Vee joomine-kui palju on liiga palju?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Vee joomine-kui palju on liiga palju?
- This topic has 38 replies, 21 voices, and was last updated 18 years, 9 months tagasi by
yamikazi.
-
AutorPostitused
-
veebruar 14, 2007 at 8:16 e.l. #106337
Jess13A
MemberSinnakanti tahtsin ka mina j6uda…3 liitrit on trenni tegevale aktiivsele inimesel normaalne kogus. Tursed võivad tekkida, kui juua see korraga aga kui jagada see 200 ml klaasideks ,siis selle ühtasel manusatamisel ei tohiks midagi juhtuda, peale selle, et jääkained uhutakse organismist välja ja jäid vedi tihedamini WC. Hommikul, kui “kuiv” öö on seljataga soovitatakse juua isegi ärgates kohe 2 klaasi vett 400- 500 ml korraga.
veebruar 14, 2007 at 9:06 e.l. #106338ROtter
MemberMõnel võib sellest saada justkui kinnisidee.Mõni võib paberites nii kinni olla, et isegi kui tal hakkab see kõik üles tulema joob ja joob veel ning peab selle normi täis saama. Olen selliseid kohanud. Neid absoluutselt ei kõiguta, et organism rohkem ei taha vedelikku(vett), kuid paraku lasevad heaga edasi. Mis mõte sellel on?
Täiskasvanud inimene vajab 40-50 ml vett kehakaalu kilogrammi kohta. Veevajadus sõltub temperatuurist, tööst, east, tervislikust seisundist. Mida veerikkam on organism, seda intensiivsemalt ja kiiremalt toimub ka ainevahetus. Vee tarvidus suureneb valgurikka toidu söömise korral. Inimese organismi valgumolekulide stabiilsuseks on vajalik, et nende ümber oleks hüdraatvee kiht, s.t. et organismi valgud saaksid normaalselt funktsioneerida, on vaja vee molekule.
veebruar 14, 2007 at 10:54 e.l. #106343greenu
Member3 liitrit ei tohiks palju olla …. ise joon hommikul söögi ja vitamini kõrvale kokku umbes 0,7 (fast -i sheikeri täis) 1h hiljem trennis joon tavaliselt 1,5 liitrit ära … tööl mingi 300 ml kohvi näol ja lõunalauas 200 ml piima mit teeb 2,7 ja õhtul kodus läheb mul ka õhtu peale 0,7 fasti sheikeri täis vett rahulikult ära … ja niimoodi pea aasta …. selle aja jooksul olen 2 korda käinud tavakontrolli tegemas ja veresuhkus kolesterool jne on korras olnud …. et arvan et veejoomist ei tohiks karta …. toob pahad asjad kehast välja …
veebruar 14, 2007 at 11:23 e.l. #106347jrx
MemberOeh. Hämmastavalt paljud söövad ja isegi joovad paberi järgi. Kas te oma keha siis üldse ei kuula?Mis joomisesse puutub, siis keha kuulamine on vale. Sesmõttes, et jooma peaks nii palju, et sul kunagi janu ei ole. Kui tekib füüsiline janutunne, on organism juba veepuuduses.
veebruar 14, 2007 at 12:46 p.l. #106353Aile
MemberMis joomisesse puutub, siis keha kuulamine on vale. Sesmõttes, et jooma peaks nii palju, et sul kunagi janu ei ole. Kui tekib füüsiline janutunne, on organism juba veepuuduses.Keha kuulamine ei ole kunagi vale. Kas me seda teha oskame on isekysimus.
Ise ma r22gin treenitavale ka n8 janu ennetamise juttu…
Kui mina alustasin 1982/83 raskej6ustikuga, siis r22giti trenni ajal ja paar tundi peale trenni joomiskeelu juttu. Ma ei tee nalja… Tydrukud olid nii usinad k2sut2itjad, et tegid neile, kes vastu ei pidanud ja dushi all olles pyydsid midagi suhu ampsata, elavalt m2rkusi. Eestlane pidavat olema see hull elukas, kes t2idab moskva korraldusi saksa t2psusega.
Mina vahest joon ja vahest ei joo trenni ajal. J6udu tehes joon (tavavesi + m6ni kristall meresoola). Suure intensiivsusega aeroobset tehes tekib mul p2rast lonksu v6tmist tunne, et mu sooritusv6ime langeb st kuna see mulle ei meeldi siis ma teen tund aega nii, et ma ei joo. Ju ma olen harjunud… (vedeliku % on mul k6rgem, kui tavatrenni tegeval tydrukul, hoolimata mittejoomisest… v6i ytleme siis kehakuulatamisest).
Te j2tate siin kahe silma vahele l6igu “mitu tassi teed”… Teetass on umb 200 ml…v6i suurem (mul on 400 ne
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Kui palju on mitu? Kas kaks on mitu? Vist mitte… Me saame siit keskeltl2bi 4 l otseselt manustatud vedelikku. Arvestage veel puuviljade, marjade, k88giviljade jne veesisaldusega. Kas see on palju? Kui ta tunneb ennast janusena sellise vedeliku tarbimise juures siis ma leian, et v6iks asja uurida.veebruar 14, 2007 at 1:17 p.l. #106357jrx
MemberAile jutt jumala õige.
Hämmastav on see, et praegugi leidub treenereid, kes KEELAVAD õpilastel vedelikutarbimise pika trenni järel ja vahetult pärast seda.
Janu ennetamine on hea sõnastus. Ma võtan selle kasutusele
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 14, 2007 at 1:20 p.l. #106358greenu
Membersee tuletab mulle meelde seda et käsipalli trennis aastaid tagasi oli samuti joomise keeld…. hmmm ….. olin selle juba ära unustanud …. hämmastav mida noortele kunagi räägiti …
veebruar 14, 2007 at 3:28 p.l. #106384maryjane
MemberVeel paar aastat tagasi oli tibide seas populaarne trenn shaping. Selle ideoloogiasse kuulus rida jaburusi: trenni ajal juua ei tohi, sest siis rasvad ei põle; kaks tundi enne ja pärast trenni ei tohi midagi süüa; kolm tundi enne magamaminekut ei tohi midagi süüa; valku ei tohi üldse süüa, sest siis hakkab lihas kasvama. Sisuliselt oligi lubatud hommikuti natuke juurikaid närida. Ma tean mitmeid tuttavaid, kes selles trennis käisid, aga söömisreeglitest kinni ei suutnud pidada ja jäid endiselt kenasti pirnikujuliseks.
veebruar 14, 2007 at 3:58 p.l. #106391Aile
MemberVeel paar aastat tagasi oli tibide seas populaarne trenn shaping. Selle ideoloogiasse kuulus rida jaburusi: trenni ajal juua ei tohi, sest siis rasvad ei põle; kaks tundi enne ja pärast trenni ei tohi midagi süüa; kolm tundi enne magamaminekut ei tohi midagi süüa; valku ei tohi üldse süüa, sest siis hakkab lihas kasvama. Sisuliselt oligi lubatud hommikuti natuke juurikaid närida. Ma tean mitmeid tuttavaid, kes selles trennis käisid, aga söömisreeglitest kinni ei suutnud pidada ja jäid endiselt kenasti pirnikujuliseks.Oh, kui 6udne… 2rge yldse s88ge…
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Yks tuli mulle j6usaali ja ytles, et tal on jalal liiga palju lihast…et talle shapingus m66tmiste tulemusena 6eldi. V2ga armas 
Medal, et nad seal k2iagi suutsid. See on ju jube igav peale k6ige muu.
veebruar 14, 2007 at 4:06 p.l. #106393Aile
MemberAile jutt jumala õige.Hämmastav on see, et praegugi leidub treenereid, kes KEELAVAD õpilastel vedelikutarbimise pika trenni järel ja vahetult pärast seda.
Janu ennetamine on hea sõnastus. Ma võtan selle kasutusele
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vana kool… Keelati parimate kavatsustega. Mingid uuringute tulemused kellelgi, kuskil n2itasid, et kui juua kohe peale trenni v6i trenni ajal, see olla sydamele suur koormus. Old Man on meil vist sellel ajal 6ppinud, ta teab vast paremini seda keeldu kommenteerida. Ma ei oska teile allikaid tuua.
veebruar 14, 2007 at 6:42 p.l. #106417jrx
MemberVana kool… Keelati parimate kavatsustega. Mingid uuringute tulemused kellelgi, kuskil n2itasid, et kui juua kohe peale trenni v6i trenni ajal, see olla sydamele suur koormus. Old Man on meil vist sellel ajal 6ppinud, ta teab vast paremini seda keeldu kommenteerida. Ma ei oska teile allikaid tuua.Olen lugenud, et see kehtib juhul kui juua korraga suur kogus külma vedelikku.
veebruar 14, 2007 at 9:09 p.l. #106433Vägivaldur
MemberMis joomisesse puutub, siis keha kuulamine on vale. Sesmõttes, et jooma peaks nii palju, et sul kunagi janu ei ole. Kui tekib füüsiline janutunne, on organism juba veepuuduses.Ka endale paberi järgi rohkema vee sisse ajamine kui keha tahaks on keha mitte-kuulamine.
Aga üldiselt on nii, et trenni ajal tasub juua pidevalt või siis üldse mitte. Kõige ebatervislikum peaks olema kui terve trenn ei joo ja koos trenni lõppemisega valad endale ämbri sisse.
veebruar 15, 2007 at 6:51 e.l. #106449ROtter
MemberVana kool… Keelati parimate kavatsustega. Mingid uuringute tulemused kellelgi, kuskil n2itasid, et kui juua kohe peale trenni v6i trenni ajal, see olla sydamele suur koormus. Old Man on meil vist sellel ajal 6ppinud, ta teab vast paremini seda keeldu kommenteerida. Ma ei oska teile allikaid tuua.OldMan ei mäleta seda keeldu.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 15, 2007 at 6:56 e.l. #106450Aile
MemberOldMan ei mäleta seda keeldu.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ei ole hullu… Eks see yks paras “gestaapo” oli.
veebruar 15, 2007 at 6:57 e.l. #106452ROtter
MemberKa endale paberi järgi rohkema vee sisse ajamine kui keha tahaks on keha mitte-kuulamine.Probleem ongi selles, et inimesed tarvitavad vett vähem kui peaks.
Kui sa näit. peale valgurikka söögi tarbimist piisavalt vedelikku ei tarbi, jääb valk osaliselt seedumata ja väljutatakse kehast, sina aga mõtled, et oi, kui tubli ma olen, et tarbin 2.5 g valku kehakaalu kg kohta ja kõik läheb lihase moodustamiseks.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.