Valutav süda
Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Valutav süda
- This topic has 43 replies, 28 voices, and was last updated 19 years, 10 months tagasi by
AA.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 28, 2006 at 8:11 p.l. #68493
Vahue
MemberIse olen muidu kasvueas (16) ja võibolla on valu ka sellest tingitudVäga võimalik. Kui mul need valud käisid, olin sama vana kui sina. Huvitav on see, et valud käisid suvel. Ehk olid põhjuseks palav ilm ja teatud mineraalide kadu?
Käisin ka täna suusatamas ja pean mainima, et päris pro oli
“>märts 26, 2006 at 11:17 e.l. #77429dahlia
Memberka valud seal,hingamisel,üldse raske selles piirkonnas,pulss tõuseb iga liigutuse peale. analüüsid olid korras kõik, ekg korras, kardioloog ütles et korras, arvatavasti siis see jama, millest Marek rääkis, aga imelik on see et üle kuu aja kestnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Midagi teha ei oska et ära läheks, trennis läheb käsi vastikuks.Ei teagi nüüd seda ka et kas trenni oleks mõtekas mitte teha… Samas pole ükski arst lõpliku diagnoosi pand, ehk lähiajal selgub, aga trennidest raske loobuda..
märts 26, 2006 at 2:29 p.l. #77446Madis232
Membermul endal ka sama asi, käisin spordiarsti juures kõik oli korras, 95% rindkere valudest ei ole seotud üldse südamega.
märts 26, 2006 at 2:54 p.l. #77449p6pa
MemberEndal lõi kah vahel terav valu südamesse , aga nüüd ei ole nagu olnud .Ma arvan ,et see oli sellest et aeroobset ei teinud peaaegu ültse.
märts 26, 2006 at 3:02 p.l. #77451dahlia
MemberMa põhiliselt aeroobset teengi.
A oli veel see asi, et võtsin antibiotse ja trennidega väga tagasi ei hoidnud, sest enesetunne oli ok.Viirus oli.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 26, 2006 at 3:07 p.l. #77453Vahue
MemberAntibiootikumide kuuri ajal ei tehta sporti.
märts 26, 2006 at 3:10 p.l. #77456dahlia
MemberTean et ei tehta
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Nüüd suts hilja midagi kahetseda, teinekord tuleb targem olla, loll õpib ikka oma vigadest. Tulemus käes, nüüd nii hädas
aprill 5, 2006 at 5:52 e.l. #78795reisumees
MemberNii see käib jah, käid mööda arste ja saad üha teada, et tervis korras.
Samas ise tunned kohati, et hakkaks nagu ära surema.
Keegi pole veel maininud stressi.
Tundub nagu ei väärikski haiguse nime aga tüsistused on kohutavad.
Alates sellest, et lihtsalt kehva olla kuni kollabeerumiste (kokku kukkumiste) ja tõsiste sisehaigusteni välja.
Ravi sellele on väga individuaalne. Kõigile ei aita antidepressandid.
See ei allugi tavalisele ravile. See nagu rohkem peaehituses kinni.
See haigus on muretsemisest ja valest mõtlemisest.
Lugesin raamatust “Meditatsioon Algajatele”, et pikamaa jooksjatel on treeningu lõpu faasis suures kurnatuses selline eriline seisund, kus ei mõtle enam millelegi: täielik tühjus, lihtsalt paned.
Selline seisund on ajule tugev puhkus ja paneb stressile tugeva paugu.
Aga asi kahe otsaga. Sellise trenni jaoks pead kõige pealt tervenema.
Alustama tasa ja targu. Stabiilsus ja järjekindlus on abiks.
Endal arvan, et olen stressist ehk peaaegu juba jagu saanud.
aprill 5, 2006 at 7:59 e.l. #78785AA
MemberMul ka oli sageli nii kui olin 18. See ei ole südamejama kui hingamisega seotult valu lööb! (mul oli terav valu ja ei saanud lõpuni sisse hingata tükk aega). Aga spordiarsti juurde tasub ikka jutule minna! Saad ise selgeks mis tervislik seisund on ja julguse trenni teha! Valguga annab ilmselt ikka liialdada ka, ma isiklikult ei oleks seda meelt, et söö kasvõi kott päevas. Lõpuks üleliigne valk ei ole kindlasti hea organismile aga mõjub muidugi igale inimesele erinevalt!
aprill 5, 2006 at 9:11 e.l. #78798smack
MemberMul ka vahete-vahel ilmuvad sisse hingates südame valud, kuid seda juhtub viimasel ajal harva. Muideks mul esines see probleem enne treeningutega alustamist. Kui ma sõjaväe kutse sain arstlikku komisjoni, siis seal tehti ülevatus ja kõik oli korras. Olen ka enne seda arsti juures käinud, kuid kõik ikka olevat korras. Ja peaaegult alati on südamevalud, kui jään haigeks(s.t. mul on 3-4 päeva järjest ~39,8 palavik). Isiklikuklt arvan, et põhjustajaks võib olla stress, mineraalide puudus ja liiga intensiivne treening. Kuid soovitan arsti juures kindlasti läbi, sest kui peaks tekkima südamelihaste põlevik, siis on ka treeeningutega lõpp. Olen täheldanud ka, et paljud noored jõusaalis ei tee piisavat soojendust enne trenni-sellest algabki südame lõhkumine peale. Ning pärast igat seeriat istutakse maha, mille järel süda jahtub maha ja siis minnakse uuesti kangi alla-kujutage ise ette kui süda peaks ennast laksust välja lülitama ja seejärel täiskoormusega jälle tööle hakkama-pole ime miks südame valud. Siisiki soovitan ka nädalavahetusel aeroobset teha(sörkida), kuid sellega ei tasu ka üle pingutada.
Soovin kõigile head tervist!
aprill 5, 2006 at 3:22 p.l. #78853maximus89
MemberEga süda ei lülita ennast laksust välja, selle 1 minuti jooksul mis sa maha istud ei muutu sul pulss just kuigi palju, paar lööki/minutis vb langeb ainult.Võid ise mõõta, kui ei usu.
aprill 5, 2006 at 3:28 p.l. #78858ROtter
MemberEga süda ei lülita ennast laksust välja, selle 1 minuti jooksul mis sa maha istud ei muutu sul pulss just kuigi palju, paar lööki/minutis vb langeb ainult.Võid ise mõõta, kui ei usu.See oleneb koormusest ja harjutuse intensiivsusest. Minul on mõnede harjutuste puhul langenud 1-1,5 min puhkuse jooksul 125-lt 85-ni.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga mind ärge etaloniks võtke.
aprill 5, 2006 at 3:48 p.l. #78861maximus89
MemberNoo näiteks rinnalt surumise ajal pulss pole kuigi suur, mingi 70-90 (Mul on 70, sest mul on hea süda
) ja ega ma ei usu, et ta siis 90lt kohe puhkeasendi-laadsesse pulssi langeb.aprill 5, 2006 at 4:09 p.l. #78867AA
MemberNo kangitrenni jama ongi selles, et pulss köetakse üles mingi 170 nt ja siis taas alla. Küll aga enda puhul just mõtlen,et kunagi kui üle pingutasin südamepoolest oli viga selles, et alustasin uut tööseeriat liiga kõrge pulsiga. Kui ikka raskus taga ja pulss 170ni läheb harjutust sooritades tasuks see enne uut seeriat alla 110ne küll lasta.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.