Skip to main content

Valu alaseljas

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Valu alaseljas

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • Autor
    Postitused
    Andrei8
    Member

Esialgu kiropraktiku juurde, seejärel valuvaigisteid ja kiirema paranemise huvides perearstilt või spordiarstilt nandrolooni (retabolil) süstid ja kasvab sul seal kõik kenasti-kiiresti kokku.

Liinu
    Member

Tundub, et sinu puhul oleks tõesti spordiarst kõige õigem lahendus siiski.

Niisama ära sa parem üldse loodagi, et nad lihtsalt ära kaovad. Ju sa oled ikka oma alaseljale haiget siiski teinud, et aeg ajalt tunda annab.

Aken
    Member

Jätan siis jala ja selja trennid ära kuni arsti juurde saan. Rinda ja käsi teen nädalas korra edasi.. Lihtsalt jalgade ja selja päeval väntan saalis rattaga, kuna pole pikka aega aeroobset teinud. Homme proovin Tiit Ilvese juurde aega saada.

gmaster
    Member

Mina isiklikult vbl isegi rinda ei teeks, kuna mingite nurkade all läheb selg paratamatult pingesse.

Aga eks ise tunned.

Kui sa trenni nädalaks täiesti ära jätad, ei ole ka sellest mitte midagi katki

Aken
    Member

Käisin siis täna Tiit Ilvese juures. Probleemiks on see, et suuremad lihased on hästi treenitud ja arenenud, kuid väiksed lihased vaagna luu juures on treenimata. Teinud olen halba aimamata kolmeks jaotatud kava, kus ei ole nende lihaste jaoks ühtegi harjutust. Teatud olukorras satub nende lihaste tõttu selg valesse asendisse ning teeb valu. Nüüd pean siis tema näidatud harjutust tegema iga päev. Selili kõvema aluse peal, jalgade alla raamatu või padja hunnik ning jalgu alla surudes enda keha üles tõsta. Kõht tuleb sisse tõmmata, et kõhuga ennast üleval ei hoiaks. Kord nädalas pean ujumas ka käima, sest ujumine pidi selga kõige paremini lõdvestama.

gmaster
    Member

Väga tore et käidud said!

eks jõusaaliga on jah tihti see oht, et isegi korraliku kava korral võib tekkida mingi düsbilanss, kuna tavaliselt treenitakse suhteliselt ühesuguses asendis ühesuguseid harjutusi tehes, ei toimu eriti pööramist ja stabiliseerivate lihaste treeningut, mis võibki viia selliste vigastusteni.

Ma pole küll mingi spetsialist, aga kindlasti soovitan juurde uurida erinevaid treeningviise ja kombineerida erinevate alade harjutusi ning palju rohkem venitada:)

http://www.youtube.com/watch?v=PMp9orjb_RI

väga hea näide treeningust, mina kasutan sealt mõnda üksikut elemente taastusravis, kasutage teie neid samu elemente vigastuste ennetamiseks

maximus89
    Member

Ma olen väga väheseid inimesi näinud jõusaalis alaselga treenimas, kui ülakeha on tugev ja siis alaselg nõrk ja treenimata, on vigastused kerged tulema.Vanas eas hakkavad nõrk erector spinae ja alaselja kõõlused tundma andma ja siis lähebki selg küüru.

Viewing 7 posts - 16 through 22 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.