vanus
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » vanus
Tagged: pole
- This topic has 9 replies, 8 voices, and was last updated 13 years, 3 months tagasi by
ROtter.
-
AutorPostitused
-
september 27, 2012 at 6:36 p.l. #24254
Anonüümne
GuestTere tahaks teada ,et ise 11,5 aastane ja tahaks hakkama jõusaalis k2ima.Kas see on soovitav või kas ma seda on nii noorelt hakata kaima:-D
september 27, 2012 at 6:46 p.l. #325409PlaaTable
MemberIse alustasin 13 aastaselt, kui teadmisi on ja toitumist tunned siis võibolla võiksid varsti alguse panna asjale küll.
Aga ega jõusaal pole naljakoht, kus sa korra nädalas käid raskusi vaatamas, kui tahet on võib keegi sulle algselt koduse kava
võibolla kokku lüüa, teeksid kodus kätekõverduste ja kükkidega alguse kui hantleid ja muud pole.
Olen ka ise 11 aastaselt jõusaalis käinud, sedagi maadlus treeneriga ja ega ma seal üle 3 korra väga ei viitsinud käia.
Tehnikat küll kogenumad õpetasid aga ega ma seda kuulda võtnud tol ajal
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga ega ma siin keegi ütleja pole, las targad ütlevad oma arvamuse.
september 27, 2012 at 7:59 p.l. #325415matjusm
MemberNeed kes on tõstespordis kõrgele tasemele jõudnud umbes sinu vanuselt alustasid nii et võib küll trenni teha. Samas aga pead enne kindlalt õige tehnika ja õiged võtted selgeks saama, selleks pead endale küll mõne targema mehe kõrvale võtma.
september 27, 2012 at 8:33 p.l. #3254200ttt
MemberIlma pädeva treenerita ei tasuks ise rassima minna, sest korrektse tehnika õpetamine on ülioluline. Kui leiad asjaliku treeneri siis palun väga. Edu!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 27, 2012 at 9:02 p.l. #325418samuil
MemberJõutreening ja lapsed
september 28, 2012 at 7:16 e.l. #325433salasilm
MemberNoorelt võiks keskenduda treeningule, mis arendavad koordinatsiooni, täpsust, kiirust. Jõutrenni võib teha mingi teise ala abistamiseks, tolle treeneri käe all. Asi selles, et kui puberteet ja sellega kaasnev kõrgem testosterooni tase veres pole veel korralikult alanud, käib lapse jõu areng hoopis muudmoodi kui noormehel või täiskasvanud mehel. Lapse organismi jaoks on kõige olulisem kaasasündinud kasvuprogramm, ja mitte adopteerumine progresseeruvate raskustega jõusaalis. See väljendub umbes nii, et sa võid treenida usinasti ainult lõuatõmbeid, aga lõuatõmbed ei parane ja paraneb hoopis kaugushüpe. Sellises olukorras ei oska ükski tavaline jõusaali treener su treeningut planeerida (võibolla isegi mõtleb, et sa oled laisk vms).
Lisaks ei ole lapsel keha ja jäsemete proportsioonid päris samad mis täiskasvanul. See tähendab, et täiskasvanule sobiv soorituse tehnika ei pruugi sobida lapsele. Sul peaks olema selline treener, kes oskab lapsi treenida.
Seega, kui sa tahad täiskasvanust peast jõumeheks, tõstjaks, kulturistiks saada; pole oluline alustada võimalikult vara eriala spetsiifilise trenniga. Kas on mõtet jõusaalis käia või mitte, sõltub natuke sellest, kusmaal sa oled puberteediga. Oluline on arendada trennis käimise harjumust, et see tunduks meeldiv ja loogilise osana elust. Mõistlik oleks teha asju, mis on põnevad ja mida saab teha näiteks teistega koos. Kui sul tõesti midagi targemat teha pole, siis võid küll käia jõusaalis, aga sellisel juhul kuula kindlasti hoolega treeneri juhiseid.
september 28, 2012 at 6:30 p.l. #325486AlanBStard
ModeratorJõutrenn arendas mul märgatavalt lihtsamat koordinatsiooni, keha taju ja taju et mismoodi ta mingis olukorras liigub. Alustasin küll märgatavalt hiljem, 16selt oli see vist.
Keerulisem koordinatsioon on väga dopamiinsõltuv, ma usun et Ritalin pole ainult teadmisteeksamite salarelv
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 26, 2012 at 7:46 e.l. #327976bbmania
MemberJõusaaliga alustades peaks sul ikka olema kaalu.
oktoober 29, 2012 at 2:50 p.l. #328417AlanBStard
ModeratorJa õppima hakkamiseks peaks olema tark?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 29, 2012 at 3:23 p.l. #328422ROtter
MemberJa õppima hakkamiseks peaks olema tark?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jep. Proovi õpetada 7-aastasele Einsteini relatiivsusteooriat.
??:”> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.