Veredoonoritele
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Veredoonoritele
- This topic has 22 replies, 15 voices, and was last updated 15 years, 11 months tagasi by
-Egert.
-
AutorPostitused
-
veebruar 21, 2010 at 12:53 p.l. #257991
Rookie21
MemberMa ei kannata absoluutselt veenist vere võtmist, tahab pilti taskusse kiskuda. Ma ei mõista kuidas inimesed suudavad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Endal täpselt sama asi üldse ei meeldi igausugused süstlad ja nendega torkimine!
Wäkk
veebruar 21, 2010 at 1:05 p.l. #257992LauraL
MemberMina käsin esimest korda verd andmas, kui olin just 18 saanud ja nüüd sügisel, 4 aastat hiljem, käisin uuesti. Veresuhkur ja hemoglobiinitase on normis olnud. Aga kui ma septembris käisin, siis oli pärast küll kuidagi nõrk olla, aga see läks õnneks üle peale seda, kui ma selle 200g šokolaadi, mis anti, olin poole tunniga nahka pistnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2010 at 1:50 p.l. #258003raino6
MemberOlen samuti doonor, kuid hgb taseme langust ei ole tähendanud. Varem oli koguaeg stabiilselt 174, siis tegin trenni vähe. Nüüd viimati käies oli tõusnud 180-le, aga ka treeningkoormus on palju tõusnud. Liha söön palju, taastun ilusasti järgmiseks loovutuskorraks ära
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 4, 2010 at 8:00 p.l. #259783Kassisilm
MemberKõge haruldasem peaks olema 0neg(ka mul)Kõige enam on Eesti elanike hulgas A Rh positiivse (30,8%), O Rh positiivse (29,5%) ja B Rh positiivse (20,7%) veregrupiga inimesi. Teised veregrupid on esindatud vähem kui 10% elanikkonna hulgas – AB Rh positiivne (6,3%), A Rh negatiivne 4,5%, 0 Rh negatiivne 4,3% ja B Rh negatiivne (3,0%). Kõige vähem esineb Eestis AB Rh negatiivset veregruppi (0,9%).
Andmed pärit siis verekeskuse kodulehelt. O Rh negatiivne ei ole kõige haruldasem. Seda millist verd kõige rohkem vaja läheb sõltub tõepoolest verekeskuse hetke verevarudest, mitte sellest, milline on kõige haruldasem veri.. st et suuremas hädas võib olla sageli inimene, kellel on kõige enam levinud veri, mitte see, kellel kõige haruldasem.
Hemoglobiin sõltub rauasisaldusest veres. Loogiline, et kui on verekaotus, hemoglobiinitase langeb. Ei saa tõlgendada, et doonorlus nüüd mõjub halvasti hemoglobiinitasemele. Naised kaotavad iga kuu verd.. elu või tervis ohus küll pole.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui olin hemoglobiini mõõtmisel väikeses hirmus, et on aastaga oluliselt langenud, kuna trenni tehtud palju ja toitumine ka ei tea kui rauarikas on.. siis küsiti, kas joon vett?! Joon. Igaljuhul pole hemoglobiinitase aastaga muutunud.märts 4, 2010 at 8:07 p.l. #259785-Egert
Member0neg sobib siirdamiseks teiste veregruppidega ka, seepärast vist enamik loevad seda kõige haruldasemaks…endalgi 0neg ja tihti helistatakse ja kutsutakse verd loovutama, see neil pidevalt otsakorral siis vist..
märts 5, 2010 at 5:30 e.l. #259824Xero
MemberMa ei kannata absoluutselt veenist vere võtmist, tahab pilti taskusse kiskuda. Ma ei mõista kuidas inimesed suudavad
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See on vaata, kuidas kellegile. Aga samas, sellega ei harju ära kah, kui ikka ei kannata verd või selle loovutamist. Mulle on veenist vere võtmine normaalne protseduur. Torkamise hetke ajal silmad kohe veenil
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 5, 2010 at 7:45 e.l. #259830jrx
Member0neg sobib siirdamiseks teiste veregruppidega ka, seepärast vist enamik loevad seda kõige haruldasemaks…endalgi 0neg ja tihti helistatakse ja kutsutakse verd loovutama, see neil pidevalt otsakorral siis vist..Reaalselt seda minuteada tänapäeval enam eriti ei tehta kui vähegi võimalust on. Sõjaolukorras küll jh vms…
märts 5, 2010 at 8:03 e.l. #259832-Egert
Member0-veregrupiga reesusnegatiivset doonorit võib nimetada universaalseks doonoriks, kuna tema punalibled sobivad ülekandeks kõikidele patsientidele.http://www.verekeskus.ee/?op=body&id=27
Aga noh, seda ei tea jah, kas ka hetkel nii tehakse, nüüd ongi 2 kuud läbi, lähen mingi päev verele, küsin üle..
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.