Venitusharjutused + spagaadid + sild
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Venitusharjutused + spagaadid + sild
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 12 years tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 14, 2014 at 1:35 p.l. #25627
Anonüümne
GuestMul on eesmärgiks arendada painduvust ja selg kuidagi lahti saada, sh õppida viimaks korralikult silda viskama (praegusel hetkel veavad käed selles osas alt). Kas keegi oskab öelda, mis järjekorras ja milliseid soojendus- ja venitusharjutusi tuleks teha (ja millistele lihasgruppidele) selleks, et spagaati teha? Samuti, mis lihastele peaks keskenduma silla puhul – kas see on nõrkadest käelihastest või sellest et mul on ülaselg nii kinni, et kätt sirgelt üles tõsta ei saagi.
jaanuar 14, 2014 at 1:52 p.l. #357309Marxengel
MemberÜleliigse venitamisega soovitatakse ettevaatlik olla.
jaanuar 14, 2014 at 2:12 p.l. #357311JohannaL
MemberSilla puhul on probleem tõenäoliselt õlaliigese liikuvuses – selle parandamiseks sobivad hästi näiteks harjutused võimlemiskepiga ja varbseinal. Spagaadi puhul on võimalusi mitmeid, reie kakspea ja niude-nimmelihas on enamasti need, mille ületoonus või jäikus seda takistavad. Ise olen proovinud järjepidevalt venitusharjutusi teha, väljaastes või käte toel spagaat ja vähehaaval painutust suurendada (vähemalt 3x nädalas oleks hea teha, kui soovid painduvust parandada) Ja soojendus peab olema korralik.
Igatahes variante on mitu ning sa ise tunned oma keha kõige paremini.
jaanuar 14, 2014 at 2:47 p.l. #357313maarja0
MemberMa olen alati mõistusega treenida üritanud, seega ei venita kohe kindlasti üle. Pigem sooviksin teha kvaliteetsemalt ja korrektsemalt. Painduvus on terve elu kehvapoolne olnud, aga tahaks seda siiski arendada.
Mis harjutusi õlaliigese liikuvuseks teha võiks? Olen isa ka just nendele lihastele keskendunud, aga kas on mingit vahet ka, mis järjekorras nendele suunatud harjutusi teha?
jaanuar 14, 2014 at 7:37 p.l. #357332JohannaL
MemberKõige lihtsam oleks, kui otsid Youtube’is “shoulder flexibility exercises”, seal annab erinevaid näiteid, kuidas venitusi ja liikuvusharjutusi teha. Spagaadi puhul proovi kõigepealt näiteks poolspagaati ja venitusi teedki selles järjekorras, kuidas endal mugavam. Tehnilise poole koha pealt näiteks tõkkeistes reie tagakülge venitades püüa mõelda sellele, et selg on sirge ja üritaksid nagu nabaga põlve suunas liikuda, nii et puus on otse. Keeruline on kirjutades seda selgitada, aga ehk said aru
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 14, 2014 at 8:58 p.l. #357336gmaster
MemberSpagaadis ikka väga suur osa lähendajatel.
Kui sirgelt kätt üles tõsta ei saa, siis ei pruugi asi ainult või üldse õlas olla. Kinni võib olla terve eesmine ahel. – alates reie sirglihasest, niude-nimmekast, kõhulihastest ja rinnalihasest… Jah, ka need mõjutavad õla liikuvust, uskuge või mitte. Niiet tasub väga kriitiliselt ka muid kohti vaadata.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.