Valu rinnus, ebameeldiv tunne rinnus (südamelihase põletik? roietevaheline närvipõletik?)
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Vigastused ja haigused » Valu rinnus, ebameeldiv tunne rinnus (südamelihase põletik? roietevaheline närvipõletik?)
- This topic has 109 replies, 35 voices, and was last updated 11 years, 11 months tagasi by
Marxengel.
-
AutorPostitused
-
september 28, 2010 at 3:42 p.l. #266478
kriimsilm.
MemberEndal oli ka umbes samade sümptomitega tõbi mõned aastad tagasi kallal. Vahetevahel kippus süda puperdama, praktiliselt kogu aeg oli 37.2 C palavik, rinnus vahel pigistas, mõnikord oli eriti tugev valu.
Esimene perearst saatis ka EKG-d tegema ja kirjutas mingeid vitamiine jms välja, paraku sellest mingit kasu ei olnud. Täpsele probleemile sain jälile alles siis, kui perearsti vahetasin ja too mu kohe mõõka neelama saatis. Tegemist oligi juba suhteliselt tugeva mao limaskesta ning söögitoru põletikuga, samuti olid mandlid põletikulised ja paistes.
Kirjutatigi siis erinevaid rohte mao happelisuse reguleerimiseks ja põletiku vastu, samuti vähendasin oluliselt nende söögiainete tarbimist, mis ülihappesust võivad tekitada. Umbes kahe kuu pärast oli enesetunne juba hulga parem, kuid palavik ning pidev väsimus polnud ikka ära kadunud.
Kuna põletik mandlites oli ikka alles, lasin ennast mandliopile kirja panna. Ja oh imet, kuskil kuu aega pärast mandlite eemaldamist oli kogu endine värskus ja jõud jälle tagasi. Operatsiooni teinud arst ütles samuti pärast, et mandlitest oli ikka päris parajalt mäda välja tulnud.
Nii et võidki igaks juhuks kontrollida üle: 1) mandlid 2) võimaliku reflukshaiguse 3) teha EKG.
Edu!
november 7, 2012 at 7:57 e.l. #329205Realxone
MemberTere!
Juba umbes 4 päeva on tugev valu rinnus. Vasakul pool, natukene allpool kui süda, ribide juurest.
Istusin lihtsalt matemaatika loengus, kui järsku tundsin, kuidas hing kinni läks ja meeletult terav valu ribidesse lõi. Valu lööb järsku ja alati lööb korraks hinge kinni. Käisin eile traumapunktis, sealt sain vaid mõnitada, et mida ma sealt üldse otsin. Nüüd on valu veel hullemaks läinud, lööb tahapoole ka juba. Igasugused liigutused on vaevarikkad, sest pidevalt annab valu tunda (järsku ja teravalt). Lihtsalt istudes, kõndides, istudes-astudes, valu on pidevalt ja tihti.
Ehk saan siit mingisuguse asjalikuma vastuse, mis mul viga võib olla.
Tanel
november 7, 2012 at 8:32 e.l. #329209vend vähk
ModeratorMinul on umbes 1 aasta tagasi selline valu samas kohas olnud, aga paari päevaga kadus ära. Siis arvas arst, et ilmselt mingid närvikanalid andsid tunda. Sinu juhtum on raskem ja loodame, et mõni sporditraumadega rohkem kokkupuutunud spetsialist valgustab meid kõiki selles küsimuses.
november 7, 2012 at 8:38 e.l. #329211gmaster
MemberMõni sümptom viitab vanale heale roietevahelise närvi põletikule/pitsumisele.
Mis linnast oled?
november 7, 2012 at 9:02 e.l. #329212Realxone
MemberMõni sümptom viitab vanale heale roietevahelise närvi põletikule/pitsumisele.
Mis linnast oled?
Tartust.
Olen määrinud seda diklakki ka vms regulaarselt 3-4x päevas. Ibumax 400mg-ne on täiesti mõttetu. Tunnike tagasi võtsin sisse, et loengus oleks ehk kergem olla, ent ei midagi, ei mõju.
november 7, 2012 at 10:07 e.l. #329217gmaster
MemberApteegi-Diclac (1%) on suht mõttetu, retseptikas (5%) võib juba üht-teist teha.
Veel üks variant on võtta ibukat kuurina 3x päevas, mis võiks põletikku alandada.
Ma ise muidu soovitaks mingi ortopeedi v manuaalterapeudi/kiropraktiku juurde minna.
Janno Jürgensonil kahjuks praegu 2 näd vabu aegu pole, aga parem kui mitte midagi.
Seni võid proovida külmaaplikatsiooni valu ajal, ja vastu seina tennispalliga rinnapiirkonna seljasirutajaid masseerida. Võib veidi leevendada.
Ma ise interkostaalset neuralgiat teipinud näiteks pole, seega selles osas garantiid anda ei saa.
november 7, 2012 at 4:28 p.l. #329262ROtter
Mis linnast oled?
Tundub olevat see jah. Minul on aidanud antud piirkonna kerge massaaž.
november 7, 2012 at 6:04 p.l. #329272OldMan
MemberMul endal tuttaval oli sama jama, käis uuringutel ja tuli välja, et tal oli südamelihase kahjustus.
november 7, 2012 at 6:31 p.l. #329275gmaster
MemberEks valul rinnus ja valul rinnus ole vahe.
Südame puhul ei tohiks lüüa valu tahapoole ja ei tohiks tekkida teravat valu liigutusel.
november 7, 2012 at 7:40 p.l. #329288ROtter
MemberEks valul rinnus ja valul rinnus ole vahe.
Südame puhul ei tohiks lüüa valu tahapoole ja ei tohiks tekkida teravat valu liigutusel.
Infarkti korral võib valu tunda olla ka seljapool.
november 7, 2012 at 7:47 p.l. #329290ROtter
MemberTere!
Juba umbes 4 päeva on tugev valu rinnus. Vasakul pool, natukene allpool kui süda, ribide juurest.
Istusin lihtsalt matemaatika loengus, kui järsku tundsin, kuidas hing kinni läks ja meeletult terav valu ribidesse lõi. Valu lööb järsku ja alati lööb korraks hinge kinni. Käisin eile traumapunktis, sealt sain vaid mõnitada, et mida ma sealt üldse otsin. Nüüd on valu veel hullemaks läinud, lööb tahapoole ka juba. Igasugused liigutused on vaevarikkad, sest pidevalt annab valu tunda (järsku ja teravalt). Lihtsalt istudes, kõndides, istudes-astudes, valu on pidevalt ja tihti.
Ehk saan siit mingisuguse asjalikuma vastuse, mis mul viga võib olla.
Tanel
Kõhunääre on ka seal piirkonnas.
http://www.inimene.ee/?disease=p&sisu=disease&did=218&idr=i-n-2xe5p1AHEmvo38NHj2x22f8
november 7, 2012 at 8:00 p.l. #329293gmaster
MemberInfarkti korral võib valu tunda olla ka seljapool.
Ma arvan, et infarktivalu puhul ta rahulikult oma pingis edasi ei istuks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 7, 2012 at 8:25 p.l. #329297Kevin de puta madre
MemberStenokardia puhul kiirgub samuti abaluude piirkonda,kätesse,õlga …
november 8, 2012 at 5:18 e.l. #329315ROtter
MemberMa arvan, et infarktivalu puhul ta rahulikult oma pingis edasi ei istuks
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma juhtusin ükskord EMO-s olema, kui üks mees tuli infarktiga omal jalal sinna. Mõni on infarkti nii üle elanud, et pärast juhuslikult EKG-d tehes näitab seda. Kõik sõltub sellest, kui suures ulatuses on kahjustus.
november 8, 2012 at 9:35 e.l. #329324gmaster
MemberMa juhtusin ükskord EMO-s olema, kui üks mees tuli infarktiga omal jalal sinna. Mõni on infarkti nii üle elanud, et pärast juhuslikult EKG-d tehes näitab seda. Kõik sõltub sellest, kui suures ulatuses on kahjustus.
Tõsi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.