Välismaised puu- ja juurviljad.
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Välismaised puu- ja juurviljad.
- This topic has 29 replies, 15 voices, and was last updated 16 years, 10 months tagasi by
maddox.
-
AutorPostitused
-
veebruar 2, 2009 at 12:40 p.l. #182345
Panda
MemberOlen kuulnud jällegi, et kõige rohkem olevat pritsitud tsitruselisi ja viinamarju.
Mina söön ka kõige meelsamini oma aia saadusi, mis on kasvatatud ilma kunstlike väetisteta loomulikus keskkonnas. Nii palju kui võimalik toon kaasa maalt ema kasvatatud, muu ostan Prismast või Rimist. Eelistan Eesti juurikaid, puuviljadest on mu lemmikuteks õunad (Poola omad on praegu head odavad ja samas isegi lõhnavad õunte järgi, mida ülejäänute kohta öelda ei saa). Vahel ostan ka muid hooajalisi puuvilju, vahelduse mõttes. Üldiselt, energeetikat arvestades, jälgin ka, nagu eelpool juttu oli, et viljad oleksid kasvatatud minu elukohale võimalikult väikeses raadiuses.
Mõnda aega saan veel sügavkülmast mustikaid, maasikaid, mustsõstraid, pohli, mis suvel kogutud.
See on aga kindel, et isegi kui köögivili on Eestis kasvatatud ja tegemist hooajaga, siis kurgid-tomatid ei küündi maitselt oma aia saadusteni.
Ise olen oma aia kraami peal üles kasvanud ja nüüd on väga raske käia poes, osta midagi, mis ema aiamaal nagu umbrohi kasvab, ja selle eest ränka hinda maksta. Samas see ei maitse sugugi nii nagu peaks ja mingil määral sisaldab siiski kemikaale. Aga ilma köögiviljata ju ka ei saa…
Importviljade pesemise kohta veel nii palju, et neid soovitatakse pesta mitte jooksva vee all, vaid kausis sooja vee sees paar tundi leotada. Proovige, siis näete, kui mustaks vesi muutub.
veebruar 2, 2009 at 1:00 p.l. #182346whitesox
MemberRääkides kodumaisest toodangust, siis on kasulik kui tarbija tunneb väiketalunikke, kes müüvad oma kasvatatud kraami. Nii saab maitsvaid mune, liha, puu- ja juurvilju soodsalt ja ei pea muretsema lisaainete pärast, kui on teada, et kõik on puhtalt kasvatatud.
veebruar 3, 2009 at 5:18 e.l. #182474hehee
MemberImportviljade pesemise kohta veel nii palju, et neid soovitatakse pesta mitte jooksva vee all, vaid kausis sooja vee sees paar tundi leotada. Proovige, siis näete, kui mustaks vesi muutub.Katsetasin. Panin ööseks oma hommikuse pirni sooja vette likku. Hommikuks polnud vesi värvi muutnud. Ehk oli ökopirn
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 3, 2009 at 7:42 e.l. #182481Panda
MemberKatsetasin. Panin ööseks oma hommikuse pirni sooja vette likku. Hommikuks polnud vesi värvi muutnud. Ehk oli ökopirn
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Erand kinnitab reeglit
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>See pirn võib tõepoolest mu sõnades kahtlema panna, aga mis sellest. Mina olen viinamarjakobaraga katsetanud ja vesi muutus sogasemaks küll…
märts 7, 2009 at 8:19 e.l. #185235Monsik
MemberMaalehe artikkel sama teema kohta http://www.maaleht.ee/2009/03/05/uudised/5…myrgitatud-ounu
HOIA TERVIST: Enne söömist peske ja koorige puu- ning köögivilju
– Ärge kasutage apelsinide ja sidrunite koort sukaadi või küpsetiste valmistamisel, kuna sinna koguneb suurem osa pestitsiidide jääkidest.
– Pange viinamarjad enne söömist pooleks tunniks sooja vette, et nende pinnale kleepunud jääkained lahti liguneksid ja seejärel peske marjad voolava vee all puhtaks.
– Sidrunivett tehes või sidrunit teele lisades koorige see enne ära.
– Peske ja koorige välismaiseid puuvilju, lõigake kindlasti ära õunavarre ühenduskoht, sest just sinna koguneb kõige rohkem mürgiseid aineid.
– Kirjanduse andmetel võib ainuüksi pesemine vähendada lehtköögivilja nitraatidesisaldust 10–15%.
– Aurutamise asemel keetke kartuleid rohkes vees (eriti värskeid kartuleid), et nitraadid läheksid vette. Roheliseks muutunud ja solaniini sisaldavaid kartuleid ärge mingil juhul sööge!
– Tomatitel eemaldage varre liitumiskoha juures olev kõvem südamik, mis sisaldab solaniini.
Allikas: maaülikooli eksperdid
märts 7, 2009 at 8:19 p.l. #185360Paul.K.
MemberIse söön banaane ja porgandeid regulaarselt
märts 7, 2009 at 9:03 p.l. #185378PumaZ
MemberIse söön banaane ja porgandeid regulaarseltTavaliselt pesen õuntelt selle rasvase säilitusaine kihi fairyga maha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 7, 2009 at 10:09 p.l. #185396zx11
MemberTervist! Sooviks teada mis maa puu- ja juurvilju ning marju te tarbite enim? Millise maa omad on naturaalsemalt kasvatatud ja millise mitte?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Parimad on ikka oma aias kasvatatud. Käsitöö.. Poest ostes ei tea sa iial mida ostad. Meie aia parim on kuldranett, õun siis.
märts 8, 2009 at 9:03 e.l. #185441jorsik
MemberTavaliselt pesen õuntelt selle rasvase säilitusaine kihi fairyga maha
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Soojalt soovitatakse õunad-pirnid ära koorida enne söömist, igasugused pestidsiidid-herbitsiidid imbuvad koore sisse ja pesemine neid ei eemalda. Peal see rasvane kiht on vaha, mis aitab niiskust säilitada õunas.
märts 23, 2009 at 2:23 p.l. #187899Panda
MemberSoojalt soovitatakse õunad-pirnid ära koorida enne söömist, igasugused pestidsiidid-herbitsiidid imbuvad koore sisse ja pesemine neid ei eemalda. Peal see rasvane kiht on vaha, mis aitab niiskust säilitada õunas.Mürkidest veel:
märts 23, 2009 at 2:33 p.l. #187902Samakamees
MemberEesti asjadest kapsas, kaalikas (yks t2htsamaid…2rge unustage!!), peet, mustr6igas, sibul, kyyslauk. Kylmutatud kujul toidulisandi asemel mustikad, astelpaju…Muu kraam…Kui on v6imalik, siis eelistan Iisraeli, nemad on ysna 8ko…
Yritan syya asju, mille hooaeg parasjagu on. Kahjuks hakkavab tsitruseliste aeg l6pule j6udma
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui aega saad , siis räägi mulle kaalikast palun
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 23, 2009 at 4:01 p.l. #187918Kask
MemberJa kui mõtlema hakata , siis väga paljud puuviljad mis tuuakse kaugelt on pool toored .
märts 23, 2009 at 5:09 p.l. #187938whitesox
MemberJa kui mõtlema hakata , siis väga paljud puuviljad mis tuuakse kaugelt on pool toored .Näiteks banaanid. Kes on näiteks Egiptuses käinud, teavad kuidas küps banaan maitseb.
märts 23, 2009 at 7:12 p.l. #187969Samakamees
MemberNäiteks banaanid. Kes on näiteks Egiptuses käinud, teavad kuidas küps banaan maitseb.Mulle toodi banaane sealt , nö tooreid ja kodus küpsesid valmis . Mineeeee kui head need olid
märts 23, 2009 at 9:04 p.l. #188009maddox
MemberJa kui mõtlema hakata , siis väga paljud puuviljad mis tuuakse kaugelt on pool toored .ega kui nad toored polex, j6uax meieni aint m2dant jama, aga jah kuna ise t66tand ka banaani farmis, sis v6ib 6elda kyll, et banaanidele pannakse igast myrke, ja ka kasvatatakse hormoonidega
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.