Skip to main content

Valu alaseljas

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » Valu alaseljas

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • Autor
    Postitused
    Aken
    Member

Eelmine nädal 1 päev pärast seljatrenni lõi kummardades ala selga selline valu, et pidin kohe maha istuma ja valus piinlema. Püsti tõusta ei saanud, silme ees hakkas valust mustaks minema. Kuskil 5 minuti pärast ajasin siis ennast autosse ja sain koju nii. Valu oli veel tunda paaril järgmisel päeval. Kas võib see olla tingitud jõusaalist? Just eelmine päev tõstsin kangiga vastu kõhtu tõmbe harjutuses raskust. Mäletan, et ka suvel korra mulda kühveldades lõi järsku valu selga, kuid läks hetke pärast ära. See oli siis päev peale jalatrenni. Täna korra kummardades lõi ka valu sinna alaselga, tagumiku lähedale aga ainult korraks. Kõige hullem valu oli ikka eelmisel nädalal.

Edit: Parandasin kirjavead

MEE
    Member

ettekallutatud kang vastu kõht harjutuse puhul on see jama jah, et tehnika on väga vale, st selg on kõver või ei fikseerita asendit korralikult ära. Nüüd pead laskma paraneda… ja glükosamiinikuuri tegema. Muidu võib kättemaksta. Ma sain 2004 sama lollusega hakkama ja tõmbasin alaselja päris kenasti ära.. pärast käisin mööda kiropraktikuid.

ROtter
    Member

Tegemist on tõenäoliselt vaagna piirkonna ligamentide kahjustusega. Sellesse piirkonda kinnituvad ka selja sirgestajad lihased. Vigastused tekkivad üldiselt raskuse tõstmise käigus, kui lihas rakendub väga suure ja järsu jõuga, või ka väiksema raskuse tõstmisel valest asendist. Sellisel juhul on vaagna ja nimmeosa ligamendid venitus seisundis ja neid venitatakse üle.

Aken
    Member

Tegemist on tõenäoliselt vaagna piirkonna ligamentide kahjustusega. Sellesse piirkonda kinnituvad ka selja sirgestajad lihased. Vigastused tekkivad üldiselt raskuse tõstmise käigus, kui lihas rakendub väga suure ja järsu jõuga, või ka väiksema raskuse tõstmisel valest asendist. Sellisel juhul on vaagna ja nimmeosa ligamendid venitus seisundis ja neid venitatakse üle.

Mida siis paranemiseks peaksin tegema, kas lihtsalt selga puhkama? Selja trennis jätsin ma eelmine kord selle harjutuse igaks juhuks välja. Teisi selja harjutusi nagu näiteks lõuatõmbeid ja istudes ploki tõmbed vastu kõhtu võin ma ikka teha? Eelmine reede tegin neid harjutusi ja midagi halvemaks ei muutunud. Imelik aga see, et täna just korra valu sisse lõi, viimane trenn oli neljapäeval seljale, kus jätsin selle vastu kõhtu tõmbamis harjutuse ja seljasirutajale keretõsted kõhupingil välja.

Glükosamiini (Arthostop) on mul ainult mõned tabletid alles, peab juurde ostma. Paar kuud tagasi võtsin neid, lootes abi et võtab põlve väga valju ragisemise ära. Kasu kahjuks ei olnud, võibolla sellepärast, et mõni päev võtsin ja mõni päev unustasin tabletti võtta. Seekord peaks vist ultra geli proovima.

ettekallutatud kang vastu kõht harjutuse puhul on see jama jah, et tehnika on väga vale, st selg on kõver või ei fikseerita asendit korralikult ära. Nüüd pead laskma paraneda… ja glükosamiinikuuri tegema. Muidu võib kättemaksta. Ma sain 2004 sama lollusega hakkama ja tõmbasin alaselja päris kenasti ära.. pärast käisin mööda kiropraktikuid.

Kas sul lõi valu tõstmise ajal selga või ka alles hiljem täiesti juhuslikult?

ROtter
    Member

Mida siis paranemiseks peaksin tegema, kas lihtsalt selga puhkama? Selja trennis jätsin ma eelmine kord selle harjutuse igaks juhuks välja. Teisi selja harjutusi nagu näiteks lõuatõmbeid ja istudes ploki tõmbed vastu kõhtu võin ma ikka teha? Eelmine reede tegin neid harjutusi ja midagi halvemaks ei muutunud. Imelik aga see, et täna just korra valu sisse lõi, viimane trenn oli neljapäeval seljale, kus jätsin selle vastu kõhtu tõmbamis harjutuse ja seljasirutajale keretõsted kõhupingil välja.

Glükosamiini (Arthostop) on mul ainult mõned tabletid alles, peab juurde ostma. Paar kuud tagasi võtsin neid, lootes abi et võtab põlve väga valju ragisemise ära. Kasu kahjuks ei olnud, võibolla sellepärast, et mõni päev võtsin ja mõni päev unustasin tabletti võtta. Seekord peaks vist ultra geli proovima.

Kas sul lõi valu tõstmise ajal selga või ka alles hiljem täiesti juhuslikult?

Kasuta valuvaigistava (Capsaicin) ja pôletikuvastase (Fastum) toimega kreeme.

Glükoosamiini sisaldavaid tablette tulebki võtta kuuridena pikema aja jooksul.

Aken
    Member

Kodus mul on arthostop gel, see on ka glükosamiini sisaldusega ning mõeldud peale määrimiseks. Kas äkki võib seda panna? Kas Capsaicin ja Kapsican (vene tähtedega) on äkki samad asjad?

Aken
    Member

Täna labidaga kraavi kinni ajades lõi jälle valu korraks selga. Peale seda oli valus kummardada ja töö jäigi pooleli. Nüüd olen 30 minti puhanud ja proovin edasi teha. Arsti juurde saan alles detsembris. Kas tasuks glükosamiini kuur ära proovida ja seda arthostopi kreemi ka seljale määrida?

ROtter
    Member

Kodus mul on arthostop gel, see on ka glükosamiini sisaldusega ning mõeldud peale määrimiseks. Kas äkki võib seda panna? Kas Capsaicin ja Kapsican (vene tähtedega) on äkki samad asjad?

Nii Capsaicin kui Capsicam on soojendava toimega ja kasutatakse enne füüsilist koormust, ärritavad nahka, tekitavad kuumatunde.

ROtter
    Member

Täna labidaga kraavi kinni ajades lõi jälle valu korraks selga. Peale seda oli valus kummardada ja töö jäigi pooleli. Nüüd olen 30 minti puhanud ja proovin edasi teha. Arsti juurde saan alles detsembris. Kas tasuks glükosamiini kuur ära proovida ja seda arthostopi kreemi ka seljale määrida?

Glükosamiini sisaldavaid preparaate võid julgesti kasutada liigeseprobleemide korral, võid määrida ka ArthroStop kreemi.

Seljale soovitatakse määrida Fastum geeli, toimeaine ketoprofeen, mis on 20 korda tugevam kui ibubrofeeni sisaldavad geelid.

Aken
    Member

Ja jälle seljavaluga tagasi kaevamast. Seekord natuke hullem valu ning mitte enam hetkeline. Kas äkki peaks üldse seljatrenni kavast välja võtma mingiks ajaks? Seda ettekallutatuna kangi tõmbeid vastu kõhtu pole teinud.

gmaster
    Member

vaata http://www.tiitilves.ee (hea oleks kui ka röntgeni ülesvõtte teha laseksid. Sellel tavaliselt pikki järjekordasid pole, saab ka järjekorraväliselt, 140.-)

külastuskord on nii 400.-

soovitan soojalt

ja mina isiklikult selga ei treeniks üldse, kui asi nii hull on, pigem teeks mingeid kergeid ilma raskusteta harjutusi…

aga see on ainult minu arvamus

Liinu
    Member

Ma soovitaksin Olfen plaastrit. Vaigistavad valu, lõdvestavad lihaseid..

Mul hetkel ka selja vigastus.. tõsi küll lihases ja ainult vasakul selja pool..

mul hetkel 10 päevane trenni (täpsustades tantsimise) keeld.

soovitaksin ka siiski puhkust ja selga koormavaid harjutusi mitte teha. kui sul on ka mõni asjalik arst, siis soovitaksin tema juures ära käia. minu saatis arst ka seljast pilti tegema.. igaks juhuks!

üldiselt soovitaksin sul teha seljale väikseid lõdvestus ja venitus harjutusi.. näiteks pikali põrandal jalad kõverdatud, nii et alaselg korralikult maa oleks. siis lase aeglaselt jalad pikkusesse (sirgeks) ja lükks kandadest mööda põrandat kaugele. Jälgi, et kannad maast lahti ei tule. Ja siis veel soovitan põlved kõhu peale tuua ja tasakesi selja peal kiikuda. siin jälgida, et hoog väga suur ei oleks ja liigselt turja peale ei tuleks. Pigem kiikuda nimme piirkonna peal.

Gunnar
    Member

olen kuulnud,et kangi tõmmbed kõhule pidi palju ohtlikum olema kui kükid ja jõutõmme.Et kangi tõmmetega kõhule vigastatakse ennast palju rohkem ära kui küki ja jõutõmbega

Aken
    Member

A kaua ma umbes ei peaks trenni tegema? Ma arvan lõuga ma võin ikka tõmmata, kuna see alaselga eriti ei mõjuta. Trennis selja harjutustes tundus, et ainult see vastu kõhtu tõmbe harjutus mõjub halvasti. Teiste harjutustega ei saanud arugi, et alaseljale midagi võiks mõjuda. Võibolla oli eile natuke loll tegu seljatrennis alaseljale keretõste harjutuses raskust kasutada. Tavaliselt tegin seda ilma raskuseta aga seekord panin 5kg seljale. Kindlasti ei ole see põhjus, kuna valud on olnud mul juba varem, kuid halvasti võis mõjuda küll. Rinda ja jalga koos kükiga teen siis arvatavasti edasi nagu varem. Arstide juurde on kahjuks väga raske aega saada. Selle valuga on nii et kui ta tuleb siis on korraks väga valus. Raskemal juhul annab veel paaril järgneval päeval tunda kuid peale seda on nagu asi unustatud. Trennis küll midagi aru ei saa, et kuskil midagi valutaks.

olen kuulnud,et kangi tõmmbed kõhule pidi palju ohtlikum olema kui kükid ja jõutõmme.Et kangi tõmmetega kõhule vigastatakse ennast palju rohkem ära kui küki ja jõutõmbega

Aga neid tõmbeid ei tehta ju tavaliselt nii suure raskusega nagu näiteks jõutõmmet või kükki. Ma ei ole näinud, et keegi üle 100 kilo neid tõmbeid vastu kõhtu teeks. Siis ei tohiks ju nii ohtlik olla, seljaga peab hoidma oluliselt väiksemaid raskusi kui jõutõmbe ajal. Aga no ma ei tea, võib-olla tõesti. Ma pole ise küll märganud, et kuidagi halvasti seljale mõjuks.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.