Venitamine
- This topic has 16 replies, 12 voices, and was last updated 19 years, 7 months tagasi by
Annika Pärtel.
-
AutorPostitused
-
juuni 5, 2006 at 1:19 p.l. #7811
Fre
MemberKas liigne venitamine võib takistada lihase arengut? Mul on “halvaks” harjumuseks saanud, et venitan nii paar minutit peale iga tehtud seeriat. Tänu sellele suudan teha 4x ühte harjutust ilusti ära. Tunne on kuidagi värske ja parem, kui lihtsalt istuda ja siis hakata jälle uut seeriat tegema. Mis teie sellest arvate?
juuni 5, 2006 at 1:55 p.l. #85174gmaster
Memberpaljud seda seeriate vahel ei tee, kuna mõnel see vist veidi vähendab tulemusi…vähemalt nii olen kuulnud, aga minumeelest on see igati kasulik ja aitab vältida vigastusi.
ma arvan et piisab lühemast ajast ka, näiteks minut, muidu läheb ilgelt pikaks see treening
juuni 13, 2006 at 8:18 p.l. #86008skileta
Memberminul isiklikult aitab venitus taastuda.. vähemalt tundub nii
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 13, 2006 at 8:57 p.l. #86009Alexander Andrusenko
ModeratorKui sa iga seeria lõpus paar minutit venitad, siis pikendab see oluliselt puhkepausi seeriate vahel ja samas jääb ka taastumiseks rohkem aega. Võib-olla selle pärast jõuadki rohkem. Aga see liigne puhkus eriti midagi head ei tee, parem on teha intensiivsemalt, siis on rohkem kasu, kui sa just mingit spetsiifilist jõutõstmist ei tee. Parem oleks siiski minu arvates mitte venitada ja vähem puhata seeriate vahel.
juuni 14, 2006 at 6:39 e.l. #86019birra
MemberKui sa iga seeria lõpus paar minutit venitad, siis pikendab see oluliselt puhkepausi seeriate vahel ja samas jääb ka taastumiseks rohkem aega. Võib-olla selle pärast jõuadki rohkem. Aga see liigne puhkus eriti midagi head ei tee, parem on teha intensiivsemalt, siis on rohkem kasu, kui sa just mingit spetsiifilist jõutõstmist ei tee. Parem oleks siiski minu arvates mitte venitada ja vähem puhata seeriate vahel.mis kasu?
mis ajast venitamine puhkus on?
juuni 14, 2006 at 8:38 e.l. #86035Alexander Andrusenko
ModeratorNo kui sa iga seeria vahel 2 minutit venitad, siis on tööseeriate vahel vähemalt 2 minutit paus. Misasi see venitamine siis on, kui mitte lihase lõdvestamine?
juuni 14, 2006 at 9:14 e.l. #86044keiko
MemberVenitama peab
juuni 14, 2006 at 9:31 e.l. #86045Alexander Andrusenko
Moderatorkeegi ei väidagi, et ei pea. Loomulikult peab, aga mitte iga seeria vahel.
juuni 14, 2006 at 1:24 p.l. #86069birra
MemberNo kui sa iga seeria vahel 2 minutit venitad, siis on tööseeriate vahel vähemalt 2 minutit paus. Misasi see venitamine siis on, kui mitte lihase lõdvestamine?lõtv lihas on ilma pingeta
venitades tekib pinge
mine WC-sse ja proovi püksikummiga järele
juuni 14, 2006 at 3:23 p.l. #86085ROtter
MemberLihase eelneval venitamisel, nagu seda tehakse paljude kehaliste harjutuste puhul, saavutab lihas võime suuremat pinget arendada ja tugevamalt kontraheeruda. Samas aga ülemäärasel väljavenitamisel langeb lihase töövõime uuesti.
juuni 14, 2006 at 3:32 p.l. #86087Alexander Andrusenko
Moderatorma ei hakkaks lihast püksikummiga võrdlema. Kumm ei lähe kokkusurumisel pingesse. Nii palju, kui mina näinud ja kuulnud olen, siis ükski kulturist pärast igat seeriat ei venita.
juuni 15, 2006 at 12:22 p.l. #86157Kristjan-Johannes Konsap
MemberÜhes teemas soovitatakse venitada ja teises mitte.
juuni 15, 2006 at 2:52 p.l. #86164Fred Antson
MemberKõigepealt tuleb teha selgeks,millisest venitusliigist on jutt! Eeldatavasti siiski staatilisest venitusest ja sellega on kindel sott – see venitusliik kuulub treeningu lõppu,sest lõdvestab lihaseid ja rahustab maha närvisüsteemi;on kindlaks tehtud võimsuse kuni 18 %-line vähenemine,kui harjutusele eelneb staatiline venitamine.Treeningueelsed ja -aegsed venitused peavad olema dünaamilised venitused.
juuni 15, 2006 at 6:52 p.l. #86178jorsik
Memberäkki seletaks natuke lahti, millised on staatilised ja millised dünaamilised venitused?
juuni 15, 2006 at 7:34 p.l. #86180jrx
MemberStaatiline: võtad mingi asendi ja siis hoiad seda
Dünaamiline: venitad hoogsate liigutustega mingis suunas läbi terve liikuvustrajektoori
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.