Värsked-kuivatatud puuviljad-marjad, mahlad, nende süsivesikud, fruktoos
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Värsked-kuivatatud puuviljad-marjad, mahlad, nende süsivesikud, fruktoos
- This topic has 32 replies, 18 voices, and was last updated 14 years, 5 months tagasi by
Aile.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 21, 2011 at 11:24 p.l. #287258
palmiall
Memberkrt kugistasin kella 9 ajal jälle järjest 6 mandariini ja ühe õuna sisse:s ei saanud pidama lihtsalt
veebruar 2, 2011 at 2:15 p.l. #288709jrx
Member100% mahlal on koht ainult peale trenni või trenni ajal. Vahepealsel ajal pole märkimisväärselt parem kui suhkruvee joomine.
veebruar 2, 2011 at 6:27 p.l. #288741Nesatur
Member100% mahlal on koht ainult peale trenni või trenni ajal. Vahepealsel ajal pole märkimisväärselt parem kui suhkruvee joomine.Kodutehtud õuna/porgnandi vms mahl?
veebruar 2, 2011 at 7:35 p.l. #288743jrx
MemberKodutehtud õuna/porgnandi vms mahl?Okei, see on hea – sisaldab mingeid vitamiine ja võimalik, et muid fütotoitaineid. Aga menüüd SELLEGIPOOLEST peaks tema koht olema kas treeningu ajal või treeningujärgselt.
veebruar 3, 2011 at 9:03 e.l. #288787tomster
Member100% mahlal on koht ainult peale trenni või trenni ajal. Vahepealsel ajal pole märkimisväärselt parem kui suhkruvee joomine.Kehtib puuviljamahlade kohta.
veebruar 3, 2011 at 10:45 e.l. #288800jrx
MemberKehtib puuviljamahlade kohta.Õige tähelepanek. Köögiviljamahlad on natuke teine teema (nt. tomat). Aga sellegipoolest tasub pigem süüa köögivilja ennest ja nt. peedimahlal ja peedil on väga suur vahe…
veebruar 3, 2011 at 1:34 p.l. #288813vs
Memberpeedimahlal ja peedil on väga suur vahe…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>seletad äkki lähemalt?
veebruar 3, 2011 at 1:36 p.l. #288814ROtter
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
seletad äkki lähemalt?
Üks on tahke ja teine vedel.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 3, 2011 at 1:39 p.l. #288815vs
MemberÜks on tahke ja teine vedel.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aga tegelikult, kui see pisiasi vahele jätta
veebruar 3, 2011 at 2:26 p.l. #288817ROtter
Member
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
aga tegelikult, kui see pisiasi vahele jätta
Pisiasjadest saavadki alguse suured asjad.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nüüd mõtle seedimise ja imendumise peale – tahke vs vedel.
veebruar 3, 2011 at 2:28 p.l. #286067jrx
MemberMa olen üsna kindel, et peedi ja peedimahla glükeemilisel koormusel on päris päris suur vahe.
veebruar 3, 2011 at 2:37 p.l. #288818vs
MemberVäga armas.
Loodan, et te mitte-mitte kunagi ei satu mu juurde finantsalastes küsimustes, kui seal vihjamisi ümbernurga juttu rääkida, siis võiks nii mõndagi korraldada
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga loogiline küll jah, eks igas valdkonnas peabki olema spetsialiste
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 3, 2011 at 3:09 p.l. #288821Risto Uuk
MemberTervel juurviljal/puuviljal ja juurvilja-/puuviljamahlal on suur erinevus toiteväärtuse tõttu.
– Koor/nahk sisaldab palju vitamiine, mineraale. Ma ei tea, kui hästi see nüüd peedi kohta käib – kas peeti süüakse koorega? -, aga enamike viljade kohta ikka.
– Mahlas on vähem kiudaineid.
– Mahlas on vähem aineid, mis on seedimiseks vajalikud.
– Mahl tõstab veresuhkrut kiiremini. (Paljudele poemahladele pannakse veel juurde suhkrut)
märts 3, 2011 at 5:53 p.l. #291816vrsm
Memberolgu, me kõik teame et rosinatest saab kiireid süsivesikuid. kuid mul tekkis probleem sellest, mis “edasi”:
banaan on kiire süsivesik, seega kuivatatud banaaniviilakad on samasugune optimaalne kiire süsivesiku allikas nagu rosin?
kuivatatud ploomid: kas ka kiire süsivesik? mustikad?
kuivatatud pirnid, aprikoosid, virsikud, ananassitropsid, maasikad, kirsid jnejne…
olen üritanud netist korralikku, AMMENDAVAT vastust saada, kui pole õnnestunud:
millised kuivatatud marjad/puuviljad on head kiirete ja millised head aeglaste süsivesikute allikad?
märts 3, 2011 at 6:29 p.l. #291820argoll
Memberolgu, me kõik teame et rosinatest saab kiireid süsivesikuid. kuid mul tekkis probleem sellest, mis “edasi”:banaan on kiire süsivesik, seega kuivatatud banaaniviilakad on samasugune optimaalne kiire süsivesiku allikas nagu rosin?
kuivatatud ploomid: kas ka kiire süsivesik? mustikad?
kuivatatud pirnid, aprikoosid, virsikud, ananassitropsid, maasikad, kirsid jnejne…
olen üritanud netist korralikku, AMMENDAVAT vastust saada, kui pole õnnestunud:
millised kuivatatud marjad/puuviljad on head kiirete ja millised head aeglaste süsivesikute allikad?
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.