Skip to main content

veel õlavigastusest, täpsustan tausta

Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » veel õlavigastusest, täpsustan tausta

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Autor
    Postitused
    Anonüümne
    Guest

Tänud vastuste eest. Kirjeldan siin pikemalt taustalt, ehk oskab keegi hea nõuga aidata.

Millest algne vigastus tekkis ei teagi. Ca 1a tagasi (siis jõutreeninguga ei olnud enam u 4a tegelenud) oleks nagu käe “äramaganud”. Pärast seda ilma õlga koormamata püsis ööpäevaringne valu 2 kuud. Käisin 3 erineva pereasti laadse tegelase juures, kuid midagi asjalikku nendepolt ei tulnud (et õlg keeruline asi ning vahel juhtub ja söö valuvaigisteid, küll läheb üle). Seda nad soovitasid, et õlale tuleks kergelt liikumist anda, sest muidu paranedes tagajärjed hullemad. Nii ma nüüd olengi vaikse treeninguga tegelenud ja 5 kuud ettevaatlikult ka jõutreeninguga üritanud ettevaatlikult tegeleda. Õla olen tasapisi 0-st suutnud viia staadiumi, kus seda ka juba omale normaalsete koormustega kannatab teha, kui kang tugedelt õlgadele võtta või käsik õla kõrgusele aidata. Rinnalt surumist ei ole seni julgenud teha, kuna sellega andis õlg eriti tunda.

Kuivõrd asi hakkas juba päris positiivselt edenema, siis üritasin hakata ka vaikselt rinna treeniguga pihta. Nii ma suht väikese koormusega rinnalt surudes nüüd ikkagi midagi õlast jälle ära rebestasin.

Kuna muus osas on tulemused selle 5 kuuga oma jaoks väga positiivsed olnud, siis tahaks treeninguga edasi tegeleda (õlaga tundub, et peab kuskile eriala arsti juurde minema – oskab keegi soovitada?).

Senise praktika järgi tundub, et selle õlaga puhama jäädes tuleks ikka väga pikk paus sisse. Siit ka soov, et oskab keegi migeid selliseid isoleerituid harjutusi pakkuda, kus õlg koormust ei saa.

Ott Kiivikas
    Member

Mine Sergei Voronetski juurde, Kadriouru Tervisekeskuses, helistad sinna ette, küsid kunas saab aja panna ja käid läbi. Ise olen oma hädadele sealt alati abi saanud, väga proffesionaalne arst samuti võib soovitada Muza Lepikut ja Virve Vaske.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.