Vastulöök ! ! !
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Vastulöök ! ! !
- This topic has 43 replies, 24 voices, and was last updated 17 years, 11 months tagasi by
AlanBStard.
-
AutorPostitused
-
veebruar 18, 2008 at 10:17 e.l. #141346
Capricorn
MemberSeni olen peale trenni tarbitavas joogis kasutanud 50-60 g süsivesikuid, tavaliselt Dextro, kuid hiljuti ostsin ka Malto ja neid pooleks panna peaks olema hea mõte. Ok, kui nüüd tõesti tarbiks kohe peale trenni 200 g süsikaid (100 g Dextro+ 100 g Malto), siis kui pika aja pärast peaks tulema järgmine “tava”söögikord?
Tegelikult see kollane Arctic Sport jook sisaldab ka üsna palju süsivesikuid, trenni jooksul joon 1,5 l ära, selle võrra võiks peale trenni süsikaid vähem tarbida?
veebruar 18, 2008 at 11:54 e.l. #141351veebruar 18, 2008 at 2:09 p.l. #141381Vägivaldur
Member……Kuni 200g……… Palju? Kuna artikel on üldine, siis ei saa ka väga täpset juhist anda. Inimesed on erinevad. Nagu siin keegi mainis, siis mõnel on pardi ainevahetus, mõnel aga talveunes nahkhiire oma.Aga palju sa ise näiteks süsivesikuid tarbid peale trenni ja millena sa neid tarbid? Ja kas see on kohe peale trenni joogina või hilisem õhtusöök ka sees?
veebruar 18, 2008 at 2:24 p.l. #141384Tuki
Membermõnuus, ma kirjutasin tunnis kirjandis ka eelmisest artiklist ja võimalikust vastulöögist, mis fitnessi foorum võib anda selle kohta
veebruar 18, 2008 at 2:35 p.l. #141388joker
MemberSüsivesikute tarbimine ikka sõltub suuresti ka sellest kui intensiivsed on treeningud. Kui teed sitta trenni ja ajad näost kuhjaga süsikaid sisse on tulemus kurb. Ja vastupidi kui teed väga head trenni on süsivesikud hädavajalikud. Hea on uskuda, et annad treeningus endast kõik ja rohkem, aga kokkuvõttes kujunevad kogused välja ikkagi end pidevalt jälgides ja keha tagasidet kuulates. Ükski treener ei oska lambist (liiati veel läbi foorumi) inimesele täpseid toidukoguseid paika panna.
Algajatel hakata sööma samas suures koguses süsivesikuid nagu Bonsuna seda teeb + tõenäoliselt suur kaalu ja lihasmassi vahe – tulemuseks on lihtsalt rasvapolstri kasvatamine endal.
veebruar 18, 2008 at 6:20 p.l. #141420Agnes1h
Membermõnuus, ma kirjutasin tunnis kirjandis ka eelmisest artiklist ja võimalikust vastulöögist, mis fitnessi foorum võib anda selle kohta
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> (Eestvedajaks lugesin Marek Kalmust). Teema oli ‘ Julgen vastu vaielda… ‘ , miks on oluline vastu vaielda näiteks kasvõi sellisel juhul. Sattusin õpetaja ja paari klassivennaga vaidlusse, nemad ei tahtnud uskuda, et TÜ õppejõule hakatakse vastu vaidlema ja artikkel oli tegelikult vastuvõetav nende meelest. Nii hea on homme kooli minna ja öelda I TOLD YOU SO!
Ilus!
Mõistan võidurõõmu!Minu meelest ka tubli, et Marek viitsis reageerida!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 18, 2008 at 6:53 p.l. #141432Bonsuna
MemberAga palju sa ise näiteks süsivesikuid tarbid peale trenni ja millena sa neid tarbid? Ja kas see on kohe peale trenni joogina või hilisem õhtusöök ka sees?Ma lõpetan oma kangitrenni kella 18.00 paiku alati, siis vahetult joon koksi mis sisaldab 30g valku ja 100g süsivesikuid. Vahel pisut vähem. Seejärel on 30-40min aeroobset. umbes 2h peale koksi söön tavaliselt 200-300g kanafileed+ 300g kaunube, + 0,5 õlu.Kell 23. 30, söön 2 muna , 100g kanafileesinki. 100g omatehtud kliisepikut ja tass teed meega. Umbes kell 3 öösel 450g “Alma” Light jogurtit (3 topsi, 3 tatra või riisigaletti. Kell 6.00 tavaliselt sama. kell 8.00 lähen saali aeroobsele treeningule, kestvus 45-60min. Kell 10.30 järgmine söök, 100g loomahakkliha, 100g loomamaksa, 100g kanafileed. 200g hautatud kaunube, siis 14.30, 4 munavalget+1 kollane, 50g juku 10% juustu, 100g omatehtud kliisepikut, tass kohvi meega, üks õun, kell 16.00 hakkab kangitrenn jne jne………………. Hetkel on pealetrenni söögid sellised, kes ei tea siis olen nö dieedil juba, kaal langusfaasis. Kui saab vabamalt võtta siis on süsivesikuid peale trenni rohkemgi, aga mitte igapäevaselt, vastavalt tundele.
Mainimata jäid AC-C väiksed napsid, enne igat söögikorda 20g. veega. Väljaarvatud öised 2 einet.
Hommikul vahetult enne aeroobset on esimene AC-C laks ja siis järgmised vastavalt kuna söögikord on. Kõik oma kiired süsivesikud saan ma meest, seda panen ka pealtrennisesse valgukoksi. Natuke tuleb neid ka 100g AC-C st päevas, ülejäänud Süsivesikud on mul menüüs liitsüsiesikud.
Kopeerida pole seda kellegil mõtet, igaüks peab ise enda kogused katsetamiste käigus täpselt välja selgitama.
Mainimata jäid veel pähklid, sarapuu pähklid mida päeva jooksul söön 100g. Juba “kuulsin ” kuidas siinsed rasvakummardajad kisavad, et NII VÄHE RASVU SUL MENÜÜS. Arvan, et neid on koos pähkliteka piisavalt.
veebruar 18, 2008 at 9:07 p.l. #141456Totenkopf
MemberMa lõpetan oma kangitrenni kella 18.00 paiku alati, siis vahetult joon koksi mis sisaldab 30g valku ja 100g süsivesikuid. Vahel pisut vähem. Seejärel on 30-40min aeroobset. umbes 2h peale koksi söön tavaliselt 200-300g kanafileed+ 300g kaunube, + 0,5 õlu.Kell 23. 30, söön 2 muna , 100g kanafileesinki. 100g omatehtud kliisepikut ja tass teed meega. Umbes kell 3 öösel 450g “Alma” Light jogurtit (3 topsi, 3 tatra või riisigaletti. Kell 6.00 tavaliselt sama. kell 8.00 lähen saali aeroobsele treeningule, kestvus 45-60min. Kell 10.30 järgmine söök, 100g loomahakkliha, 100g loomamaksa, 100g kanafileed. 200g hautatud kaunube, siis 14.30, 4 munavalget+1 kollane, 50g juku 10% juustu, 100g omatehtud kliisepikut, tass kohvi meega, üks õun, kell 16.00 hakkab kangitrenn jne jne………………. Hetkel on pealetrenni söögid sellised, kes ei tea siis olen nö dieedil juba, kaal langusfaasis. Kui saab vabamalt võtta siis on süsivesikuid peale trenni rohkemgi, aga mitte igapäevaselt, vastavalt tundele.Mainimata jäid AC-C väiksed napsid, enne igat söögikorda 20g. veega. Väljaarvatud öised 2 einet.
Hommikul vahetult enne aeroobset on esimene AC-C laks ja siis järgmised vastavalt kuna söögikord on. Kõik oma kiired süsivesikud saan ma meest, seda panen ka pealtrennisesse valgukoksi. Natuke tuleb neid ka 100g AC-C st päevas, ülejäänud Süsivesikud on mul menüüs liitsüsiesikud.
Kopeerida pole seda kellegil mõtet, igaüks peab ise enda kogused katsetamiste käigus täpselt välja selgitama.
Mainimata jäid veel pähklid, sarapuu pähklid mida päeva jooksul söön 100g. Juba “kuulsin ” kuidas siinsed rasvakummardajad kisavad, et NII VÄHE RASVU SUL MENÜÜS. Arvan, et neid on koos pähkliteka piisavalt.
Kas ma sain õigest aru, et sa magad ainult 3 tundi?
veebruar 18, 2008 at 9:13 p.l. #141457Ahha
MemberKas ma sain õigest aru, et sa magad ainult 3 tundi?
veebruar 18, 2008 at 9:30 p.l. #141460Bonsuna
Memberma nii ei arva …vahepeal magab siis tõuseb üles sööb korra ja läheb magama tagasi … nii lihtne see ongi
TÄPSELT.
Mõnel oleks uinumisega raskusi kui peaks öösel söömas käima, mul pole see kunagi probleem olnud. Tundub, et mu organism ja ainevahetus on mõnes mõttes nagu allaaastasel lapsel. Kõht tühi, uni läinud, saan oma “doosi” kätte ja uinun hetkega. Tõesti, heidan voodisse ja paari minuti pärast magan uuesti. Nii on see olnud juba teismelise east peale, tõsi siis ei olnud öised söömised küll regulaarsed aga mäletan ennast üsna tihti öösel köögis vorstileiba ja piima söömas joomas. Lastevorst oli tol ajal mu lemmik, seda sai ikka kõvasti vitsutatud. Meie peres liha just väga regulaarselt ei olnud. Kastet sellest küll ema ikka tegi aga ei mäleta, et oleks olnud tihti praetud või hautatud liha laual. Et söö palju tahad. Kana oli tol ajal üldse suur pidusöök, seda sai suurematel sünnipäevadel näiteks. Vorts ja sardell oli põhiline. Aga ega ei kurda, vastupidi söök oli alati väga maitsev. Eks ma sain oma lihanormi koolis ka täis söödud. Meil olid üldse väga korralikud söögid, magustoitu oli ette nähtud igale lapsele üks ports aga muud värki sai niipalju kui tahtstid ja mahtus. Mulle mahtus palju.
veebruar 18, 2008 at 9:37 p.l. #141461Indrek K
MemberKas peale öist söömist hambaid ka pesed/puhastad?
veebruar 21, 2008 at 2:09 p.l. #141866AlanBStard
ModeratorAlanBStard
ModeratorKas peale öist söömist hambaid ka pesed/puhastad?Kas see Marek polnud, kes ütles et küüslaugu söömine näitab, kes on su tõelised sõbrad ?
veebruar 21, 2008 at 2:27 p.l. #141875Sarge
MemberAga 5 munas on ju ~15g valku.
veebruar 21, 2008 at 3:04 p.l. #141879Blackdom
MemberAga 5 munas on ju ~15g valku.Ehh? Ikka tunduvalt rohkem peaks olema, minu andmete j2rgi on keskmise suurusega kanamunas, s.t. valge koos kollasega, mis kaalub umb 60 g ca 7,5 g valku. Kanamune on v’ga erineva suurusega, jagunevad S, M, L ja XL, see 60 g on midagi M ja L vahepealset.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.