Skip to main content

Veepäevad

Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » Veepäevad

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • Autor
    Postitused
    filleby
    Member

Kas 17a. tüdrukul oleks väga kahjulik teha nädal aega järjest veepäevi? Ja palun rääkige ka sellest taastumisdieedist, mida tuleb peale paastu teha nädal aega!!!

Ette tänades,

.:K:.

Anonüümne
    Guest

Ma pole mingi spets aga mina sinu asemel ei teeks seda.

M1ster
    Member

Mhmh, nõustun bohemianrhapsody`ga.

kaos
    Member

Ei ole kahjulik, pigem kasulik sest selline protseduur aitab organismil puhastuda jääk ning mürkainetest. Kõik oleneb muidugi sinu elustiilist, kas ja millega sa tegeled. Kulturistidele on selline toiming kindlasti vastuvõetamatu. ( Sinu puhul on tõenäoliselt tegemist tüdrukuga kes rauda oluliselt ei rassi, ning seetõttu ei ole sul midagi ka kaotada, peale keha rasvade niipalju kui sul neid üldse on!?) Oman tuttavat kes tegi 40 päevase paastu, juues kõik see aeg ainult vett, tegemist ei olnud massiivse (lihaselise) mehega ning seetõttu raske õelda mida ta kaotas peale nende väheste keha rasvade mis tal olid. peale 40-dat veepäeva hakkas ta pikkamööda uuesti toituma süües esialgu väga lahjasid toite ja puljongeid, sest organism on taaskäivitudes väga tundlik ning vajab sellist pikaldast lähenemist (harjumist). Tean ka teist juhtumit kus inimene läks tähistama oma 40 päevast korda minekut sellega et tellis omale kohe korraliku prae ning suri seetõttu hiljem haiglas. Öeldakse et 40 veepäeva on OK, aga üle selle hakkab inimese organism juba ennast hävitama!!!!

Svander
    Member

on selgelt kahjulikud ja seda kaasaja metodoloogiliselt õige füsioloogia ja meditsiini seisukohalt. Loomulikult vohab(ja jääb vohama) suurel määral pseudoteduslikku jampsi mürkainetest ja jääkainetest, võrreldes inimorganismi tont teab millega.

Siiski tuleb teha üks mööndus. Paast on töesti näidustatud kui on vajalik 1)” lülitada välja”mingiks ajaks seedetrakt, või 2)(spetsiaalse dieedi abil !!!) toibuda konkreetsest mürgistusest (raskemetallid jms). Nr 2-te ei saa õieti paastuks pidada.

Olen isiklikult kokku puutunud juhtumitega, kus sellistel paastujatel on väga pikaks ajaks sassis organismi hormonaalne balanss.

Loodan omalt poolt, et uisapäisa paastumise apologeete jääb tulevikus vähemaks ja paljude tervis saab seeläbi ka kaitstud.

mannike
    Member

Kui sa tahad nädalast paastu teha, siis soovitan sanatooriumi. Seal on ikkagi spetsialistid, kes sind jälgivad ja nõustavad. See kui sa ise nädal aega lihtsalt söömata jätad, pole küll õige paastumine.

Võiksid lihtsalt piirata oma söömist ja näiteks iga nädal ühel ja samal päeval veepäeva teha. See ei tee küll liiga.

kaos
    Member

Oligi arvata et erinevaid seisukohti on inimestel arutades seda teemat, kuid jään siiski oma arvamuse juurde, et nädalane paast (lihtinimesel) on pigem kasuks! Mu kunagine perearst kes on samuti teadlik metodoloogiliselt õige füsioloogia ja meditsiini seisukohtadest, võttis kätte ja pidas õigeks pidada üks 40-ne päevane paast, mida ta ka tegi. Ja ta on siiani ülimalt rahul. Tahan öelda et ei ole ise selles vallas eriline tarkpea, kuid kui juba arstid (kes on vastava hariduse omandanud) ise peavad seda enda jaoks kasulikuks siis miks peaks mul midagi selle vastu olema!? Sellised inimesed võivad olla ekslikud küll oma patsientide suhtes, kuid mitte mingil juhul enda suhtes.

filleby
    Member

Aga mina hetkel pean ainul 7-me päevase paastu, sest rohkemaks vist võimeline ei ole… Aga ma tahan lihtsalt saada lahti vanast saastast… Ma olen mitmeid dieete pidanud ja pärast seda ikkagi sööma hakkanud jubedalt, nii et ei tohiks ju kahjulik olla…

Aga mõni teist äkki oskab öelda, et kuidas võib välja näha taastumisdieet?! Või äkki koostate ise?! Tean et esimene päev võib ära juua liitri keefiri, teisel päeval võib kurki-tomatit süüa jne… aga edasi?!

Ette tänades,

K.

hatebreed
    Member

Ma ei saa ühest asjast aru. Mille kuradi pärast on vaja teha kuu aega nn veepäevi, kui efektiivselt saaks kaalu langetada trenni, piisava puhkuse ja õige toitumisega. Nagu ma aru saan on veepäevade põhimõte ülekaalulisel inimesel kaalu langetada. No teed need veepäevad ära, kaotad nii või nii palju kilosid ja siis hakkad ju uuesti sama moodi toituma ja kilod on tagasi, järelikult mõttetu. Kui toitumine ja trenn oleks korras siis veepäevadele kui sellisele pole mingit mõtet. Veepäevade lõpus võib tohutu hundiisu olla. Krt kui juba paar tundi läheb üle aja millal pidid sööma siis juba on selline tunne, et sööks xxl prae ära. Mis tunne võib siis pärast kuu aega vee peal olemist olla. Peab ikka mega tahtmine olema et mitte siis õgima hakata ja ma arvan et neil ikka seda tahtmist ei jagu et mitte õgida, kes veepäevadest abi loodavad, kui te oma toitumist suudaks enne piirata ja tahtejõudu kasutada siis poleks vaja ju neid veepäevi. Milleks oma keha piinata ja toiduainetest ilma jätta. Keha vajab töötamiseks toitaineid nagu auto bensiinigi. Kui paak tühi siis ikka kuskile ei sõida. Capice

punamtsike
    Member

absoluutselt nõus. kust kuradist see veepäev üldse tulnud on? kes see tark oli?

TANK
    Member

sõjeväes kutsutakse sellist asja üleelamise nädal/laager ja korraldatakse 2x aastas kuskil metsas

TANK
    Member

*2-3korda aastas

mis puutub isusse siis on meeletu – kuid 1 saiaviil on kõik mis suudad süüa – 2 saiaviilu tekitab juba tohutu kõhuvalu

ja veel on mis on niikaua kannatad veel ära kuni viimase “kangi maha paned” siis võid näljast segaseks minna kuna kõht piinab veel hullemini

kaos
    Member

Asja esmane mõte on vabaneda mürkidest mis aastatega omale sisse söödud, kaalu langus on lihtsalt asjade loomulik kulg. Kui paast ette võtta kaalu langetamise eesmärgil, siis sel juhul ei näe ka mina asjal mingit mõtet. Sest esitex; suure tõenäosusega süüakse kaotatud kaal üsna ruttu tagasi, ning teisex; on ju palju teisi võimalusi ülekaalust vabanemisex, millest siin foorumis ka juttu olnud.

Svander
    Member

Punamtsikese küsimusele saab vastata sedamoodi, et keegi pole seda välja mõelnud. See on üks levinud arhetüüp ja mingil määral seotud ka nn “kollektiivse alateadvusega”.

Suuremas osas on tegemist mentaalse ettevõtmisega. Teada tuntud asi paljudest religioonidest, kus on selgelt distsipliini kasvataja (see külg on eriti tugev islamis).

Selles on ka mingi terake tõtt. Viimaste oletuste najal on paastul “ärgitav” toime kesknärvisüsteemi, neuromediaatoritesse. Siit ehk side ka paastu nn vaimse poolega??

Paastumise puhul tuleks välistada kindlasti kalduvused buliimiale või anoreksiale, muidu võivad ettvõtmisel olla dramaatilised tagajärjed.

Seega on “mürk” ja “saasteaine” arhetüüpsed mõisted. Konkreetse iskuga pole neil suure töenäosusega (loodetavasti) pistmist. Loodetavasti selles mõttes, et 17 aastasel neiul pole mingit mürgitust ja saastamist olnud. Mõnede tõvede puhul on tõesti vaja pidada eridieeti, et kiirendada lipofiilsete mürkide kiiremat elimineerimist organismist.

Ühes asjas on “KAOS”el õigus, kaalulangetamise eesmärgil pole paastul mõtet. Veelgi enam… Kaal küll kaob, kuid põhiosas kehaomase valgu lõhustumise teel.

Depoorasva rakkude hulk olulisel määral ei vähene.

Füsioloogidel on teada-tuntud ütlus: “rasv põleb süsivesikute tules”

Tundub, et nimetatud teema kuulub kuhugi mujale, foorumitesse (delfi vms)

Svander
    Member

lõppkokkuvõttes on igaühe oma vaba valik, mida oma organismiga ette võtab.

Kogu selle asja suuremaks probleemiks on aga hoopis muu.

Millise muretusega saab netis kõiki ettevõtmisi soovitada? Informatsiooniks ainult see, et tegemist on 17 aastase( mis peaks eriti ettevaatlikuks tegema !) neiuga .

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.