Vasak käsi väiksem
- This topic has 25 replies, 11 voices, and was last updated 14 years, 3 months tagasi by
kalmer87.
-
AutorPostitused
-
detsember 28, 2011 at 7:34 e.l. #269315
-TANK-
MemberAga kuula seda varianti: tugevam käsi võtab a la 60% kangi raskusest enda peale ja teine üritab kuidagi stabiliseerida, samas kui tugevam saab ikka tugevamaks, kuna teeb suurema raskusega. hantlitega on see välistatud.
Igal juhul usun et enne tekib selline ebavõrdsus kangide või masinatega treenides kui hantlitega.
Ära tegele usukuulutusega vaid mõtle loogiliselt.
Kui kangiga rahulikult treenid ja ei rapsi läheb kõik ise paika!!!
Ja ütleme, et kui tugevam võtabki algul 60% korraks, siis pärast peab alumine käsi töötama veel suurema raskusega samas kui ülemine käsi hoiab ainult raskust paigal.
Seega mida tugevam sul üks käsi on seda rohkem peab nõrgem käsi kangiga töötama ja seda raskem tal on.
OK. siin on väike nüanss. Kompleksharjutustes võib suure raskuse ja viletsa tehnikaga juhtuda, et lisatööga peavad tegelema liialt sekundaarsed lihasgrupid.
N. surumisel saavad koormuse parem rind vs. vasak õlg ja triits. Siit võib saada veidi lihasdüsbalanssi.
Aga isolatsiooniharjutuses (n. biitsepsi kõverdus kangiga) ja korraliku raskuse ja tehnikaga seda ei juhtu.
Oled ikka päris kindel selles või ?
Imelik küsimus – muidugi olen. See on füüsika.
Kui sina ei ole siis kaalu kasvõi ära kuidas kaal jaguneb.
Või mõtle selle peale – Kuidas on kätekõverdusi kergem teha?
1. Kas siis kui käed on tooli peal ja jalad maas
2. või siis kui on jalad tooli peal ja käed maas?
Kui vead sõbraga diivanit trepist üles… kellel on raskem?
v. Sellel kes on allpool!
detsember 28, 2011 at 8:51 e.l. #269288Okk
MemberVaatle näiteks kangi kolme punkti – otsi ja keskpunkti . Liigutuse alguses on kõik kolm punkti samal horisontaalil ja liigutuse lõpus on kõik kolm punkti samal horisontaalil . Keskpunkt liigub põhimõtteliselt mööda vertikaali . Eeldame muidugi et tegemist nn “standardse ” surumisega – käed on keskpunktist samal kaugusel ja raskust mõlemas otsas võrdselt. Seleta mulle mismoodi selle liigutuse vältel vasak käsi suuremat raskust on surunud? Ja mis sellel diivani tassimisega pistmist on?Füüsika.
detsember 28, 2011 at 9:37 e.l. #269234vend vähk
ModeratorEi ole hullu! Minul oli 15-16 aastaselt terve vasak külg oluliselt suurem, sest koolis käisime vahetundide ajal 32 kg sangpommi pildumas ja minul millegipärast on vasakus küljes kindlam tehnika ning oluliselt rohkem jõudu, kuigi olen paremakäeline. Arst uuris ja punnitas silmi kui nägi ning pärast seda hakkasin mõlemat kehapoolt võrdselt treenima ning tugevam pool toetab nõrgemat. Aastatega loksub kõik paika.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> detsember 28, 2011 at 9:47 e.l. #269050-TANK-
MemberVaatle näiteks kangi kolme punkti – otsi ja keskpunkti . Liigutuse alguses on kõik kolm punkti samal horisontaalil ja liigutuse lõpus on kõik kolm punkti samal horisontaalil . Keskpunkt liigub põhimõtteliselt mööda vertikaali . Eeldame muidugi et tegemist nn “standardse ” surumisega – käed on keskpunktist samal kaugusel ja raskust mõlemas otsas võrdselt. Seleta mulle mismoodi selle liigutuse vältel vasak käsi suuremat raskust on surunud? Ja mis sellel diivani tassimisega pistmist on?Füüsika.Alguses on raksuskese keskpunktis, kuid kui kang on viltu, siis liigub raskuskese madalama otsa poole.
Tee lihtne katse:
Võta kang (ütleme et 50kg) ja 2 kaalu. Aseta üks kaal põrandale ja teine toolile.
Tõsta kangi otsad kaalude peale ja vaata kumb kaal näitab rohkem?
Ja lõpuks tulebki välja, et kiirem/tugevam käsi surus ütleme 24kg ja aeglasem/nõrgem käsi pidi suruma 26kg.
detsember 28, 2011 at 10:35 e.l. #268925Okk
MemberMa ei ole nainud kedagi surumas nii, et kangi otste korguste vahe oleks sarnane pingi korgusega, aga see selleks. Alguses tuleb see kangi ots korgemale saada, see juhtub, kui tugevam kasi yritab kangi poorata ymber punkti kus norgem kasi kangi hoiab, lopus toimub vastupidine liigutus. See raskuskeskme nihkumine ei mangi siin olulist rolli, kuna kang on jaik siis tugevam kasi kompenseerib selle vahe
, kui palju seda on suht voimatu moota. Seega tundub mulle vale vaide, et kang antud probleemi puhul efektiivsem on kui hantlid.Pole eesti klaverit sellel pillil, vabandust.
detsember 28, 2011 at 11:48 e.l. #268892gmaster
MemberMa ei ütleks, et mingi usukuulutamisega tegelen, lihtsalt üritan loogikale pihta saada…
detsember 28, 2011 at 11:55 e.l. #268881-TANK-
MemberTooli kõrgus oli võetud selleks, et piltlikult selgitada raskuskeskme liikumist. Ja tõesti raskuse muutumist on harjutuse ajal väga raske mõõta.
1 asi veel: kui tugevam käsi lõpetab töö kiiremini, siis teeb nõrgem tööd ka kauem.
Igaljuhul olen näinud palju vildakaid/algajaid surujaid, lõpuks on kõik saanud oma tehnika korda.
Keegi pole hakanud VEEL VILDAKAMALT suruma.
Kang on lihtsalt parem, usu seda või mitte.
Ma ei ütleks, et mingi usukuulutamisega tegelen, lihtsalt üritan loogikale pihta saada…
detsember 28, 2011 at 12:02 p.l. #268822gmaster
MemberKang on lihtsalt parem, usu seda või mitte.
SEE on usukuulutamine – kui öelda, et usu, aga põhjendus on hägune.
detsember 28, 2011 at 12:53 p.l. #268803-TANK-
MemberOeh… Sina rääkisid algul oma usust ja uskumistest.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen 5x seletanud ja põhjendanud… ja puust punaselt ette teinud…. ma enam ei viitsi….
Tead sa teibi poistel nõrgem kehapool kinni ja ongi korras.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 28, 2011 at 2:04 p.l. #268721gmaster
MemberOeh… Sina rääkisid algul oma usust ja uskumistest.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen 5x seletanud ja põhjendanud… ja puust punaselt ette teinud…. ma enam ei viitsi….
Tead sa teibi poistel nõrgem kehapool kinni ja ongi korras.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nõrgema kehapoole teipimisest pole pikemas perspektiivis kasu, kui selle kehapoole jõudu järgi ei arenda
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 29, 2011 at 3:52 p.l. #256742Sch3ct
MemberOhoh, mõni päev ei käinud lugemas ja juba selline arutelu tekkinud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Palju häid mõtteid, aitäh
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.