Vesi
- This topic has 27 replies, 14 voices, and was last updated 17 years, 11 months tagasi by
Bonsuna.
-
AutorPostitused
-
märts 8, 2008 at 10:11 p.l. #144810
kimura
Memberkas trenni ajal 1,5 l vett ära juua on normaalne ja kuidas see lihastele mõjub(teeb “kuivemaks” vms?)
märts 8, 2008 at 10:30 p.l. #1448181Dhit
MemberSuudad ühe trenni vältel niivõrd palju vett sisse ahmida
“> ?Kunagi kui judos käisin, ei lubanud treener palju juua, et viib mineraalained välja vms. Võib olla oli loll iba veearve vähendamiseks või on siis mingi tõetera ka olemas?
Ise tarbin kuskil 2-3l kandis päevas muidu.
märts 8, 2008 at 10:42 p.l. #144822Bonsuna
MemberUsaldaga oma keha signaale, kui on janutunne tuleb natuke juua. Janu kannatada ei tohiks, pigem natuke rohkem kui et vajaka jääks. Keegi ei sa sulle öelda, et joo päevas 1 liiter või 10liitrit. Inimesed on erinevad (kehakaal, vanus, mees -naine jne.), erinev on ka füüsiline aktiivsus, väliskeskonna temperatuur jne. Selleks meile ongi antud janu, nälja, sooja ja külma tundmine, et vastavalt vajadusele tegutseda.
märts 9, 2008 at 7:48 e.l. #144825ROtter
MemberTäiskasvanud inimene vajab 40-50 ml vett kehakaalu kilogrammi kohta.
Kuna toitainete seedimine toimub vesikeskkonnas, siis võib arvestada 1ml iga 1kcal energia kohta + sõltuvalt välistemperatuurist ja treeningul higistamine. Eriti oluline on vee roll valgurikka toidu söömisel.
märts 9, 2008 at 7:58 e.l. #144826Sarge
MemberIse tarbin u 2L trenni ajal.
Lugesin, et vesi on tähtsuselt teine trenni ajal peale hapniku.
märts 9, 2008 at 8:17 e.l. #144827Bonsuna
MemberTäiskasvanud inimene vajab 40-50 ml vett kehakaalu kilogrammi kohta.Kuna toitainete seedimine toimub vesikeskkonnas, siis võib arvestada 1ml iga 1kcal energia kohta + sõltuvalt välistemperatuurist ja treeningul higistamine. Eriti oluline on vee roll valgurikka toidu söömisel.
Stamp. Selle järgi peaks mina 4-5 liitrit vett jooma igapäev. Ok ka söögist saab mingi osa vedelikku aga isegi kõige kuumemel suvepäeval ei tarbi ma niipalju vedelikku. See oleks minujaoks veeuputus, ma tõesti ei vaja sellist kogust.
märts 9, 2008 at 8:50 e.l. #144830ROtter
MemberStamp. Selle järgi peaks mina 4-5 liitrit vett jooma igapäev. Ok ka söögist saab mingi osa vedelikku aga isegi kõige kuumemel suvepäeval ei tarbi ma niipalju vedelikku. See oleks minujaoks veeuputus, ma tõesti ei vaja sellist kogust.Inimene saab toiduga üllatavalt palju vett, nt. kurk sisaldab ca 90 % vett.
Ma ei kirjutanud, et PEAB JOOMA, ma kirjutasin, et inimene VAJAB.
“>Osa vett saadakse söögist ja osa tekib ainevahetuse käigus.
märts 9, 2008 at 9:27 e.l. #144831Bonsuna
MemberInimene saab toiduga üllatavalt palju vett, nt. kurk sisaldab ca 90 % vett.Ma ei kirjutanud, et PEAB JOOMA, ma kirjutasin, et inimene VAJAB.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Osa vett saadakse söögist ja osa tekib ainevahetuse käigus.
Vajab, aga ei joo, nagu mina näiteks. Ma siis teen valesti, et enadale vett ämbriga sisse ei vala?
Kurki söön ma küll minimaalselt, kõige vesisem on mu menüüs ehk õun, neid läheb ikka kilo päevas. Samas kohvi ja õlu vedelikuna arvesse ei lähe, kuna viivad organismist vett rohkem välja kui ise sisaldavad. Näiteks üks tass keskmise kangusega kohvi = miinus kaks tassi vedelikku.
Aga eks ma suht piiripeal seda vatt tarbin tõesti on olnud hetki kus on äkki tekkinud seletamatu janu, sel päeval on siis joodud ikka rohkem kuigi eelnevalt pole olnud tavapärasest rutiinist (trenn, kuum ilm, saun) mingit muutust. Vaikselt tekkinud võlg pakun. Eks ma olen sedasorti tegelane siis, et pean ennast natuke sundima jooma. Mingi signaali rike, lühis, pikad juhtmed keha ja aju vahel.
“>märts 9, 2008 at 9:31 e.l. #144833Sarge
MemberNeed juhtmed on lihastega kinni pigistatud ^^
märts 9, 2008 at 9:38 e.l. #144834maximus89
MemberSuudad ühe trenni vältel niivõrd palju vett sisse ahmida
“> ?
Kunagi kui judos käisin, ei lubanud treener palju juua, et viib mineraalained välja vms. Võib olla oli loll iba veearve vähendamiseks või on siis mingi tõetera ka olemas?
Ise tarbin kuskil 2-3l kandis päevas muidu.
vesi viib elektrolüüdid kehast välja, selles see veemürgitus seisnebki
märts 9, 2008 at 9:50 e.l. #144837ROtter
MemberVajab, aga ei joo, nagu mina näiteks. Ma siis teen valesti, et enadale vett ämbriga sisse ei vala?Kurki söön ma küll minimaalselt, kõige vesisem on mu menüüs ehk õun, neid läheb ikka kilo päevas. Samas kohvi ja õlu vedelikuna arvesse ei lähe, kuna viivad organismist vett rohkem välja kui ise sisaldavad. Näiteks üks tass keskmise kangusega kohvi = miinus kaks tassi vedelikku.
Aga eks ma suht piiripeal seda vatt tarbin tõesti on olnud hetki kus on äkki tekkinud seletamatu janu, sel päeval on siis joodud ikka rohkem kuigi eelnevalt pole olnud tavapärasest rutiinist (trenn, kuum ilm, saun) mingit muutust. Vaikselt tekkinud võlg pakun. Eks ma olen sedasorti tegelane siis, et pean ennast natuke sundima jooma. Mingi signaali rike, lühis, pikad juhtmed keha ja aju vahel.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuna sa sööd suht palju valgurikast toitu, kas sa janu ei tunne? Minul on küll peale kalatoitude söömist suurem veevajadus, vaevalt, et kalad ujuda tahaksid.
“>märts 9, 2008 at 12:49 p.l. #144857ROtter
MemberVajab, aga ei joo, nagu mina näiteks. Ma siis teen valesti, et enadale vett ämbriga sisse ei vala?Kurki söön ma küll minimaalselt, kõige vesisem on mu menüüs ehk õun, neid läheb ikka kilo päevas. Samas kohvi ja õlu vedelikuna arvesse ei lähe, kuna viivad organismist vett rohkem välja kui ise sisaldavad. Näiteks üks tass keskmise kangusega kohvi = miinus kaks tassi vedelikku.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Miks kohvi ja õlu vedelikena arvesse ei lähe? Oma osa nad vedelikubilanssi annavad, aga et see nende puhul negatiivne on, see on teine teema. Vaevalt, et õlu, mida sa sisse jood, välja urineerides sama koostisega on, kuigi värv võib olla.
“>märts 9, 2008 at 1:08 p.l. #144863Bonsuna
MemberMiks kohvi ja õlu vedelikena arvesse ei lähe? Oma osa nad vedelikubilanssi annavad, aga et see nende puhul negatiivne on, see on teine teema. Vaevalt, et õlu, mida sa sisse jood, välja urineerides sama koostisega on, kuigi värv võib olla.
“>Juhtusin seda kunagi mingist toitumisalasest raamatust lugema. Eks selles ole tõtt ka, kui juua söögi juurde õlut või siis kohvi ajab ikka kiirelt WC sse küll. Samas kui juua paljast vett, mahla siis sellist tungi ei ole. Tühja kõhu puhul neid jooke tarbides tekib küll tunne , et jäädki sinna asutusse soristama.
Vaevalt, et õlu, mida sa sisse jood, välja urineerides sama koostisega on, kuigi värv võib olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Seda kindlasti mitte, oma osa sellest said nii keha kui vaim, lihtsalt vett välja viib see 0,5 l õlut rohkem kui 0,5l. Kui nüüd muidugi “traditsioone” järgida ja õlle kõrvale kuivatatud soolakala närida, siis pole pissimisega jupp aega muret.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.