Vend Vähk Peab liikuma!
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Vend Vähk Peab liikuma!
- This topic has 6,207 replies, 288 voices, and was last updated 4 years, 3 months tagasi by
vend vähk.
-
AutorPostitused
-
juuni 3, 2014 at 8:35 p.l. #367146
vend vähk
Moderator03.mai 2014
Olen nüüd viimasest võistlushooajast puhanud ning püüdnud juba mõtetes järgmise aasta kevadeks häälestama hakata, aga tundub, et 2014 kevadhooaeg venib veel päris pikale. Ootamatult selgus tõsiasi, et järjekordne noorsportlane on patustanud keelatud ainetega ja kuna tegemist on mehega, kes on märkinud ennast minu õpilaseks, siis peaksin selles küsimuses ka sõna sekka ütlema, vastasel juhul ei saa ma ilmselt veel mitu kuud rahulikult kala püüda või perega koos olla ilma et alaliidu, antidopinguliidu, ajakirjanduse või mõni muu grupi esindaja mind küsimustega ei pommitaks. Vahel mulle tundub, et mul on liiga palju õpilasi.

Üldiselt viimase hooaja ettevalmistamisel käis minu jutul päris suur seltskond noori sportlaseid, kelledest paljud tulid lavale aga paljud loobusid küll kehva vormi tõttu, küll välguna selgest taevast saabunud teatele, et ka LELKV-l(nn külavõistlus) on seekord dopingukontrollid. See dopingukontrollide teema on valus teema mitte ainult väikeses Eesti kulturismiringkonnas, vaid kogu maailmas. Olen päris kindel, et kui mingi vägev jõud oleks teinud viimastel EM võistlustel 100% kõikidele võistlejatele kontrollid, siis oleksid olnud tulemused jahmatavad ka tagumise otsa sportlaste suhtes. Üks Venemaa võistleja , kellega paugutasime koos 2008 aastal Kaliningradis MM-il ühes kategoorias finaalis, avaldas mulle veel tagant järgi kaastunnet, et mind loosiga tookord finaalist kohe kontrolli saadeti. Selgitasin siis härrale, et Eestis tehakse isegi väiksematel võistlustel kontrolle, samuti aeg-ajalt ka koondislastele hoooajaväliselt(kahjuks ei ole ammu tehtud) ning see mees vaatas mind suurte silmadega ja uuris, et mis maaväliste jõududega ma siis kogu aeg suurvõistluste finaalidesse satun mitte just kehva vormiga? Rääkisin talle siis oma isast, kes oli minust 2 korda jämedam ja tugevam kuigi meest sport absoluuutselt ei huvitanud- ilmselt on emakene Loodus ka mulle kaastundest natuke andnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kontrollide vastu ei ole mul kunagi midagi olnud ning võin alati hea meelega lasta testida küll kusjonksi, küll verd ja mida iganes! Püüan olla eeskujuks nii hästi kui see võimalik on. Mis puudutab minu õpilasi, siis viimasest hiigelgrupist, kes kevadel meie grupis treenimas ja poseerimas käisid, on tänaseks päevaks paljud orbiidilt kadunud ning neile ei saa seda ette heita. Paljud käisidki teistest klubidest minu juurde poseerimist harjutamas nagu ka hr Ööpik.
Olen noortele meestele rääkinud keelatud ainete kasutamisega kaasnevatest riskidest ja inimorganismile laastavatest tagajärgedest, samuti esile toonud viimastel aastatel paljud tippatleetide surmajuhtumid, millede põhjuseks peetakse just dopingut. Samas olen saanud küllaltki põnevat tagasisidet osade eesti “tegijate” loengutest keelatud ainete kasutamise ja nendega mittevahelejäämise kohta. Mina tõesti olen nii rumal, et ei oska nendel teemadel kaasa rääkida- ma ei tea nende mürkainete nimetusi(tõsi osad nimed on tuttavad seoses erinevate antidopingu liidu poolt väljastatud materjalidega), nende hinda ja ei kujuta ette kuidas neid kasutatakse. Raudselt kui ma sellise jutuga Eesti Antidopingu Liidu “vaibale” läheksin seoses selle viimase noorspotlase juhtumiga, siis vaadataks mind kui totaalset idiooti ja ma tõesti ei tahaks seda rõõmu sealsetele bossidele teha. Nagu üks kohalik konn minu käest küsis, et kuule Vähk, mis kama sa paned? ja kui kuulis, et ei kasuta dopingut, irvitas ja ütles, et hallo mees, vaata oma vormi ja saavutusi ning ära tule luuletama!
Üldiselt võiks sellel teemal pikalt arutleda, aga nagu ma aastate jooksul olen tähele pannud, on siin portaalis kulturismi puudutavates küsimustes minust sadades kordades pädevamaid spetsialiste, kes usuvad, et teavad sellest spordist ja kõike sellega kaasnevast paremini isegi siis kui neil puuduvad selles valdkonnas üldse mingisugusedki kogemused. Andku minna! Mina lähen eluga edasi ja avastasin, et minu eelmisel nädalal Võrtsjärves püütud 2,1 kilone linask läks lähikondlastele kordades võimsamalt peale kui minu tagasihoidlik EM kuues koht 2014.
Loodan, et minu mõttearendus pani nii mõnedki kaasa mõtlema, tore kui leidsite enda jaoks midagi huvitavat, aga palun ärge hakake targutama. Tulevikus (kui ma veel viitsin sellega tegeleda) püüan olla oma õpilaste suhtes tähelepanelikum, võimalusel kutsun Oti loenguid pidama keelatud ainete kahjulikust toimest ning nendest meestest, kelledel kõrvad ja nina kasvasid ulmesuureks ja ka sellest mehest, kelle maks läbi kõhu näha oli viimasel EM-il.
juuni 4, 2014 at 6:45 e.l. #367155Ak_47
MemberNagu üks kohalik konn minu käest küsis, et kuule Vähk, mis kama sa paned? ja kui kuulis, et ei kasuta dopingut, irvitas ja ütles, et hallo mees, vaata oma vormi ja saavutusi ning ära tule luuletama!
Loodan, et minu mõttearendus pani nii mõnedki kaasa mõtlema, tore kui leidsite enda jaoks midagi huvitavat, aga palun ärge hakake targutama.
Viimasel ajal on läänemaailmas hakatud ühe enam rääkima ka filmimaailma telgitaguste üle. Nii youtubis, kui paljudes teistes blogimiskeskkondades antakse mõista, et need “kangelased” tarvitavad peale kanafilee ja spinati veel midagi. Siinkohal on paratamatu, et lähitulevikus hakkavad meie kohalikud läänekultuuri tarbijad meie atleete nende filminäitlejatega võrdlema
.. Ja siis unustatakse ära, et ühed treenivad aastaringi, aastakümneid, teenides sellelt pea mitte midagi – versus pool aastat ja motivatsiooni miljonid
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .juuni 4, 2014 at 11:36 e.l. #367171Tim.
Member03.mai 2014
Olen nüüd viimasest võistlushooajast puhanud ning püüdnud juba mõtetes järgmise aasta kevadeks häälestama hakata, aga tundub, et 2014 kevadhooaeg venib veel päris pikale. Ootamatult selgus tõsiasi, et järjekordne noorsportlane on patustanud keelatud ainetega ja kuna tegemist on mehega, kes on märkinud ennast minu õpilaseks, siis peaksin selles küsimuses ka sõna sekka ütlema, vastasel juhul ei saa ma ilmselt veel mitu kuud rahulikult kala püüda või perega koos olla ilma et alaliidu, antidopinguliidu, ajakirjanduse või mõni muu grupi esindaja mind küsimustega ei pommitaks. Vahel mulle tundub, et mul on liiga palju õpilasi.
juuni 4, 2014 at 10:19 p.l. #367206vend vähk
Moderator04.juuni 2014
Täna oli siis järjekordne Kaitseväe üldfüüsiline test. Minu punkte arvestati seekord ka juba 37 aastaste vanurite klassis ja kahjuks ei oska öelda, kui palju need normatiivid uue määruse järgi on, aga usun, et 300 punkti sain ikka kätte:
Kätekõverdused 2 minuti jooksul: 100
Kõhulihased istesse tõus 2 minuti jooksul: 98
2 miili (3,2 km) jooks: 14 minutit 30 sekundit
Tänase ürituse jaoks ajasin kehakaalu 84 kg peale, aga eraldi mingisugust ettevalmistust ei teinud. Iga kord mõtlen, et võtan vabalt ja alati läheb andmiseks- vanale koerale uusi trikke ei õpeta! Loomulikult enne testi lükkasin endale energiamaitselise SHOCK sisse ja asi läks väga hulluks ära
juuni 4, 2014 at 11:07 p.l. #367207renku
Member04.juuni 2014
Täna oli siis järjekordne Kaitseväe üldfüüsiline test. Minu punkte arvestati seekord ka juba 37 aastaste vanurite klassis ja kahjuks ei oska öelda, kui palju need normatiivid uue määruse järgi on, aga usun, et 300 punkti sain ikka kätte:
Kätekõverdused 2 minuti jooksul: 100
Kõhulihased istesse tõus 2 minuti jooksul: 98
3,2 miili jooks: 14 minutit 30 sekundit
Tänase ürituse jaoks ajasin kehakaalu 84 kg peale, aga eraldi mingisugust ettevalmistust ei teinud. Iga kord mõtlen, et võtan vabalt ja alati läheb andmiseks- vanale koerale uusi trikke ei õpeta! Loomulikult enne testi lükkasin endale energiamaitselise SHOCK sisse ja asi läks väga hulluks ära
.Sain ära torgata, aga see oli heatahtlik
juuni 5, 2014 at 5:26 e.l. #367210kristofeles1
MemberKaks esimest ala väga head (esimese ala 100 punkti norm oli kunagi vähemalt 82 ja teise ala norm 92), kolmas ala aga kuidagi sinu vastupidavust ja treeninguid arvates väga nirune.
Kokkuvõttes aga ikka väga hea punktisumma arvestades ka olenemata vanuseklassist, mille taha pugemine on võrdne jõutõstmises kehakaalu taha pugemisega (minu silmis)
.Sain ära torgata, aga see oli heatahtlik

Minu meelest 3.2 miili ehk 5.1km 14,5 minutiga joosta pole üldse paha. Küllap on siiski mõeldud 3.2km, mitte miili.
juuni 5, 2014 at 6:40 e.l. #367213JungaTroll
MemberJah, 3,2 miili 14 minutiga on miski 21 km/h. Tehtav, aga …
juuni 5, 2014 at 6:50 e.l. #367214martinkink
MemberMinu meelest 3.2 miili ehk 5.1km 14,5 minutiga joosta pole üldse paha. Küllap on siiski mõeldud 3.2km, mitte miili.
Ja see on 2 miili jooks ehk 3,2 km
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 5, 2014 at 6:58 e.l. #367216miis
MemberEks ta ikka 3,2 km ole, sest 3,2 miili 14,5 mintsiga ei teeks häbi isegi jooksus Eesti MV-l! Tavalise kaitseväelasega võrreldes on hr. Vähil muidugi nn. konkurentsieelis, sest ega tavaline kaitseväelane vist abistavaid toidulisandeid ikka ei tarbi!
juuni 5, 2014 at 8:19 e.l. #367169vend vähk
ModeratorTore on näha, et minu postitusi siin ikka loetakse ning aeg-ajalt sellist arutelu esile kutsuvad.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> juuni 6, 2014 at 5:34 p.l. #367290jrx
MemberSee, et 84 kilo juures (mis sest et madala rasvaprotsendiga) 2 miili joosta kiiremini kui 14 minutiga on tegelikult päris raske ikka… 14:30 on kõike arvestades täitsa okei.
juuni 6, 2014 at 5:47 p.l. #367291Sarge
MemberSee, et 84 kilo juures (mis sest et madala rasvaprotsendiga) 2 miili joosta kiiremini kui 14 minutiga on tegelikult päris raske ikka… 14:30 on kõike arvestades täitsa okei.
Mul kusjuures jõusaaliga 3000m aeg paranes mingi 30 seki. Enne jooksin (72kg) 11.40, pärast kui 10kg olin juurde võtnud, siis oli aeg juba 11.20
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.juuni 7, 2014 at 7:43 e.l. #367325RohelineRott
MemberKV kunagine ÜFT (üldfüüsiline test) on muutnud oma nime kehalise ettevalmistuse katseteks ning selle normatiivid on muutunud. Kunagised 82 kätekõverdust ja 92 istessetõusu 100 punkti saamiseks ei kehti enam … nüüd on asi lodevam. Aga Vähi tulemused sellest hoolimata on tublid ning punkte tuleb jah 300.
37-aastane mehehakatis saab 70 kätekõverduse, 71 istessetõusu ja jooksuaja 14:42 eest 100 punkti (kokku 300). Mitmetes väeosades arvutatakse for fun ka lisapunkte, kui üle normi tehakse. Sellekohaselt võib öelda, et Imre on 358 punkti omanik
juuni 16, 2014 at 4:00 p.l. #367084vend vähk
Moderatorjuuni 17, 2014 at 7:01 p.l. #367650vend vähk
ModeratorAutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.