Valikute mitmekesisus ja liialt individuaalne lähenemine rikuvad lapsed?
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Uudiste ja artiklite järelkaja » Valikute mitmekesisus ja liialt individuaalne lähenemine rikuvad lapsed?
- This topic has 148 replies, 21 voices, and was last updated 14 years, 6 months tagasi by
Kitkat1987.
-
AutorPostitused
-
juuli 11, 2011 at 2:18 p.l. #307603
Archangel
MemberJeap kuigi tundub ,et viimaselajal sünnib juba päris palju neid nö geneetiliselt paksusi.mingid vead küljes mis ei lase normaalkaalu kunagi saavutada.parandada asja muidugi annab kuid sellega asi ka piirdub.Ei tea, kas mingeid uuringuid ka sellel teemal on. AlanBStard tead midagi?
Lõpuks jõuamegi sinnamaale, kus vanemad söövad ennast paksuks, teevad lapsed. Toidavad need paksuks, siis need omakorda teevad lapsed. Ning lõpuks olemegi geneetilised paksmaod ning ei olegi midagi enam teha. Ei usu, et sellest ringist enam kunagi välja saaks. Loodame, et nii ei juhtu.
Eks tänapäeva maailm ongi pea-peale pööratud, kus füüsiline tugevus enam ei määra toidu hulka laual. Tihtipeale ei määra enam ka vaimne jõud. Kuna riigid hoolitsevad oma väetite eest. Täielik absurdsus.
Daemonium enne mainis, et ma nagu Sadist, kes tapaks kõik värdjad. Ega väga sellele vastu selle nurga alt öelda ei saa. Vanasti polnud selles midagi imelikku. Kes ühiskonnas oma osa teha ei suuda – see on koorem. Milleks neid koormaid koguda? Muidugi see teema liiga karm ja keeruline. Muidugi päris tänavapeal kedagi maha laskma ei hakkaks kuna tundub ebaadekvaate meie ühiskonna jaoks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga surmanuhtluse seaks küll kohe heameelega sisse. Selle elimineerimine on minu arust olnud Inimkonna kõige suurem viga üldse. Õnneks mõnedes maades seda veel kasutatakse, kuid seal hoopis valedel põhjustel ja viisidel.
Vist mõnes Ameerika Osariigis see ka veel alles, jumal tänatud.
Alles oli jälle, kuidas keegi sai peale 10-t aastat vanglas olemist vabaks ja kohe läks ja tappis 6 inimest ja ise-enda. Laheee….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 11, 2011 at 2:28 p.l. #307604AlanBStard
ModeratorJeap kuigi tundub ,et viimaselajal sünnib juba päris palju neid nö geneetiliselt paksusi.mingid vead küljes mis ei lase normaalkaalu kunagi saavutada.parandada asja muidugi annab kuid sellega asi ka piirdub.Aju tasakaalumehhanisme paigast ära ajav söök ja maitselisandid (glutamaat vist teeb ka paksuks), hormonaalset tasakaalu mõjutav keemia – palju kasutatakse testot alandavaid ja rasva ajavaid kemikaale, absoluutselt kõiges. Meeste testotase langeb juba mitu aastakümmet kogu maailmas v.a mõned metsikud nurgatagused nagu Tshiili mägikülad. Testoalandajad ajavad kiirelt rasva. Ja kasvatavad järjest rohkematele meestele manboobse ette. Ftalaadid, parabeenid ja miljon muud asja mida on peaaegu võimatu vältida.
juuli 11, 2011 at 2:29 p.l. #307605Archangel
MemberAju tasakaalumehhanisme paigast ära ajav söök ja maitselisandid (glutamaat vist teeb ka paksuks), hormonaalset tasakaalu mõjutav keemia – palju kasutatakse testot alandavaid ja rasva ajavaid kemikaale, absoluutselt kõiges. Meeste testotase langeb juba mitu aastakümmet kogu maailmas v.a mõned metsikud nurgatagused nagu Tshiili mägikülad. Testoalandajad ajavad kiirelt rasva. Ja kasvatavad järjest rohkematele meestele manboobse ette.On mingeid kindlaid aineid välja tuua, peale selle glutamaad’i? Kus seda jama kõige rohkem leidub ja mida tasuks kindlati vältida?
juuli 11, 2011 at 3:01 p.l. #307610Ak_47
MemberFüüsilise ebamugavustunde (karistuseg kaasnev) tekitamine on suhteliselt primitiivne.Seda kasutatakse katsejäneste peal eksperimendis,et suunata neid ül. täitmisel. Mida rohkem me teame,seda enam me võime väita ,et aina vähem me teame ning see tekitab segadusi arvamusavaldamisel.
Kui teid huvitab aga lapse moraalne areng,siis lugege nt. “KOHLBERG’S STAGES OF MORAL DEVELOPMENT”
KOHLBERG’S SIX STAGES
Stage 2. Individualism and Exchange. At this stage children recognize that there is not just one right view that is handed down by the authorities. Different individuals have different viewpoints. “Heinz,” they might point out, “might think it’s right to take the drug, the druggist would not.” Since everything is relative, each person is free to pursue his or her individual interests. One boy said that Heinz might steal the drug if he wanted his wife to live, but that he doesn’t have to if he wants to marry someone younger and better-looking (Kohlberg, 1963, p. 24). Another boy said Heinz might steal it becausemaybe they had children and he might need someone at home to look after them. But maybe he shouldn’t steal it because they might put him in prison for more years than he could stand. (Colby and Kauffman. 1983, p. 300)
What is right for Heinz, then, is what meets his own self-interests.
You might have noticed that children at both stages 1 and 2 talk about punishment. However, they perceive it differently. At stage 1 punishment is tied up in the child’s mind with wrongness; punishment “proves” that disobedience is wrong. At stage 2, in contrast, punishment is simply a risk that one naturally wants to avoid.
juuli 11, 2011 at 3:12 p.l. #307612Aile
MemberLapse kasvatamiseks ei piisa sellest, kui ise oled 20 a tagasi laps olnud. No ei piisa noh. Samuti ei piisa mingitest teoreetilistest teadmistest või õpikute tarkustest, sest praktika on teine.Ma ei ole pidanud kordagi last füüsiliselt karistama, isegi mitte nurka panema, sest mul on lihtsalt nii hea laps.
Aga selle telefoni kaotamise asjus sai laps niikauaks koduaresti, kui omale uue telefoni pidi hankima (enda raha eest muidugi- kusjuures raha hankimiseks oleks pidanud vaeva nägema, mitte pangaarvelt võtma). Aga seekord läks see karistus jah vett vedama
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Aga jah, rääkisime nendest kaotamistest pikemalt. Seda, kas see ka viimaseks korraks jäi, saan ma alles mõne aja pärast teada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.See mõni kroon (telefoni maksumus siis) ei ole küll minu jaoks seda väärt, et last peksta või muudmoodi füüsiliselt karistada. Aga nagu ma juba maininud olen, siis ongi mu tütre juures ainuke halb asi see kaotamiste värk. Muidu on 5+ laps, ükskõik, mida ütled, seda ka teeb ja kuulab 100 % ilusti sõna, isegi 110 %.
Soovin sulle j6udu ja jaksu ka edaspidiseks!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Minul oli ka kaotamise haigus (ega tytar juhuslikult veevalaja ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Nyydseks olen j6udnud sinnamaani, et kontrollin k6ike paaniliselt, kas ikka sai kotti v6i ei…juuli 11, 2011 at 3:16 p.l. #307613Aile
MemberAju tasakaalumehhanisme paigast ära ajav söök ja maitselisandid (glutamaat vist teeb ka paksuks), hormonaalset tasakaalu mõjutav keemia – palju kasutatakse testot alandavaid ja rasva ajavaid kemikaale, absoluutselt kõiges. Meeste testotase langeb juba mitu aastakümmet kogu maailmas v.a mõned metsikud nurgatagused nagu Tshiili mägikülad. Testoalandajad ajavad kiirelt rasva. Ja kasvatavad järjest rohkematele meestele manboobse ette. Ftalaadid, parabeenid ja miljon muud asja mida on peaaegu võimatu vältida.Viimased paar aastat ajan kyll n2puga j2rge, kui aus olla.
Parim viis on kogu kosmeetika ja hygieenivahendid ise teha. Toidust r22kimata.
Ei ütle seda paha pärast, aga tundub, et Holger on emotsionaalselt üsna katki, kuigi endale seda ei tunnista. Ka varasemad sõnavõtud viitavad sellele.Seda on ju valus tunnistada… Vajalik, kuid valus.
Mina j2lle ei saanud aru, kes on Holger.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 11, 2011 at 3:36 p.l. #307615Mart Muru
MemberMinu arvates on füüsilise karistamisega see probleem, et karistajad ei oska lõpuks enam piiri pidada. Hakatakse pea iga pisikese pahanduse peale kõvasti välgutama. Vägivallale antakse aina rohkem ja rohkem vabadust. Domineerimine teise inimese üle aina kasvab. Lihtsam on ikka lüüa ja pahandada kui uurida välja tõeline probleemi põhjustaja.
Lapsed on ju nagu mingid papagoid, kes “ahvivad” teevad järgi või õpivad käitumist teiste pealt. Probleemi lahendamine vägivallaga õpetab lapsi lahendama probleeme vägivallaga…
Kõik oleneb sellest, mida te oma lastelt ootate.
juuli 11, 2011 at 3:49 p.l. #307616nightq
MemberSoovin sulle j6udu ja jaksu ka edaspidiseks!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Minul oli ka kaotamise haigus (ega tytar juhuslikult veevalaja ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Nyydseks olen j6udnud sinnamaani, et kontrollin k6ike paaniliselt, kas ikka sai kotti v6i ei…Ma kaotan samuti pidevalt asju ära ning olen ka veevalaja, on`s kokkusattumus?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 11, 2011 at 4:04 p.l. #307620Aile
MemberMa kaotan samuti pidevalt asju ära ning olen ka veevalaja, on`s kokkusattumus?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma olen lihtsalt pidevalt mingis teises dimensioonis
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tuttav tunne?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ainuke asi, mis aitab, on alati yle kontrollida enne lahkumist, et kas j2lle juhuslikult midagi maha ei j22nud. Tyytu… kuid vajalik.
Minu arvates on füüsilise karistamisega see probleem, et karistajad ei oska lõpuks enam piiri pidada. Hakatakse pea iga pisikese pahanduse peale kõvasti välgutama. Vägivallale antakse aina rohkem ja rohkem vabadust. Domineerimine teise inimese üle aina kasvab. Lihtsam on ikka lüüa ja pahandada kui uurida välja tõeline probleemi põhjustaja.Lapsed on ju nagu mingid papagoid, kes “ahvivad” teevad järgi või õpivad käitumist teiste pealt. Probleemi lahendamine vägivallaga õpetab lapsi lahendama probleeme vägivallaga…
Kõik oleneb sellest, mida te oma lastelt ootate.
V2ga viis! Nii ongi…
…ja hetkel tunduvad 3 ja 5 aastased veel nii nunnud, et v2givald oleks nagu kontrolli all, kuid need sunnikud saavad suuremaks ja probleemid l2hevad suuremaks koos nendega, mis siis saab?
juuli 11, 2011 at 4:20 p.l. #307622daemonium
MemberTe olete ikka imelikud inimesed.daemonium sa kaitsed paksukesi ja kipud võrdlema neid täiesti võrreldamatute asjadega. Olla paks – see on sinu enda valik. Tahad oled, tahad ei ole. Musikaalsus, kunst – see on kaasasündinud. Teatud maani õpitav, aga siiski kaasasündinud annet on vaja. Sa sünnid kehva kunstioskusega või muusikalise kuulmisega. Sa aga ei sünni paksuks. Sa sööd ennast täitsa ise – täitsa paksuks.
Kuidas sa sellest aru ei saa.
Kui oled paks, treeni end kõhnaks ja sportlikuks. Kui oled ebamusikaalne, siis oled ebamusikaalne. Sa võid ennast treenida veidi paremaks. Kuid kui sa naturaalselt absoluutselt viisi ei pea, siis sa ei hakkagi seda praktiliselt kunagi tegema. Võib-olla kui rämedalt aastaid vaeva näed siis suudad lõpuks piisavalt hea olla.
Paksud võivad ennast paari kuuga heasse vormi treenida.
Sina aga kaitsed neid ja ütled, et ei ole midagi nii lihtne. Aga on – kui ise ei soovi/eiviitsi/ei suuda, siis kelle süü see on?
Ja mis Empaatiavõime. Olen ma kuskil siin soovitanud inimestele halba? Viga teha? Kas lapsele vitsa andmine on siis tänapäeval nii tabuks muutunud? Aastatuhandeid sai seda tehtud ja nüüd on kõik järsku “empaatiat” täis.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et paksukesed ei tohi enam joosta ka? No kurat. Jätame üldse siis Kehalise Kasvatuse ära. Niikuinii on igal ühel midagi viga. Kes veidi paks, kes veidi kõhna, kes muidu loll. Paneme kõik ühte patta ja viskame 3-d ära ning laseme neil tund aega nina nokkida.
Ja mina olen Sadist. Proovin inimesi aidata, aitan toitumise, trenniga. Arendan arutelusid – ning lihtlabaselt öeldakse, et ma olen Sadist kuna ei näe maailma läbi roosade prillide ja ei tunnista/ei kiida heaks kõike seda NÄMMUTAMIST mida inimesed endaga ja oma lastega teevad.
1.On täielik jama ,et mingi paari kuuga saab end treenida saledaks ja sportlikuks.Sa lihtsalt ei tea ,millest räägid.
2.Inimestele sa halba ei soovi.Paksusid ei pea sa üldse inimesteks.
3.Sa ei proovi inimesi aidata ,sa tahad neist ,keda pead alaväärtuslikeks ,lihtsalt lahti saada.
Ja õiguse otsustada ,kellel on õigus eksistentsile ,kel mitte ,oled võtnud endale …
juuli 11, 2011 at 5:37 p.l. #306988Archangel
Member1.On täielik jama ,et mingi paari kuuga saab end treenida saledaks ja sportlikuks.Sa lihtsalt ei tea ,millest räägid.2.Inimestele sa halba ei soovi.Paksusid ei pea sa üldse inimesteks.
3.Sa ei proovi inimesi aidata ,sa tahad neist ,keda pead alaväärtuslikeks ,lihtsalt lahti saada.
Ja õiguse otsustada ,kellel on õigus eksistentsile ,kel mitte ,oled võtnud endale …
1. Oleneb olukorra tõsidusest. Kui 100kg ülekaalu siis tuleb muidugi pikema perioodiga arvestada. Lapse puhul 10-20kg ülekaalu (ja seda on ikka väga palju) on kuude küsimus. Kui vaeva näha.
2. Jah ja Ei. Paks, kes üritab end parandada – aitan heameelega. Paks, kes targutab ja õigustab oma käitumist – võiks ilmast ära kaduda oma lollustega.
3. Jah ja Ei. Kes on alaväärtuslik ning ei tee midagi selle nimel, et muutuda – jah, võiks lahti saada. Teiste puhul olen igati abivalmis.
Kõik on subjektiivne. Sinu arust väärivad kõik võrdset austust, õigust elule jne. Minu jaoks mitte. Ausalt öeldes võiks vähemalt 50% maailma populatsioonist ära kaduda ilma, et ma pisaratki poetaks. Üldjuhul teeksin Šampuse lahti ja tähistaksin.
Aga eks mulle meeldivadki ekstreemsused teinekord.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vaata esimesed 20sekki
juuli 11, 2011 at 5:47 p.l. #307624renku
MemberSoovin sulle j6udu ja jaksu ka edaspidiseks!
Minul oli ka kaotamise haigus (ega tytar juhuslikult veevalaja ei ole
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ). Nyydseks olen j6udnud sinnamaani, et kontrollin k6ike paaniliselt, kas ikka sai kotti v6i ei…Tänud Aile.
Ei, tütreke ei ole veevalaja ja tegelikult need tähkujud ei mõjuta inimest küll mitte mingil moel rohkem, kui sellesse lihtsalt mõned usuvad. Ei oleks mu laps kuidagi teise iseloomuga, kui ta oleks sündinud kuu varem või kuu hiljem juhul, kui ema ja isa ikka needsamad oleksid olnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Aga see viimane väide ei pretendeeri üldse absoluutsele tõele ega ümberlükkamisele, sest see on lihtsalt minu arvamus, kuna ma selliseid jamasid ei usu.juuli 11, 2011 at 5:51 p.l. #307625Aile
MemberTänud Aile.Ei, tütreke ei ole veevalaja ja tegelikult need tähkujud ei mõjuta inimest küll mitte mingil moel rohkem, kui sellesse lihtsalt mõned usuvad. Ei oleks mu laps kuidagi teise iseloomuga, kui ta oleks sündinud kuu varem või kuu hiljem juhul, kui ema ja isa ikka needsamad oleksid olnud
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Aga see viimane väide ei pretendeeri üldse absoluutsele tõele ega ümberlükkamisele, sest see on lihtsalt minu arvamus, kuna ma selliseid jamasid ei usu.Rohkem naljana… Kuid ma usun, et minu kaotamismaania ei olnud mu vanematele vist eriti naljakas.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> …kaotad 2ra, siis ostad ise asemele on vist jah, yks m6istlikemaid l2henemisi.Eks ta jah…yks paras ajaviide ole. Igast t2hem2rgist v6id leida endale midagi sobivat.
juuli 11, 2011 at 5:53 p.l. #307626renku
MemberRohkem naljana… Kuid ma usun, et minu kaotamismaania ei olnud mu vanematele vist eriti naljakas.
Eks ta jah…yks paras ajaviide ole. Igast t2hem2rgist v6id leida endale midagi sobivat.
Teaksid sa, kuidas ajalehtedele ja ajakirjadele horoskoope kirjutaksid, saaksid kõva kõhutäie naerda. Aga midagi peab ka saladuseks jääma …….
juuli 11, 2011 at 5:55 p.l. #307627Aile
MemberTeaksid sa, kuidas ajalehtedele ja ajakirjadele horoskoope kirjutaksid, saaksid kõva kõhutäie naerda. Aga midagi peab ka saladuseks jääma …….Olen kursis
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igayks pakub midagi jne…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.