Skip to main content

Valgu söömine ja trenn

Avaleht » Forums » Treening » Jõusaal » Kulturism & Fitness » Valgu söömine ja trenn

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    polarbear
    Member

Olen N 24. aastane. Käin nüüd mitmendat kuud korralikult kava järgi jõusaalis. Ok aeroobset trenni ei ole teinud, kuid peaks alustama. Samuti ma ei tea, kuidas oleks mõttekas valku süüa. Eks eesmärk on endiselt lihast tekitada, et vormi oleks ja kaalust allavõtmine paari-kolme kilo raames oleks ka tore.

Kaalun 54 kilo ja arvan, et peaksin saama sel juhul 110 g valku päevas. Kas ma võin selleks süüa ära hommikul korraga 350g farmi kodujuustu ja näiteks õhtul, 200g juku juustu või samapalju tuunikala? Kas valgukoguse peab kindlasti päeva peale ära jagama? Ma ei söö eriti tihti, paar korda päevas, kas nii söömine oleks ebaefektiivsem?

Kui kolm korda nädalas jõusaali kava ära teha, siis kuidas peaksin rasvapõletustrenni tegema, kas siis pulsil max 130? Aga kui pikalt ja mitu korda nädalas?

mesikäpp
    Member

Nii kohe kindlasti ei saa et sa sööd selle vajaliku valgu koguse kahe korraga sest ega organis omandab korraga ainult teatud kogus valku umbes 30g korraga ja ülejäänud ta ei omanda see tähenda et see läheb raisku. Sa proovi ikka neid söögi kordi rohkem teha. Minu arust naised ei pea nii palju valgu oma keha kaalu kohta sööma, kuid loodan seda teemat komenteerivad ka veel teised. kui kaalust tahad alla võtta siis pead kindlasti aeroobst trenni tegam muidu üks päev avastad et oled liiga tugevsa keha saand ja siis on juba raskem, nii et kõigepealt võta nii palju maha kui sa tahad.

erxs11
    Member

toitumisega on küll muidugi natuke kehvasti, kui ainult paar korda päevas sööd…aga ma saan aru, et paljudel puudub võimalus jaotada toidukorrad 4-6ks. Valguga on jah nii, et keha meil ei taha korraga rohke kui 30g omandada, seetõttu oleks asjatu süüa sul terve karp kodujuustu korraga. Rasvapõletamist soovitaksin teha hommikuti tühja kõhuga, kui on selline võimalus, sest siis põletab keha kõige aktiivsemalt rasvu.

Edu

Svander
    Member

Kui toitumise perioodilisuses muudatusi ette ei võte, pole tulemusi mõtet suurt loota(iseasi, mida tulemuseks pead).

Sportivatele naistele soovitatav valgunorm on võrreldes meestega väiksem. Vastavalt mitmete uuringute keskmistatud indeksile kuni 20% väiksem(Maughan & Burk 2002).

See,et organism ei suuda rohkem kui 30g proteiini omastada on väär. Usun, et siin on valesti aru saadud ning mõisted optimaalne piir ja omastamine sassi aetud.

See “30” tähendab antud kontekstis seda, et liig kasutatakjse ära üldise energeetilise substantsina. Kuna valk pole selleks aga kõige paslikum siis liialdamine koormab organismi ja töötab arengule vastu.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.