Vesi ja rasvapõletamine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Vesi ja rasvapõletamine
- This topic has 27 replies, 15 voices, and was last updated 15 years, 8 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
mai 12, 2010 at 9:03 p.l. #265976
jrx
MemberArgumendid et “10 liitrit on kahjulik” ei ole ju nagu päris sama, et “3,7 liitrit on liiga palju”.
Ise joon trennipäeval 3-4 liitrit + toiduga saadav. Trennivabal päeval kogus poole väiksem. Subjektiivselt on selline veetarbimine või selle unustamine AINUS asi, mis annab reaalse vahe igapäevases treeningsoorituses ja enesetundes.
mai 13, 2010 at 5:23 e.l. #266000JungaTroll
MemberLuesin ise ka hiljuti artikkelt selle kohta , et juues päevas 5L jahedat vett aitad kaasa rasvapõletusele.Kaasa aitamine seisnes artikli sõnul vee organismis soendamise ja selle läbilaskmises.Artiklis oli ka juttu sellest , et rasva põletamisele aitab ka kaasa külmemas temperatuuris aeroobne tegevus – kuna keha kulutab energiat kehatemperatuuri hoidmisele .Selle paarikümne kilokalori tõttu ei ole ju mõtet muuta keha boileriks? Kui emeriitprofessor Tiiu Olmi nimi ütleb kellelegi midagi, siis näiteks tema on selle seltskonna esindaja, kes on seisukohal et juua tuleb tavatingimustes vastavalt janule. St. ei tema ega mina väida, et vett ei pea tarbima. Vastupidi, juba paariprotsendine vedeliku taseme vähenemine kehas mõjub väga tugevalt kehalisele sooritusvõimele. Küll aga levib jälle pigem seisukoht, et mingeid absoluutseid numbreid kogusena ega isegi ml/kg kohta ei saa ega tohi üks pädev treener ega arst anda. Jah, kui võtta seltskond inimesi, panna kirja nende tarbitavad vedelikukogused ja jagada-liita-lahutada siis saab statistiliselt mingi keskväärtuse. Kuid seda ei ole õige tagasi korrutades anda ükskõik kellele jälle absoluutse tõena.
Selleks on inimeste ainevahetus, dieet ja vedelikuvajadus piisavalt erinevad. Kui kaaluda kõiki poolt- ja vastuargumente, siis on leitud, et summa summarum on optimaalseim toetuda oma janutundele – üllatus-üllatus!
Samuti on jällegi pöördumas seisukoht, et trenni ajal tuleks ka pidevalt pudeli juurde juua. Keskmiselt tund aega on veel treening, kus mingit vedelikku trenni ajal üldiselt vaja pole. Sealt edasi aga küll.
mai 13, 2010 at 5:29 e.l. #266002MoloM
MemberSamuti on jällegi pöördumas seisukoht, et trenni ajal tuleks ka pidevalt pudeli juurde juua. Keskmiselt tund aega on veel treening, kus mingit vedelikku trenni ajal üldiselt vaja pole. Sealt edasi aga küll.eee.. oleneb ikka treeningu intensiivsusest, treenituse astmest ja inimesest enesest. Kui mina tund aega järjest teen intensiivset treeningut ja vahele lonksu ei võta, tõmbavad jalad krampi juba. Füüsiline vorm on väga hea
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 13, 2010 at 5:30 e.l. #266003Aile
MemberSiin on oluline kindlasti ka see, et kas me “surma saamise” korral räägime kui palju vett sa päeva jooksul tarbid, või kui palju sa ühe korraga tarbid.Siin on päris vastuolulisi lugusid. Viimaseid linke lugedes nagu julgeks kohe 3,7 liitrit päeva jooksul tarbida (ise olen 90 kg hetkel, 40 ml vett keha 1kg kohta päevas teeks kokku 3,6 liitrit ja 50ml puhul 4,5 liitrit mis ongi gallon üks US mõõdu järgi teine UK mõõdu järgi, trenni 2-3 nädalas praegu).
Varasemate linkide põhjal hakkaks nagu kartma veejoomist.
Ei teagi mida teha nüüd
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>(pani mõtlema, et kui paljud tõsised õllemehed maha kärvavad)
Õlu on alkohol…
Alkohol põhjustab dehüdratsiooni , see tähendab, et vett jooma peaks selle võrra rohkem… ka kohvi joomisel tuleb seda arvestada.
Alkohol vähendab testosterooni taset.
Alkohol suurendab östrogeeni taset
Alkohol blokeerib toitainete imendumist, mis on seotud lihaste funktsioneerimisega.
Kui sa üritad kaotada rasva, siis põhimõtteliselt peaks loobuma alkoholist täielikult.
Isegi väikesed kogused vähendavad testosterooni taset kuni 25 %, millel on metabolismile suur mõju ja soodustab rasvade ladestumist.
Samas… alati, kui ma räägin midagi keha vajadustest, tuleb mulle meelde dokumentaalsari inimeste veidratest toitumisharjumustest. Näiteks 23 aastane mees, kes oli terve elu toitunud ainult purgisupist (tomatimaitseline… makaronidega..), millele lisas natuke vett ja soojendas seda mikrolaineahjus. Vahele haukas valget röstsaia, millele määris margariini. Nämma…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>…ja oli küll vegeteerivas elulaadis, kuid elus ja põhimõtteliselt terve.
Inimese organism on tõesti vapustavalt võimeks, kui teil õnne on.
mai 13, 2010 at 6:11 e.l. #266008Aile
MemberTere,Tahaksin küsida kas vastab tõele, et umbes 1 gallon (~3,7 liitrit) vett tuleks päevas ikka ära juua, kui on tahtmine
rasva põletada?
Ma küsin põhiliselt sellepärast, et pole ise proovinud, kuid googeldades leidub sellist juttu igaltpoolt ja tahaks teadjatelt kinnitust saada.
;uuendus:
Väide: Külma vett umbes pool kuni 1 gallon (~1,83 kuni ~3,7 liitrit) päevas juues on võimalik kuu jooksul kaotada peaaegu 0,5 kg rasva (1 nael).
(teatud piirini arvatavasti)
Ma lugesin, et kui keha ei saa küllalt palju vett, siis keha teeb kõik selleks, et hoida iga viimase kui veeraasu endas mis ta saab.
Nii imelik kui see ka ei tundu kui sa küllalt vett jood peaks keha hakkama kaotama keha veekaalu – kuna ei ole vajadust varustada vett nii palju, sest pidev varustus on olemas.
Veel üks imelik asi mis seal võiks olla. Keha kulutab energiat, et seedida toitu ja ka vett. Kuskilt lugesin, et soovitatakse juua jääkülma (arvata võib, et mitte liiga külma siiski) vett,
;/uuendus:
See kõik on päris huvitav, aga tahaks ka paikapidavuse kohta teada.
Tänan vastuste eest.
Indiviidi jaoks vähene vedelikutarbimine pärsib rasvapõletust, see on kindel. Liiga vähesel söömisel on sama mõju.
Hoolimata igatsugu lubatud lisakalorite kulutamisest, loobuks ma ikkagi külmast veest.
mai 13, 2010 at 8:16 e.l. #266023wtrix
MemberAlkohol vähendab testosterooni taset.Alkohol suurendab östrogeeni taset
Hoi!
Kas keegi oskaks täpsemalt viidata allikatele, kus seda alkoholi mõju hormoonitasakaalule selgitatakse. Jah, olen kuulnud isegi, et suurendab östrogeene (et vähendab testo tootmist kuulen esimest korda aga kõlab usutavalt) aga tahaks täpsemalt lugeda selle mehhanismi kohta.
mai 13, 2010 at 9:12 e.l. #266028ROtter
MemberSelle paarikümne kilokalori tõttu ei ole ju mõtet muuta keha boileriks? Kui emeriitprofessor Tiiu Olmi nimi ütleb kellelegi midagi, siis näiteks tema on selle seltskonna esindaja, kes on seisukohal et juua tuleb tavatingimustes vastavalt janule. St. ei tema ega mina väida, et vett ei pea tarbima. Vastupidi, juba paariprotsendine vedeliku taseme vähenemine kehas mõjub väga tugevalt kehalisele sooritusvõimele. Küll aga levib jälle pigem seisukoht, et mingeid absoluutseid numbreid kogusena ega isegi ml/kg kohta ei saa ega tohi üks pädev treener ega arst anda. Jah, kui võtta seltskond inimesi, panna kirja nende tarbitavad vedelikukogused ja jagada-liita-lahutada siis saab statistiliselt mingi keskväärtuse. Kuid seda ei ole õige tagasi korrutades anda ükskõik kellele jälle absoluutse tõena.Selleks on inimeste ainevahetus, dieet ja vedelikuvajadus piisavalt erinevad. Kui kaaluda kõiki poolt- ja vastuargumente, siis on leitud, et summa summarum on optimaalseim toetuda oma janutundele – üllatus-üllatus!
Samuti on jällegi pöördumas seisukoht, et trenni ajal tuleks ka pidevalt pudeli juurde juua. Keskmiselt tund aega on veel treening, kus mingit vedelikku trenni ajal üldiselt vaja pole. Sealt edasi aga küll.
mai 13, 2010 at 9:40 e.l. #266032Aile
MemberSelle paarikümne kilokalori tõttu ei ole ju mõtet muuta keha boileriks? Kui emeriitprofessor Tiiu Olmi nimi ütleb kellelegi midagi, siis näiteks tema on selle seltskonna esindaja, kes on seisukohal et juua tuleb tavatingimustes vastavalt janule. St. ei tema ega mina väida, et vett ei pea tarbima. Vastupidi, juba paariprotsendine vedeliku taseme vähenemine kehas mõjub väga tugevalt kehalisele sooritusvõimele. Küll aga levib jälle pigem seisukoht, et mingeid absoluutseid numbreid kogusena ega isegi ml/kg kohta ei saa ega tohi üks pädev treener ega arst anda. Jah, kui võtta seltskond inimesi, panna kirja nende tarbitavad vedelikukogused ja jagada-liita-lahutada siis saab statistiliselt mingi keskväärtuse. Kuid seda ei ole õige tagasi korrutades anda ükskõik kellele jälle absoluutse tõena.Selleks on inimeste ainevahetus, dieet ja vedelikuvajadus piisavalt erinevad. Kui kaaluda kõiki poolt- ja vastuargumente, siis on leitud, et summa summarum on optimaalseim toetuda oma janutundele – üllatus-üllatus!
Olen ka tema loengutes käinud. Tõesti sai pahaseks, kui minu laual pudelit nägi
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ta kartis, et ma olen järjekordne vee sisseajaja… Ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lihtsalt pikk koolipäev tingis selleks igakülgse ettevalmistuse ja ilma veeta saab liikuda, kuid õppimisest ilma veeta ei tule küll mitte midagi välja.
mai 13, 2010 at 9:50 e.l. #266033JungaTroll
Membereee.. oleneb ikka treeningu intensiivsusest, treenituse astmest ja inimesest enesest. Kui mina tund aega järjest teen intensiivset treeningut ja vahele lonksu ei võta, tõmbavad jalad krampi juba. Füüsiline vorm on väga hea
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Räägingi üldiselt võttes. Kui su treening ja tingimused on sellised, siis muidugi pead jooma. Ma räägin neist, keda võib tihti spordisaalides näha iga seeria vahepeal rüüpamas, kuigi vajadust pole.
mai 13, 2010 at 9:52 e.l. #266034jrx
MemberRäägingi üldiselt võttes. Kui su treening ja tingimused on sellised, siis muidugi pead jooma. Ma räägin neist, keda võib tihti spordisaalides näha iga seeria vahepeal rüüpamas, kuigi vajadust pole.Kui ikka ei higista siis pole mõtet ka juua…
mai 13, 2010 at 9:32 p.l. #266112rolex
MemberEi tea aga juba vanad eestlased ütlesid, joo loom siis karv läigib
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 14, 2010 at 6:20 e.l. #266119P-A-U-L
MemberVedelikke on mõistlik tarbida ikka vajaduse järgi, trennipäeval kulub mul mingi 2-3L, vabal päeval vähem. Vastik raskustunne tekib, kui ülearu lahmida.
mai 17, 2010 at 4:20 p.l. #266441AlanBStard
ModeratorLuesin ise ka hiljuti artikkelt selle kohta , et juues päevas 5L jahedat vett aitad kaasa rasvapõletusele.Kaasa aitamine seisnes artikli sõnul vee organismis soendamise ja selle läbilaskmises.Ei tule efekt ainult sellest.
Ja vee lahmimine trenni ajal vähendab veidi ka trenniga kaasnevat kortisooli tõusu. Taastusjook vähendab muidugi rohkem
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ajuturse muresid peaks piirama vees olevad soolad ?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.