõhki näpu. Sellel kevadel. Käsi on ilusasti paranenud aga kui näppe väga lahti sirutada siis on imelik tunne.
Paar aastat tagasi kukkusin keharaskused oma pöidla peale. Natuke oli katki. (mu pöidla liiges käib nii, et ma saan pöidla peaaegu tagurpidi panna
juuni 3, 2009 at 5:47 p.l. #199857tsanm
Member12 aastaselt käisin rattaga üle pea ja murdsin rangluu ära. Väga räige oli, ei soovita kellelegi
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Paar nädalat ei saanud iseseisvalt isegi voodist üles. Randmeluu olen ka murdnud rattaga kukkudes. Viimane vigastus oli jõusaalis kükki ja jõutõmmet tehes. Tõstsin seljalüli paigast ära ja nüüdsest enam jõutõmme ja kükk väga ei kutsu tegema
juuni 3, 2009 at 5:57 p.l. #199858TLC
MemberMul läheb kunagisest kergejõustiku vigastusest käsi liigesest välja……
juuni 3, 2009 at 6:28 p.l. #199871PumaZ
MemberKorvpall lendas töpselt õhust vasakukäe nimetissõrmele,luumurd oli, kooliarts pani lahasesse, ise olin loll ei l2inud traumakasse. Ligi 1 kuu kui n2pp oli lahases olnud ja paranemist polnud näha läksin traumakasse, seal öeldi et valesti oli seotud ei oleks pianud lahases olema vaid kipsis
juuni 3, 2009 at 7:51 p.l. #199896jorsik
MemberPahkluumõra oli kunagi, hüppeliiges läks väikese arbuusi suuruseks, kuu aega oli kipsis ja sai ainult lamada, kui jalg allapoole lasta, hakkas metsikult valutama. Juhtus kossu mängides. Trennis jäi üks sõrm sääremasina vahele ja rebis finger-sõrme küüne alumise osa lahti pooleldi, seniajani ei saa aru, kuidas see võimalik on. Kasvas tagasi ajapikku. Pöidla ülemise liigese luu olen ka pikuti pooleks löönud. Poisikesena venitasin hüppeliigese sidemeid lugematu arv kordi, näppe ka läks tagurpidi paar korda korvi mängides. Rohkem ei meenu hetkel.
juuni 3, 2009 at 7:58 p.l. #199900Heix89
MemberPaar-kolm nädalat tagasi kukkusin maastikul trenni tehes rattaga üsna õnnetult. Hüppe pealt mäenõlva maandudes libises tagumine ratas ära, kaotasin tasakaalu, lendasin selili ja libisesin nii umbes 35 km/h selja peal mäest alla. Tulemus: paremal käel polnud randmest küünarnukini nahka umbes 3 cm laiuse riba ulatuses, selg samuti lõhki; parema jala toruluul on pedaalijäljed senimaani eristatavad.
juuni 3, 2009 at 8:13 p.l. #199903-arx-
Memberreie nelipealihase (mingi pealmise lihase ma ei mäleta täpset nimetust) väike rebestus nüüd seal selline kerge jõnks sees aga korras õnneks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>õla kõõluse põletik ei oskagi öelda kuda tuli vb kossu ja võrku mängides, öeldi et kõõlused nõrgad õlga paar korda liigesest väljas käin ja annab jõukas ikkagi suht tunda kui mingi imeliku nurga all rinda või õlga teha siis on tunne, et iga hetk juhtub midagi aga õnneks ei ole veel juhtund ja väga ei ole tahtmist neid harjutusi kasutada kui aus olla
juuni 3, 2009 at 9:18 p.l. #199919FFF
MemberOlen 17, tüdruk ja varem olin kindla treeningprogrammi peal ja kahjuks jäi vahepeal paari aastane pm. täielik paus trennist, siis hakkasin u. aasta tagasi esialgu omal käel intensiivsemat treeningut tegema, kindlasti pingutasin ma üle. Ning, mingi aeg kui hakkasin taas kergejõustikut tegema, hüppe-jooksu harjutusi, hakkas eest sääre pealt, nagu luu pealt vms väga valutama. Nimelt igasuguste hüppe harjutustega, lõi nagu tuld välja, vääga valus, kuid mitte, harjutuste ajal vaid seisma jäädes…imelik. Treener arvas, et mingi kilejas osa, mis luud ja liha ühendab on kuskile vahele kasvanud, nagu ta kunagi ühe maratoni jooksja vigastusest kuulnud oli, mida viimasel lahti opereeriti. Õnneks polnud mul asi nii hull, väike konsultatsioon mõne arstiga, alguses proovisin soovitusel ka spordisalvi
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> , mis pm. lihtsalt tulitas ega leevendanudki, tekitas pigem lisaebameeldivusi, veel soovitati kõrge vitamiini sisaldusega ravimit, mis on mind siiamaani korras hoidnud
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kahjuks jõudis see minu jaoks väga ränk vigastus mind paar kuud piinata, kuid ravim oli lihtne ja tõhus ning siiani on veel ainult vahest tunda olnud, loodan, et see ebameéldiv ja tülikas probleemi mind kunagi enam ei taba. Olen kuulnud ka, et paljudel on seda häda olnud.Nüüd olengi pm. valgu ja erinevate vitamiinide peal
Ehk siis, minu vigastus, vitamiini puudus
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 3, 2009 at 9:47 p.l. #199921MurderDoll
MemberJuhtus siis väiksena, vbl 8-9 aastasena, kossu mängides selline asi, et puuplats millel mängisime, asus tagumisel poolel maast kuskil meetri kõrgusel. Siis hakkasin palli taga ajama ja sinna poole jooksma, ma suures uhinas ei pannud äärt tähele ja jooksin üle ääre, lendasin põlvega vastu asfalti. Siiamaani suur arm põlvel.
Teine asi siis juhtus pea kuu tagasi, koolis oli spordipäev ja olin avamisele hiljaks jäämas. Jooksin parasjagu suure hooga garderoobide koridorist välja, kui jooksin peaga vastu uksepiita. Lendasin põrke tagajärjel pikali ja jooksin edasi. Välisukse juures alles sain aru, et peast tuleb verd, päris ohtrasti kohe. Läksin siis algul kooliõe juurde, kus sain ajutise sideme ja pärast perearsti juurde. Õmblusi teha ei lasknud, siiani arm ja tuntav muhk peas.
juuni 4, 2009 at 9:06 e.l. #199953Tasuja89
MemberÜks väike vigastus seoses sportimisega meenub mulle veel. Nimelt sai koolis köit mööda lae alla ronitud, aga alla ma ei viitsinud rahulikult tulla ja libistasin, mis oli väga halb mõte, kuna kõik nahk näppudelt tuli maha ja haavad valutasid päris kõvasti.
juuni 4, 2009 at 10:21 e.l. #199961-TANK-
Member* õlad
* saaglihase rebend
* põlved
* küünarnukid
* selg
* näpp jäi hantli vahele seda riiulisse pannes ja oli üle kuu aja paistes
* õlad uuesti
* põlved uuesti
* 10kg ketas on jala peale kukkunud – sitaks valus oli aga midagi katki ei läinud.
* ja eilne marrastus
rohkem ei meenu hetkel
vahepeal peale kükki või tõmmet näen liblikaid ja linnukesi… aga varblasest suuremaid linde (ntx. papagoi ja kurg) pole näinud.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.