Skip to main content

veresoonte lupjumisest.

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » veresoonte lupjumisest.

Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)
  • Autor
    Postitused
    jrx
    Member

Kõik uus on ammuteatud vana.

Mul on üks raamat ” Fiziologija tceloveka” 4.väljaanne, Moskva, aastast 1970. ja seal on kirjas, et treenivate sportlaste toiduratsioon peab sisaldama 130-160 g rasvu. Niiet, ei midagi uut siin Päikese all.

AlanBStard
    Moderator

Kui kollesterool kahjulik pole , siis miks mõõdetakse ja ravitakse kõrget kollesterooli taset ?

(ma muidugi ei lugenud kõike labi vaid viskasin pilgu peale)

Karjainstinkt pole ka meditsiinimaailmale võõras. Inerts ja konservatiivsus on meditsiinimaailmas tegelikult suurem kui mujal. Ja enamikul praktiseerivatel arstidel pole aegagi uut kirjandust lugeda.

AlanBStard
    Moderator

Veiste rasvas, keda söödetakse loomuliku toiduga, on CLA sisaldus 2 korda suurem kui neil, keda söödetakse teraviljaga.

CLA on tegelikult kahe otsaga asi. Tõstab C-reaktiivset valku (CRP) veres, ja see põletikumarker on peaaegu ainuke parameeter, millel on leitud arvestatav reaalne seos südame-veresoonkonna intsidentidega.

Samas teeb CLA ka palju kasulikku. Ja lihaseareng on ka põletikuline protsess, mida põletikuvastased ained takistavad…

Trans-rasvad tõstavad CRP-d ilma midagi kasulikku tegemata.

O-6 rasvhapped tõstavad vist ka ?

Sang Pom
    Member

Ja lihaseareng on ka põletikuline protsess, mida põletikuvastased ained takistavad…

huvitav lause…

samas väga paljud ained on põletikuvastased… hoolimata 100 tundidest uurimustöödest pole varem sellist asja kuulnud… kas lihase põletik(nagu sa ütled) on siis nagu kõik teised põletikud… tõesti kummaline… pole varem kuulnud sellist asja.

Aga palun kommenteeri.

Sang Pom
    Member

Ma ei tea ühtegi kulturisti kes vaevleks selles hädas. Järjepidevalt treenides veenid lainevad tunduvalt aastast aastasse. Vaata kasvõi ennast ja meest kes on 10 aastat rassinud. Võrdle nt. enda veeni ja tema veeni biitsepsil. Tal on kolm korda laiem see kui sul.

Paljud, kes avastavad toitumise osa kulturismis, ajavad endale valimatult soppa sisse.. pigem vist neil see probleem, kui proffidel

jrx
    Member

Minu meelest lihastreeninguga kaasnevad põletikulised protsessid on ikka pigem ebavajalik kaasnähe ju…

anelka
    Member

Karjainstinkt pole ka meditsiinimaailmale võõras. Inerts ja konservatiivsus on meditsiinimaailmas tegelikult suurem kui mujal. Ja enamikul praktiseerivatel arstidel pole aegagi uut kirjandust lugeda.

Lugesin ühe doktori artiklit, kus kirjeldas asja nii. Ravimitööstus kõige suurem äri. Ravimitööstus dirigeerib toiduaintööstus ja meediat. Ameerikas on sellised tooted müügil “Kolesteroolivaba sari”. Kolestroolivaba mineraalvesi, KV limonaadid, KV sõõrikud jne. Ma Eestiski näinud õlidel sellist kirja. Müüb hasti!

AlanBStard
    Moderator

Minu meelest lihastreeninguga kaasnevad põletikulised protsessid on ikka pigem ebavajalik kaasnähe ju…

Olen lugenud, et trennijärgne põletik ja oksüdatiivne stress on vajalik nii lihaste arenguks kui organismi enese glutatioonil põhineva antioksüdatiivmehhanismi arenguks.

Võibolla pole antioksüdantide ja põletikuvastaste ainete tarbimine üldse hea ja tuleks ainult toetada organismi enda antioksüdantide tootmist. Vähemalt enne ja pärast trenni. Kuratlikult segane teema.

AlanBStard
    Moderator

Ravimitööstus kõige suurem äri.

Eesti Ravimiamet ja ravimiseadusandlus on üsna ilmselgelt ennekõike ravimitootjate huvide eest väljas.

Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.