Vajan nõuandeid
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Vajan nõuandeid
- This topic has 23 replies, 10 voices, and was last updated 16 years, 5 months tagasi by
R.Tamm.
-
AutorPostitused
-
mai 18, 2009 at 12:38 p.l. #196982
Sissel
MemberAitäh mõningate sõbralike soovituste eest, kuigi lõpupoole läks arutlus rohkem vee teemadele
mai 18, 2009 at 2:01 p.l. #196999hehee
MemberAitäh mõningate sõbralike soovituste eest, kuigi lõpupoole läks arutlus rohkem vee teemadele
mai 19, 2009 at 5:48 e.l. #197067tomster
MemberEt alla võtta tuleb vähem tarbida kui kulutada, siin ei ole oluline, milline on trenn, mida teed. Trenn olgu selline, mida Sulle teha meeldib. Ent vähem tarbimise all ei tohi mõista nälgimist. Kirjuta siia oma viimase aja menüü, siis saame Sind paremini aidata. On väga palju põhjuseid, miks kaal seisma võib jääda.Lisaks eelnevale veel ühe pisiasja. Tavaliselt, kuuldes väljendit “tuleb vähem tarbida, kui kulutada”, mõeldakse esimese asjana toidukoguste vähendamisele. See on loomulikult üks variant. Samas sobib paljudele hoopis variant, kus toidukogused jäetakse samaks, mis hetkel ning suurendatakse lihtsalt päevast füüsilist tegevust lisaliikumise näol. Mõju on tihti positiivne just neile, kellel kaal mingist hetkest enam edasi ei taha langeda.
august 21, 2009 at 12:43 p.l. #214740Sissel
MemberKui tarbin trennipäevadel 1800kcal ja trennivabadel päevadel 1500kcal tundub, et tarbin endiselt rohkem kui kulutan, sest kaal liigub teosammul… Praegu käin 3* jõutrennis ja 2 *nädalas rasvapõletus stepis, õhtul sõidan 1h keskmises tempos rattaga . Olen maist siiani e. augustini alla võtnud u. 3 kg, kaalun 58-59 kg. Samas on kogu vaev kalorite lugemisel ja toidu jälgimisel oluliselt suurem kui tulemustest näha saaks..
Rasvaprotsenti pole mul võimalust mõõta olnud, aga vaevalt et see eriti alanenud on.
Rasv tegelikult ainukesena ongi see, mis minust paksu teeb, sest kaal on mul enam-vähem(mis muidugi ei tähenda, et ma veel alla võtta ei tahaks!) Mis siis täpselt rasva põletamiseks hea oleks? Rohkem aeroobset( jooksu, rattasõitu jms) ja vähem lihast? Mulle endale meeldib jõutrenn tegelikult rohkem kui pikka maad joosta/sõita
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Samas on mul oluliselt lihtsam vähendada toidukoguseid kui suurendada füüsilist aktiivsust, sest olen hommikul kella 7-st kuni õhtul kella 20-ni kooli ja huvitegevustega hõivatud ja niisama joosta ei ole lihtsalt aega.. Oeh, küll oleks tore osta
TopShopist väike toode, kinnitada see kõhule ja paari päeva pärast terasest lihaseid ja rasvavaba keha näha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Huvitav, kaua minu rasvaprotsendi(40% keskmiselt) kulutamisega aega läheb? Tahaksin seada endale mingi tähtaja nt. et 2010 aasta suvel on minu rasvaprotsent 20%..Küsimusi on nii palju! Loodan, et jõuate nendele vastata
august 21, 2009 at 3:22 p.l. #214754R.Tamm
MemberKui tarbin trennipäevadel 1800kcal ja trennivabadel päevadel 1500kcal tundub, et tarbin endiselt rohkem kui kulutan, sest kaal liigub teosammul… Praegu käin 3* jõutrennis ja 2 *nädalas rasvapõletus stepis, õhtul sõidan 1h keskmises tempos rattaga . Olen maist siiani e. augustini alla võtnud u. 3 kg, kaalun 58-59 kg. Samas on kogu vaev kalorite lugemisel ja toidu jälgimisel oluliselt suurem kui tulemustest näha saaks..Rasvaprotsenti pole mul võimalust mõõta olnud, aga vaevalt et see eriti alanenud on.
Rasv tegelikult ainukesena ongi see, mis minust paksu teeb, sest kaal on mul enam-vähem(mis muidugi ei tähenda, et ma veel alla võtta ei tahaks!) Mis siis täpselt rasva põletamiseks hea oleks? Rohkem aeroobset( jooksu, rattasõitu jms) ja vähem lihast? Mulle endale meeldib jõutrenn tegelikult rohkem kui pikka maad joosta/sõita
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Samas on mul oluliselt lihtsam vähendada toidukoguseid kui suurendada füüsilist aktiivsust, sest olen hommikul kella 7-st kuni õhtul kella 20-ni kooli ja huvitegevustega hõivatud ja niisama joosta ei ole lihtsalt aega.. Oeh, küll oleks tore osta
TopShopist väike toode, kinnitada see kõhule ja paari päeva pärast terasest lihaseid ja rasvavaba keha näha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Huvitav, kaua minu rasvaprotsendi(40% keskmiselt) kulutamisega aega läheb? Tahaksin seada endale mingi tähtaja nt. et 2010 aasta suvel on minu rasvaprotsent 20%..Küsimusi on nii palju! Loodan, et jõuate nendele vastata

Las su kaal liigub aeglaselt – see on parem variant, kui kiired kaalumuutused. Pea ka silmas, et kaalulangus peab toimuma võimalikult selliselt, et sa nälga ei tunne. Kui vastava dieedi ja füüsilise aktiivsuse enese jaoks paika saad, siis eesmärgi saavutanult saad seda (saavutatut) ka hoida (alatiseks näljutama jääda ei saa; ei soovita ka lühajaliselt). Kalorite lugemine tegelikult ilmvajalik ei ole.
Kui rasvaprotsenti mõõdad, tee seda kellegi oskaja juures, kes kaliibrit kasutab (elektroonilisi “mõõteaparaate”, millel mõõdetav kahe käega kinni peab hoidma, ära usu).
Üleliigne rasv kehal/kehas ongi ainukene asi, mis kellegi paksuks teeb
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Loodame, et see asi sul sundmõtteks ei saa – võimalikult palju alla võtta. Peaksid leidma kindlasti kedagi, kellel sinu suhtes on objektiivne hoiak ja sinu konditsiooni ka vastavalt hindaks. Aeroobse taset tõsta vast pole vaja. 3 korda jõutrenni on OK, kuid kui pikad on treeningud ja millise kvaliteediga, me ei tea. Kirjelda neid lugejatele.
Asi ei pruugi olla ületarbitavas toiduenergias. Pigem selles, mida ja millal sööd. Kirjelda palun ka oma menüüd, et siinolijad vajadusel korrigeerida saaks.
Eesmärgi poole, nagu eelpool ka mainisin, tuleb liikuda aeglaselt. Võib ette tulla ka vahepealseid väikeseid kaalutõuse, kuid ei maksa neist ülemäära ärevusse sattuda.
Kui ise suuri rumalusi ei tee, siis on ka tervis korras ja see on kõige tähtsam.
august 21, 2009 at 3:33 p.l. #214755R.Tamm
MemberJa veel: kui otsustada sinu antud nr-te põhjal, siis mingit erilist kaalulangust sa tõenäoliselt ei vajagi.
august 21, 2009 at 8:02 p.l. #214781LaurL
MemberLisaks kõnnin iga päev u.10 km jala, niipalju kui erinevates kohtades vaja käia on.
Kas mul oleks võimalus 3 kuuga kuidagi oma keha vormi saada?
Millised oleks teie soovitused dieedi ja trenni osas(toidulisandid, peale kella 18-st ei tohi süüa?) Olen valmis end jälgima ja veel intensiivsemalt trenni tegema ja sellepärast küsin teilt nõu, et vältida tagasilööke ja vigu.(Kunagi kaalu alandada püüdes buliimikuks sattudes tuli peaaegu 10kg juurde) Erilist tähelepanu sooviksin pöörata kõhule, aga peale tavaliste kõhulihaste harjutuste ei tea ma eriti midagi, samas paluksin just selliseid ülesandeid, mida on hea kodus teha, sest rohkem kui 2 korda nädalas trennis käia läheb kulukaks.
Kõige tähtsam ongi hakata jälgima mida süüa, mitte igast jura sisse ajada, ja süüa korralikult, et mitte buliimikuks jälle hakata , peale kella 18 söömisi võiks muidugi vältida ( see ei ole ilmvõimatu )
3 kuuga vormi saada on natuke palju tahetud, sa võid nimodi oma tervise ära rikkuda .
Soovitan konsuldeerida mõne Treeneriga, kes aitaks teha sul korralikku toitumis + treeningkava
Kõik tuleb aegamööda, ja kui tahtejõud on suur , ega siis see ka tulemata jää!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 23, 2009 at 5:59 p.l. #215060Sissel
MemberTähh, Prussak ja LaurL. , hakkas parem
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga seda, et jura sisse ajaksin, ei juhtu! Sestap ongi kahju, et tüüpilised kaalulangetajatele mõeldud soovitused on a´la “Jäta saiatooted välja, jälgi et ei oleks palju rasvaineid ” jne jne, aga nii pole ma aastaid söönud ja siis tekibki vahest küsimärk, et mida siis ikkagi teha kui need soovitused on nö täidetud..
Hästi-hästi paljud ütlevad, et just peale kella 17-18 söömine on nende salapärase salenemise põhjuseks, samas on mulle ära seletatud loogilisem variant, et keha peab siis kella 17-07-ni näljas olema ja see ei tee head, – järgmine dilemma, uskuda siis õnnelikke salenejaid või tervislikku varianti?
Söön umbes 6 portsjonit toitu päevas- neist tähtsamad hommiku- ja lõunasöök ning teised on siis kergemad söögikorrad, kus söön puuvilja või midagi muud. Põhiliselt söön aedvilju, hommikuks putru/müslit, puuvilju,väherasvast kohupiima/kodujuustu/jogurtit, vahest linnu- või kalaliha ja üldiselt võin öelda, et oma toitumist jägin üsna hoolega.
Apteekides on müügil palju erinevaid asju, mis väidetavalt seovad ja lõhustavad rasvu , kasvatavad samal ajal lihast ja reguleerivad ainevahetust- kui palju neid uskuda ja kas on olemas mingisugust kindlat, tunnustatud toodet, mis kindlasti kogu minu protsessi toetaks?
S.
“>august 23, 2009 at 6:35 p.l. #215066R.Tamm
MemberTähh, Prussak ja LaurL. , hakkas parem
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aga seda, et jura sisse ajaksin, ei juhtu! Sestap ongi kahju, et tüüpilised kaalulangetajatele mõeldud soovitused on a´la “Jäta saiatooted välja, jälgi et ei oleks palju rasvaineid ” jne jne, aga nii pole ma aastaid söönud ja siis tekibki vahest küsimärk, et mida siis ikkagi teha kui need soovitused on nö täidetud..
Hästi-hästi paljud ütlevad, et just peale kella 17-18 söömine on nende salapärase salenemise põhjuseks, samas on mulle ära seletatud loogilisem variant, et keha peab siis kella 17-07-ni näljas olema ja see ei tee head, – järgmine dilemma, uskuda siis õnnelikke salenejaid või tervislikku varianti?
Söön umbes 6 portsjonit toitu päevas- neist tähtsamad hommiku- ja lõunasöök ning teised on siis kergemad söögikorrad, kus söön puuvilja või midagi muud. Põhiliselt söön aedvilju, hommikuks putru/müslit, puuvilju,väherasvast kohupiima/kodujuustu/jogurtit, vahest linnu- või kalaliha ja üldiselt võin öelda, et oma toitumist jägin üsna hoolega.
Apteekides on müügil palju erinevaid asju, mis väidetavalt seovad ja lõhustavad rasvu , kasvatavad samal ajal lihast ja reguleerivad ainevahetust- kui palju neid uskuda ja kas on olemas mingisugust kindlat, tunnustatud toodet, mis kindlasti kogu minu protsessi toetaks?
S.
“>See, et sa oma toitumist hoolega jälgid, ei pruugi tähendada, et sa nö õigeid asju jälgid.
Sinu põgusast kirjeldusest sinu toitumise kohta ja arusaamiste osas õigest toitumisest selgub mitu mõõdalaskmist. Ära pelga rasva, ei ole vaja süüa 6 korda päevas, hommikusöök ei tohiks põhineda süsivesikutel, liigselt keskendud süsivesikutele (ka kiiretele) – energiaallikad rasvade kasuks kallutada. Esmalt toitumine paika. Kõikvõimalikud “imetooted” jäägu hetkel apteeki.
Lühidalt kirjeldatult võiks asi olla nii, et hommikusöök olgu rasvarikas, lõuna samuti, õhtusöök süsivesikuterikkam. Igas eines täisväärtuslikku valku ja nn värsket (aedviljad-juurviljad).
Jõusaalitreening võiks olla õhtus, et peale seda toimuks eelnimetatud päeva süsivesikuterikkaim einekord.
Joo vett piisavalt (janu ei tohi tekkida; ära samas üleliigselt “sisse pressi”).
Head rasvad on nt: kookoses, munas, hapukoores, lihas, kalas, külmpressitud oliiviõlis, avokaados…
Täisväärtuslikud valguallikad: muna, liha (k.a. lind), kala, piimatooted (vali rasvarikas hapukoorega kodujuust nt).
Süsivesikuallikad, mida eelistada: tatart soovitan enam; ka kaerahelbed nt.
Nn värske kraam: kurk, tomat, kaalikas, spinat; heinamaalt metsa alt võid nt korjata seda, mida loodus pakub (naat, võilille leht…
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) jne. Kui võimalik, eelista kraami, mida on kasvatatud mahetootmise võtteid kasutades.Eeldatavasti tekkis/tekib sul lisaküsimusi – hea oleks. Kirjuta.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.