Venemaa vs. Gruusia vs. ……?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Venemaa vs. Gruusia vs. ……?
- This topic has 148 replies, 43 voices, and was last updated 17 years, 5 months tagasi by
daemonium.
-
AutorPostitused
-
august 12, 2008 at 3:47 p.l. #162902
tonis222
Member
Nii et ma olen siis skeptiline tõsiusklik,
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ikka loed kah või,mida kirja paned?
Ja millisele “mainstreameediale” ma toetun?!
Mis ma pean toetuma Venemaa mediale või?Igal juhul olen ma suurepäraselt kursis,mida seal räägitakse.
On olemas kaks toredat küsimust,mis üldjuhul paneva asjad paika:qui prodest&qui bono.
No ei usu ma haigete natside,ksenofoobide,autarkistide ja muu taolise ennast ekslikult inimeseks pidavate värdjate konglomeraadii vandenõuteooriaid.
Argumente ei ole.Fakte rebitakse välja kontekstist,räägitakse vaid sellest,mis sobib teooriaga.
Ega ma ilmaasjata “Der Ewige Jude’t” vaadata soovita.Analoogia on ilmne.Teostus oli Goebbelsil aga tunduvalt parem …
Aga maailm ongi selline,nagu paistab,mitte selline,nago soovivad näha igasugu natslikud “teoreetikud”,

Või sa väidad,et tõeline maailm on see,millesse usuvad igasugu fanaatikud?
e-ee …
ja millised oleks sõltumatud infokanalid?
Natsi-Venemaa Kremli poolt kontrollitud propagandaaparaat?
Ma olen kuris,mida nad räägivad.
Al-Manar?
Ma olen kursis,mida nad räägivad.
Nüüd sinu väite juurde.
Kui ma väidaks,et sa oled pedofiil,kes vägistab õhtuti 3-aastaseid poisse,mis sa arvad,kas ma peaks oma väiteid põhjendama,või oleks see viimase instantsi tõde?
Sinu väide 9/11 ja Gruusia kohta nõuab samuti tõestamist.Seda sa teha ei suuda,ma ei usu,et oled FSB vastutav ametnik,kel on Washingtonis oma agentuur.
Aga ilmselt sa ise usud oma väiteid.
Religioosse fanaatikuga vaielda ei ole mõtet.Sul ei ole argumente,sul on USK.
Hahahahahahahahhahahh panid ära jah, ma suren naerukrampidesse kui närvi võib üks inimene minna, et tõestada oma vaateid.
Samad sõnad- Ikka loed kah või,mida kirja paned?
Olgem ikka tolerantsed…arvan, et see foorum on ikka arvamuse avaldamiseks, mitte näo täis sõimamiseks.
august 12, 2008 at 6:35 p.l. #162911Archangel
MemberOlin täna Toompeal miitingut turvamas ning ühe peast-segase venelase tirisin ise rahva keskelt ära…
Miiting oli täiesti rahulik, kuni tulid juba teada tuntud venelased sinna kisama. Ja nad said mida nad tahtsid, meedia tähelepanu. Lähipäevadel võib kindlasti vene telekanalitelt näha kaadreid, et jälle need eesti “fašistid” teevad kohalikele venelastele liiga, ei lase meelt avaldada jms.
http://www.epl.ee/artikkel/438358
Videost on hästi näha, mida see venelaste meeleavaldus tähendab. Kõigest jõust kisamist, kuidas riik venelasi vihkab. Jääb tõesti selline mulje, et ainult kisatakse ja karjutakse, et Eesti on sitt koht kus elada, aga ära ei lähe keegi.
Pole lihtsalt sõnu.
Mida see Venemaa oma sõjategevusega saavutab. Venemaa ei suuda oma praegusegi maa-alaga hakkama saada, kuid ometigi viitsib veel riigipiiridest väljapoole sõdida. Võidelda maa eest, mis ei kuulu nende riigi koosseisu. Ah… sõitke oma poliitikate ja sõdadega seenele…
august 12, 2008 at 7:32 p.l. #162861JACKO
MemberTäitsa hull teema minu arust, ei mõista milleks on vaja seda, oskab keegi targem mulle selle selgeks teha?
august 12, 2008 at 7:36 p.l. #162919QWE8
MemberOlin täna Toompeal miitingut turvamas ning ühe peast-segase venelase tirisin ise rahva keskelt ära…Miiting oli täiesti rahulik, kuni tulid juba teada tuntud venelased sinna kisama. Ja nad said mida nad tahtsid, meedia tähelepanu. Lähipäevadel võib kindlasti vene telekanalitelt näha kaadreid, et jälle need eesti “fašistid” teevad kohalikele venelastele liiga, ei lase meelt avaldada jms.
http://www.epl.ee/artikkel/438358
Videost on hästi näha, mida see venelaste meeleavaldus tähendab. Kõigest jõust kisamist, kuidas riik venelasi vihkab. Jääb tõesti selline mulje, et ainult kisatakse ja karjutakse, et Eesti on sitt koht kus elada, aga ära ei lähe keegi.
Pole lihtsalt sõnu.
Mida see Venemaa oma sõjategevusega saavutab. Venemaa ei suuda oma praegusegi maa-alaga hakkama saada, kuid ometigi viitsib veel riigipiiridest väljapoole sõdida. Võidelda maa eest, mis ei kuulu nende riigi koosseisu. Ah… sõitke oma poliitikate ja sõdadega seenele…
Mind hakkavad ka sellised russid juba tõsiselt häirima. Muudkui kaagutavad, kui halb neil siin on jne. Aga kui kunagi Putin korraldas, et kõik venelased, kes tahavad Venemaale tulla, saavad seda ja saavad ka mingi korteri, oli lahkumas käputäis. Nõme riik, nõme riik, aga saavad aru küll, et palju parem, kui Venemaa. Mul ei ole rahulike venelaste vastu, kes on eesti keele ära õppinud ja austavad seda riiki, mitte midagi.
Aga mingite venemeelsete venelaste vastu tekib küll kerge viha, mõelge, kui oleks vastupidine situatsioon, kus suurhulk eestlasi elaks Venemaal, ma ei taha teada, mida venelased nendega seal teeks, nagu nendest videotest, kus venelased välismaalastel päid maha lõikavad vähe oleks.
august 13, 2008 at 6:01 e.l. #162943daemonium
MemberHahahahahahahahhahahh panid ära jah, ma suren naerukrampidesse kui närvi võib üks inimene minna, et tõestada oma vaateid.Samad sõnad- Ikka loed kah või,mida kirja paned?
Olgem ikka tolerantsed…arvan, et see foorum on ikka arvamuse avaldamiseks, mitte näo täis sõimamiseks.
Kle,sul midagi asjast kah rääkida on või jätkad stiillis argumentum ad hominem?
august 13, 2008 at 7:01 e.l. #162946tonis222
MemberKle,sul midagi asjast kah rääkida on või jätkad stiillis argumentum ad hominem?Kle ära näita siis oma kõrget keele oskust ja saa üle juba.
august 13, 2008 at 7:09 e.l. #162947Aile
MemberMind hakkavad ka sellised russid juba tõsiselt häirima. Muudkui kaagutavad, kui halb neil siin on jne. Aga kui kunagi Putin korraldas, et kõik venelased, kes tahavad Venemaale tulla, saavad seda ja saavad ka mingi korteri, oli lahkumas käputäis. Nõme riik, nõme riik, aga saavad aru küll, et palju parem, kui Venemaa. Mul ei ole rahulike venelaste vastu, kes on eesti keele ära õppinud ja austavad seda riiki, mitte midagi.Aga mingite venemeelsete venelaste vastu tekib küll kerge viha, mõelge, kui oleks vastupidine situatsioon, kus suurhulk eestlasi elaks Venemaal, ma ei taha teada, mida venelased nendega seal teeks, nagu nendest videotest, kus venelased välismaalastel päid maha lõikavad vähe oleks.
Venemaa ei ole demokraatlik riik, see on k6igile teada ja k6ik teavad ka “nende raugematut isu” suurriigist ikka suuremaks riigiks saada.
Propagandamasinad on neil alati h2sti t88tanud, hakka v6i isegi uskuma
august 13, 2008 at 7:50 e.l. #162956daemonium
MemberKle ära näita siis oma kõrget keele oskust ja saa üle jubaSpämmid või,
august 13, 2008 at 9:00 e.l. #162958tonis222
MemberSpämmid või,
btw,keeleoskus on üks sõna,
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
no sorry
august 13, 2008 at 9:33 e.l. #162965stumpa
Member
no sorry

lihtsalt “keeleoskus” on 1 sõna, aga mingi konkreetse, ntx “hiina keele oskus” kirjutatakse lahku – grammatika 4. klass!
august 13, 2008 at 9:57 e.l. #162971maximus89
MemberNo Venemaa ja USA on mõlemad ausaltöeldes kaks imperialistlikku koletist.Lihtsalt meile on see Venemaa-koletis lähemal ja ohtlikum.Kui Eesti asuks Lähis-Idas ja oleks islamiriik, siis me ilmselt vihkaks USA-d rohkem.
Vahe on lihtsalt huvipiirkondades ja võimalustes.Venemaal puudub tugev laevastik, et oma mõjuvõimu üle kogu maailma projekteerida, seega nad piirduvad oma ümberkaudsete maadega.USA-l on aga vajalikud ressursid olemas ning nemad saavad hetkel üle kogu maakera laiutada.
Muidugi see olukord võib muutuda, sest Venemaal on juba projekteeritud ja ka plaanis ehitada 12 uut strateegilist tuumaallveelaeva (SSBN), mis on puhtalt ründerelvad.Kui nüüd üks selline allveelaev siin Läänemeres tiirutaks, pardal 30 ballistilist raketti, igaühel kolm 100-kilotonnist tuumalõhkepead…
Ma tean, et antud hetkel ei saa Eesti valitsus midagi teha, aga mina isiklikult näen ideaalvariandis tugevat ja ühendatud Euroopat.Kombineeritult ületaks kõigi Euroopa riikide tööstuslik võimsus USA oma, Venemaa oma ammugi.Muidugi siis tekiks probleem, et tekib kolmepooluseline (võimalik ka, et neljapooluseline, koos Hiinaga) maailm.
Muuseas, Goldman-Sachs grupp ennustab 2020. aastaks, et maailmamajandust hakkavad domineerima Hiina, Brasiilia, Venemaa ja India praeguse USA, Euroopa ja Jaapani asemel.Nö. vanad demokraatlikud riigid, kelle võimsusel põhineb praegune maailmakord, pidevalt kaotavad oma mõjuvõimu maailmas.A new world order.
august 13, 2008 at 10:15 e.l. #162973tonis222
Memberlihtsalt “keeleoskus” on 1 sõna, aga mingi konkreetse, ntx “hiina keele oskus” kirjutatakse lahku – grammatika 4. klass!
Just nii ta on
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> sorrry veelkord, et sellise suure vea tegin.
august 13, 2008 at 10:21 e.l. #162976ROtter
Memberlihtsalt “keeleoskus” on 1 sõna, aga mingi konkreetse, ntx “hiina keele oskus” kirjutatakse lahku – grammatika 4. klass!
august 13, 2008 at 10:50 e.l. #162978QWE8
MemberMuuseas, Goldman-Sachs grupp ennustab 2020. aastaks, et maailmamajandust hakkavad domineerima Hiina, Brasiilia, Venemaa ja India praeguse USA, Euroopa ja Jaapani asemel.Nö. vanad demokraatlikud riigid, kelle võimsusel põhineb praegune maailmakord, pidevalt kaotavad oma mõjuvõimu maailmas.A new world order.Ole nüüd, need ennustajad teevad üldjuhul alati tühja tööd. Esiteks Venemaa näiline majanduslik areng põhineb hetkel puhtalt maavaradel. Brasiiliaga on sama lugu, naftata ja maagaasi leidub, hüdroenergia võimalused on kah olemas, aga ega neid maavarsi seal nii palju kah ole et hetke seisius olev riik saaks maailma domineerima hakata ja pealegi suurima veevooluga jõed asuvad suht kaugel suurematest linnadest. India- no millest me räägime. Hiina võib tõesti väga kaugele areneda.
Aga siiski USA, Euroopa ja Jaapan tegelevad pmst ainsana kõrgtehnoloogiaga ja selles valdkonnas on sinu poolt mainitud riikide mahajäämus väga suur ning juba see takistab neil esile tõusmast. Niigi USA napsab kõik maailma ajud endale ja ei kuku ta troonilt midagi.
Ja veel ei saa mainima jätta ka seda, et äki on selleks ajaks on väljatöötatud mingi tõhus uus energia liik ja sellisel juhul energiavarudega rigid hakkavad kolinal majanduslikult langema
august 13, 2008 at 11:02 e.l. #162979maximus89
MemberOle nüüd, need ennustajad teevad üldjuhul alati tühja tööd. Esiteks Venemaa näiline majanduslik areng põhineb hetkel puhtalt maavaradel. Brasiiliaga on sama lugu, naftata ja maagaasi leidub, hüdroenergia võimalused on kah olemas, aga ega neid maavarsi seal nii palju kah ole et hetke seisius olev riik saaks maailma domineerima hakata ja pealegi suurima veevooluga jõed asuvad suht kaugel suurematest linnadest. India- no millest me räägime. Hiina võib tõesti väga kaugele areneda.Aga siiski USA, Euroopa ja Jaapan tegelevad pmst ainsana kõrgtehnoloogiaga ja selles valdkonnas on sinu poolt mainitud riikide mahajäämus väga suur ning juba see takistab neil esile tõusmast. Niigi USA napsab kõik maailma ajud endale ja ei kuku ta troonilt midagi.
Ja veel ei saa mainima jätta ka seda, et äki on selleks ajaks on väljatöötatud mingi tõhus uus energia liik ja sellisel juhul energiavarudega rigid hakkavad kolinal majanduslikult langema
Ma ise kaldun samuti arvama (ja lootma), et leitakse asendus naftale ja maagaasile, mis lõpetaks meie sõltuvuse sellistest “paariariikidest” nagu Venemaa.Kuid tuleb arvestada ka võimalusega, et see uus energiaallikas osutub (kasvõi esialgu) kallimaks ning see annaks toorainerikastele maadele nagu Venemaa ja Brasiilia teatud edumaa.Samuti ei maksa ka kohe kõrvale heita ja mööda vaadata India tohutust tööstuslikust potentsiaalist.Bombay börs on maailma suurim, samuti on India suhteliselt stabiilne võrreldes teiste selle piirkonna riikidega ning odavat tööjõudu on külluses.
Sõjaliselt tähendab see seda, et India saavutaks näiteks miljardi dollariga palju rohkem, kui USA, sest tööjõud on odav, sõjatehnika tootmine ja arendamine läheks palju soodamaks, kui USA-s.Kaitsekulutuste võrdlemisel ei saa vaadata ainult absoluutset summat, vaid tuleb vaadata suhteliselt – kui kallis on antud riigis tööjõud ja arendustöö.Näiteks kõigest pisut madalama võitlusvõimega Vene tank T-90 on peaaegu kaks korda soodsam (eksportmudel), kui USA tank M1A2 Abrams.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.