valgud, rasvad, süsikad – APPI, aina segasemaks läheb
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » valgud, rasvad, süsikad – APPI, aina segasemaks läheb
- This topic has 6 replies, 5 voices, and was last updated 16 years, 8 months tagasi by
asdfghjkl.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 31, 2009 at 12:27 e.l. #16433
Tuhkatriinu81
Memberminu eesmärk on rasva ja ümbermõõtude vähendamine – ühesõnaga – väiksemaks muutuda!
käin 3 x nädalas jõusaalis, kus teen soojendus, personaalne kava, kardio
olen tõesti võrdlemisi algaja, aga olen aru saanud, et on tarvis valke, häid rasvu ja süsivesikuid.
Mida süüa enne, pärast trenni ja kui palju?? :S :S Mida rohkem ma neid artikleid ja kommentaare loen, seda segasemaks kõik muutub.
Üks väidab, et tuleb jõhkralt hapukoort süüa, teine väidab, et piimarasvad on halvad ja mõttetud.
Kolmas käsib kartuli ja pasta ära unustada, neljas jällegi soovitab neid süüa.
Enne trenni soovitab mõni süüa 1 puuvilja, teine jällegi palju süsivesikut (putru), kolmas ütleb, et see teeb uniseks ja on mõttetu.
Pärast trenni .. oeh..
ühesõnaga – HELP!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 31, 2009 at 6:41 e.l. #182035LaizeN
Memberminu eesmärk on rasva ja ümbermõõtude vähendamine – ühesõnaga – väiksemaks muutuda!käin 3 x nädalas jõusaalis, kus teen soojendus, personaalne kava, kardio
olen tõesti võrdlemisi algaja, aga olen aru saanud, et on tarvis valke, häid rasvu ja süsivesikuid.
Mida süüa enne, pärast trenni ja kui palju?? :S :S Mida rohkem ma neid artikleid ja kommentaare loen, seda segasemaks kõik muutub.
Üks väidab, et tuleb jõhkralt hapukoort süüa, teine väidab, et piimarasvad on halvad ja mõttetud.
Kolmas käsib kartuli ja pasta ära unustada, neljas jällegi soovitab neid süüa.
Enne trenni soovitab mõni süüa 1 puuvilja, teine jällegi palju süsivesikut (putru), kolmas ütleb, et see teeb uniseks ja on mõttetu.
Pärast trenni .. oeh..
ühesõnaga – HELP!!!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 31, 2009 at 9:14 e.l. #182044Bonsuna
MemberNii ongi, kõike on vaja aga tõsi on see, et nende vahekord toidus on tähtsad. See kas süüa enne trenni putru oleneb sellest kuna sa treenid, hommikul või õhtul. Trenniajast oleneb ka ülejäänud toitainete vahekorrad päeva jooksul igas söögikorras.
Lihtne lahendus on valida omale pakutute hulgast treener kes sulle kava (d) koostab. See ühekordne 500 või 900 krooni tasub end kujaga ära kui sa edaspidi oma treeneriga edasi viitsid suhelda, sest treenerid sinuga suhtlema peavad, see on kirjas ka tellimuse ankeedi lehel. Treeneriga edaspidi suheldes saad ka asjad enda jaoks kiiremini selgeks kui siin ise artikleid lugedes, sest olgem ausad, inimesele kes asjage enne kokku puutunud ei ole, võivad tõesti need artiklid vähe segatust tekitada.
jaanuar 31, 2009 at 11:41 e.l. #182061Toivo295
MemberAsi on selles ,et toitumismeetodeid on erinevaid. Mõni talitab ühtmoodi, teine aga jällegi teistmoodi. Sellepärast tulebki endale leida üks ja kindel suund mida jälgima hakata. Kui oled kaalujälgija siis tasuks eelkõige lugeda Fred Antsoni postitusi ja artikkleid, tema rasva-ja valgurikas menüü on väga effektiivne. Kui aga tahad toitumiskava tellida siis mina valiks Marko Toomingu või Marek Kalmuse, sest nemad peaksid samadel põhimõtetel kava koostama.
jaanuar 31, 2009 at 12:13 p.l. #182069asdfghjkl
MemberÜldisemad põhimõtted töötavad vast kõikide inimeste peal, ja neid soovitakski jälgida eelkõige, detailsemaid/peenemaid põhimõtteid aga pigem kogeda aja jooksul enda peal ja seejärel õppida neist, saada nipid/teadmised enda jaoks.
Näiteks erinevatel inimestel on sündides vastavas lihases lihaskiudude arv erinev, mõne on pool miljonit lihaskiudu sääres, teisel inimesel poole vähem neid, ühel on organismil üks veregrupp jm subjektiivsed omadused erinevad kui teisel, ja sellest ka toidu käsitlus erinev organismis, seega sama treening ja toitumine kahe indiviidi puhul võib erinevaid tulemusi anda, ja annabki, aga on põhitõed sama efektiivsed mõlema jaoks, ala, toome kasvõi nii üldise tõe, et sööma ja jooma peab, olgu siis kahe katse-isiku keha kuitahes erinev, ja trenni tegema peab, olgu siis kuitahes erinev geneetika kummagil, aga detailsemad teemad, nagu, milline toitumiskäitumine ja milline treeningviis sobilik on, see juba sedalaadi detailsem individuaalsem teema.
Minu soovitus oleks mõelda järgmisele üldisemat-laadi aspektile. Tuleks luua aja jooksul omale teadmised/kogemused/reeglid, mida suudad ja meeleldi teostad järgneva 10 aasta jooksul. Kas arvad, et tellitavat toitumiskava suudad järgida järgmised 10a, ja kuivõrd detailselt järgida? Kui järgid sealseid üldaspekte, ja need näivad toimivat sinu peal ja on meeldivad sulle, siis on super-lahendus, oled loonud toitumis-käitumise, mis sind tervena ja vormis hoiab niiet et ei pane tähelegi, et ei pane tähelegi et järgid mingeid põhimõtteid nii otseselt, tegu rutiinse elustiiliga. Et selline loomulik toitumiskäitumine võiks olla üldisemaks (kaugemaks) eesmärgiks. Et seda saavutada, tuleks praktiseerida mõnda aega ja harida veidi end. tihtipeale tundub mulle, et tellitakse kava, jälgitakse seda sõna-sõnalt paar kuud, ja siis hüljatakse see kahe kuu jooksul toimunud käitumine. viimast tihtipeale seetõttu, et toitumiskava eesmärgiks oli lihtsalt 5 kg alla saada, ja kui see miilikivi käes kahe jooksul, siis muid eesmärke nagu polnud, ja naasetakse vana toitumiskäitumise juurde, toitumiskava siiski võiks olla pigem mitte eesmärk, vaid vahend, suures osas maksad nn kooliraha kava eest, saad selle käigus oskusteabe mõne aja jooksul, mille kujundad meelepäraselt ja toimivalt enese jaoks, jah, võib ka mittek ujundada, võib-olal tõesti sõna-sõnalt saadav kava ongi meeldiv, minetea.
Mina olen treeningutega ja toitumis-jälgimisega tegelenud niikaua kuni siin saidil konto on olnud, olen ka kava tellinud ühelt lõuna eesti kulturistilt omal ajal ja järginud seda kava, algul detailsemalt, hiljem üldisemalt siis jälel katsetanud ja varieerinud, kaal on minu kasvu 176cm juures kõikunud vahemikus 72kg-84kg, lihasareng on ka reageerinud osadele trennidele kehvalt, osadele paremini, igatahes julgen öelda, et selel aja jooksul olen omandanud piisava tervisliku käitumise enda jaoks, mis nagu ennem kirjeldasin, mingit stressi ega pingutust mult ei nõua, tegu on kinnistunud teadmistega, need toimivad, vorm on enam-vähem, haigusi pole olnud jms/jne.
Vastus sinu küsimusele, et mida sisi teha, kui kõik ni isegane tundub, on see, et ära satu paanikasse, loe siit ja sealt, proovi nii ja naa, ja katsu leida meeldiv toitumiskäitumine endale, siitsamast thread’ist/topicust saad ka ideid, mida ei tule võtta sõna-sõnalt puhta kullana sinu jaoks, lihtsalt võta kuulda jam õtle seejärel ja loe uus iasju ja katseta natuke.
jaanuar 31, 2009 at 8:24 p.l. #182143Tuhkatriinu81
MemberÜldisemad põhimõtted töötavad vast kõikide inimeste peal, ja neid soovitakski jälgida eelkõige, detailsemaid/peenemaid põhimõtteid aga pigem kogeda aja jooksul enda peal ja seejärel õppida neist, saada nipid/teadmised enda jaoks.Näiteks erinevatel inimestel on sündides vastavas lihases lihaskiudude arv erinev, mõne on pool miljonit lihaskiudu sääres, teisel inimesel poole vähem neid, ühel on organismil üks veregrupp jm subjektiivsed omadused erinevad kui teisel, ja sellest ka toidu käsitlus erinev organismis, seega sama treening ja toitumine kahe indiviidi puhul võib erinevaid tulemusi anda, ja annabki, aga on põhitõed sama efektiivsed mõlema jaoks, ala, toome kasvõi nii üldise tõe, et sööma ja jooma peab, olgu siis kahe katse-isiku keha kuitahes erinev, ja trenni tegema peab, olgu siis kuitahes erinev geneetika kummagil, aga detailsemad teemad, nagu, milline toitumiskäitumine ja milline treeningviis sobilik on, see juba sedalaadi detailsem individuaalsem teema.
Minu soovitus oleks mõelda järgmisele üldisemat-laadi aspektile. Tuleks luua aja jooksul omale teadmised/kogemused/reeglid, mida suudad ja meeleldi teostad järgneva 10 aasta jooksul. Kas arvad, et tellitavat toitumiskava suudad järgida järgmised 10a, ja kuivõrd detailselt järgida? Kui järgid sealseid üldaspekte, ja need näivad toimivat sinu peal ja on meeldivad sulle, siis on super-lahendus, oled loonud toitumis-käitumise, mis sind tervena ja vormis hoiab niiet et ei pane tähelegi, et ei pane tähelegi et järgid mingeid põhimõtteid nii otseselt, tegu rutiinse elustiiliga. Et selline loomulik toitumiskäitumine võiks olla üldisemaks (kaugemaks) eesmärgiks. Et seda saavutada, tuleks praktiseerida mõnda aega ja harida veidi end. tihtipeale tundub mulle, et tellitakse kava, jälgitakse seda sõna-sõnalt paar kuud, ja siis hüljatakse see kahe kuu jooksul toimunud käitumine. viimast tihtipeale seetõttu, et toitumiskava eesmärgiks oli lihtsalt 5 kg alla saada, ja kui see miilikivi käes kahe jooksul, siis muid eesmärke nagu polnud, ja naasetakse vana toitumiskäitumise juurde, toitumiskava siiski võiks olla pigem mitte eesmärk, vaid vahend, suures osas maksad nn kooliraha kava eest, saad selle käigus oskusteabe mõne aja jooksul, mille kujundad meelepäraselt ja toimivalt enese jaoks, jah, võib ka mittek ujundada, võib-olal tõesti sõna-sõnalt saadav kava ongi meeldiv, minetea.
Mina olen treeningutega ja toitumis-jälgimisega tegelenud niikaua kuni siin saidil konto on olnud, olen ka kava tellinud ühelt lõuna eesti kulturistilt omal ajal ja järginud seda kava, algul detailsemalt, hiljem üldisemalt siis jälel katsetanud ja varieerinud, kaal on minu kasvu 176cm juures kõikunud vahemikus 72kg-84kg, lihasareng on ka reageerinud osadele trennidele kehvalt, osadele paremini, igatahes julgen öelda, et selel aja jooksul olen omandanud piisava tervisliku käitumise enda jaoks, mis nagu ennem kirjeldasin, mingit stressi ega pingutust mult ei nõua, tegu on kinnistunud teadmistega, need toimivad, vorm on enam-vähem, haigusi pole olnud jms/jne.
Vastus sinu küsimusele, et mida sisi teha, kui kõik ni isegane tundub, on see, et ära satu paanikasse, loe siit ja sealt, proovi nii ja naa, ja katsu leida meeldiv toitumiskäitumine endale, siitsamast thread’ist/topicust saad ka ideid, mida ei tule võtta sõna-sõnalt puhta kullana sinu jaoks, lihtsalt võta kuulda jam õtle seejärel ja loe uus iasju ja katseta natuke.
Aitäh pika vastuse eest. Olen tõesti alles paar nädalat toitu täpsemalt jälginud/üles kirjutanud ja juba on ka esimene tagasilöök/libastumine käes. Aga jätkan uue hooga ja loen toitumise kohta juurde.
juuni 8, 2009 at 3:29 p.l. #200882asdfghjkl
MemberVabandust, et nii üldiselt vastasin tookord.
Asi on selles, et ei oska midagi soovitada, ja ega teised ka ei oska nagu näed.
Kui soovid konkreetset ja head nõu, siis mine silmast-silma suhtlema mõne spetsialistiga, neid leidub jõusaalides, näiteks tean, et Status Clubi jõusaalis on palju kes miskit ikka paremat oskavad soovitada, kui siit foorumist saaksid. Et mõnes lähedas sprodiklubis kellegi treeneriga suhelda, eks see muidugi omamoodi risk ole- kui küsida ei oska või vastata ei taheta või ei osata, siis võib tulemuseks olla riiuli pealt võetud nõu, mida igale kolmandale antakse täpselt sama tekstiga.
Et ma läheks konsultatsioonile kui huvi suur oleks. Seda soovitakski.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.