VIDEO: Furious Angels
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » VIDEO: Furious Angels
- This topic has 66 replies, 26 voices, and was last updated 19 years, 8 months tagasi by
jrx.
-
AutorPostitused
-
mai 25, 2006 at 10:52 p.l. #84337
Vägivaldur
MemberNeed niiöelda kungfu vennad paistsid niivõrd amatöörid et ma hakkasin naerma neid videosid vaadates, need videod tundusid suisa lavastatud olevat. Tavaliselt kipub igal elualal nii olema, et kes end suure häälega reklaamib, on tegelikult lihtsalt üks suure suuga kukk, nende vendade näitel on muidugi lihtne võitluskunste maha teha. Ma olen siiski näinud märksa pädevamaid tegijaid, nemad muidugi ei esita selliseid väljakutseid teiste ala esindajatele. Kurb on küll see et sellised vennad viivad oma amatöörlusega ala mainet alla. Aga hea küll, kui sa arvad et MMA on ülim spordiala, go for it
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui nad teistega ei madista, siis mille põhjal sa seda pädevust tunnetasid? Ilus kata? Läikiv kuub? Sirge silmavaade?

Pläma, a la ma olen kõige kõvem, aga ma lihtsalt väga tagasihoidlik ja ei näita, ei toida üldiselt. Kui oled tagasihoidlik, siis zip it üldse.
mai 26, 2006 at 4:08 e.l. #84338jorsik
MemberKui nad teistega ei madista, siis mille põhjal sa seda pädevust tunnetasid? Ilus kata? Läikiv kuub? Sirge silmavaade?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Pläma, a la ma olen kõige kõvem, aga ma lihtsalt väga tagasihoidlik ja ei näita, ei toida üldiselt. Kui oled tagasihoidlik, siis zip it üldse.
Oo, siin räägib tõeline MMA fänn ma vaatan
“Mida oli ah?? Tule ja ma näitan sulle kes kõvem mees on!!” Sa käid oma tehnikat ka lihvimas reede õhtuti kuskil kõrtsides või klubis?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ära nüüd solvu eksole, igaüks teab ise mida harrastabmai 26, 2006 at 5:36 e.l. #84340jrx
Memberjorsik… ega jah… igaühele oma ja selles pole midagi halba… aga ma ikkagi tahaks ka teada, kus sa neid pädevamaid mehi näinud oled ja mille põhjal nende pädevuse üle otsustad?
mai 26, 2006 at 9:50 e.l. #84352Vägivaldur
MemberSolvumisest olen üsna kaugel, see “zip it” käis rohkem idamaisete kunstide meistrite kohta, kes on kõige kõvemad, aga kes seda kunagi ei näita.
Ja ikka huvitaks, mille järgi sa seda pädevust hindasid…
Mina tean, mida ma harrastan. Aga kas sina tead, millest sa räägid?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 26, 2006 at 1:08 p.l. #84361MEE
Membermehed, mõttetu pläma kes ja kus ja kui kõva mees on ja mis võitluskunst parim või asjalikum. Fuck it… ma naudin MMA õppimist ja teised kes sellega tegelevad järelikult ka. Seda, et MMA-ga tegelejad pädevad on ei vaja tõestamist, faktid räägivad enda eest – tuleb vaid silmad lahti teha ja proovida mõelda.
aga jorsik ma imestan seda, et sellises vanuses peaks mehel juba kupli all ka mõtted liikuma aga ometi argumenteerimise asemel Sa lõõbid? whats up with that?
tahad midagi asjalikku öelda või väita – pane fakt jutule taha siis ehk võetakse Sind ka tõsisemalt.
MEE
mai 26, 2006 at 7:00 p.l. #84377AA
MemberÜkski puhas stiil paraku reaalses võitlussituatsioonis enamasti edu ei taga.
Kui õpid saalis vaid ühe ala lööke, blokke ja filossoofiat, siis reaalses võitlusolukorras tänaval sa ilmselt ei kohta inimest, kes sulle neidsamu asju pakuks.
Või tuues näiteks sportliku karate, siis need mehed ei ole enamasti palju valu ja löökide sissesaamist tundnud. Samuti ei ole nad reaalselt õppinud lööke lõpuni sooritama.
Käisin kunagi poksitrennis ning mõned koolivennad käisid sportlikus karates. Nad üritasid poksimehi ikka tögada ja sai siis nad meile trenni kutsutud ja juhtus nii, et pärast esimest trenni vahetasid nad ala.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen aru saanud MMA-s ja reaalses elus on tegijad need, kes teevad hästi nii poksilööke, jalalööke,maadlust, kui maasvõitlust, mitte ühte konkreetset stiili.
mai 26, 2006 at 8:09 p.l. #84381AA
Membermai 26, 2006 at 9:55 p.l. #84386jorsik
MemberOMG, 3 BJJ fänni korraga kallal. Egas midagi, üritame jagu saada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Pädevamateks vendadeks pean ma sifusid kes tegelevad tõelise kungfuga, need vennad kes seal google videotes haledalt peksa said EI OLE kungfu meistrid vaid isehakanud amatöörid. Kungfu meistriteks nimetavad neid vaid nemad ise ja kahjuks ka need kes neid videosid vaatavad ja siis hakkavadki tegema põhjapanevaid järeldusi, et kungfu on üks jama ja sellega tegelejad mingid mõttetud jobud, kes saavad igaühe käest peksa. Royce Gracie on ilmselgelt oma ala tippe, Jason DeLucia heal juhul keskpärane võitluskunstide valdaja, loomulikult on sellise kahevõitluse võitja ette teada. Pealegi on BJJ-l sellises kahevõitluses suur eelis kungfu ees, nimelt puudub kungfus vastuabinõu haarete vastu, mis tundub BJJ-s olevat põhiteema, saada vastane pikali maha ja siis lukustada ta mingisse võttesse? Kungfu eesmärk on löökidega võimalikult suure hulga vastastega toimetulemine, BJJ eesmärk 1 vastase valuvõttesse saamine. Peab tunnistama et 1 vs 1 on BJJ efektiivsus suurem kui idamaistes võitluskunstides, seda tunnistavad kungfu harrastajad ise ka, samas praktikas mind huvitaks, kui edukalt tuleb BJJ harrastaja toime suurema hulga korraga ründavate vastastega, näiteks 3-5? Sellise variandi puhul tundub haardesse võtmine enesetapuna ja nähtud videote põhjal ei tundunud BJJ võitlejate löögid piisavalt kiired ja täpsed et kahjutustada 3-5 vastast. Aga tundub et BJJ kogub kiiresti populaarsust ja muutub ka Eestis ilmselt laialt harrastavaks spordiks. Aga ma olen siiski seisukohal, et kui panna oma ala tipud, ehk näiteks Royce Gracie ja sifu Wong Kiew Kit ühte ringi, väljub sealt võitjana kungfu grandmaster
Aga jrx sa võiksid enne idamaiste võitluskunstide surnuks ja mõttetuks kuulutamist surfata natuke ringi näiteks http://www.wongkiewkit.com/forum/ , minuarust on näiteks kungfu live and kickingmai 26, 2006 at 10:20 p.l. #84387fighter
Membervõistluskunstidest on ikkagi MMA konkurentsitult kõige tugevam, seda räägivad kõik faktid.
see mitme vastasega võitlemise jutt on ikka vähe kahtlane. Kui 5 tüüpi tulevad kallale, siis üks vend lööb su lihtsalt pikali ja teised lahmivad jalgadega oimetuks.
mai 27, 2006 at 5:02 e.l. #84390jrx
MemberNii… nüüd siis järgmine küsimus – kuidas eristad “tõelist” kungfud ja “mittetõelist” kungfud? Royce tollel ajal kui ta Deluciaga võitles oli umbes 20 aastane skinny kid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See, et eksisteerivad foorumid, kus inimesed, kes tahavad uskuda pooltõdesid ei näita, et kungfu füüsilise rakendusena oleks alive and kicking.
BJJ on tõesti eelkõige 1 vs 1 spetsialiseeruv ala. Üks Graciedest ütles kunagi intervjuus naljatades kui küsiti, et “what about multiple attackers”, et “against multiple attackers I have multiple brothers”
Aga me ei räägi siin ainult BJJ’st, me räägime MMA’st, kus on kaetud kõik võitlusdistantsid. Ning üleüldse, kas ei ole natuke loogikavastane, et mingi stiil on efektiivsem MITME vastase kui ÜHE vastase vastu? Kui arvad, et see on nii, siis seleta.
Kui kungfus puudub sinu selgituse koha pealt vastuabinõu haarete vastu… siis mulle tundub, et isegi su teadmised kungfust on piiratud. On ju ka shuai jiao ja chin na kungfu osad. Kas sa oled ka reaalselt kunagi kuskil mingit võitluskunsti trenni teinud või räägid ainult selle põhjal, mida videotest vaatad ja foorumitest loed?
mai 27, 2006 at 7:39 p.l. #84417Vägivaldur
MemberKui ei saa 1 mehega hakkama, siis 5ga saab?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei saa aru ikkagi, mille põhjal sa arvad et näiteks keegi sifu Wong Kiew Kit on hea võitleja. Oled sa teda näinud võitlemas?
Mina ei ole millegi fänn, fänlus on mõttevaba tegevus. Mina analüüsin kõike, mida ma trennis õpin ja ei usu millegisse pimesi. Soovitan ka sulle Jorsik.
Nii mina kui ka jrx oleme mõlemad “idamaiseid” kunste samuti harrastanud ja näeme nende vigu pigem omadest kogemustest st me ei lähtu mingitest kusagilt kuuldud eelarvamustest. Ma tean täpselt, mis mul karated ja jujutsut harrastades puudu jäi. Alati oli selline tunne, et millal värgiks läheb? Sportkarates veel läks natukene, aga jujutsus üldse mitte. Seega liikusin teadlikult poksi, bjj ja mma poole.
mai 27, 2006 at 9:03 p.l. #844201Miku
Memberkas see MMA on üldsegi võitluskunst? See pigem tundub olevad salat, kuhu on sisse pandud tõeliste võitluskunstide (millel on ka ajalugu) paremad osad. In my opinion on boks (ja kickbox) võitluskunstid – reeglid, puudub maasolija ja kaitsetu löömine (maaspüherdamine). See ala on justkui reegliteta jalgpalli mäng. Suurt rolli mängib juhus, õnn.
Vaielge vastu kui tahate. Mulle meeldib ikkagi jääda vähemjõhkrama ala juurde, ilma et peaksin nina krimpsutama, silmi pilutama ja oma käsi rusikasse pigistama peale igat kaelaväänamist..
mai 27, 2006 at 9:12 p.l. #84422jrx
MemberMMA’s on ka ju reeglid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ja pankraation oli olümpiamängude kavas üsna ruttu peale poksi… juhusel ja õnnel on täpselt sama suur osa kui misiganes teises vähemalt kahte inimest (ja nende võistluslikku suhet) ja muutuvaid olusid sisaldaval alal… olgu selleks siis võrkpall või punktikarate…Ja minu meelest on näiteks profipoks palju jõhkram kahevõitlusala. Miks:
1. sest MMA’s on ka muid võimalusi võita peale teisele vastu pead tagumise
2. MMA’s ei ole 10-counti
mai 27, 2006 at 9:16 p.l. #84423Vägivaldur
Memberkas see MMA on üldsegi võitluskunst? See pigem tundub olevad salat, kuhu on sisse pandud tõeliste võitluskunstide (millel on ka ajalugu) paremad osad. In my opinion on boks (ja kickbox) võitluskunstid – reeglid, puudub maasolija ja kaitsetu löömine (maaspüherdamine). See ala on justkui reegliteta jalgpalli mäng. Suurt rolli mängib juhus, õnn.Vaielge vastu kui tahate. Mulle meeldib ikkagi jääda vähemjõhkrama ala juurde, ilma et peaksin nina krimpsutama, silmi pilutama ja oma käsi rusikasse pigistama peale igat kaelaväänamist..
MMA on pigem spordiala. Nagu ka poks ja kickboxing.
Kaitsetu löömine? Juhus? Õnn? Kui sa pole treeninud ja ei oska võidelda ja võitled teise samasuguse võhikuga, siis on ilmselt jah suur osa juhusel ja õnnel ning maas olija löömine on kaitsetu löömine. Kui võitlevad aga kaks MMA’s pädevat inimest, siis see nii pole.
Suvalisele inimesele tundubki maasvõitlus täiesti kaootilise pühardamisena. Seda ei saa neile/sulle kuidagi pahaks panna, sest nad ei tunne maasvõitluse põhimõtteid ja ei saa seega aru mida üks või teine maas teha püüab ja miks. Usu mind, kui sa teeksid kasvõi ühe bjj trenni või seminari kaasa, siis vaataksid asjale hoopis teisiti.
Millel on ka ajalugu? Kõigel on ajalugu. Mis siis?
Mis alaga sa siis tegeled?
mai 27, 2006 at 9:44 p.l. #84424jorsik
MemberNii… nüüd siis järgmine küsimus – kuidas eristad “tõelist” kungfud ja “mittetõelist” kungfud? Royce tollel ajal kui ta Deluciaga võitles oli umbes 20 aastane skinny kid
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mu sõnastus oli veidi vale, kungfu on lai mõiste, need kes seal videotes peksa saavad, on ka kungfu harrastajad, nad on lihtsalt liiga vähe harrastanud seda
See, et eksisteerivad foorumid, kus inimesed, kes tahavad uskuda pooltõdesid ei näita, et kungfu füüsilise rakendusena oleks alive and kicking.
Pole hullu, ka nendes foorumites bashivad MMA pooldajad täiega traditsioonilise kungfu harrastajaid ja üritavad naeruvääristada selle tehnikaid, eelkõige sisemise jõu olemasolu. Kahjuks ei ole kellelgi näidata videosid selle olemasolu kohta aga mina vähemalt üritaks omal nahal kogeda selle olemasolu, selle asemel et seda koheselt naeruvääristadaBJJ on tõesti eelkõige 1 vs 1 spetsialiseeruv ala. Üks Graciedest ütles kunagi intervjuus naljatades kui küsiti, et “what about multiple attackers”, et “against multiple attackers I have multiple brothers”
Aga me ei räägi siin ainult BJJ’st, me räägime MMA’st, kus on kaetud kõik võitlusdistantsid. Ning üleüldse, kas ei ole natuke loogikavastane, et mingi stiil on efektiivsem MITME vastase kui ÜHE vastase vastu? Kui arvad, et see on nii, siis seleta.
Ma ei saa päris täpselt aru, millele sa vihjad. Minu arust on täiesti loogiline et löökidega stiil on efektiivsem mitme ründaja vastu kui BJJ või judostiil, kus üritatakse vastane maha rabada jalust ja lukustada ta haardesse. Sel ajal teised ründajad peksavad sind ju kaikaga pähe või susivad noaga?
Kui võtta näiteks 2 aasta MMA-d ja 2 aastat puhast kungfud harrastanud inimese, siis kahtlemata tuleb MMA-d harrastanud inimene paremini toime teda ründava vastasega, ma ei vaidlustagi MMA efektiivsust, MMA eelis kungfu ees siinkohal on, et paljudes kungfu koolides puudub tegelik kontaktvõitlus partneriga, harjutatakse mingeid liigutusi palju kordi, ilma tegeliku kontaktita, seetõttu puudub reaalne kogemus enda võimetest. Kui kungfus puudub sinu selgituse koha pealt vastuabinõu haarete vastu… siis mulle tundub, et isegi su teadmised kungfust on piiratud. On ju ka shuai jiao ja chin na kungfu osad. Kas sa oled ka reaalselt kunagi kuskil mingit võitluskunsti trenni teinud või räägid ainult selle põhjal, mida videotest vaatad ja foorumitest loed?
Mismõttes ISEGI mu teadmised? Sa arvasid et mu oskused on piiramatud või?
Kas ma olen kuskil väitnud et ma tean kõike? Loomulikult on mu teadmised piiratud, samas sinu teadmised kungfust tunduvad olevat täiuslikud, ilmselt oled sa harrastanud seda kümneid aastaid, kuidas sa muidu julged väita et kungfu pole ei võitlus, kunst ja lisaks ka veel surnud ja mõttetu..
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> olles lähemalt asjasse süüvinud, mina vähemalt juba tunnistan et MMA on efektiivne uus võitlusviis. Nendes kahevõitlustes MMA vastasega on enamasti eesmärgiks olnud pääseda vastase haardest pikaliasendis, chin na puhul rünnatakse ise vaenlast esimesena ja tegevus toimub püstiasendis, eesmärgiks väänata vaenlase jäsemed liigestest välja või miskit taolist moodi muuta vaenlane võitlusvõimetuks. Vähemalt mina olen nii asjast aru saanud. Väidetavalt on mitmeid chin na tehnikaid, millega saaks haardesse võtjat võimetuks teha, näiteks tiigrikäpp ehk “tiger claw”. Kahjuks need kungfumehed kes nendes videotes peksa said, ei valdanud selliseid tehnikaid ja neid, kes valdavad selliseid tehnikaid, me ilmselt sellistes UFC kahevõitlustes näha ei saa. Esiteks sellisele tasemele jõudmine nõuab aastatepikkust teatud harjutuste tegemist, teiseks sellisele tasemele jõudnud meistrid ei tunne vajadust kellelegi midagi tõestada ja kolmandaks oleks sellistel võistlustel osalemine vastuolus nende õpetustega olla kaastundlik ja halastav, sellistes võistlustes osalemisel on suur oht kedagi vigastada või ka ise viga saada. Mina isiklikult olen treeninud aastaid tagasi mõnda aega, liiga vähe et end isegi amatööriks nimetada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kahjuks puudub Tartus ka võimalus korralikult õppida seda ala, mina vähemalt ei tea kohta. Üldiselt me võiks sel teemal jätkata kümnete lehekülgede kaupa, kui sul on veel soovi isiklikuks minna või naeruvääristada võitluskunste, lase aga edasi, eks näis kaua ma viitsin vastu hakata 
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.